Prośba

Lektury zwiększające umiejętności oraz soft pokerowy pozwalający podejmować skuteczniejsze decyzje w czasie gry.

DarekZ
-#zwykly
-#zwykly

Prośba

Postautor: DarekZ » 31 gru 2008, 22:03

Czy mógł by mi ktoś przetłumaczyć na język polski książkę Doyle Brunson'a i zamieszczenie linku abym mógł potem ściągnąć??
Bardzo bym prosił.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2009, 12:29 przez DarekZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Re: Proźba

Postautor: sprinter_1989 » 31 gru 2008, 22:08

DarekZ pisze:Czy mógł by mi ktoś przetłumaczyć na język polski książkę Doyle Brunson'a i zamieszczenie linku abym mógł potem ściągnąć??
Bardzo bym prosił.

Nikt z forum nie będzie Ci człowieku książek tłumaczył ... Znajdz sobie tłumaczenie w necie, a jak nie ma to naucz się angielskiego i tak będzie najprościej ...

DarekZ
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: DarekZ » 31 gru 2008, 22:11

W necie mi źle przetłumaczy a nauczyć się angielskiego trzeba poświęcić dużo czasu.

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 31 gru 2008, 22:11

Proźba

Lol. Za taka proŚbe to chyba nikt cie tego nie zrobi :)

DarekZ pisze:W necie mi źle przetłumaczy a nauczyć się angielskiego trzeba poświęcić dużo czasu.

Tak? A myslisz ze ksiazke tlumaczy sie ot tak ? Powiedzmy w 10 sekund ?

PS. Szczesliwego nowego roku !

DarekZ
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: DarekZ » 31 gru 2008, 22:18

Wiem że dużo czasu trzeba poświęcić przetłumaczeniu książki.
Ale ja nie mam translatora aby mi przetłumaczył.
Gdybym miał to bym se przetłumaczył.
Bo ściągnąłem kilka translatorów od kolesi i nie chciały mi się uruchomić.

Adatter
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Adatter » 31 gru 2008, 23:18

Lepiej naucz się angielskiego... Przyda Ci się w przyszłości - nie będziesz już więcej prosił o tłumaczenie książek ;) I jeśli masz zamiar grać w pokera za granicą to tym bardziej.

DarekZ
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: DarekZ » 01 sty 2009, 13:54

Ale co mam ściągnąć kurs języka angielskiego??
I się tego nauczyć??

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 01 sty 2009, 15:03

a ze slownikiem to poczytac nie mozna ... zreszta jakies podstawy na pewno masz ... mi to tam bez roznicy czy po angielskiu przynajmniej naucze sie jednego i drugiego . ani nikt na Twoja prośbe nie przetlumaczy Ci ot tak paruset stron za dobra slowo .... rozumiem na potrzeby forum ... zreszta sam kiedys probowalem tlumaczyc ksiazke ... to jest bardziej czasochlonne niz sobie wyobrazasz bo tego nie mozna w locie tlumaczyc ... jak czytasz to i owszem ale nie jesli masz to jeszcze napisac ... kursik dobrze Ci zrobi

DarekZ
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: DarekZ » 01 sty 2009, 15:10

Ale ze słownikiem to nie nauczę się wymowy słów.
A od razu jak się uczyć angielskiego to i wymowy tych słów.
Ze słownika nie nauczę się czasów.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 01 sty 2009, 15:14

wiesz powiem Ci najlepsza metoda jest po prostu ogladanie programow filmow w jezyku angielskim bez napisow + uczenie sie tego jezyka ( nie mowie tu o robieniu obu rzeczy jednoczesnie ) no chyba ze mozesz sobie pozwolic na kurs jezykowy w jakiejs prywatnej szkole ... jezeli chcesz poznac jezyk to bardzo dobrze ;) moze kiedys na arenie miedzynarodowej na FT WSOP nie bedziesz tylko milczal ale rowniez prowadzil konwersacje z elita :D

DarekZ
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: DarekZ » 01 sty 2009, 15:15

Dzięki za pomoc mxlambert.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 01 sty 2009, 15:21

od tego mamy forum prawda :) a kazdy rozwoj jest wskazany i wyjdzie na dobre :) zycze powodzenia i udanego Nowego Roku

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 01 sty 2009, 16:08

DarekZ, ciiiiszej,
nowy rok jest i nie ma się co kłocić zresztą tak bez urazy prawda ale...
Z czym ty tutaj wyjeżdzasz? ;]
Po pierwsze ksiązka posiada 446 stron... czego nikt ci nie przetłumaczy nie licz na to... tutaj wkleje ci linka żebyś sobie sam zobaczył:

Kod: Zaznacz cały

http://rs98.rapidshare.com/files/43653127/Doyle_Brunson_s_Super_System_2_-_A_Course_in_Power_Poker__Doyle_Brunson_.pdf

Po drugie, są takie strony które tłumaczą np:

translate.google.com

BA! Ponieważ nowy rok jest to nawet wkleję ci link do bardzo dobrego translatora:

http://rapidshare.com/files/153562183/Techland.English.Translator.XT.PL.part1.rar
http://rapidshare.com/files/153562104/Techland.English.Translator.XT.PL.part2.rar
http://rapidshare.com/files/153562178/Techland.English.Translator.XT.PL.part3.rar
http://rapidshare.com/files/153562000/Techland.English.Translator.XT.PL.part4.rar

