Przepychanki z pokerem

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 29 sty 2014, 16:27

nomad pisze:A jakże. Da się! Na przykład pasując AA na AI na bublu satelitki.

to raz, a dwa użyłem skrótu myślowego ;)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 31 sty 2014, 02:17

Nie wierzę w żadne przesądy. Żaden ząb pod poduszka, wiązanie prawego jądra czerwoną kokardką czy układ gwiazd sprzyjający narodzinom kogoś lepszego. Nie wierze w wielkie przekręty na p* - za solidna fima, ten soft nie może być rigged.

Ale za to stargames - algorytm to tam musiał pisać jakis początkujący student na pierwszych zajęciach.

Kiedyś pokazywałem zdjęcie z JJ, gdzie po allinach preflop przegrałem z setem dwójek i setem trójek. No nic, pomyślałem sobie, zdarza się.

Dzisiaj zagrałem 2 ręce. Pierwsza, A2s w treflach. Na river trafiam nut flush opłacony przez jakies 2 pary z dupy(nawet nie pisze fisha, wiadomo). Druga QJs, tez w treflach. flop KT9, Th 9h. Call od tego samego goscia. Turn 8h. Bet, raise shove od goscia. Snap call, Jh7h. Ciekawe czy jakbym zagrał następną rękę to trafilibyśmy oboje karetę :P

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 31 sty 2014, 10:14

A ja tam sobie chwalę Stargames i żałować tylko można, że chociaż dwóch okienek nie da się otworzyć ;)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 06 lut 2014, 02:12

myślałem, że zacznę luty na plusie, ale to jest nierealne :) na dzieńdobry AK<AK i w sumie mogłem wtedy wyłączyć, bo dalej było tylko gorzej :)

w ogóle nie jestem zadowolony ze swojej gry, zmniejszyłem ilość stołów i dalej jest lipa straszna. No nic, nauka nauka nauka i jeszcze raz nauka - bo volume robię przyzwoite. A na tym NL10 siedzę już jednak za długo.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 07 lut 2014, 02:18

Siada mi myślenie. Dopiero co wróciłem do swojego peak jesli chodzi o cash, to juz poleciałem 15BI w dół. Nie będę pisał nawet o tych suckoutach czy wyriverowanych gutshotach - a mógłbym to pokazać wszystkie odmiany bad beatow jakie świat widział.

Luty dopiero 3 sesje, a juz 10BI w plecy, w tym 4 pod EV. Moja gra tez tragiczna, chociaż mam wrażenie, ze kompletnie się pogubiłem. Może za bardzo kombinuję. Może.
Zaczynam sesję, tu wyrgywam, yam wygrywam, bum flush vs flush. No nic, shit happens. Buduję dalej, bum, połamane króle, bum AA połamane, bum set złamany i nie ma czego odrabiać tyko iśc spać i next day od nowa

A to oznacza, ze trzeba jeszcze ciężej pracować i znajdywać lepsze spoty - szkoda, ze te spoty na razie mnie nie znajdują :P

takich akcji mógłbym wam tu z 30 postów wkleić
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Button ($17.58)
SB ($10)
BB ($15.58)
UTG ($3.95)
MP ($10.10)
Hero (CO) ($10.94)

Preflop: Hero is CO with QObrazek, QObrazek
2 folds, Hero raises to $0.30, Button calls $0.30, 1 fold, BB calls $0.20

Flop: ($0.95) QObrazek, 5Obrazek, 9Obrazek (3 players)
BB checks, Hero bets $0.80, 1 fold, BB raises to $2.50, Hero raises to $5.40, BB raises to $15.28 (All-In), Hero calls $5.24 (All-In)

Turn: ($22.23) 8Obrazek (2 players, 2 all-in)

River: ($22.23) 4Obrazek (2 players, 2 all-in)

Total pot: $22.23 | Rake: $1

Results below:
BB had 5Obrazek, 5Obrazek (flush, Queen high).
Hero had QObrazek, QObrazek (three of a kind, Queens).
Outcome: BB won $21.23

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

SB ($11.06)
BB ($10.35)
Hero (UTG) ($10.27)
MP ($11.73)
Button ($4.86)

Preflop: Hero is UTG with 10Obrazek, KObrazek
Hero raises to $0.30, 1 fold, Button raises to $0.50, 2 folds, Hero calls $0.20

Flop: ($1.15) 3Obrazek, 9Obrazek, 4Obrazek (2 players)
Hero checks, Button bets $0.10, Hero calls $0.10

Turn: ($1.35) KObrazek (2 players)
Hero checks, Button bets $0.10, Hero raises to $0.80, Button raises to $4.26 (All-In), Hero calls $3.46

