Prośby o nowy dział

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Prośby o nowy dział

Postautor: dam1anov » 20 gru 2007, 11:15

Witam!

Myślę, że przyda się taki roboczy temat, w którym to użytkownicy będą mogli zgłaszać zapotrzebowanie na nowe działy.

Moja prośba dotyczy podforum dotyczącego poszczególnych pokerromów - proponowałbym utworzenie jeszcze kilku, przynajmniej dla tych, które oferują różnego rodzaju promocje dla użytkowników tegoż forum. Tam bowiem zapewne grywa spora część z nas. W celu omówienia pozostałych możnaby stworzyć dział inne, i w razie sporego zainteresowania danym pokerroomem, wyodrębnić go z "innych" tworząc dział jemu dedykowany(tak jak w tej chwili bwin-brak-polskiej-licencji!, unibet-brak-polskiej-licencji! i expekt-brak-polskiej-licencji!).

Pozdrawiam

promocja
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: promocja » 20 gru 2007, 17:59

Będą będą - to co jest teraz to nawet nie 30% całości.

Kolejny duży update już jutro.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 23 gru 2007, 06:30

Ktoś ma jeszcze jakieś proźby o nowy dział ? Z okazji świąt wszystkie życzenia spełniamy od ręki :)

dymu
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: dymu » 06 sty 2008, 11:43

mysle ze powinien znalesc sie dzial "kupie sprzedam"

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 sty 2008, 12:42

Na forum jest zakaz wymian pienieznych spowodu oszustw jakie byly dokonywane na forum przez nie uczciwych userwo.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 09 sty 2008, 16:17

Dzis wpadlem na dzial pt. Pokerowe Slawy, albo cos w tym stylu, albo bylby to jeden "temat" gdzies wczepiony, czyli np. tak jak jest CD poker w dziale Recenzje polecanych Poker Room'ów . Lub bylby to wlasnie taki duzy dzial jak Recenzje polecanych Poker Room'ów i w nim dzialy z poszczegolnymi slawami pokera. Mysle, ze kazdy wie o co mi chodzi, ale tak dla pewnosci, wygladaloby to tak:

Pokerowe Slawy(duzy dzial)
(te mniejsze dzialy:]):
Doyle Brunson
Tony G
Gus Hansen

itd. :)

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 09 sty 2008, 20:33

Ja mam propozycje na nowy dzial a mianowicie Ciekawe turnieje

Chodzi mi o turnieje z wpisowym , ktore sa atrakcyjne np. dodana kasa , albo malo uczestnikow w gwarantowanej puli, czy jakies dodatkowe upominki

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 09 sty 2008, 23:11

Popieram tutaj Tosiaka,brakuje mi na forum działu o wielkich sławach pokera,mógłby powstać też dział WSOP czy EPT,w końcu to forum pokerowe. ;)

zapalka81

Postautor: zapalka81 » 10 sty 2008, 13:41

a moze jakis dział o innych odmianach pokera- poker to nie tylko TH.

zapalka81

Postautor: zapalka81 » 10 sty 2008, 13:56

A no i jeszcze jedna prośba odnośnie nowego działu- może trochę mało związanego z pokerem - ale co tam. Proponuje dział w którym zamieszczane byłyby największe "byki" ortograficzne użytkowników tegoż forum. Może to zmobilizowałoby niektórych do pisania w miarę poprawną polszczyzną bo czasami aż oczy bolą od patrzenia no wyczyny niektórych forumowiczów.

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 10 sty 2008, 15:03

zapalka81 pisze:a moze jakis dział o innych odmianach pokera- poker to nie tylko TH.

a sprawdzilas/es dokladnie z nie ma takiego dzialu? bo mi sie wydaje ze jest

zapalka81

Postautor: zapalka81 » 10 sty 2008, 16:45

Masz racje- moj błąd. sorki

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 10 sty 2008, 18:10

Tosiak, dzial Pokerowe Slawy to chyba troche przesada. Chyba ze chcesz o kazdym pisac jego biografie :).

Za to mozna zalozyc takie podforum i o kazdym zawodniku pisac w osobnym temacie.

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 14 sty 2008, 23:25

glory glory man united, Masz moze jakis pomysl ,zeby ozywic dzial z analizami rozdan?? Aktywne funkcjonowanie pomogloby sie szybciej rozwijac pokerowo. Nic tak nie uczy jak konstruktywna krytyka i podpowiedzi.