Ale teraz człowieku siądź sobie wygodnie w fotelu przed komputerem, jeśli masz kominek to możesz też przed kominkiem i pomyśl sobie, tak poprostu pomyśl choć przez chwilę. To jest realne życie kolego! Nie jakaś Utopia, tutaj nie ma nic za darmo niestety. Książki tłumaczy się miesiącami rozumiesz?;) Właśnie dlatego istnieje taki zawód jak tłumacz - możesz sobie zobaczyć na każdej książce napisanej przez zagranicznego autora jest człowiek który to przełożył, i nie zrobił tego z sylwestra na nowy rok z przerwą na szampana. Gwarantuje ci to. Twoja prośba jest całkowicie nierealna, choć w sumie gdyby ktoś był kto uczy się angielskiego i chciałby się podszkolić to akurat by była wspaniała nauka- może będziesz miał szczeście i ktoś ci to przetłumaczy choć szczerze w to wątpię. Ogulnie co do twojej :
Proźby

JA RÓWNIEŻ NIESTETY NIE MOGĘ, sory....

No i oczywiście życzę również szczęśliwego nowego roku, by na flopie zawsze karety dochodziły no i może byś się nauczył angielskiego;] ogulnie polecam własnie jak kolega wyżej prywatne szkoły - jeśli chcesz się dość szybko nauczyć czegoś, widzieć postępy itd. to polecam metodę callana, naprawdę całkiem fajna sprawa, tylko musisz się wykosztować dwie stówki miesięcznie przez jakiś czas ale kiedyś, jak pojedzieć za granicę na wczasy, siądziesz na plaży, zabajerujesz jakąś śliczną hiszpankę, to może dojdziesz to wniosku że się opłacało;)

DarekZ
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: DarekZ » 01 sty 2009, 18:59

Dzięki za linki Schizophremikk.
A co wy ludzie myślicie że jestem debilem??
Przecież wiem że książkę nie tłumaczy się tak szybko, ale tranlatorem można bardzo szybko.

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 01 sty 2009, 19:57

Przecież wiem że książkę nie tłumaczy się tak szybko, ale tranlatorem można bardzo szybko.

Książki. Poza tym, skoro tak szybko, to dlaczego sam tego nie zrobisz? :mrgreen: Czyżby wpisanie w google kilku wyrazów było trudniejsze? Ale po co marnować swój czas, jeśli ktoś inny może to zrobić, nie :D

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 02 sty 2009, 23:25

Ja Ci ją przetłumaczę. Powiedz tylko czy chcesz całą czy tylko wybrany fragment. W wolnej chwili postaram się nad tym usiąść.

Leniwiec
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Leniwiec » 03 sty 2009, 10:28

DarekZ, na prawdę, jeżeli jesteś taką dojrzałą i dorosłą osobą za jaką się uważasz, to powinieneś sobie sam poradzić. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego ile czasu zajmuje tłumaczenie książki? Jeżeli książka ma +- 300 stron to profesjonalnemu tłumaczowi, przetłumaczenie jej i doprowadzenie do użyteczności zajmuje od pół roku do roku. W pół roku można skończyć intensywny kurs nauki angielskiego dla zielonych. Dziękuję, reszty nie trzeba.

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 03 sty 2009, 14:58

michaLL, to jak juz tłumaczysz to wrzuć potem odrazu przetłumaczoną na allegro i sprzedawaj w formie ebookow;] ponieważ to będzie pierwsze w Polsce tłumaczenie... Nawiasem gratuluję dobrych chęci, zobaczymy tylko czy nie skończy się tylko na nich...

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 03 sty 2009, 16:53

Schizophremikk pisze:michaLL, to jak juz tłumaczysz to wrzuć potem odrazu przetłumaczoną na allegro i sprzedawaj w formie ebookow;] ponieważ to będzie pierwsze w Polsce tłumaczenie... Nawiasem gratuluję dobrych chęci, zobaczymy tylko czy nie skończy się tylko na nich...

już skończyłem, tłumaczenie zamieszczam poniżej:

"u should play tight agressive"

Myślisz, że będzie z tego dobry ebook ?

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 03 sty 2009, 18:42

A co ty tłumaczyłeś z chińskiego na angielski? :mrgreen:

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 03 sty 2009, 18:46

Prosze obsluge o korekte tytulu watku bo w oczy kole.

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 03 sty 2009, 18:58

Albert pisze:

A co ty tłumaczyłeś z chińskiego na angielski? :mrgreen:

Sory, to miało być streszczenie. Tłumaczenie całej książki zamieszczę jutro.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 03 sty 2009, 18:59

phonik, heh nie jestes zalorzycielem tematu wiec nie masz zadnego prawa do zglaszania takich rzeczy, po co wogole piszesz takie rzeczy nie do tematu, przeciez nie o to chodzi zeby bylo ladnie napisane tylko po to zeby sie dogadac,

Awatar użytkownika
Schizophremikk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Schizophremikk » 03 sty 2009, 19:24

jak się dobrze zabajeruje do wszystko się sprzeda... podowdzienia;D co do nazwy tytulu to może lepiej nie... ten jednak ma coś w sobie, jakiś taki głębszy przekaz;)

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 03 sty 2009, 20:51

Może lepiej napiszemy taką książkę od nowa? Wiecie, na przykład "Poker dla biznesmenów" i tam takie bzduuuury wypiszemy, no i podamy nasze nicki, że to największe lamy we wszechświecie. Dobra, to ja lecę otworzyć parę kont w Szwajcarii.

Wróć do „Książki i programy pokerowe”