Prośby o nowy dział
-
dam1anov
- -#aktywny

Prośby o nowy dział
Witam!
Myślę, że przyda się taki roboczy temat, w którym to użytkownicy będą mogli zgłaszać zapotrzebowanie na nowe działy.
Moja prośba dotyczy podforum dotyczącego poszczególnych pokerromów - proponowałbym utworzenie jeszcze kilku, przynajmniej dla tych, które oferują różnego rodzaju promocje dla użytkowników tegoż forum. Tam bowiem zapewne grywa spora część z nas. W celu omówienia pozostałych możnaby stworzyć dział inne, i w razie sporego zainteresowania danym pokerroomem, wyodrębnić go z "innych" tworząc dział jemu dedykowany(tak jak w tej chwili bwin-brak-polskiej-licencji!, unibet-brak-polskiej-licencji! i expekt-brak-polskiej-licencji!).
Pozdrawiam
Myślę, że przyda się taki roboczy temat, w którym to użytkownicy będą mogli zgłaszać zapotrzebowanie na nowe działy.
Moja prośba dotyczy podforum dotyczącego poszczególnych pokerromów - proponowałbym utworzenie jeszcze kilku, przynajmniej dla tych, które oferują różnego rodzaju promocje dla użytkowników tegoż forum. Tam bowiem zapewne grywa spora część z nas. W celu omówienia pozostałych możnaby stworzyć dział inne, i w razie sporego zainteresowania danym pokerroomem, wyodrębnić go z "innych" tworząc dział jemu dedykowany(tak jak w tej chwili bwin-brak-polskiej-licencji!, unibet-brak-polskiej-licencji! i expekt-brak-polskiej-licencji!).
Pozdrawiam
-
promocja
- -#zwykly

- Glory
- -#Site Admin

-
dymu
- -#zwykly

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- Tosiak
- -#VIP

Dzis wpadlem na dzial pt. Pokerowe Slawy, albo cos w tym stylu, albo bylby to jeden "temat" gdzies wczepiony, czyli np. tak jak jest CD poker w dziale Recenzje polecanych Poker Room'ów . Lub bylby to wlasnie taki duzy dzial jak Recenzje polecanych Poker Room'ów i w nim dzialy z poszczegolnymi slawami pokera. Mysle, ze kazdy wie o co mi chodzi, ale tak dla pewnosci, wygladaloby to tak:
Pokerowe Slawy(duzy dzial)
(te mniejsze dzialy:]):
Doyle Brunson
Tony G
Gus Hansen
itd.
Pokerowe Slawy(duzy dzial)
(te mniejsze dzialy:]):
Doyle Brunson
Tony G
Gus Hansen
itd.
- apolinary83
- -#VIP

- Mundi_Gutierrez
- -#VIP

-
zapalka81
-
zapalka81
A no i jeszcze jedna prośba odnośnie nowego działu- może trochę mało związanego z pokerem - ale co tam. Proponuje dział w którym zamieszczane byłyby największe "byki" ortograficzne użytkowników tegoż forum. Może to zmobilizowałoby niektórych do pisania w miarę poprawną polszczyzną bo czasami aż oczy bolą od patrzenia no wyczyny niektórych forumowiczów.
-
alves
- -#VIP

- Glory
- -#Site Admin

- apolinary83
- -#VIP

-
Kazik
- -#pretendent

zapalka81 pisze:A no i jeszcze jedna prośba odnośnie nowego działu- może trochę mało związanego z pokerem - ale co tam. Proponuje dział w którym zamieszczane byłyby największe "byki" ortograficzne użytkowników tegoż forum. Może to zmobilizowałoby niektórych do pisania w miarę poprawną polszczyzną bo czasami aż oczy bolą od patrzenia no wyczyny niektórych forumowiczów.
To byłoby dobre, bo aż żal czasami patrzeć... można taki temat zrobić w dziale Wolny Ring.
apolinary83 pisze:Ja mam propozycje na nowy dzial a mianowicie Ciekawe turnieje
Chodzi mi o turnieje z wpisowym , ktore sa atrakcyjne np. dodana kasa , albo malo uczestnikow w gwarantowanej puli, czy jakies dodatkowe upominki
Również dobry pomysł. Czesto zdarzają sie dobre turnieje z małym BI, bądź małą iloscia RH do wyrobienia. Można zrobić specjalny temat w dziale o turniejach.
- quest
- -#VIP

apolinary83 pisze:Ja mam propozycje na nowy dzial a mianowicie Ciekawe turnieje
Chodzi mi o turnieje z wpisowym , ktore sa atrakcyjne np. dodana kasa , albo malo uczestnikow w gwarantowanej puli, czy jakies dodatkowe upominki
Ponawiam prośbę o stworzenie nowego działu w "poker internetowy" albo tematu w "freerolle" dotyczącego ciekawych turniejów z wpisowym.
Nigdzie nie widzę gdzie mogę zamieszczać informacje o takich turniejach, a żeby coś wygrać nie raz trzeba coś zainwestować !
-
Malv20
- -#aktywny

