Przepychanki z pokerem
- karwek
- -#VIP

- mefius
- -#VIP

- Soya
- LEGENDA

- karwek
- -#VIP

- lion_victor
- -#VIP

- Soya
- LEGENDA

- Loncik
- -#graczroku

- karwek
- -#VIP

mefius, jestes lepszy jakos 26-6 jesli dobrze policzyłem
ale wszystko bardzo na styku
mam wrazenie, ze nie sa to moje najlepsze rekordy - sporo tez grałem kiedys u babci i tam niektore mogłybyć lepsze niż te - ale tamtego komputera juz nie ma
podaj login na skrill na priv to poleci 10$
ja ustawiłeś ze smiga Ci to na dosboxie? mi strasznie muli i grac sie nie da
mam wrazenie, ze nie sa to moje najlepsze rekordy - sporo tez grałem kiedys u babci i tam niektore mogłybyć lepsze niż te - ale tamtego komputera juz nie ma
podaj login na skrill na priv to poleci 10$
ja ustawiłeś ze smiga Ci to na dosboxie? mi strasznie muli i grac sie nie da
- mefius
- -#VIP

Doszło
Izi mani zawsze mile widziane:)
Ja też miałem zainstalowanego dsjota na wszystkich kompach z którymi miałem styczność, począwszy od sławetnego pentium 2, gdzie grałem w to na dyskietce
Na swoim lapku instalowałem to jakieś 5 lat temu, i już nie bardzo pamiętam co konkretnie tam zmieniałem.Co do visty, którą mam - wiem że pliku CONF, jak sobie otworzysz jako txt, musisz gdzieś pozmieniać rozdzielczość i prędkość gry. Wujek google na pewno podpowie.
Izi mani zawsze mile widziane:)
Ja też miałem zainstalowanego dsjota na wszystkich kompach z którymi miałem styczność, począwszy od sławetnego pentium 2, gdzie grałem w to na dyskietce
Na swoim lapku instalowałem to jakieś 5 lat temu, i już nie bardzo pamiętam co konkretnie tam zmieniałem.Co do visty, którą mam - wiem że pliku CONF, jak sobie otworzysz jako txt, musisz gdzieś pozmieniać rozdzielczość i prędkość gry. Wujek google na pewno podpowie.
- karwek
- -#VIP

