nomad pisze:A jakże. Da się! Na przykład pasując AA na AI na bublu satelitki.
to raz, a dwa użyłem skrótu myślowego

, Q
, 5
, 9
(3 players)
(2 players, 2 all-in)
(2 players, 2 all-in)
, 5
(flush, Queen high).
, Q
(three of a kind, Queens).
, K
, 9
, 4
(2 players)
(2 players)
(2 players, 1 all-in)
, 10
(straight, King high).
, K
(one pair, Kings).

lion_victor pisze:Proponuję teraz jednak po naprzemiennym kopie w dupę, względnie można dorzucić liścia otrzeźwiacza i dzisiaj ja coś shipuję, a Ty kończysz sesję minimum z +5BIDeal?

Popieram. Ja ze względu na pozycję zastanawiałbym się tu nad tym czy tego w ogóle nie zrzucić.FR to nie SH i tu się nituje:)Z taką kartą raise'uje go dopiero z BB z obawy nad overcallami. W takiej sytuacji 3betuje go AK,JJ+ z tym, że ja to jestem taki prawdziwy murek i w dodatku chiński:)Dawid84 pisze:e: aczkolwiek nie sądzę, abym był w błędzie

Pokeregi pisze: z tym, że ja to jestem taki prawdziwy murek i w dodatku chiński:)
lion_victor pisze: i dzisiaj ja coś shipuję, a Ty kończysz sesję minimum z +5BI
, A
, 8
, 2
(2 players)
(2 players)
(2 players)
, 10
(flush, Ace high).
, A
(two pair, Aces and eights).

Dlaczego Ja tu betuje bo nie chce grac tutaj przede wszystkim z UTG2 i Bu, dlatego ze jest to za wczesna faza na takie stackowanie;), tak czy siak do sb musial bys wrzucic ze wzgledu na pot oddsy
Podsumowujac zagranie nie najlepsze, ale efekt by byl ten sam 

lion_victor pisze:karwek, 2 softy to podstawa. Jeden nie pozwala grać, idziesz na drugi. No i te starsy... Choć przez przedmówce rozważam wejście do nich ze sporą częścią rolla

jon124 pisze:le to jest rozumiem wykres po tym swingu gdzie płakałeś, że zaraz zejdziesz niżej?

Nie wiem czy powinieneś przeczytać książkę jeszcze raz - tym razem na spokojnie i z przemyśleniem wątków i miejsc, które Ciebie dotyczą, czy poszukać innych źródeł, ale IMO patrząc po tym wykresie widać, że grać umiesz, tylko problemy są z podejściem do gry i psycha zawodzi.Wróć do „Mój pokerowy mini blog”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość