Problem z przesiadaniem się pomiędzy cash a turniejem
-
Head
- -#pretendent

Problem z przesiadaniem się pomiędzy cash a turniejem
Jak w temacie, od grudnia grałem w zasadzie wyłącznie turnieje w internecie, czytałem książki pod gry turniejowe i starałem się wprowadzać w życie strategie w nich zawarte, w tym tygodniu poszedłem na grę domową i nie miałem pojęcia co się dzieje. Gra cash okazała się diametralnie różna, przez 8 godzin gry zobaczyłem river dosłownie kilka razy, moglibyście polecić jakąś literaturę albo sposób na podszkolenie się w tej dziedzinie? Thank you from moutain.
- karwek
- -#VIP

-
thestaszek
- -#zwykly

W grze cash powinienes grac zawsze z 100bb i najlepiej autorebuy wiec nie ma presji rozgrywania spekulacyjnych rak z uwagi na rosnace stawki czy liczbe twoich posiadanych BB w danej fazie turnieju, wiec mozna skupic sie na spokojnym dobieraniu i rozgrywaniu rak startowych pod danych przeciwnikow ktore moga przynosic ci profit.
Literatury ja osobiscie nie polecam zadnej bo z reguly te materialy sa juz przestarzale.
Polecam ogladać filmiki szkoleniowe z gry live, przegladac forum a szczegolnie tematy z analizami rozdan. Do nauki i poprawiania umiejetnosci przydatne jest analizowanie rozdan z kolegami/znajomymi, ocenianie zagrań z waszej gry, polecam do tego program Teamviwier, mozesz tam uruchomic sesje, podac link koledze i grac live a druga osoba bedzie widziec twoj ekran i mozecie na biezaco analizowac jakie zagranie jest poprawne.
Literatury ja osobiscie nie polecam zadnej bo z reguly te materialy sa juz przestarzale.
Polecam ogladać filmiki szkoleniowe z gry live, przegladac forum a szczegolnie tematy z analizami rozdan. Do nauki i poprawiania umiejetnosci przydatne jest analizowanie rozdan z kolegami/znajomymi, ocenianie zagrań z waszej gry, polecam do tego program Teamviwier, mozesz tam uruchomic sesje, podac link koledze i grac live a druga osoba bedzie widziec twoj ekran i mozecie na biezaco analizowac jakie zagranie jest poprawne.
-
pokerplayer94
- -#zwykly

Ze swojej strony mogę polecić "Small Stakes Hold'em" - ta książka wyszła po polsku i swego czasu można było kupić ją w jednym ze znanych sklepów internetowych dla pokerzystów.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2014, 23:32 przez pokerplayer94, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Head
- -#pretendent

-
van_exel
- -#zwykly

Ja ostatnio grałem cash ze znajomymi, to nawet mimo 10xbb każdy oglądał flopa
. Więc nie ma reguły czy to jest cash czy turniej. Wszystko zależy z kim grasz
Nawet pokerowe książki, dobieranie taktyk nic nie pomoże
i pewnym momencie już odechciało mi się nawet gry (po raz pierwszy w moim życiu
) bo grałem przeciwko fish 
Nawet pokerowe książki, dobieranie taktyk nic nie pomoże