Przejście z sng i mtt na cash

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
Markar
-#aktywny
-#aktywny

Przejście z sng i mtt na cash

Postautor: Markar » 05 sty 2011, 22:29

Od początku kiedy zaczynałem grać w TH towaryszyly mi turnieje sng oraz mtt.
Ostatnio czytałem sporo artykułów i bardzo bym się chciał przerzucić na cash.
Wiem że to nie będzie proste poniewazmusze zmienic wiele nawyków zwiazanych z gra sng czy mtt. Czy ma ktoś z was może doświadczenie w tych sprawach jeśli tak to prosił bym kilka wskazówek odnosnie roznic pomiedzy cash a sng. ;)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 07 sty 2011, 14:26

Markar pisze: bym kilka wskazówek odnosnie roznic pomiedzy cash a sng. ;)

dam ci jedną skazówkę czym się nie różnią:

i tu i tu grasz w Holdem NL.

Cała reszta tnowa odmiana:
- blindy nie rosną
- nie grasz push
- orientujesz sie tylko na dana reke
- nie spieszysz sie w cash
- nie kradniesz blindów tak często
- przeciwnicy grają innymi zakresami

itd....

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 07 sty 2011, 14:49

Ale czy na cash-u można zarobić?
Na pewno ale grając sng czy mtt wiem że za nie wielkie wpisowe moge sporo wygrać a w cash
moge co najwyżej sie potroić. Po drugie gdy tylko zgarne wieksza pule i mam powiedzmy 2 buy-iny to boje sie że zaraz to przegram. Mimo to chciałbym sie przerzucić na cash ponieważ chciałbym lepiej opanować gre post flop.

m4r1usz
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: m4r1usz » 07 sty 2011, 15:12

Główna różnica pomiędzy Cash a MTT to taka, że w cash game nie chodzi o jedną większa wygraną, a o regularne wygrywanie. Na pewno Swingi są dużo mniejsze niż na MTT.
Jeżeli uda Ci się zdominować swoje stawki na cash będziesz w miesiącu zawsze EV+ co pozwoli Ci regularnie powiększać rolla i przechodzić na wyższe stawki.
Jeżeli na początku źle Ci się gra na 200-250BB to zmieniaj stolik gdy wygrasz 1BI i wkupuj się na następnym za 100BB.
Na początku lepiej graj 2 stoliki co pozwoli Ci lepiej obserwować przebieg gry i przeciwników.

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 07 sty 2011, 15:26

Podobną rade dostałem ostatnio od kolegi spróbuje tej metody.
Jeszcze mam jedno pytanie odnośnie heads-up cash.
Grałem ostatnio an absolute poker i zauważyłem że sa heads-up cash na micro stawki.
Zagrałem jednego na stawkach 0.01/0.02 przy deep stacku 200bb.
Zaden z nas nie zrobił dokupienia w czasie gry i gdy udało mi się wyciągnąc wszystkie zetony od przeciwnika mialem 6$ :shock:. Jak to możliwe że rake zabrał 1/4 wszystkich pieniędzy leżacych na stole??

m4r1usz
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: m4r1usz » 07 sty 2011, 15:57

Markar
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markar » 07 sty 2011, 19:08

Nie widze nic szczególnego rake jak rake :razz:
A wracając do mtt i cash zależy mi na przejściu na cash ponieważ własnie jak wyżej wspomniałeś grając cash bede miał w miare regularne wyniki w jakims okresie czasu w grajc
mtt ciezko to ocenic i tego sie boje mtt :mad:

Grzegorz1990
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Grzegorz1990 » 08 lut 2011, 08:28

ale w cash moga cie poniesc emocje zalezy na jakim nl chcesz grac lepiej grac S&G cash najlepiej graj jak na poczatek nl4 wpisowe 2$ otwierasz 10 stolikow i jedziesz

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”