Preflop spasowane AA

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Preflop spasowane AA

Postautor: krzysiekmiszcz » 18 mar 2009, 23:26

Witam
Niewiem czy to moge zaliczyc do bed beata (bo nim nie bylo :)), ale chcialem sie "pochwalic" swoim pechem ;) Otoz gram sobie SnG Micro, 6 osob zostalo, moj stack prawie rowny poczatkowemu. Objąłem strategie, że czekam na super mocny pocket (AA, KK, AK), z którym wchodze go gry po odpowiednim raise, ale to nie jest ważne w tej chwili... Wracam do tematu. Wyszedłem sobie na chwilkę zrobić coś do jedzenia... Nie było mnie hmm 3-4 minuty, włączam sitouta i idę... Ok wracam, klikam magiczny przycisk "I am back" i co sie pojawia w pockecie !! :Ac :Ad
No to ja uradowany, że dobrze trafiłem, przygotowuje siędo szybkiego wystrzelenia All In, i co się dzieje ?? Nie zdążyłem bo byłem jeszcze w fazie sitout !! Byłem na nieszczęsnej wczesnej pozycji i ode mnie zaczynała sie runda licytacji przez co bosko nacieszyłem się moimi kartami...
Jak myślicie to była moja wina, że szybciej nie wbiłem do gry czy może wina softu (wcisnołem przycisk powrotu do gry...). Czy to można wliczyć do bad beat?
W takiej sytuacji nie mogłem nie upamiętnić tego i nie zrobić screena :) Look and cry...

Obrazek

konieczny
-#VIP
-#VIP

Re: Preflop spasowane AA

Postautor: konieczny » 18 mar 2009, 23:32

krzysiekmiszcz pisze:Witam
Niewiem czy to moge zaliczyc do bed beata (bo nim nie bylo :)), ale chcialem sie "pochwalic" swoim pechem ;) Otoz gram sobie SnG Micro, 6 osob zostalo, moj stack prawie rowny poczatkowemu. Objąłem strategie, że czekam na super mocny pocket (AA, KK, AK), z którym wchodze go gry po odpowiednim raise, ale to nie jest ważne w tej chwili... Wracam do tematu. Wyszedłem sobie na chwilkę zrobić coś do jedzenia... Nie było mnie hmm 3-4 minuty, włączam sitouta i idę... Ok wracam, klikam magiczny przycisk "I am back" i co sie pojawia w pockecie !! :Ac :Ad
No to ja uradowany, że dobrze trafiłem, przygotowuje siędo szybkiego wystrzelenia All In, i co się dzieje ?? Nie zdążyłem bo byłem jeszcze w fazie sitout !! Byłem na nieszczęsnej wczesnej pozycji i ode mnie zaczynała sie runda licytacji przez co bosko nacieszyłem się moimi kartami...
Jak myślicie to była moja wina, że szybciej nie wbiłem do gry czy może wina softu (wcisnołem przycisk powrotu do gry...). Czy to można wliczyć do bad beat?
W takiej sytuacji nie mogłem nie upamiętnić tego i nie zrobić screena :) Look and cry...

Obrazek

woli scislosci AK to nie pocket
wejscie all in czy fold AA w takiej sytuacji to takie same zmarnowanie karty (no moze z roznica 30 zetonow na rzecz pierwszego wariantu), takze nic nie straciles, jak poszeld turniej ?

Awatar użytkownika
Pugalos
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pugalos » 18 mar 2009, 23:35

To nie żaden bad beat,w turkach jest co godzina przerwa.

W tym co grałeś to nie sądzę ,że trwał aż tak długo ,że zgłodniałeś :) Twoje przeoczenie.

Ja zazwyczaj kogoś do kompa zaganiam żeby mi karty mówił albo podgłaszam głośniki i sprawdzam co mi się rozdało jak sygnał dżwiękowy zapipczy.

W sumie to pech ,że akurat w tym momencie karta przyszła.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2009, 23:38 przez Pugalos, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 mar 2009, 23:35

krzysiekmiszcz, zwykly pech miszczu xD
Nie raz robilo sie missclicki :)
A czasem tak jest ze mimo iz nacisnelismy im back to i tak nie gramy mialem nie raz tak xD

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 18 mar 2009, 23:35

konieczny69 pisze:woli scislosci AK to nie pocket
wejscie all in czy fold AA w takiej sytuacji to taka sama strata, nie ma sie czym przejmowac

Nie rozumiem dlaczego mi piszesz o AK jak to AA było... Na AA czeka sie czasem cały dzień, przynajmniej ja... (jeśli się wogóle doczekam:))

Oskarek

Postautor: Oskarek » 18 mar 2009, 23:36

Pugalos, To gdzie grasz ze mowi Ci co dostales? :D

Objąłem strategie, że czekam na super mocny pocket (AA, KK, AK),

Napisales sam tak ze AK to pocket a pocket to jest para a AK to nie para

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 18 mar 2009, 23:38

Pugalos pisze:To nie żaden bad beat,w turkach jest co godzina przerwa.