Kazik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kazik » 15 sty 2008, 01:32

zapalka81 pisze:A no i jeszcze jedna prośba odnośnie nowego działu- może trochę mało związanego z pokerem - ale co tam. Proponuje dział w którym zamieszczane byłyby największe "byki" ortograficzne użytkowników tegoż forum. Może to zmobilizowałoby niektórych do pisania w miarę poprawną polszczyzną bo czasami aż oczy bolą od patrzenia no wyczyny niektórych forumowiczów.

To byłoby dobre, bo aż żal czasami patrzeć... można taki temat zrobić w dziale Wolny Ring.

apolinary83 pisze:Ja mam propozycje na nowy dzial a mianowicie Ciekawe turnieje

Chodzi mi o turnieje z wpisowym , ktore sa atrakcyjne np. dodana kasa , albo malo uczestnikow w gwarantowanej puli, czy jakies dodatkowe upominki

Również dobry pomysł. Czesto zdarzają sie dobre turnieje z małym BI, bądź małą iloscia RH do wyrobienia. Można zrobić specjalny temat w dziale o turniejach.

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 08 lut 2008, 15:26

apolinary83 pisze:Ja mam propozycje na nowy dzial a mianowicie Ciekawe turnieje

Ponawiam prośbę o stworzenie nowego działu w "poker internetowy" albo tematu w "freerolle" dotyczącego ciekawych turniejów z wpisowym.

Nigdzie nie widzę gdzie mogę zamieszczać informacje o takich turniejach, a żeby coś wygrać nie raz trzeba coś zainwestować !

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 08 lut 2008, 16:26

quest, - jest taki temat we freerollach

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 24 lut 2008, 20:32

Widze ze ostatnio robi sie coraz więcej tematów w dziale analizy rozdań co jest bardzo dobrym znakiem :). Stąd moja propozycja aby podzielić go na rozdanie turniejowe i stolikowe, ponieważ łatwiej będzie się odnaleźć w tych grach.

adramalech
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: adramalech » 27 kwie 2008, 22:15

Mam podobną prośbę do propozycji Malv20, a mianowicie chodzi mi o podział "Analizy rozdań" na FL i NL. Można by odgórnie wprowadzić jak mają być tytułowane kolejne wątki, albo przynajmniej obowiązek wpisywania tagów. Dział z pewnością będzie bardziej przejrzysty.
Dlaczego?
Gram FL i strzela mnie XXXXX gdy przeglądam analizy szukając rozdań limitowców.....
(pewnie nie tylko mnie)
Taka kosmetyka z pewnością nie zajmie wiele czasu, a forum będzie o wiele przyjaźniejsze dla użytkownika.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 28 kwie 2008, 12:14

adramalech pisze:Mam podobną prośbę do propozycji Malv20, a mianowicie chodzi mi o podział "Analizy rozdań" na FL i NL. Można by odgórnie wprowadzić jak mają być tytułowane kolejne wątki, albo przynajmniej obowiązek wpisywania tagów. Dział z pewnością będzie bardziej przejrzysty.

tak podoba mi sie ten pomysł >> dodałbym jeszcze podział na analize rozdań turniejowych i tych ze stolików cash
>> w rozwinienciu freerole i inne >> oraz stoliki wg stawek

wtedy kazdy wiedziałby gdzie zamieszczac dany temat (wklejac rozdanie)

polegia
-#zwykly
-#zwykly

dział poker na zywo

Postautor: polegia » 17 cze 2008, 14:20

zamiescielem to jako nowy temat. a potem znalazlem ten watek.
mysle ze dział poker na zywo aby nasza brac pokerowa mogła sie porozumiewac odnosnie danego regionu i mogłaby spotkac sie od czasu do czasu i pograc troche face to face.

pozdrawiam

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 17 cze 2008, 14:31

myśle że to wystarczy Ci na odpowiedz nie potrzeba takiego działu bo taki juz istnieje,

oto link:
http://www.pokerkings.pl/poszukiwany-po ... -vf110.htm

invidia

Postautor: invidia » 21 cze 2008, 15:30

Mam pomysł :) :oops:

Dział nazywał by się: Teoria Pokerowa w Praktyce.
Opis tematu: Przykłady wykorzystania strategii pokerowych w grze on-line.