River: ($9.87) JObrazek (2 players, 1 all-in)

Total pot: $9.87 | Rake: $0.44

Results below:
Button had QObrazek, 10Obrazek (straight, King high).
Hero had 10Obrazek, KObrazek (one pair, Kings).
Outcome: Button won $9.43

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 07 lut 2014, 09:40

karwek, przeżywam aktualnie coś takiego na Winamaxie, co gorsza ja buduję w poczatkowych fazach mega stacki, trzymam się w czubie, ITM już pachnie i choćby skały srały zawsze ktoś ma lepiej, czasem spot po spocie i nagle spadam z nieba z hukiem. Na party-brak-polskiej-licencji! jest podobnie, tam ostatnio mam jakieś 75%ITMów, ale co z tego jak tuż po wsunięciu się do kasy dostaję od razu jakimś drawing dead spotem. Wczoraj najpiękniejszy rodzynek, to gdy będąc na UTG+1 z KK dostaję call do mojego 4beta od UTG. Wydawać by się mogło, że po takiej linii nie ma opcji, abym na tęczowym flopie 455 nie był najmocniejszy, bo przecież AA się stackuje, a 55, a tym bardziej 5x rozgrywałby chyba tylko kretyn. Niestety trafiłem na niego, pokazał A5. Najgorsze jest to, że dostaję takie akcje, gdy powiedzmy przy 100 left, 80 ITM ja jestem powiedzmy 20, wygrana=TOP5 i easy gierka na zbliżającym się bubblu, a przegrana= out albo szczurowanie do kasy na shorcie. Sorry, że u Ciebie na blogu się żalę, ale jakoś tak mnie natchnąłeś. Proponuję teraz jednak po naprzemiennym kopie w dupę, względnie można dorzucić liścia otrzeźwiacza i dzisiaj ja coś shipuję, a Ty kończysz sesję minimum z +5BI. Deal? :twisted:

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 07 lut 2014, 09:43

lion_victor pisze:Proponuję teraz jednak po naprzemiennym kopie w dupę, względnie można dorzucić liścia otrzeźwiacza i dzisiaj ja coś shipuję, a Ty kończysz sesję minimum z +5BI :) Deal? :twisted:

deal.

Jako że zbudzono mnie o szatańskiej godzinie (czyt: przed 12), to siądę sobie z rana i zawalczę. Przecież nie poddamy się tak łatwo :)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 07 lut 2014, 09:49

Powodzenia zatem :)

Obrazek

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 07 lut 2014, 13:49

zagrałem sobie 2,5$ 180 turbo dla rozluźnienia - nie odpaliłem jeszcze sesji. Może to i lepiej? :D

http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 02BA411A4D
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... 1D3025FD91

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 07 lut 2014, 13:59

1. po co wsuwka za 44 BB? przecież short który wrzucił 3 BB (zostawiając sobie 2BB) i tak się scommitował z pulą, no chyba że chciałeś z AJs udawać siłę. Pytanie tylko czy warto wrzucać cały stack na wczesnej pozycji. Po tobie jest jeszcze wiele osób, które mogą mieć lepiej i którym oddasz większość stacka. IMO strzelałeś z armaty do wróbla i dostałeś rykoszetem.
2. życie, nic nadzwyczajnego - ty zagrałęś poprawnie, on poprawnie i dostał swoje outy

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 07 lut 2014, 14:16

Ad.1
zastanawiałem się nad callem czy jakimś sexy 3betem. Bo chyba wyrzucenie AJs nie wchodzi w grę?

tylko z 2ma osobami nie będę tu happy się stackując. Tylko, że oni nie zaryzykują tu swojego życia turniejowego na coś innego niż JJ+, a na to mam blokery.

Zresztą, nie uważam, że zagrałem świetnie ani nie uważam się za znawcę tematu - lubię sobie czasem jednak jakies sng czy turniej zagrać :D Jednak, sam przyznaj, ze call z tym 98s jest co najmniej dyskusyjny :) ale wiadomo, bronze star na tablecie, takich od razu na fioletowo :P

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 07 lut 2014, 15:15

Jasne, że te 89s było dyskusyjne, ale stakując się z AJs z wczesnej pozycji wystawiasz swój stack na ewentualną odpowiedź lepszych układów lub flipów. Mniej ważne jest z czym wszedł rywal, ważne jest jak ty oceniłeś sytuację i jakie podjąłeś działania a wg mnie wrzucanie 4400 czipsów przy blindach 50/100 i 3becie od shorta z UTG na full ringu jest niezbyt profitowe - ryzyko jest niewspółmierne do ewentualnych korzyści.

