Przy jakich stolikach siadacie do gry?
-
grzesiekm.
- -#pretendent

Przy jakich stolikach siadacie do gry?
Przy jakich stolikach siadacie do gry? Ja gram na stawkach 5-10c i wybieram te do 6 osób z oglądalnością flopa min. 60 % Przeważnie z dużą średnią pulą (dużo maniaków i przy dobrej ręce można dobrze zarobić).
-
SzaryPL
- -#aktywny

-
Oskarek
SzaryPL tak ja ostatnio jakos tez przerzucilem sie na 6osobowe
Wiem ze przy 10 mozna wiecej niby sciagnac hajsu od wiecej graczy ale mamy mniej graczy i kazdego lepiej obczaimy
I co najwazniejsza zeby duza srednia pula byla i mozna grac
Ostatnio Cwicze sobie S&G HU bo zawsze nie wychodzilo mi
A teraz od razu lepiej ;p Graj na poczatku sobie 6 osobowe 
-
SzaryPL
- -#aktywny

- mihi
- -#aktywny

grzesiekm. pisze:dużo maniaków i przy dobrej ręce można dobrze zarobić)
no wlasnie przy takich blindach to jest troche za duzo maniakow i mi tam nie wychodzi - ale jak ci idzie to chwala ci za to
ja osobiscie gram NL20 lub NL50 jest troche lzej i mam wieksza kontrole nad "maniakami" - sa to stoliki 10 os
szczerze powiedziawszy to tak rzadko gram jak siedzi 6 osob wiec trudno mi sie wypowiadac - chyba trzeba dzisiaj sprobowac usiasc przy takim stole moze tez mi sie spodoba
-
grzesiekm.
- -#pretendent

Grałem wszystko i wiem, że dla mnie przynajmniej najlepszą opcją jest Full Ring
Co kto lubi. Mi na teraz zaczęły bardziej odpowiadać stoliki do 6-ciu osób. Zaleta: mam mocną rękę-mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś również ma coś mocnego, a jeśli ktoś mnie sprawdza i drogo to kosztuje go pozwala mi tym samym następnym razem zablefować, po uprzednim zbudowaniu dobrej puli. Przeważnie ten manewr się udaje. Czasami robię też odwrotnie. Poświęcam np 2$, żeby zgarnąć w następnym rozdaniu z monsterem kilkakrotnie więcej
- bazee
- -#aktywny

-
misigin21
- -#aktywny

- MenFromPoland
- -#aktywny

-
Bolec88
- -#aktywny

- justnutsbaby
- -#aktywny

-
eladriano69
- -#zwykly

- jon124
- -#VIP

Siema
Najczęściej pykam stoliki 0,05/0,10 NL 10 osobowe ale muszę przyznać ze sam nie wiem co robić, jako że gracze są tu naprawdę najróżniejsi i czasem czuje się jakbym grał freeroll w pierwszej fazie gdzie sypią się same all iny'. Zastanawiałem się nad przejściem na wyższe stawki jednak nie jestem pewien czy znów sprostam bardziej profesjonalnym graczom.
Może ktoś napisać czy jest to duża różnica w poziomie bo samemu nie jest tak łatwo przetestować nie tracąc przy tym całego stacku:D
Najczęściej pykam stoliki 0,05/0,10 NL 10 osobowe ale muszę przyznać ze sam nie wiem co robić, jako że gracze są tu naprawdę najróżniejsi i czasem czuje się jakbym grał freeroll w pierwszej fazie gdzie sypią się same all iny'. Zastanawiałem się nad przejściem na wyższe stawki jednak nie jestem pewien czy znów sprostam bardziej profesjonalnym graczom.
Może ktoś napisać czy jest to duża różnica w poziomie bo samemu nie jest tak łatwo przetestować nie tracąc przy tym całego stacku:D
-
tomekmaly
- -#pretendent

Przewaznie gram na 6 osobowych stolikach na stawkach 0.02/0.05 NL albo 0.05/0.1 NL, ostatnio gralem tez troche turnieje sit and go heads up ( wejscie 1+0.2 euro ) ale tam to ze zmiennym szczesciem udaje mi sie grac, czasem wygram 2-3 pod rzad, a potem zagram na stoliku z wiekszym wejsciem i przegram cala poprzednia wygrana. Łatwo mozna troche wygrac ale tez szybko mozna stracic
.
.- Albert
- -#VIP

-
pablo1972
- -#VIP

jon124 pisze:Siema
Zastanawiałem się nad przejściem na wyższe stawki jednak nie jestem pewien czy znów sprostam bardziej profesjonalnym graczom.
Powiem ci że gram na stolikach 0.05/0.10 i 0.12/0.25 i nie widzę różnicy. Raz zgrałem na 0.25/0.50 i też nieźle mi szło. Wydaje mi się że przy tak niskich stawkach poziom graczy jest taki sam. Dopiero gdy stawki są po kilka $ gra więcej doświadczonych graczy.
- qbkqbk
- -#pretendent

-
maciekp1987
- -#pretendent

-
_Danonek_
- -#zwykly

- MenFromPoland
- -#aktywny

_Danonek_ pisze:ja zawsze gram w 5 osob, stawki 1,2 euro najczesciej. w 10 osob nie lubie grac bo mala szansa na wygrana
grasz na stawkach 1/2E i nie umiesz grać fr trochę to podejrzane - tak samo; jak sposób w jaki się wypowiadasz... (sory za podejrzliwość, ale twoja ilość postów i poziom niektórych są po prostu żenujące)
-
Aimar
- -#pretendent

W zasadzie to powiedziałem sobie...nigdy więcej.
Przynajmniej w grze on-line. Stawki mikro, na początek, powiedzmy 0,10/0,20$. 10os.
Kilka wygranych jeden bad beat..przerwa.
Zapachniały mi większe pieniądze - wszedłem na stawki 1/2$. 10 os.
Albo wiedzieli jakie mam karty, albo jestem fish totalny. Zostałem wyssany z gotóweczki.
Tu nie działa filozofia turniejowa, nie wiem czemu. Przegrana boli podwójnie.
p.s. Obawiam się, że kolejne pieniądze zarobione w turnieju, gdzie gra masa słabych graczy,
przepuszczę w stolikach cashowych. No bo skoro z żetonami idzie mi łatwo, to dlaczego tego nie powtórzyć na prawdziwych?
Przynajmniej w grze on-line. Stawki mikro, na początek, powiedzmy 0,10/0,20$. 10os.
Kilka wygranych jeden bad beat..przerwa.
Zapachniały mi większe pieniądze - wszedłem na stawki 1/2$. 10 os.
Albo wiedzieli jakie mam karty, albo jestem fish totalny. Zostałem wyssany z gotóweczki.
Tu nie działa filozofia turniejowa, nie wiem czemu. Przegrana boli podwójnie.
p.s. Obawiam się, że kolejne pieniądze zarobione w turnieju, gdzie gra masa słabych graczy,
przepuszczę w stolikach cashowych. No bo skoro z żetonami idzie mi łatwo, to dlaczego tego nie powtórzyć na prawdziwych?
-
Uriel
- -#zwykly

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”