-
adramalech
- -#pretendent

Mam podobną prośbę do propozycji Malv20, a mianowicie chodzi mi o podział "Analizy rozdań" na FL i NL. Można by odgórnie wprowadzić jak mają być tytułowane kolejne wątki, albo przynajmniej obowiązek wpisywania tagów. Dział z pewnością będzie bardziej przejrzysty.
Dlaczego?
Gram FL i strzela mnie XXXXX gdy przeglądam analizy szukając rozdań limitowców.....
(pewnie nie tylko mnie)
Taka kosmetyka z pewnością nie zajmie wiele czasu, a forum będzie o wiele przyjaźniejsze dla użytkownika.
Dlaczego?
Gram FL i strzela mnie XXXXX gdy przeglądam analizy szukając rozdań limitowców.....
(pewnie nie tylko mnie)
Taka kosmetyka z pewnością nie zajmie wiele czasu, a forum będzie o wiele przyjaźniejsze dla użytkownika.
- radost21
- LEGENDA

adramalech pisze:Mam podobną prośbę do propozycji Malv20, a mianowicie chodzi mi o podział "Analizy rozdań" na FL i NL. Można by odgórnie wprowadzić jak mają być tytułowane kolejne wątki, albo przynajmniej obowiązek wpisywania tagów. Dział z pewnością będzie bardziej przejrzysty.
tak podoba mi sie ten pomysł >> dodałbym jeszcze podział na analize rozdań turniejowych i tych ze stolików cash
>> w rozwinienciu freerole i inne >> oraz stoliki wg stawek
wtedy kazdy wiedziałby gdzie zamieszczac dany temat (wklejac rozdanie)
-
polegia
- -#zwykly

dział poker na zywo
zamiescielem to jako nowy temat. a potem znalazlem ten watek.
mysle ze dział poker na zywo aby nasza brac pokerowa mogła sie porozumiewac odnosnie danego regionu i mogłaby spotkac sie od czasu do czasu i pograc troche face to face.
pozdrawiam
mysle ze dział poker na zywo aby nasza brac pokerowa mogła sie porozumiewac odnosnie danego regionu i mogłaby spotkac sie od czasu do czasu i pograc troche face to face.
pozdrawiam
-
titanum
- -#VIP