Ale może ja jestem w błędzie, bo patrzę na to zbyt murkowato.

e: aczkolwiek nie sądzę, abym był w błędzie

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 07 lut 2014, 23:07

Dawid84 pisze:e: aczkolwiek nie sądzę, abym był w błędzie
Popieram. Ja ze względu na pozycję zastanawiałbym się tu nad tym czy tego w ogóle nie zrzucić.FR to nie SH i tu się nituje:)Z taką kartą raise'uje go dopiero z BB z obawy nad overcallami. W takiej sytuacji 3betuje go AK,JJ+ z tym, że ja to jestem taki prawdziwy murek i w dodatku chiński:)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 08 lut 2014, 02:00

Pokeregi pisze: z tym, że ja to jestem taki prawdziwy murek i w dodatku chiński:)

ja teraz też nieco wróciłem do grania nieco bardziej tight, ostatnie sesje to cos w stylu 20/17. Efekt niestety żaden :)

lion_victor pisze: i dzisiaj ja coś shipuję, a Ty kończysz sesję minimum z +5BI

i jak? ja zagrałem 3k rąk i wyszedłem całkowicie na zero. Chociaż tyle, że nie minus...
Linia non sd ostatnio zapierdala mi jak pojebana w dół, trzeba coś z tym zrobić - rano analiza ostatniego tygodnia, bo to niemożliwe zeby mi az tak nie szło :)

wstyd mi za ten call, ale ogólnie tak wygląda zbieranie moich rywali w ostatnich czasach:
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://flopturnriver.com

Button ($9.32)
SB ($29.29)
BB ($10.47)
UTG ($20.98)
Hero (MP) ($10)

Preflop: Hero is MP with 2Obrazek, AObrazek
1 fold, Hero raises to $0.30, 2 folds, BB calls $0.20

Flop: ($0.65) AObrazek, 8Obrazek, 2Obrazek (2 players)
BB bets $0.20, Hero raises to $0.90, BB calls $0.70

Turn: ($2.45) KObrazek (2 players)
BB bets $0.20, Hero raises to $2, BB calls $1.80

River: ($6.45) 8Obrazek (2 players)
BB bets $2, Hero calls $2

Total pot: $10.45 | Rake: $0.47

Results below:
BB had 4Obrazek, 10Obrazek (flush, Ace high).
Hero didn't show 2Obrazek, AObrazek (two pair, Aces and eights).
Outcome: BB won $9.98

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 08 lut 2014, 10:48

karwek, Co do tej ręki, to na pewno ja jej nie zrzucacam, ale push imo jest tu slaby. Powinienes tu zagrać jakies bet do 500, żeby nie byl za duzy ani za mały ;) Dlaczego Ja tu betuje bo nie chce grac tutaj przede wszystkim z UTG2 i Bu, dlatego ze jest to za wczesna faza na takie stackowanie;), tak czy siak do sb musial bys wrzucic ze wzgledu na pot oddsy ;) Podsumowujac zagranie nie najlepsze, ale efekt by byl ten sam :mrgreen:

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 08 lut 2014, 12:41

karwek, pierwszy błąd, który rzuca się w oczy w rozdaniu z tym A2o - sizing! Nie od dziś wiadomo, że gej donkbet/call na takim boardzie no to jest draw na 99%, dlaczego więc nie podciągasz maksymalnie sizingu? Flop 1.2$, na turnie baaaardzo słabo, tylko do 2$ przy pocie już 2.65$? Tam powinien polecieć raise przynajmniej do 3$, a skoro to jest kretyn to jeszcze więcej, niech te decyzje będą dla nich jak najmniej opłacalne. Zbierają, to fakt, ale nie ma co im tego ułatwiać :) No i river call - tragedia :D

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 19 lut 2014, 02:11

nawet nie będę się rozpisywał co u mnie. Jest taka tragedia, że szkoda słów.

roll stopniał o połowę, jak zwykle w momencie w którym pomyślałem, że może czas na NL16.

Dzisiaj w 1,5h oddalem 10 stackow w coolerach
flush vs flush
set vs set x2
QQ<KK x2
AA<KK
AK<QQ
KK<AA x2

fiszów jest więcej niż zwykle. Ale to im w niczym nie przeszkadza, gram 4bet z AA, w stacku zostaje mu 5, pula prawie 7. Wrzucam mu stacka, on gra call, flopnal strita z T9. Takich akcji w ostatnim tygodniu mam co sesję. Moje KK widzą A na flopie jakies 90% przypadków, JJ to już zastanawiam się nad foldem preflop, bo i tak ZAWSZE 2 overkarty i easy fold, bo przeciez 3 way i juz sie bija przede mna.