- karwek
- -#VIP

<><><><><><><><><><>
Nic mnie tak nie wkurwia jak..
<><><><><><><><><><>
1. A nie będzie pan miał 45 groszy?
2. Mogę w lewo?
Godzina 22:14, wracam z biegania. Na termometrze -11 stopni, na skrzyzowaniu 1 auto, pewnie sobie myśli, że jestem pojebany. Cóż, trudno, coś w tym jest. Stoimy oboje. 20 sekund. 30 sekund. 45 sekund. Mam zielone, on dalej stoi. Przeszedłem, pojechał po ponad minucie.
Był ktoś z Was autem w Nowej hucie bądź Krakowie ostatnio? to, co zrobili z sygnalizacją świetlną to strzał w stopę jeśli chodzi o korki. Który idiota wpadł na pomysł, że wprowadzenie na każdym skrzyżowaniu pasa(gdzie sa tylko w sumie 2) do skrętu w lewo uwolni miasto od korków?
Aktualnie to wygląda tak, że z lewego można jechac w lewo i prosto. Tylko, ze jak stanie auto które skręca w lewo, to prosto nikt nie pojedzie, bo w lewo jest czerwone. Czyli mamy tylko 1 pas do jazdy prosto
Dodatkowo, skręt w lewo jest oczywiście bezkolizyjny, więc całe skrzyżowanie patrzy jak my skręcamy w lewo
Szukałem wytłumaczenia tej sytuacji i niestety po raz kolejny doszedłem do tego samego wniosku - państwo, unia, ktokolwiek tym zarzadza ma nas za debili, którzy nie umieją skręcić w lewo. Ja wiem, ze są ludzie, którzy mają z tym problem, ale do kurwy nędzy, jak ktoś nie umie skecić w lewo, niech skręca 3 razy w prawo albo wybiera komunikacje miejską. A już nie wspomne o tescie na prawo jazdy, na którym już za niedługo zeby zdać trzeba będzie jechać ekonomicznie...
Nic mnie tak nie wkurwia jak..
<><><><><><><><><><>
1. A nie będzie pan miał 45 groszy?
2. Mogę w lewo?
Godzina 22:14, wracam z biegania. Na termometrze -11 stopni, na skrzyzowaniu 1 auto, pewnie sobie myśli, że jestem pojebany. Cóż, trudno, coś w tym jest. Stoimy oboje. 20 sekund. 30 sekund. 45 sekund. Mam zielone, on dalej stoi. Przeszedłem, pojechał po ponad minucie.
Był ktoś z Was autem w Nowej hucie bądź Krakowie ostatnio? to, co zrobili z sygnalizacją świetlną to strzał w stopę jeśli chodzi o korki. Który idiota wpadł na pomysł, że wprowadzenie na każdym skrzyżowaniu pasa(gdzie sa tylko w sumie 2) do skrętu w lewo uwolni miasto od korków?
Aktualnie to wygląda tak, że z lewego można jechac w lewo i prosto. Tylko, ze jak stanie auto które skręca w lewo, to prosto nikt nie pojedzie, bo w lewo jest czerwone. Czyli mamy tylko 1 pas do jazdy prosto
Szukałem wytłumaczenia tej sytuacji i niestety po raz kolejny doszedłem do tego samego wniosku - państwo, unia, ktokolwiek tym zarzadza ma nas za debili, którzy nie umieją skręcić w lewo. Ja wiem, ze są ludzie, którzy mają z tym problem, ale do kurwy nędzy, jak ktoś nie umie skecić w lewo, niech skręca 3 razy w prawo albo wybiera komunikacje miejską. A już nie wspomne o tescie na prawo jazdy, na którym już za niedługo zeby zdać trzeba będzie jechać ekonomicznie...
- iza_doria
- LEGENDA

- karwek
- -#VIP

- karwek
- -#VIP

a co mi tam:
było dobrze do marca, znalazłem siedzącą pracę, brakło motywacji, stan wagowy taki sam jak rok temu
Coś tam wygrałem, w okresie marzec - kwiecień preżywałem największy rozkwit, najlepsze winrate, grało mi się świetnie. Grindowałem NL25 (75khands), ale bez powodzenia. Nie shotowałem nawet NL50
Czasami w głowie jeszcze przeżywam, ze powinienem był zagrać inaczej, że może źle, ale generalnie widzę mega postep, gdy uśmiecham się i zapominam po krótkiej chwili od badbeacie. Najbardziej bolą mnie ciągle moje decyzje i że stoję w miejscu
Kilka wizyt w kasynie, raz fajnie zcashowany turniej, zlot podobał mi się niesamowicie. Oby i w przyszłym roku wypaliło!
Generalnie bez gry pół roku, znalazłem bardzo fajną pracę za całkiem przyzwoite pieniądze, niedługo pyknie mi rok doświadczenia, więc już bezie całkiem spoko
Plany na 2015:
- 350k hands w cash
- podszkolić umiejetnosci w mtt i zaczac grac na innym roomie
- grać NL100
- profit (.. k PLN)
- schudnać poniżej 80kg
- przebiec Cracovia maraton
- przebiec 1200 km
- regularny basen i siłownia
-schudnąć
To cel nr 1 poza pokerowy. 2lata temu udało mi się to, teraz też mi się uda. Czas zacząć regularnie biegać (oprócz treningów) i jeść znacznie mniej i będzie wynik.
było dobrze do marca, znalazłem siedzącą pracę, brakło motywacji, stan wagowy taki sam jak rok temu
-zacząć regularnie wygrywać
Cel absolutnie nr 1 pokerowy. Nie ma żadnych wymówek, ze wariancja, ze doszło, że faza księżyca. Muszę wygrywać i koniec. I piąć się po limitach. Chciałbym na koniec roku co najmniej shotować NL100. Grind NL25 to absolutne minimum i nie wyobrażam sobie, bym mógł grac niżej.
Coś tam wygrałem, w okresie marzec - kwiecień preżywałem największy rozkwit, najlepsze winrate, grało mi się świetnie. Grindowałem NL25 (75khands), ale bez powodzenia. Nie shotowałem nawet NL50
-mindset
Koniec z żaleniem się po badbeatach. Koniec z żaleniem się po coolerach. To jest poker i koniec. Tak było, jest i będzie.
Czasami w głowie jeszcze przeżywam, ze powinienem był zagrać inaczej, że może źle, ale generalnie widzę mega postep, gdy uśmiecham się i zapominam po krótkiej chwili od badbeacie. Najbardziej bolą mnie ciągle moje decyzje i że stoję w miejscu
-zlot pokerowy/turniej LIVE
Jedno trochę łączy się z drugim. Chciałbym w końcu poznać LIVE graczy z tego forum, szczególnie tych którym piorę tyłki regularnie(wszystkich, yup). Weekendy do końca marca mam zajęte przez mecze,jednak później terminarz się zwalnia i mam sporo wolnego czasu![]()
Oprócz tego wyjechać na jakiś mniejszy turniej LIVE. Wiem, że są plany grania w Krakowie i mam nadzieję, że tam też uda mi się zawitać i pokazać krakowskim centusiom gdzie ich miejsce.
Kilka wizyt w kasynie, raz fajnie zcashowany turniej, zlot podobał mi się niesamowicie. Oby i w przyszłym roku wypaliło!
Generalnie bez gry pół roku, znalazłem bardzo fajną pracę za całkiem przyzwoite pieniądze, niedługo pyknie mi rok doświadczenia, więc już bezie całkiem spoko
Plany na 2015:
- 350k hands w cash
- podszkolić umiejetnosci w mtt i zaczac grac na innym roomie
- grać NL100
- profit (.. k PLN)
- schudnać poniżej 80kg
- przebiec Cracovia maraton
- przebiec 1200 km
- regularny basen i siłownia
- Dawid84
- LEGENDA