myśle że to wystarczy Ci na odpowiedz nie potrzeba takiego działu bo taki juz istnieje,
oto link:
http://www.pokerkings.pl/poszukiwany-po ... -vf110.htm
oto link:
http://www.pokerkings.pl/poszukiwany-po ... -vf110.htm
-
invidia
Mam pomysł
Dział nazywał by się: Teoria Pokerowa w Praktyce.
Opis tematu: Przykłady wykorzystania strategii pokerowych w grze on-line.
Nie jestem pewna czy czegoś takiego już nie ma bo nie mam dostępu do wszystkich elementów forum- tak mi się wydaje.
Byłoby to połączenie działów artykuły o pokerze i analizy rozdań, jednak uporządkowany i mający jedynie cele edukacyjne. Coś w stylu działu szkoleniowego. Jeżeli ktoś by miał filmiki z takimi opisami to byłoby jeszcze lepiej.
Regulamin:
1. Post powinien zawierać: screen rozdania + dokładny opis rozdania, ewentualnie sam opis.
2. Krótki opis strategii jaka była wykorzystana.
3. Dokładne wskazanie zagrań świadczących o tym, że jest to ten a nie inny element teorii pokerowej.
4. Ewentualnie zamiast elementów z punktów 1-3, można umieścić filmik.
5. Post może też dotyczyć błędnego wykorzystania danej strategii lecz powinno to być wyraźnie podkreślone.
6. W jednym temacie umieszczamy przykłady jednej strategii. Przed założeniem nowego tematu sprawdzamy czy do danej strategii nie istnieje już temat z przykładami i tam umieszczamy swój opis.
7. Nie komentujemy w temacie, ewentualne zastrzeżenia co do poprawności analizy zgłaszamy na PW. Autor albo poprawia albo prosi moderatorów o usunięcie.
I teraz tak, moim nieskromnym zdaniem takie cos by się przydało tylko nie wiadomo czy się uda z dwóch względów:
1. Czy są na forum osoby, które korzystają z jakichkolwiek strategii?.
2. Czy jeśli są to będzie im się chciało poświęcać czas a dodatkowo udzielać takich informacji.? Bo nie ukrywajmy ale wiedza w pokerze jest cenna.
No i trzeba by było się zastanowić nad takimi drobnostkami jak: kto by miał dostęp do takiego działu Pretendenci, Aktywni czy np. Pokerkings tylko, ja bym była za opcją od Aktywnych. No i jakieś elementy motywacyjne też by się przydały.
Co wy na to?
Jest takie coś czy nie ma? Udało by się? Można spróbować ewentualnie dział umrze śmiercią naturalną.
Dział nazywał by się: Teoria Pokerowa w Praktyce.
Opis tematu: Przykłady wykorzystania strategii pokerowych w grze on-line.
Nie jestem pewna czy czegoś takiego już nie ma bo nie mam dostępu do wszystkich elementów forum- tak mi się wydaje.
Byłoby to połączenie działów artykuły o pokerze i analizy rozdań, jednak uporządkowany i mający jedynie cele edukacyjne. Coś w stylu działu szkoleniowego. Jeżeli ktoś by miał filmiki z takimi opisami to byłoby jeszcze lepiej.
Regulamin:
1. Post powinien zawierać: screen rozdania + dokładny opis rozdania, ewentualnie sam opis.
2. Krótki opis strategii jaka była wykorzystana.
3. Dokładne wskazanie zagrań świadczących o tym, że jest to ten a nie inny element teorii pokerowej.
4. Ewentualnie zamiast elementów z punktów 1-3, można umieścić filmik.
5. Post może też dotyczyć błędnego wykorzystania danej strategii lecz powinno to być wyraźnie podkreślone.
6. W jednym temacie umieszczamy przykłady jednej strategii. Przed założeniem nowego tematu sprawdzamy czy do danej strategii nie istnieje już temat z przykładami i tam umieszczamy swój opis.
7. Nie komentujemy w temacie, ewentualne zastrzeżenia co do poprawności analizy zgłaszamy na PW. Autor albo poprawia albo prosi moderatorów o usunięcie.
I teraz tak, moim nieskromnym zdaniem takie cos by się przydało tylko nie wiadomo czy się uda z dwóch względów:
1. Czy są na forum osoby, które korzystają z jakichkolwiek strategii?.
2. Czy jeśli są to będzie im się chciało poświęcać czas a dodatkowo udzielać takich informacji.? Bo nie ukrywajmy ale wiedza w pokerze jest cenna.
No i trzeba by było się zastanowić nad takimi drobnostkami jak: kto by miał dostęp do takiego działu Pretendenci, Aktywni czy np. Pokerkings tylko, ja bym była za opcją od Aktywnych. No i jakieś elementy motywacyjne też by się przydały.
Co wy na to?
Jest takie coś czy nie ma? Udało by się? Można spróbować ewentualnie dział umrze śmiercią naturalną.
- Glory
- -#Site Admin

Dla mnie pomysł bardzo fajny, ale nie tworzyłbym kolejnego działu tylko pisał to już w istniejących (z dopiskiem na zwie tematu "w praktyce").
I chyba bym jednak komentował takie posty, bo autor niekoniecznie może mieć racje (ciężko jest arbitralnie stwierdzić że było tak i tak) - dyskusje i inne punkty widzenia zawsze jest cenna.
I chyba bym jednak komentował takie posty, bo autor niekoniecznie może mieć racje (ciężko jest arbitralnie stwierdzić że było tak i tak) - dyskusje i inne punkty widzenia zawsze jest cenna.
-
invidia
glory glory man united pisze:I chyba bym jednak komentował takie posty, bo autor niekoniecznie może mieć racje (ciężko jest arbitralnie stwierdzić że było tak i tak) - dyskusje i inne punkty widzenia zawsze jest cenna.
No cenne, dlatego zaproponowałam żeby uwagi wysyłać na PW dlaczego na PW a nie jako komentarze? Bo wtedy zrobi się śmietnik i ciezko bedzie znaleźć w temacie przykłady pomiedzy opiniami i kłotniami czy to była ta strategia czy inna, a tak autor bedzie poprawiał ewentualnie usunie posta.....
Po za tym do wymieniania opinii jest dział analizy rozdań. A mi chodzi bardziej o taką szkółkę.
Ten problem rozwiazałaby dostępnosć działu dla aktywnych albo nawet pokerkings oni są juz dosyć dobrze wyedukowani o pokerze..glory glory man united pisze:bo autor niekoniecznie może mieć racje
Działem najlepiej jakby opiekowal się jakiś moderator, który by sprawdzał mniej wiecej poprawnosć wpisów.
glory glory man united pisze:ale nie tworzyłbym kolejnego działu tylko pisał to już w istniejących (z dopiskiem na zwie tematu "w praktyce").
Można i tak, ale wtedy już nie mogę sobie tego wyobrazić jak to uregulować żeby miało ręce i nogi i jak najmniej zbędnych komentarzy. Chodzi Ci o nowy wątek np. w analizach?
No to tyle moich sugestii, sam najlepiej będziesz wiedział jak takie cos zorganizowac więc zdaje się na twoje doswiadczenie. Jakby się udało to by była bardzo wartosciowa cześc forum.
Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”