Sith pisze:Ted Forester pisze:przy równej ilości punktów najpierw decyduje bezpośredni pojedynek.
Tez sie nad tym zastanawiam... pytanie jest takie:
gracz A
2-0
2-0
2-0
2-1
0-2 z Tobą - 11 pkt
gracz B - Ty
2-1
2-1
2-1
2-1
0-2 - z nim - 11 pkt
Tu coś jest źle chyba, skoro gracz A przegrał ze mną (graczem B) 0:2, to ja (gracz B) nie mogłem też z nim (graczem A) przegrać 0:2 skoro nie gra się dwóch pojedynków tylko jeden.
Po za tym jeśli by wygrał tyle razy 2:1 a drugi gracz tyle razy 2:0 to nie będą mieli chyba jednakowej ilości punktów i oczywiste jest że gracz co ma więcej 2:0 jest lepszy. A jeśli jest to możliwe tzn że punktacja jest źle ustawiona.
Ja uważam, że powinno być liczone: najpierw punkty, jeśli remis to wynik pojedynku między remisowymi graczami, jeśli nadal remis (tylko przy 3 lub więcej remisowych graczach jest to możliwe) to małe punkty, małe punkty liczone w sposób: ilość meczy 2:0 ilość meczy 2:1 ilość meczy 1:2 ilość meczy 0:2 - porównać bilanse i kto ma lepszy ten wyżej.
1. Ilosc gier - bo myslimy o jednej tygodniowo
1 tygodniowo jest ok, kolejka niech trwa od poniedziałku do niedzieli żeby nie nachodziły na siebie terminy jak ostatnio. Jeszcze zapis że mecz można rozegrać wcześniej lub po informacji o "wyjeździe" umówić się później, lub jeśli oboje graczy ustali też później, w innym przypadku po zakończeniu danej kolejki ten co próbował się skontaktować ma wygraną.
To już było ale też ważne, że gospodarz ma obowiązek kontaktu jeśli tego nie zrobi w czasie trwania kolejki to przegrywa.
2. Problem walkowerow
3-4 walkowery i wykluczenie.
wg mnie musi być przyznany wszystkim walkower skoro ktoś "karnie" został wykluczony.