Przepychanki z pokerem

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 08 maja 2015, 01:03

karwek pisze:W momencie, w którym zacząłem się ogarniać, dostaję pierwsze USG w życiu i jak się okazuje, moje szczeście znowu daje o sobie znać.

Swoją drogą szczęście że akurat wzięli się za ułatwienia w onkologi i nie masz terminu na 2018, bo rok wcześniej i cholera wie co by było...
Powodzenia w leczeniu!

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 08 maja 2015, 09:50

karwek, wygraj!

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 01 cze 2015, 05:58

a ja myślałem, że mnie w polskiej służbie zdrowia już nic nie zaskoczy :D

We wtorek biorę wolne, idę do laryngologa. Long story short, mam migdałki które nie pracują jak powinny i są całkowicie do wycięcia. Lekarka powiedziała to z takim spokojem, że to chyba nic wielkiego.

- OK, to co ja mam teraz zrobić?
- proszę iśc do rejestracji i się zapisać na termin.

- dziendobry, chciałem się zapisać na termin
- to nie tutaj, to u lekarza
- ale ja dopiero stamtad wyszedłem
- to prosze wrócić, oni to wypisują

Mojej lekarki oczywiście w srodku juz nie ma, wiec duerzam do innej:

- dzień dobry, ja przed chwilą, widziała pani, byłem, operacja, pomoze pani?
- ale to panu w recepcji wypiszą

I tu chyba zorientowała się po mojej minie, że jednak nie tędy droga.

- no dobra chodź do mnie, wypiszę
...

- ok, tu na kartce ma pan wszystki napisane, proszę się stawić wtedy miezy godziną 9 a 10 w rejestracji tutaj
<czytam datę>
- Zaraz zaraz, ja dobrze rozumiem? mam się stawić na operację 22 marca między godziną 9 a 10? za 10 miesięcy?
- trochę nie do końca. Wtedy proszę się stawić na rejestrację na operację i zapisać na termin

:D :D :D

koło mnie siedzi babka z córką 4 lata i lekko się uśmiechnęła, na co rzuciłem jej taki bezradny wzrok. Ona mnie już dobiła:

- moja córka ma 4 lata a termin dostala na wrzesień.

2016.

HAIL PUBLICZNA SŁUŻBA ZDROWIA :D

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 01 cze 2015, 11:12

Polsza, panie! :D

Jeśli fejsbuk nie kłamie, to musiałeś być pokrzywdzonym dzieckiem, jedna okazja do prezentów Ci odpadała... :mrgreen: Sto lat.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 01 cze 2015, 22:40

MrGordon pisze:Polsza, panie! :D

Jeśli fejsbuk nie kłamie, to musiałeś być pokrzywdzonym dzieckiem, jedna okazja do prezentów Ci odpadała... :mrgreen: Sto lat.

fejsbuk nie klamie, dzieki :D

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 05 cze 2015, 15:27

To też coś opowiem.

Moja koleżanka Hanka (tak, tak, czytajcie mojego bloga) ma dwóch synów w wieku szkolnym. Któregoś dnia się pobili. Jeden oberwał w oko. Mocno. Do okulisty, badania dna oka i innych pierdół, na tym które było uderzone wszystko w normie. A drugie badane przy okazji... za kilka lat straciłby na nim wzrok. I szybko na stół, składać póki się da.

I sobie bracia za tę bójkę podziękowali.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 20 lip 2015, 07:18

powoli wracam do gry :D

Nie uda mi się na pewno zrealizować planów z poczatku roku, priorytety się trochę poprzestawiały.
Nie mniej, nie oznacza to że mniej ćwiczę - wręcz przeciwnie :P Kupiłem sobie rower, zasuwam do pracy codziennie 2x 13 km, siłownia, semi dieta, bieganie :D

Jako, że singlem jest od jakiegoś czasu udaję się odłożyć trochę grosza. Dodatkowo znalazłem fajną gierkę live ze starymi znajomymi - w czerwcu uzbierała się prawie 2ga pensja :P

