Programy zliczające szanse matematyczne

Lektury zwiększające umiejętności oraz soft pokerowy pozwalający podejmować skuteczniejsze decyzje w czasie gry.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 13 sty 2008, 12:39

peku1986 pisze:chłopcy dajcie jakiś link z dobrym programem do pokera:)

takie informacje są rozpowszechniane , ale tylko gdy będziesz mieć 500 postów. :twisted:

jest taki sposób na liczenie szansy trafienia karty poprawiającej układ.i nie trzeba programów komputerowych. Chodź potrzebna jest umiejętność mnożenia przez 2 i 4.
Cześć z was pewnie słyszała , ze ilość out-ow na turnie mnoży się razy 4 , a na river razy 2.
Wynik daje przybliżoną szanse na trafienie i/lub poprawienie układu.
np reka 10,9, flop J.8,4 .
Kazda Q i 8 daje strita , plus kazda 10 i 9 daję parę. Razem (4+4+2+2) x 4 = ok.48 % na poprawienie układu. na turnie i ok 24% na river.
procenty są zawyżone w rzeczywistości % jest niższy.

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 23 sty 2008, 15:38

Tak sobie pomyślałem, że przecież muszą być jakieś w miarę darmowe programy do zliczania outów itd. i znalazłem: odds calculator

Pierwszy wynik w wyszukiwarce. Pewnie zna go 50% z was ale wydaje mi się, że jeśli chociaż jedna osoba go nie znała - to już się przyda. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 23 sty 2008, 15:59

rzepa pisze:Wynik daje przybliżoną szanse na trafienie i/lub poprawienie układu.
np reka 10,9, flop J.8,4 .
Kazda Q i 8 daje strita , plus kazda 10 i 9 daję parę. Razem (4+4+2+2) x 4 = ok.48 % na poprawienie układu. na turnie i ok 24% na river.

ja tam nigdy nie licze wszystkich możliwości poprawienia układu - bo na dobra sprawe co mi z pary 9 lub 10 skoro nie wiem czy bedą wygrywajace (raczej watpię)

co zas tyczy sie strita brakuje Ci Q lub 7 (no chyba ze slepy jestem) :mrgreen:

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 31 sty 2008, 13:45

zauważyłem że większość czasu gram na CD i pomyślałem że jednak skuszę się na jakiś programik który zapisuje graczy z którymi grałem itp, mógłby ktoś dać namiar na taki program ( który działa z CD) i krótką instrukcję obsługi,( import danych, jak wlaczyc live, itp) kiedyś coś próbowałem z poker tracker ale mi nie wychodziło

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 31 sty 2008, 14:17

skrzychuz pisze:zauważyłem że większość czasu gram na CD i pomyślałem że jednak skuszę się na jakiś programik który zapisuje graczy z którymi grałem itp, mógłby ktoś dać namiar na taki program ( który działa z CD) i krótką instrukcję obsługi,( import danych, jak wlaczyc live, itp) kiedyś coś próbowałem z poker tracker ale mi nie wychodziło

Poker Office

http://www.pokeroffice.com/

Ja korzystam z Poker Tracker i niestety w kwestii obsługi Po ci za bardzo nie pomogę, ale w helpie pewnie będziesz miał wszystko pięknie napisane tak jak w PT.

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 17 lut 2008, 01:29

Używam programu TexasCalculatem, mimoże nie najlepszy to przyniósł spore dochody ;D

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 21 mar 2008, 18:38

Moim zdanie używania tego typu programów do niczego nie prowadzi, a wręcz cofa nasze zdolności obliczania odsów. Zgadzam się z poprzednikami wyżej, że ci, którzy chcą grać w realu powinni bazować wyłącznie na swoich umiejętnościach obliczeniowych. A grając przez internet mamy tak naprawdę góra 30 sekund na podjęcie decyzji, więc lepiej ten czas wykorzystać na swój rozwój. Ale nie powiem, fakt znania dokładnej ilości procent na wygraną przed podjęciem decyzji jest ciekawy, ale do oglądania turniejów na eurosporcie ;) Należy ufać tylko sobie i swoim umiejętnościom, a jak w siebie nie wierzymy, to po co w ogóle grac w pokera? :mrgreen:

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 22 mar 2008, 13:55

kubusdagus pisze:Moim zdanie używania tego typu programów do niczego nie prowadzi, a wręcz cofa nasze zdolności obliczania odsów. Zgadzam się z poprzednikami wyżej, że ci, którzy chcą grać w realu powinni bazować wyłącznie na swoich umiejętnościach obliczeniowych. A grając przez internet mamy tak naprawdę góra 30 sekund na podjęcie decyzji, więc lepiej ten czas wykorzystać na swój rozwój. Ale nie powiem, fakt znania dokładnej ilości procent na wygraną przed podjęciem decyzji jest ciekawy, ale do oglądania turniejów na eurosporcie ;) Należy ufać tylko sobie i swoim umiejętnościom, a jak w siebie nie wierzymy, to po co w ogóle grac w pokera? :mrgreen:

PT i PO nie liczą ci odsów więc nie wrzucaj wszystkich programów do jednego wora.

pepesza77
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: pepesza77 » 16 kwie 2008, 19:03

Programy tego typu są przydatne na początku zabawy w pokera. Podkreślam zabawy, bo jeśli ktoś zacznie grać na poważnie to programy statystycznie obliczające jego szanse zaczną mu przeszkadzać.

Jak już ktoś wcześniej powiedział fajnie wygląda w TV jak pokazane są procentowe szanse i ryzyko jakie podejmują gracze, ale w grze online... nie specjalnie ;) chociaż dzięki tego typu programom nauczyłem się układów kart i innych tego typu spraw.

homik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: homik » 17 kwie 2008, 12:24

ja polecam program holdem indicator posiada historie graczy, win odds i wiele innych.
film przedstawia jego funkcje http://pl.youtube.com/watch?v=mDCldH9qn3g

lukasz4891
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lukasz4891 » 17 kwie 2008, 16:04

Ja z poczatku rowniez uzywalem tego typu programoow ale tylko przeszkadzaly w skupieniu sie na grze. Lepiej grac normalnie i obserwowac przeciwnikow.

adramalech
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: adramalech » 19 kwie 2008, 16:59

lukasz4891 pisze:Ja z poczatku rowniez uzywalem tego typu programoow ale tylko przeszkadzaly w skupieniu sie na grze. Lepiej grac normalnie i obserwowac przeciwnikow.

Ciekawe ilu przeciwników zdołasz zapamiętać ;) powodzenia z takim tokiem rozumowania.

Maverick
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Maverick » 05 maja 2008, 00:24

Oglądając filmik na youtubie wklejony przez homika jakoś nie jestem specjalnie przekonany do tego typu programów.
Każdy średnio myślący człowiek jest w stanie to sam ogarnąć. Jak widzę, że opp podbija o 8xBB a ja mam kupę na ręku to nie potrzebuje podniesienia się czerwonej kolumny tylko sam potrafię wywnioskować, że trzeba sfoldować rękę.
Jeżeli chodzi o nasze szanse to po co płacić za tego typu programy jak można to sobie samemu liczyć. A jak to zrobić jest napisane w każdym podręczniku do matematyki oraz wzory są podane na necie.
Wiadomo. Takie programy są fajne i można się pobawić ale i tak żaden program nie zastąpi zdrowego rozsądku i trzeźwego myślenia.

mr_ali
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: mr_ali » 30 maja 2008, 20:35

hi.
a ktory program najlepszy dla poczatkujacego, dla ktorego problem jest pytanie "wchodzic czy nie wchodzic" i co by liczyl jakie szanse procentowe ze dojdzie cos ??

tezapl
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tezapl » 30 maja 2008, 20:46

poker indicator

mr_ali
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: mr_ali » 01 cze 2008, 15:09

tezapl --> super, dzieki o takie cudo mi chodzilo. z tym, ze on nie do konca jest taki darmowy :/

Awatar użytkownika
texa$$$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: texa$$$ » 16 mar 2009, 10:34

homik pisze:ja polecam program holdem indicator posiada historie graczy, win odds i wiele innych.
film przedstawia jego funkcje http://pl.youtube.com/watch?v=mDCldH9qn3g

używam i polecam

dodam też że program jest często updejtowany i ma świetny support

antonio
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: antonio » 07 paź 2009, 15:49

Ja używam poker trackera i miałem pierwsze dwa miesiące za darmo oprócz tego texas calculator bardzo dobrze razem działają jeden daje informacje na temat przeciwnika drugi na temat oddsów jak ktoś nie radzi sobie z obsługa pt to mogę pomóc

Wróć do „Książki i programy pokerowe”