Nie jestem pewna czy czegoś takiego już nie ma bo nie mam dostępu do wszystkich elementów forum- tak mi się wydaje.

Byłoby to połączenie działów artykuły o pokerze i analizy rozdań, jednak uporządkowany i mający jedynie cele edukacyjne. Coś w stylu działu szkoleniowego. Jeżeli ktoś by miał filmiki z takimi opisami to byłoby jeszcze lepiej.

Regulamin:

1. Post powinien zawierać: screen rozdania + dokładny opis rozdania, ewentualnie sam opis.
2. Krótki opis strategii jaka była wykorzystana.
3. Dokładne wskazanie zagrań świadczących o tym, że jest to ten a nie inny element teorii pokerowej.
4. Ewentualnie zamiast elementów z punktów 1-3, można umieścić filmik.
5. Post może też dotyczyć błędnego wykorzystania danej strategii lecz powinno to być wyraźnie podkreślone.
6. W jednym temacie umieszczamy przykłady jednej strategii. Przed założeniem nowego tematu sprawdzamy czy do danej strategii nie istnieje już temat z przykładami i tam umieszczamy swój opis.
7. Nie komentujemy w temacie, ewentualne zastrzeżenia co do poprawności analizy zgłaszamy na PW. Autor albo poprawia albo prosi moderatorów o usunięcie.

I teraz tak, moim nieskromnym zdaniem takie cos by się przydało tylko nie wiadomo czy się uda z dwóch względów:
1. Czy są na forum osoby, które korzystają z jakichkolwiek strategii?.
2. Czy jeśli są to będzie im się chciało poświęcać czas a dodatkowo udzielać takich informacji.? Bo nie ukrywajmy ale wiedza w pokerze jest cenna.

No i trzeba by było się zastanowić nad takimi drobnostkami jak: kto by miał dostęp do takiego działu Pretendenci, Aktywni czy np. Pokerkings tylko, ja bym była za opcją od Aktywnych. No i jakieś elementy motywacyjne też by się przydały.

Co wy na to?
Jest takie coś czy nie ma? Udało by się? Można spróbować ewentualnie dział umrze śmiercią naturalną.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 cze 2008, 15:36

Dla mnie pomysł bardzo fajny, ale nie tworzyłbym kolejnego działu tylko pisał to już w istniejących (z dopiskiem na zwie tematu "w praktyce").

I chyba bym jednak komentował takie posty, bo autor niekoniecznie może mieć racje (ciężko jest arbitralnie stwierdzić że było tak i tak) - dyskusje i inne punkty widzenia zawsze jest cenna.

invidia

Postautor: invidia » 21 cze 2008, 15:54

glory glory man united pisze:I chyba bym jednak komentował takie posty, bo autor niekoniecznie może mieć racje (ciężko jest arbitralnie stwierdzić że było tak i tak) - dyskusje i inne punkty widzenia zawsze jest cenna.

No cenne, dlatego zaproponowałam żeby uwagi wysyłać na PW dlaczego na PW a nie jako komentarze? Bo wtedy zrobi się śmietnik i ciezko bedzie znaleźć w temacie przykłady pomiedzy opiniami i kłotniami czy to była ta strategia czy inna, a tak autor bedzie poprawiał ewentualnie usunie posta.....
Po za tym do wymieniania opinii jest dział analizy rozdań. A mi chodzi bardziej o taką szkółkę.
glory glory man united pisze:bo autor niekoniecznie może mieć racje
Ten problem rozwiazałaby dostępnosć działu dla aktywnych albo nawet pokerkings oni są juz dosyć dobrze wyedukowani o pokerze..
Działem najlepiej jakby opiekowal się jakiś moderator, który by sprawdzał mniej wiecej poprawnosć wpisów.

glory glory man united pisze:ale nie tworzyłbym kolejnego działu tylko pisał to już w istniejących (z dopiskiem na zwie tematu "w praktyce").

Można i tak, ale wtedy już nie mogę sobie tego wyobrazić jak to uregulować żeby miało ręce i nogi i jak najmniej zbędnych komentarzy. Chodzi Ci o nowy wątek np. w analizach?

No to tyle moich sugestii, sam najlepiej będziesz wiedział jak takie cos zorganizowac więc zdaje się na twoje doswiadczenie. Jakby się udało to by była bardzo wartosciowa cześc forum. :)

Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”