Problem z przesiadaniem się pomiędzy cash a turniejem

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Head
-#pretendent
-#pretendent

Problem z przesiadaniem się pomiędzy cash a turniejem

Postautor: Head » 28 mar 2014, 05:03

Jak w temacie, od grudnia grałem w zasadzie wyłącznie turnieje w internecie, czytałem książki pod gry turniejowe i starałem się wprowadzać w życie strategie w nich zawarte, w tym tygodniu poszedłem na grę domową i nie miałem pojęcia co się dzieje. Gra cash okazała się diametralnie różna, przez 8 godzin gry zobaczyłem river dosłownie kilka razy, moglibyście polecić jakąś literaturę albo sposób na podszkolenie się w tej dziedzinie? Thank you from moutain.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 28 mar 2014, 11:54

Head pisze:Thank you from moutain.

:D :D :D :D
poprawniej będzie thank you in advance, chociaż twoje jest bardziej poetyckie :D

zależy z kim grałeś ten cash i jakie stawki. Bo mogliby to być dobrzy gracze, którzy po prostu rzadko dochodzą do SD

thestaszek
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: thestaszek » 28 mar 2014, 11:56

W grze cash powinienes grac zawsze z 100bb i najlepiej autorebuy wiec nie ma presji rozgrywania spekulacyjnych rak z uwagi na rosnace stawki czy liczbe twoich posiadanych BB w danej fazie turnieju, wiec mozna skupic sie na spokojnym dobieraniu i rozgrywaniu rak startowych pod danych przeciwnikow ktore moga przynosic ci profit.
Literatury ja osobiscie nie polecam zadnej bo z reguly te materialy sa juz przestarzale.
Polecam ogladać filmiki szkoleniowe z gry live, przegladac forum a szczegolnie tematy z analizami rozdan. Do nauki i poprawiania umiejetnosci przydatne jest analizowanie rozdan z kolegami/znajomymi, ocenianie zagrań z waszej gry, polecam do tego program Teamviwier, mozesz tam uruchomic sesje, podac link koledze i grac live a druga osoba bedzie widziec twoj ekran i mozecie na biezaco analizowac jakie zagranie jest poprawne.

pokerplayer94
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: pokerplayer94 » 28 mar 2014, 15:53

Ze swojej strony mogę polecić "Small Stakes Hold'em" - ta książka wyszła po polsku i swego czasu można było kupić ją w jednym ze znanych sklepów internetowych dla pokerzystów.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2014, 23:32 przez pokerplayer94, łącznie zmieniany 1 raz.

Head
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Head » 28 mar 2014, 22:17

poprawniej będzie thank you in advance, chociaż twoje jest bardziej poetyckie :D

Nie moje, żart mojego nauczyciela z czasów liceum ale cieszę się że Ci się spodobał.;)

Stawki 0.25/0.50 gracze zdecydowanie doświadczeni, poziom mi ciężko ocenić bo brak mi obycia w grach na żywo.

Dzięki za rady i tytuł!

van_exel
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: van_exel » 03 wrz 2014, 16:46

Ja ostatnio grałem cash ze znajomymi, to nawet mimo 10xbb każdy oglądał flopa :D. Więc nie ma reguły czy to jest cash czy turniej. Wszystko zależy z kim grasz :D
Nawet pokerowe książki, dobieranie taktyk nic nie pomoże :D i pewnym momencie już odechciało mi się nawet gry (po raz pierwszy w moim życiu :D) bo grałem przeciwko fish :D

Wróć do „Podstawy pokera”