Co i rusz włażę na jakąś minę z 2 parami. Czy ja przeceniam ich wartość czy to jakieś fatum. Jak choćby poniżej.
Moje dziwne otwarcie i gra na flopie i turnie wynikała z tego że na tym stole prawie cały czas większość graczy sprawdzała niskie zakłady więc umyśliłem sobie nieco podbić stawkę licząc na jakiś lepszy układ ze swoimi KQ (być może gdybym solidnie przebił i ktoś by to sprawdził to bym się zastanowił i na minę nie wlazł). No i układ przyszedł a ja wtrąbiłem wszystko co miałem przy stoliku. Mogłem uważać jak zobaczyłem drugą piątkę - ale czy wy byście w takiej sytuacji spasowali?
A do tego gracz na Buttonie to był taki typek co to wchodził w 80% rozdań z czego większość wygrywał. Czasem się tacy zdarzają i w złości/rozpaczy wyobrażam sobie że to jakiś pracownik Poker Roomu, który dostaje karty zawsze o jeden kroczek z przodu. Co to w ogóle za styl gry? Perfekcyjny, którego przedstawicieli należy się wystrzegać - czy beznadziejny tylko tym razem gostek miał kupę szczęścia?
PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.02 BB (8 handed)
CO ($0.69)
Button ($2.93)
SB ($2.57)
BB ($1.85)
UTG ($2.58)
UTG+1 ($1.69)
Hero (MP1) ($1.42)
MP2 ($2.03)
Preflop: Hero is MP1 with Q
, K
UTG calls $0.02, 1 fold, Hero bets $0.04, 2 folds, Button calls $0.04, SB calls $0.03, 1 fold, UTG calls $0.02
Flop: ($0.18) 8
, K
, Q
(4 players)
SB checks, UTG checks, Hero bets $0.04, Button calls $0.04, SB calls $0.04, UTG calls $0.04
Turn: ($0.34) 5
(4 players)
SB checks, UTG checks, Hero bets $0.08, Button calls $0.08, 2 folds
River: ($0.50) 5
(2 players)
Hero bets $0.36, Button raises to $1.30, Hero calls $0.90 (All-In)
Total pot: $3.02 | Rake: $0.11
Results:[spoiler]
Button had 8
, 8
(full house, eights over fives).
Hero had Q
, K
(two pair, Kings and Queens).
Outcome: Button won $2.91[/spoiler]