W ogóle, poleć ktoś jakieś dobre słuchawki, bo mam takie do biegania i jazdy na rowerze, ale jakościowo są cieniutkie :)

Powrót do poksa zaplanowałem od NL2, co w sumie pozwoliło mi uniknąć torby - chyba nigdy tak źle nie runnowałem, tysiace bb pod EV w pare dni i nagle jestem przegrywajacym graczem na NL2 :D

HOWGH, będą częstsze aktualizacje z frontu :D

Aha, Wahi - na tripa po Europie jakims busem - piszę się!

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 20 lip 2015, 15:19

No ja tez sie pisze, ale moze nie busem a czyms bardziej komfortowym, nie po Europie ale najpierw po Polsce. No i moze nie koniecznie z Wahim :).

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 21 lip 2015, 08:47

Berba pisze:No ja tez sie pisze, ale moze nie busem a czyms bardziej komfortowym, nie po Europie ale najpierw po Polsce. No i moze nie koniecznie z Wahim .

w sumie, na upartego, samolotem tez po Polsce oblecisz :D

ale pomysl napierw z Polską jest tez spoko, strasznie mi się ta idea spodobała :D

POMOCY, POTRZEBUJE SŁUCHAWEK
- nie do biegania, nie do jezdzenia, tylko do komputera i nic wiecej, czasem gdzies na droge :P

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 lip 2015, 12:03

karwek, te sa calkiem spoko

http://allegro.pl/oppo-pm-1-kredyt-20x0 ... 26914.html

Nie ma za co :)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 21 lip 2015, 12:09

e, maja za dużą impedancję, nie chcę :D

szukam dalej :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 21 lip 2015, 14:01

tu masz słuchawki dla ludzi aktywnych

Obrazek

i też nie ma za co

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 11 sie 2015, 00:02

słuchawki na 90% wezmę te:
http://pl.creative.com/p/headphones-hea ... rvana-live

na rowerze w tym tygodniu pyknie 1000km, zapierdalam że głowa mała :D wiem, ze na tym blogu wpisy o zmianie pojawiają się często, więc tym razem napiszę, że od 20 lipca niewiele się zmieniło - po za tym, że pykam aktualnie NL2 dla podbudowania rolla :P

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 12 sie 2015, 23:10

karwek pisze:na rowerze w tym tygodniu pyknie 1000km, zapierdalam że głowa mała :

Rozumiem ze nie planujesz miec dzieci ? :)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 13 sie 2015, 12:02

Berba, jazda na rowerze szkodzi plemnikom czy co? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 sie 2015, 13:47

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 13 sie 2015, 14:36

Podczas badań przeprowadzo­nych w USA odkryto, że stosowanie odpowiednich siodełek wpływa na "znaczącą" poprawę funkcji seksualnych u rowerzystów.

to jeśli o mnie chodzi, to wydaje mi się, że mam dobre, ale popytam.

Dziewczyn :D

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 13 sie 2015, 14:40

karwek pisze:to jeśli o mnie chodzi, to wydaje mi się, że mam dobre, ale popytam.

Dziewczyn :D
O to czy masz wygodne siodełko? Jeśli im się spodoba, to jeszcze któraś Ci je zabierze i będziesz jeździł na samym drążku :-)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 13 sie 2015, 14:55

ok, zrobiłem wywiad, obie moje partnerki nie narzekają na nic. Ani prawa, ani lewa :D :D

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 14 sie 2015, 19:45

karwek pisze:słuchawki na 90% wezmę te:

Świetne słuchawki, polecam :) kiedyś też długo szukałam, aż jeden ogarnięty znajomy powiedział, że jeśli nie mam w domu sprzętu grającego za kilkanaście tysięcy złotych lub/i nie jestem melomanką z wybitnym słuchem (a nie mam ani takiego sprzętu, ani słuchu), to mam brać właśnie Aurvana Live, bo i tak nie poczuję różnicy między tymi słuchawkami, a takimi kilka razy droższymi). Posłuchałam rady i do dziś jestem z nich bardzo zadowolona :)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 14 sie 2015, 23:55

gama, bo ludzie majacy sprzed za klilkanasie tysiecy zlotych kupuja sobie sluchawki za klilka stow po to by je polecac innym by nie musieli kilkanasie tysiecy na sprzed przeplacac? :)

CZy tez moze raczej osoby ktore kupuja sluchawki za kilka stow szukaja sobie argumentow dodatkowcych by sie w swojej decyzji upewnic ? :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 15 sie 2015, 12:10

Berba, nie zrozumiałeś chyba. Po prostu mając przeciętny sprzęt nie zauważysz różnicy pomiędzy tymi słuchawkami, które są fenomenem w tej cenie, a słuchawkami kilkukrotnie droższymi. A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać.

Można sobie kupować słuchawki nawet i za kilka tysięcy zł, ale sens tego jest tylko wówczas, gdy dysponujesz sprzętem, który pozwoli korzystać w pełni z mocy słuchawek.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 17 sie 2015, 00:00

gama, no wlasnie po to warto przeplacac by bylo na bogato :)

BTW, Karwek, tylko nie zapominaj ich podlaczac bys nie skonczyl tak:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SHdeEWSmvS8[/youtube]

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 24 sie 2015, 12:31

gama pisze:
karwek pisze:słuchawki na 90% wezmę te:

Świetne słuchawki, polecam :) kiedyś też długo szukałam, aż jeden ogarnięty znajomy powiedział, że jeśli nie mam w domu sprzętu grającego za kilkanaście tysięcy złotych lub/i nie jestem melomanką z wybitnym słuchem (a nie mam ani takiego sprzętu, ani słuchu), to mam brać właśnie Aurvana Live, bo i tak nie poczuję różnicy między tymi słuchawkami, a takimi kilka razy droższymi). Posłuchałam rady i do dziś jestem z nich bardzo zadowolona :)

kupiłem, jestem zadowolony :D

Wszedłem sobie spokojnie na NL5, tutaj to juz standardowo crushuję, standardowo plecy z EV ale to luz, winrate i tak nadrabia. jest szansa, ze niedługo pojde dalej wyzej, chociaz czasu może być niewiele przez najbliższe pół roku.

Z mniej ciekawych rzeczy, iphone mi się popsuł. Mianowicie, przycisk menu całkowicie odmówił współpracy, dzisiaj idę ogarniać co to pasuje teraz zrobić i jak. W razie, był ubezpieczony, więc jebnę nim o ziemię(juz raz mi tak kazali zrobic w salonie...) i wymienię na nowy :D

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 13 wrz 2015, 18:39

2 tygodnie bez iphone, nie polecam nikomu. Idzie się zajebać :D Mam nadzieję, że jutro już normalnie go odbiorę, bo dłużej już nie wytrzymam :P

Słuchawki świetne, potwierdzam :D w 2 tygodnie machnałem już 66 odcników miodowych lat - zdecydowanie komedia nr 1 w Polsce :)

Pokerowo rozjeżdżam NL5, tylko że co sesję lece pod EV. I to tak, ze w tym miesiącu to jest już 18 BI po 18k rąk :D w zeszłym miesiącu było to 30BI, jest szansa że przebijemy rekord :D

Obrazek

Zdecydowanie zbudowałem sobie z powrotem zaufanie do swojej gry i jak tylko BM pozwoli idziemy ciągle w górę. Jest dużo łatwiej, nic mnie nie goni, nie ma presji wyniku, a skill sam się broni :D

wykres EV 18bb/100, co dawałoby około 140bb/h, to daje jakies 7$/h. Przy obecnym kursie to jakies 25zl/h - jak dobije w jakims miesiacu do 150zl/h to rzucam etat i zostaję pokerzystą :D

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”