Prośba o analizę.

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Prośba o analizę.

Postautor: Loncik » 22 gru 2011, 22:46

Witam!

Nie prowadzę bloga, bo gram trochę z doskoku i nie chciałem nigdzie zaśmiecać, więc postanowiłem się wrzucić tutaj.

Mam prośbę do kolegów, zwłaszcza do grających cash, o pomoc w przeanalizowaniu mojej gry. Zebrałem pewną próbę rąk na Everescie, może niezbyt dużą, choć dla mnie już znaczącą. Postanowiłem wrzucić moje statystyki do wglądu, jako że kończy mi się dziś trial PokerTrackera (teraz pewnie wypróbuje HM2, a potem może zdecyduję się na zakup któregoś). Pytanie co robię źle? Co poprawić. Ciągle mam wrażenie, że gram raczej słabo..

Aha gram na NL2 oczywiście :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 23 gru 2011, 12:18

Próbka jest niewymierna, naprawdę, zagraj chociaż 10k rąk. Pewne rzeczy jednak rzucają się w oczy. Po pierwsze zmień gap miedzy VPIP a PFR, gerneralnie graj agresywniej, mniej calluj wiecej podbijaj, WTSD też mogłoby być mniejsze. Dobrze byłoby też gdybyś wkleił staty pozycyjne. Ale powtarzam - sample size problem.

Tak w ogóle to SH czy FR?

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 23 gru 2011, 20:56

Dzięki za analizę. Jest to FR. Wydawało mi się, że ten gap między VPIP a PFR jest już całkiem spoko. Kiedyś to była totalna przepaść... Co do WTSD to nie zastanawiałem się jakie powinno być prawidłowe.. Generalnie to wydawało mi się, że nawet za często odpuszczam.

Na pewno moim problemem jest linia Money Won Without Showdown. Nie potrafię jej podnieść, a powinna być chyba zdecydowanie wyżej.. (wklejam również do wglądu). Z drugiej strony może to spowodowane jest tym, że na mikro stawkach maniacy rzadko odpuszczają. I dlatego często dochodzi do Showdownu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 25 gru 2011, 12:43

Ten gap nie jest spoko, generalnie im mniej, tym lepiej, ale mysle, że PFR powinien wynosic jakieś 85-90% VPIP. Może to wynikać z limpowania pre flop, staraj sie tego unikac, a juz na pewno nie limpuj jako pierwszy.
(Jeszcze parę lat temu powszechnie uważano, że na nano stawkach limpowanie niskich pocketów jest ok, ale wydaje mi się, że poker zmienił się na tyle, że nawet na najniższych stawkach większośc graczy w miarę ogarnia ABC na preflopie i lepiej zawsze grać raise lub fold.)

WTSD w granicach 25-30%, ale pamiętaj nic na siłę. Tutaj próbka rąk jest tak mała, że nie warto na to zwracać uwagi.
Czerwona linią na tak niskich stawkach i to jeszcze FR kompletnie się nie przejmuj, dopóki zielona idzie w górę :) Zyski leżą tu w value betowaniu mocnych rąk a nie w ogrywaniu regów postflop.

A najlepiej zrobisz, jak zagrasz 5razy tyle rąk i wrzucisz kompletne staty, bo 5k to dla niektórych jedna sesja :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 gru 2011, 13:15

Need moar hands.

Za luźno jak na FR dla mnie. Ja bym pewnie miał 13/11... 21/14 to jak już powiedziano, za duży gap, ale też za luźno ogólnie. Czerwona linia na mikro musi być taka, praca nad nią kosztuje więcej niż zarabiasz na zielonej linii (nikt nie folduje na mikro).

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”