Garik pisze:Myślę, że w tej fazie HU nie powinieneś betować nie mając zamiaru sprawdzenie allina przeciwnika
20 bb to jeszcze nie taki mały stack.
Garik pisze:pomijając fakt ,że nie sprawdzałbym dalej nie trafiając niczego na flopie.
to moim zdaniem wielki błąd, mamy dwie wyższe karty a cena jaką zaproponował nam przeciwnik jest śmiesznie niska. W kolejce czeka cała masa kart które mogą podnieść moje szanse na zwycięstwo.
Szfiecu pisze:może i jakoś mógłby być, ale czy nie lepiej poczekać na lepszy spot do wykończenia kolesia?
100% racji, tylko że nie jednego HU już przegrałem, czekając na lepszy spot pozwalając przeciwnikowi powoli się odbudowywać, a kiedy wreszcie przyszedł budziłem się z ręką w nocniku.
ale do rzeczy:
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from
http://www.flopturnriver.com
BB (t600)
Hero (SB) (t2,400)
Hero's M: 53.33
Preflop: Hero is SB with K

, J
Hero bets t60, BB calls t30
Flop: (t120) 10

, 2

, 8
(2 players)
BB bets t60, Hero calls t60
Turn: (t240) 3
(2 players)
BB checks, Hero checks
River: (t240) 10
(2 players)
BB bets t480 (All-In), Hero calls t480
Total pot: t1,200
Results below: [spoiler]
Hero had K

, J

(one pair, tens).
BB had 9

, 6

(one pair, tens).
Outcome: Hero won t1,200[/spoiler]
Chciałoby się napisać że genialnie oceniłem go na nietrafionego strita, ale to niestety nie byłaby prawda. Po prostu widziałem to jako nieudolną próbę reprezentowania tripsa po beznadziejnym check na turnie. Snap call z mej strony, będąc przekonanym że nie ma tej dychy, kompletnie zapominając o wszelkich 8x 2x 3x Ax KQ czy niskich PP. Equilab jakbym nie liczył zawsze pokazuje szanse na poziomie 1-2, czyli w long runie nie będzie to dobre zagranie, ale w tym przypadku zadział instynkt i się udało. Bet przeciwnika w granicach puli wymagałby wielkich jaj do sprawdzenia, ale 2x over śmierdzi tutaj bluffem na kilometr.