W tym co grałeś to nie sądzę ,że trwał aż tak długo ,że zgłodniałeś :) Twoje przeoczenie.

Ja zazwyczaj kogoś do kompa zaganiam żeby mi karty mówił albo podgłaszam głośniki i sprawdzam co mi się rozdało.

Chyba lekcja i nauczka na przyszłość.

To był dopiero początek turnieju (level 1 :)), ale i tak mi tego szkoda, mogłem sięjuz ustawić do płatnych miejsc...

Oskarek_89 pisze:Cytat:
Objąłem strategie, że czekam na super mocny pocket (AA, KK, AK),

Napisales sam tak ze AK to pocket a pocket to jest para a AK to nie para

No tak :P Miałem na myśli pocket jako rękę, być może pomyliłem pojęcia. :)

PS. Przy okazji zauważyłem, że mi się kolor nicku zmienił :D

Destro
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Destro » 18 mar 2009, 23:59

Skad ja to znam... Mialem dokladnie taka samo sytuacje i takze na Unibecie :) Moze to pech, a moze jakis znak :D Wkoncu AA na rece to jeszcze nie jest wygrane rozdanie.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 mar 2009, 00:18

krzysiekmiszcz pisze:To był dopiero początek turnieju (level 1 :) ), ale i tak mi tego szkoda, mogłem sięjuz ustawić do płatnych miejsc...

wiesz co nie wiem jakie masz podejscie ale po
1. kazdy mogl fold,
2. mogles przegrac,
3. mogles wygrac mala sumke
4. Jednym rozdaniem sie ni ustawia do platnych :)

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 19 mar 2009, 00:36

alekspolak1 pisze:wiesz co nie wiem jakie masz podejscie ale po
1. kazdy mogl fold,
2. mogles przegrac,
3. mogles wygrac mala sumke
4. Jednym rozdaniem sie ni ustawia do platnych :)

Byłem na wczesnej, juz kilka razy wchodziłem all in (nie z AA) i wiem, ze ludzie niechętnei sprawdzają (zwłaszcza w SnG 10-osobowym), pewnie bym dał raise 5-7 BB i bym czekał co zrobią inni (po ewentualnym sprawdzeniu przez kogoś dał bym all in bez wzgłedu na flop). Jak napisałem był to tur SnG 6 osób zostało tylko (z 10, płatne 3) wczesniej grałem i goście z Sitouta dochodzili do płatnych, gybym wygrał rozdanie miałbym powiedzmy 2.5k może 3k jeśli by się udało wciagnąć goscia na all in, i spokojnie mogłbym czekać na kolejną super rękę, albo po prostu grać sitout :) Tyle na temat

Awatar użytkownika
SheepHappends
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SheepHappends » 19 mar 2009, 07:53

w gwoli scislosci masz wjatkowego pecha jesli na AA czekasz caly dzien srednio powinnienes dostawac co 220rozdan :mrgreen:

Kepasa198
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Kepasa198 » 19 mar 2009, 17:55

NO to troche lipa musze przyznac;] takie karty nie zdarzaja sie zbyt czesto;] ale od czego jets nastepny raz:P hehe

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 19 mar 2009, 18:01

krzysiekmiszcz pisze:2.5k może 3k jeśli by się udało wciagnąć goscia na all in, i spokojnie mogłbym czekać na kolejną super rękę, albo po prostu grać sitout :) Tyle na temat

no a co 3 miejsce platne ci pasuje to nie jest zaden pieniadz tylko zwrot buy in i jakis maly % z puli a wiec jak juz sie gra sitki 10os. to zeby je wygrywac inaczej to w takim tepie grania tylko o 3miejsce zycze ci powodzenia w budowaniu bankrolla juz szybciej w coolerach sie dorobisz :)

Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 22 mar 2009, 17:58

A nie wiesz moze jak zakonczylo sie to rozdanie ? Moze to byl znak ,opatrznosc , wszechswiat tak zadecydowal , Bog tak chcial (niepotrzebne skreslic). Moze gdybys wszedl to bys przegral :)

GuyFawkes
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GuyFawkes » 22 mar 2009, 19:33

Lol, zdarza się ;) Mi się nei raz zdarzyło, bywało tak że zapatrzyłem się na akcję na jednym stole a na drugim przegapiłem ;) Poza tym kto się podnieca micro S&G, kto sobie 3-4 minutowa przerwe robi jak gra S&G i zostało 6 osob (a skoro sie nie podwoiłeś jeszcze to znaczy ze jeszcze dobrej reki nei miales - wiec czemu na nia przy komputerze nie czekales ?). NH poprostu ;) :tak: :tak: :tak:

marcin.shark
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marcin.shark » 22 mar 2009, 20:59

faktycznie po prostu pech
sam nie raz miałem jak grałem 2-3 turki gdzieś dobrą kartę mi spasowało jak inny się kończył i myśli chodziły tam
nawet pykani w głośniku nie pomogło :mrgreen:

EDIT:
wole spasowane niż złamane przez np. 2 parki czy seta 2 :cool:

Wróć do „Bad beats”