Długo myślałem nad tym czy zacząć pisać bloga ale wreszcie się przełamałem.
Uświadomiłem sobie że pomoże mi to w rozwoju mojej "pokerowej kariery"
Kto lub co zachęciło mnie do gry w poker?
Na początku moje pojęcie o pokerze były marne zawsze gdy ktoś wypowiadał słowo "poker" kojarzyło mi się to z odmianą 5 card draw. Dopiero gdy kumple z mojej klasy zainteresowali się pokerem dowiedziałem się ze są również inne odmiany. Często moi koledzy umawiali się na gre po szkole lub na wycieczkach zapraszając mnie do gry. Przez długi okres czasu nie za bardzo ciągło mnie do gry ponieważ z doświadczenia który wyniosłem z oglądania filmów w których był poruszany wątek poker bałem się przegrania sporej sumy pieniędzy. Gdy jednak dałem się namówić na gre okazało się że gra ta nie przypomina tych z marnych filmów.
Szybko się okazało że gra mi nawet wychodzi i przez to częściej uczestniczyłem w rozgrywkach klasowych.
Pierwszy większe turnieje
Moim pierwszym większym turniejem była jedna z kolejek Bocheńskiej ligi na którą zabrał mnie jak i innych kolegów z klasy Heniek. Turniej z wpisowym 30pkt. był dla mnie wielkim wyzwanie odczuwałem spory stres gdy tylko dostawałem jakiegos monstera cały sie trzęsłem. Z początku szło mi całkiem dobrze, udało mi się wyeliminować zawodnika który jak później sie okazało jest jednym z najlepszych zawodników w Bochni. Jednak w późniejszej fazie gry kiedy to blindy były już dośc wysokie przegrałem 2 krotnie all-in z lepsza reka i pożegnałem się z turniejem.
Początki on-line.
Kiedy zaczynałem nie mogłem sobie pozwolić na stworzenie konta na którymś z poker roomów poniewarz nie posiadałem jeszcze 18-lat choć bardzo nie wiele brakowało.
Dlatego zdecydowałem sie grac na koncie brata(Celeb Poker). Grając przez świeta kilka freerolli dziennie udało mi się zdobyć 3/760 osob za co otrzymałem skromne 11$.
Udało mi się nawet zrobić z tego 23$ dolary grając na donach które mi nawet nieźle wychodziły.Jednak nie znając zasad zarządzania bankrollem szybko pożegnałem się z moimi dolarami.
W poszukiwaniu darmowego kapitału.
Po tej porażce zabrałem się za poszukiwanie darmowej kasy na pokera.
Nie było z tym problemu jak wiemy pełno jest tego w sieci jednak szybko żegnałem się z każdymi otrzymanymi pieniędzmi przez złe zarządzanie bankrollem i tilta z którym nie potrafiłem sobie poradzić.
Moje sukcesy
Jeśli chodzi o gre live to moje sukcesy miał głównie na rozgrywkach organizowanych w mojej okolicy nie dawno nawet udało mi się wygrać jeden z turniejów cyklu Bsop.
Jedyny sukces jaki odniosłem poza swoim rodzimym miastem to 8 miejsce w mistrzostwach regionalnych fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker które dobywały sie w Rzeszowie. Jeśli chodzi o wyniki on-line to jest ich bardzo nie wiele ponieważ przez długi okres czasu grałem tylko live(ale pora to zmienić). Jedyny poważny wynik to 5/322 w turnieju na party-brak-polskiej-licencji! poker wygrywając tym samym 150$ które też w bardzo szybkim tempie potrafiłem przegrać.
Jaki jest mój banroll i jakie mam plany?
Mój bankroll jest skromny to zaledwie 27$ które posiadam na absolute poker.
Pieniądze otrzymałem dopiero wczoraj wiec jak widać niema żadnych cudów.
Jakie są moje plany? Postanowiłem sobie że nie będę zwracał uwagi na moj bankroll a bardziej skupie się na grze i poprawianiu błędów. Nie będe skupiał sie na jak najszybszym pokonywaniu limitów ponieważ wiem że nie wyniknie z tego nic dobrego
Co gram?
Jak widać szału niema moj bankroll jest bardzo nie wielki wiec gram tylko i wyłacznie micro
stawki na stołach 6 lub 2 osobowych.
Mam nadzieję że nie zamęczyłem was moją lekturą. Będę starał się pisać jak najczęściej
po moich dłuższych sesjach lub okazyjnie zagranych turkach

.
. Ogarneła mnie wtedy chęc odrobienia start i zagrałem heads-upa za 5$ ktorego szybko wygrałem.