Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
-
boooro0
- -#pretendent

Postautor: boooro0 » 07 kwie 2009, 11:50
Co sądzicie na temat różnych promocji np urodziny pokerroomu,pieniądze za ugranie najwięcej rąk w danym terminie lub wyrabianie najwięcej rake'u itp.
Dla mnie póki co to jest mania w która łatwo się wciągnać bo oferty są naprawde kuszące tylko że trzeba grać prawdopodobnie 24h na dobe żeby coś z tego wyciągnać.
Osobiście odradzam początkującym pościg za takimi konkursami,można w ten sposób stracić kase nie mówiąc już o pogłebianiu hazardowego uzależnienia
Żeby brać udział w takich promocjach trzeba być niezlym maniakiem ze sporym bankrollem i sporymi umiejętnościami czyli jeszcze trochę nauki przed nami
Piszcie swoje spostrzeżenia i doświadczenia na ten temat
-
dviper
- -#VIP

Postautor: dviper » 07 kwie 2009, 12:07
Jeśli grasz na niskich stawkach i w turniejach z niskim wpisowym to nie ma sensu się rzucać na te promocje. Zawsze trzeba przeliczyć czy oby na pewno się opłaca. Jeśli wiesz że na pewno nie ugrasz to po co. Ale niektóre promocje warto wziąć. Do mnie niedawno z CDpoker dzwonili i chcieli mi wcisnąć jakieś wejściówki na turnieje z okazji urodzin. Trzy razy do mnie kobita dzwoniła ;P Ale musiałem wcześniej zrobić depozyt 50euro ;P Podziękowałem bo akurat tam nie gram na razie. Ale jak wyrabiasz jeden bonus na raz to taki dodatek do bankrolla się przydaje. Najgorzej jak próbujesz wyrobić 5 promocji na raz na różnych poker roomach. To już może być hazard

Nic na siłę.
-
freezr86
- -#zwykly

Postautor: freezr86 » 10 kwie 2009, 07:29
Niektóre promocje Pokerroomow są skierowane bezpośrednio do początkujacych więc nie wiem dlaczego uważacie że trzeba miec odrazu niewiadomo ile kasy i jakie doświadczenie np fakt faktem było to trochę czasu temu ale BYLO

PokerStars-nielegalny-w-PL! przyznawało graczom po 5 Euro na grę przy stolikach

Trzeba było chyba zagrac jedno rozdanie aby zatrzymac pieniadze na koncie
Pozdro
-
visnia
- -#aktywny

Postautor: visnia » 10 kwie 2009, 08:45
freezr86 pisze:Niektóre promocje Pokerroomow są skierowane bezpośrednio do początkujacych więc nie wiem dlaczego uważacie że trzeba miec odrazu niewiadomo ile kasy i jakie doświadczenie
bo w 90% przypadków trzeba grać za własne pieniądze a żeby uwolnić bonus musisz ugrać określoną ilość punktów co przy niskim bankrollu wymaga nie lada kombinacji i długich godzin gry. Ja osobiście wyrobiłem do końca niewiele z przyznanych mi bonusów tak na prawdę. Dlatego lepiej grać swoje spokojnie i bez żadnych bonusów bo te 20usd z promocji wiele nie pomoże tak na prawdę.
Kolejna sprawa jest taka, że nawet jeśli wygrasz dużą kasę to potem możesz mieć problemy z jej wypłatą jako że musisz skończyć ugrywać bonus bo zobowiązałeś się do tego biorąc go na siebie. Kolejne niepotrzebne kombinacje.
podsumowując - nie warto się wikłać w bonusy jeśli nie dysponujesz konkretniejszym bankrollem albo doświadczeniem, choć czasami i jedno i drugie nie pomaga.
P.S. teraz na full tilcie było chyba coś podobnego że dzienne przez tydzień trzeba było ugrać jeden FPP i dostawało się chyba z 20 usd, to jeszcze w miare.
-
bushmk
- -#pretendent

Postautor: bushmk » 10 kwie 2009, 14:22
Jeśli o te promocje chodzi to wedlug mnie to się więcej na nich traci niż zarabia. Niby oferta kusząca, ale zawsze to tak wygląda. Te wszystkie chywty marketingowe itp. Dla początkujących graczy jest owszem wiele różnorodnych freerolli, na których można budować swój kapitał. Poza tym to jest straszny pożeracz czasu takie siedenie nad tymi wszystkimi promocjami:P
-
sallahadin
- -#pretendent

Postautor: sallahadin » 10 kwie 2009, 16:53
Mnie do grania w pokera wciągnął doświadczony kolega więc kieuje się jedną zasadą. Na wszelkiego rodzaju freerollach tylko się ucze izbieram doswiadczenie. Chociaz takie turnieje to i tak raczej nic wspólnego z prawdziwa grą. Dlatego promocji w stylu freeroll nie polecam. Ale warto wpłacic kase i wykorzystać jakiś bonus który nam podwoi depozyt. Najlepiej przelac kase z konta z zakłądów tak jak ja to zrobiłem:))
-
texa$$$
- -#aktywny

Postautor: texa$$$ » 10 kwie 2009, 19:02
z mojego doświadczenie co do bonusów - nie ma szału
trzeba ugrać sporo by coś dostać a na ogół jeśli liczymy że ugramy jakiś bonus z "darmowej" kasy to mamy małe szanse - trzeba trochę więcej siana na starcie by w rozsądnym tempie wyrabiać bonusy, nie ma co liczyć na mikro limity i farta... często bonusy mają jakieś warunki itp zatem warto zanim się coś już zdeponuje dokładnie zapoznać się z promocją
reasumując, tak jak koledzy wyżej pisali - grajmy swoje i nie dajmy się omamić bonusami, a jak już to skupmy się na jednym bonusie/pokerroomie
przyznam się że ugrałem bonus pierwszej wpłaty na PartyPokerze, nie było łatwo ale i też nie było jakoś trudno, stawki NL25 by szło sprawnie... suma summarum wyszedłem jakoś : kasa wpłacona + połowa kasy z bonusa ... nie było tragicznie
-
polak13
- -#VIP

Postautor: polak13 » 13 kwie 2009, 15:48
Jaki polecacie poker room internetowy gdzie jest duży bonus od depozytu,bo chciałem sobie wpłacić jakiejś pieniążki ale nie wiem komu zaufać.Czym się kierować przy wyborze,bo ja myślę że najlepiej wpłacić tam gdzie mi się dobrze gra.
Wróć do „Podstawy pokera”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.