- karwek
- -#VIP

biegałem, ale mało regularnie. Żeby przebiec ten maraton muszę schudnąć z 7-8 kg w 3,5 miesiaca, bo inaczej nie pobiegnę w obawie o kolana. Liczę na swoją regularność, jeśli zrobię do kwietnia 500km to myślę ze bez problemu
1200km jak sobie policzyłem to minimum jeśli utrzymam regularność. A utrzymam.
Szkoda, ze nie mogę mierzyć ilości przepłynietych długości(liczyc długosci za kazdym razem mi się nie chce), bo bym sobie i challenge na pływanie zrobił
1200km jak sobie policzyłem to minimum jeśli utrzymam regularność. A utrzymam.
Szkoda, ze nie mogę mierzyć ilości przepłynietych długości(liczyc długosci za kazdym razem mi się nie chce), bo bym sobie i challenge na pływanie zrobił
- mefius
- -#VIP

Ja u siebie policzyłem za ten rok ok 600 km, +-50, 1200 na razie dla mnie jest nieosągalne, szzczególnie w tym roku, gdy mam o wiele mniej czasu.
Imo jeśli wcześniej mało biegałeś, lub masz słabą formę, bardzo ciężko ci będzie osiągnąć takie wyniki.
Średnio wychodzi Ci 8-9 km 3x w tygodniu, dodaj jeszcze te baseny = spory wysiłek. A gdzie jeszcze poker, imprezy, kace, wakacje itp? Tak czy siak trzymam kciuki i gl!!!
Imo jeśli wcześniej mało biegałeś, lub masz słabą formę, bardzo ciężko ci będzie osiągnąć takie wyniki.
Średnio wychodzi Ci 8-9 km 3x w tygodniu, dodaj jeszcze te baseny = spory wysiłek. A gdzie jeszcze poker, imprezy, kace, wakacje itp? Tak czy siak trzymam kciuki i gl!!!
- karwek
- -#VIP

- lion_victor
- -#VIP

- karwek
- -#VIP

- karwek
- -#VIP

- Loncik
- -#graczroku

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”