PS 1.5$ Co tu zrobić z K high?

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
bnkn
-#pretendent
-#pretendent

PS 1.5$ Co tu zrobić z K high?

Postautor: bnkn » 25 kwie 2013, 18:47

3 HU z tym kolesiem, z dwa czy trzy razy naciąłem się gdy postanowiłem go sprawdzić z bardzo dyskusyjną ręką. Niby sprawiał wrażenie dość ogarniętego agresywnego gracza , tylko że kilka rozdań wcześniej przyłapałem go na 3bet i usilnej próbie wyrzucenia mnie z rozdania z J2o które nie znalazło pomocy na boardzie, dlatego zakwalifikowałem go jako małego podstępnego oszusta. Czy call z K high mógłby być tutaj usprawiedliwiony?

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

BB (t600)
Hero (SB) (t2,400)

Hero's M: 53.33

Preflop: Hero is SB with KObrazek, JObrazek
Hero bets t60, BB calls t30

Flop: (t120) 10Obrazek, 2Obrazek, 8Obrazek (2 players)
BB bets t60, Hero calls t60

Turn: (t240) 3Obrazek (2 players)
BB checks, Hero checks

River: (t240) 10Obrazek (2 players)
BB bets t480 (All-In), Hero ???

Garik

Postautor: Garik » 25 kwie 2013, 19:05

Myślę, że w tej fazie HU nie powinieneś betować nie mając zamiaru sprawdzenie allina przeciwnika. Przeciwnik mając tak mały stack może wejść all in z prawie wszystkim.

W tej sytuacji dał bym fold, pomijając fakt ,że nie sprawdzałbym dalej nie trafiając niczego na flopie.

:)

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 25 kwie 2013, 19:09

bnkn pisze:Czy call z K high mógłby być tutaj usprawiedliwiony?

może i jakoś mógłby być, ale czy nie lepiej poczekać na lepszy spot do wykończenia kolesia? a tak to w tym momencie podwajasz go hero callem do 1200 żetonów i już jest po równo.

bnkn
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bnkn » 25 kwie 2013, 19:19

dodam na szybko że cbet/bet na flopie jest u niego standardem, podobnie zresztą jak raise do mojego cbet/bet.

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 27 kwie 2013, 09:11

fold. Reszta zagrana w miare. Lepiej czekac na cos lepszego i darzyc do wylozenia kart pre ew slowplay do flopa z monsteremi.

bnkn
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bnkn » 27 kwie 2013, 11:39

Garik pisze:Myślę, że w tej fazie HU nie powinieneś betować nie mając zamiaru sprawdzenie allina przeciwnika

20 bb to jeszcze nie taki mały stack.

Garik pisze:pomijając fakt ,że nie sprawdzałbym dalej nie trafiając niczego na flopie.

to moim zdaniem wielki błąd, mamy dwie wyższe karty a cena jaką zaproponował nam przeciwnik jest śmiesznie niska. W kolejce czeka cała masa kart które mogą podnieść moje szanse na zwycięstwo.

Szfiecu pisze:może i jakoś mógłby być, ale czy nie lepiej poczekać na lepszy spot do wykończenia kolesia?

100% racji, tylko że nie jednego HU już przegrałem, czekając na lepszy spot pozwalając przeciwnikowi powoli się odbudowywać, a kiedy wreszcie przyszedł budziłem się z ręką w nocniku.

ale do rzeczy:

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

BB (t600)
Hero (SB) (t2,400)

Hero's M: 53.33

Preflop: Hero is SB with KObrazek, JObrazek
Hero bets t60, BB calls t30

Flop: (t120) 10Obrazek, 2Obrazek, 8Obrazek (2 players)
BB bets t60, Hero calls t60

Turn: (t240) 3Obrazek (2 players)
BB checks, Hero checks

River: (t240) 10Obrazek (2 players)
BB bets t480 (All-In), Hero calls t480

Total pot: t1,200

Results below: [spoiler]
Hero had KObrazek, JObrazek (one pair, tens).
BB had 9Obrazek, 6Obrazek (one pair, tens).
Outcome: Hero won t1,200[/spoiler]

Chciałoby się napisać że genialnie oceniłem go na nietrafionego strita, ale to niestety nie byłaby prawda. Po prostu widziałem to jako nieudolną próbę reprezentowania tripsa po beznadziejnym check na turnie. Snap call z mej strony, będąc przekonanym że nie ma tej dychy, kompletnie zapominając o wszelkich 8x 2x 3x Ax KQ czy niskich PP. Equilab jakbym nie liczył zawsze pokazuje szanse na poziomie 1-2, czyli w long runie nie będzie to dobre zagranie, ale w tym przypadku zadział instynkt i się udało. Bet przeciwnika w granicach puli wymagałby wielkich jaj do sprawdzenia, ale 2x over śmierdzi tutaj bluffem na kilometr.

Wróć do „Heads up”