W dodatku, te akcje napędzają moje błędy. Zaczynam blefowac w jakis chujowych spotach czy robić jakieś dziwne calle. Jest źle.

Czytam ostatnio więcej niż kiedykolwiek, analizuję baaardzo dużo rozdań, a wszystko idzie dokładnie w przeciwną stronę.

Zobaczymy jak to będzie, jeszcze trochę i będę musiał wrócić na NL5, bo za chwilę braknie mi kasy na grę. Zostawiam sobie jeszcze max 5 BI w plecy, wtedy wracam.

TO jest chyba moja największa porażka ostatnio, że nie mogę sobie nijak z tym poradzić. Meczę się i męczę na tym NL10, przez co jest mi niemalże wstyd. Jednak jak sobie napiszę o tym, to mi trochę lepiej i może jakoś to będzie. HOWGH

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 19 lut 2014, 09:11

Wniosek: cash to zuo.

W każdym razie - nie łam się! W końcu nadejdzie lepszy czas. :)

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 19 lut 2014, 10:43

karwek, 2 softy to podstawa. Jeden nie pozwala grać, idziesz na drugi. No i te starsy... Choć przez przedmówce rozważam wejście do nich ze sporą częścią rolla :mrgreen:

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 19 lut 2014, 15:43

lion_victor pisze:karwek, 2 softy to podstawa. Jeden nie pozwala grać, idziesz na drugi. No i te starsy... Choć przez przedmówce rozważam wejście do nich ze sporą częścią rolla :mrgreen:

tu mam wykupione hands i mogę lepiej czytać przeciwników. Mimo, ze ostatnio chuja z tego widać :D

MTT na P* to taka fiszernia, że odechciewa sie grac. Zaliczyłem parę deepów z fieldami 3k+ i to co się dzieje czasem na semi FT, FT to przechodzi ludzkie pojęcie :) Więc jeśli będziesz naparzał odpowiednie volume to na pewno sobie poradzisz tutaj

No nic, trochę mi lepiej jak się wyżaliłem, chociaż na pewno radzę sobie z tym znacznie lepiej niż dawniej. To na pewno na plus :P
Na minus niestety moja gra - ale to tylko zmusza mnie do większej mobilizacji, na pewno tak łatwo się nie poddam.

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 19 lut 2014, 22:08

Ja miewam podobnie - im bardziej się staram tym gorzej idzie:) Grunt to się nie łamać i iść do przodu, chociaż czasami dzień przerwy dobrze też zrobi:) Może pograj troche na FR, a nuż spodoba Ci się i to będzie Twoim chlebem powszednim:)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 22 lut 2014, 01:50

Poniżej wykres z gry od ostatniego wpisu. Lubię sam sobie udowadniać, że jednak potrafię grać i crushować ten limit tak, że wióry lecą :)

Czasami potrzebuję jednak takiego zimnego prysznica, żeby trochę ogarnąć swoją grę, bo tu naprawdę nie ma co świrować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 22 lut 2014, 10:29

ale to jest rozumiem wykres po tym swingu gdzie płakałeś, że zaraz zejdziesz niżej? Byłbyś w stanie wrzucić jakiś bardziej zbiorczy by można było zobaczyć jak właśnie swingi wyglądają u Ciebie na NL10 ?

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 23 lut 2014, 01:18

jon124 pisze:le to jest rozumiem wykres po tym swingu gdzie płakałeś, że zaraz zejdziesz niżej?

yup

wrzucę wykres z tego roku, dosyć dużo już zagrałem, powinno być jakimś wyznacznikiem. Ogólnie, jak się trzymasz i nie tracisz głowy(co mi się zdarza), to na pewno większych downswingów można spokojnie uniknąć :)

żeby było jasne, z wykresu nie jestem dumny - a na pewno z jego większości :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 23 lut 2014, 10:54

shit...
faktycznie musisz popracować nad mindsetem bo samo patrzenie na wykres działa mega deprymująco. Próba już faktycznie nie najgorsza więc powinno iść ładnie w górę. Poukładasz sobie w głowie wszystko i do przodu ;) Nie wiem czy powinieneś przeczytać książkę jeszcze raz - tym razem na spokojnie i z przemyśleniem wątków i miejsc, które Ciebie dotyczą, czy poszukać innych źródeł, ale IMO patrząc po tym wykresie widać, że grać umiesz, tylko problemy są z podejściem do gry i psycha zawodzi.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”