[nl][$20] prawie bubel i AQ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

[nl][$20] prawie bubel i AQ

Postautor: Mlody » 29 maja 2009, 17:52

Witam!
Turniej z wpisowym 20$, 10 miejsc platnych pozostalo w grze 15 osob my mamy 11 stack. Mam w stacku ok 3800.

blindy 200/400 ante 50, dostajemy na UTG+1 AQ, co robimy?

1, call - odpada
2, raise 3xbb = 3*400= 1200, 1/3 stacka? raczej odpada
3, all in?
4, fold?

Mozecie uzasadnic?
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 19:53 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 29 maja 2009, 17:56

A stol ?? Pasywny , luzny ?? Jakie stacki w grze ... jakie na blindach .... Twoj image przy stole ??

Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 maja 2009, 18:06

mxlambert pisze:A stol ?? Pasywny , luzny ?? Jakie stacki w grze ... jakie na blindach .... Twoj image przy stole ??

jaki srednik stack ? ;p

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 maja 2009, 18:09

w turnieju gralo 110 osob to sobie policz sredni stack jezeli jest Ci potrzebny ;) stol dosyc tight, jeden agresor ale latwy do rozczytania bo walil grube raisy z jakimkolwiek asem, praktycznie zadnego shorta (ok 5 graczy przy stole z takim samym stackiem jak ja). utg fold i teraz moja decyzja. Mialem wizerunek dosc tight jezeli juz gralem to pokazywalem KK, niedawno sprawdzilem shorta z 77 z bb, mial A9 i A na turnie (mialem 6500 a short 1500) itp.

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 29 maja 2009, 18:17

Przy tight stole raise 3bb moze nie być nawet najgorszą opcją- jak cie przebiją to pewnie jesteś w plecy.
All in też może być ,a fold to tylko jeżeli uważasz że i tak doczłapiesz do płatnych miejsc(zakładając że to cię interesuje)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 29 maja 2009, 18:20

Wydaje mi sie ze raise do 1k :P moglby przejsc a jeszcze spytam w suicie ?? xD
A jesli boisz sie akcji to all in :P

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 maja 2009, 18:20

Kantus pisze:zakładając że to cię interesuje

interesuje mnie zwyciestwo, mam dosc odpadania na bublu itp.

Mx, raise do 1k wydaje mi sie zlym rozwiazaniem, tak sobie mysle i wymyslilem ze all in chyba najlepsza opcja bo:

1) gdy robime raise do 1k i dostajemy reraise to foldujemy i mamy 2,8k - nieciekawie w zalozeniu bo gdybysmy nie zakladali ze spasujemy to patrz punkt 3.
2) gdy dostajemy calla od w najelpszym przypadku 1 gracza to jestesmy juz delikatnie pot commitet - tak mi sie wydaje
3) gramy all in i nie straszne nam bad beaty ;)

Wydaje mi sie ze najlepszym wyjsciem bedzie tutaj chyba 3.

Suited nie suited, ostatnio widzialem jak Aks przegralo z Ak off wiec co to za roznica ;)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 18:24 przez Mlody, łącznie zmieniany 2 razy.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 maja 2009, 18:22

Mlody, w takim razie raise 3bb i na reraise call allin

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 maja 2009, 18:31

to nie lepiej do razu all in?

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 29 maja 2009, 18:32

Mlody ... all in oznacza nie jako slabosc i dobrze o tym wiesz :P fakt malo kto chce sie pchac w coina czy cos ale jak dostaniesz call to polecisz zapewne :P ... z takiej pozycji umiarowany raise nie jest glupim rozwiazaniem ... dostajesz reraise ?? zalezy od kogo ... albo call albo fold ... oczywiscie ciezko jednoznacznie ocenic bo nie wiem jak stol reagowal na bety a jak na all iny :P wiec wiesz :P wg mnie obie nie bylyby takie zle ... zauwaz ze zostawiasz 2.8k i wanstepny rozdaniu all in z any two i masz znowu 3.8k :P

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 maja 2009, 18:56

mxlambert pisze:zauwaz ze zostawiasz 2.8k i wanstepny rozdaniu all in z any two i masz znowu 3.8k

wlasnie, to nie lepiej zagrac od rau all in za karta ktora ma jako taki potencjal i zgarnac blindy a w najlepszym przypadku sie podwoic?

to moze jednak fold z tej pozycji tez nie jest taki zly? przechodza po nas blindy i walczymy dalej...

Oskarek

Postautor: Oskarek » 29 maja 2009, 19:11

Mlody, ale walczysz o zwyciestwo i pule musisz jakas zrobic dlatego lepszy raise do ~1k i zobaczyc akcje w razie slabego flopa lub cos mozesz sfoldowac a allin to pchanie sie w coinflipa conajmniej. zbudujesz pule takim raisem byc moze trafisz flopa i sie moze i potroisz albo i pomnozysz czterokrotnie stack :P

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 maja 2009, 19:23

ale jezeli nie trafie flopa to gram bez pozycji bedac pot commitet ;> Dlatego nie lepiej zgarnac blindy?:>

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 29 maja 2009, 19:37

Mlody :P stawiasz pytanie a upierasz sie przy jednej opcji :P ...zmniejszasz ryzyko to pierwsze po drugie kto powiedzial ze dostaniesz call ?? po trzecie czy to aby nie kloci sie z twoim wizerunkiem jak nagle rzucisz all in :P ... rownie dobrze mozesz zlimpowac jak nie chcesz byc commited xd i nie odpowiedziales czy w suicie czy nie xD ... ale dobra ... all in nie jest zly tylko ze mozesz odpasc lub zgarnac 1k inwestujesz caly stack ze slabej pozycji i tyloma osobami za Toba ...

Mowisz ze bez pozycji ... niekoniecznie bo jesli blindy zagraja a reszta spasuje to masz ta upragniona pozycje ... fakt all inem odstraszysz spekultatywne rece wiec tu juz naprawde decyzja zalezy od Ciebie ... nie czujesz sie pewny ze dobrze zagrasz na flopie albo dostaniesz raise ... graj all in ... czujesz sie mocny mozesz betnac i zobaczyc jak sie potocza sprawy ...

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 29 maja 2009, 19:54

Zagranie risex3bb brzmi całkiem nieźle w tej sytuacji. Nie uprawiasz hazardu na zasadzie albo się podwoję, albo odpadam. Okazja wydaje się bardzo dobra, bo jeśli nie z tymi kartami to z jakimi? Wyrzucasz z rozdania blotki i na flopie podejmujesz decyzję czy zaangażować całego stacka czy jednak fold i czekasz na następnąokazję
Ostatnio zmieniony 30 maja 2009, 10:40 przez marccus, łącznie zmieniany 1 raz.

MarkizdeSade
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MarkizdeSade » 30 maja 2009, 06:58

Jeżeli raise to moim zdaniem 1000. Im płytsze stagi tym podbicia powinny być mniejsze. A czemu all in i ryzykować odpadnięcie z turnieju to nie mam pojęcia. To już chyba zwykły call byłby lepszy.

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 30 maja 2009, 10:00

Przy tight stole all in czy 3bb chyba nie robi strasznie wielkiej róznicy? I tak nie ma poprawnych implied żeby sprawdzić z spekulacyjna ręką , a jeśli będzie miał dobrą to all ina i tak sprawdzi :) A podbijając 3bb(wsumie 2.5 starczy) zostawiasz sobie drogę na ucieczkę z coinflipa lub dominacji. (bo tight cie raczej z AJ nie bedzie 3-betował , tym bardziej jak sam jesteś tight)

MarkizdeSade
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MarkizdeSade » 30 maja 2009, 10:11

All in bym zagrał gdyby podbicie kosztowało mnie więcej niż połowę stacka.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 30 maja 2009, 12:10

jezeli robisz reise 3bb to jestes narazony na call z poznej pozycji i jestes w plecy przy nietrafionym boardzie ewentualnie z BB jak Cie sprawdzi nie trafisz flopa a on od razu przyatakuje... bedziesz musial odpuscic ... mysle ze przy stoliku tight lepiej wejsc all in i za 4k to kazdy dlugo sie bedzie zastanawial czy Cie sprawdzic...

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 31 maja 2009, 11:38

No, ale w przypadku gdy któryś znajdzie premium hand to nie ma drogi ucieczki:) A na tight stole restealować z niczym raczej nie będą.

szandek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szandek » 31 maja 2009, 11:59

jeśli masz wizerunek przy stole tight grasz allina i niech sie dzieje co chce, prawdopodobnie zbierasz blindy.. chyba ze ktoś ma mocna pare na reku lub ak..

shadycl
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: shadycl » 31 maja 2009, 16:41

Allin lub fold nie ma innej opcji:)

ricardo_zz
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ricardo_zz » 31 maja 2009, 20:44

Zdecydowanie problematyczna ręka ;) Mimo wszystko według mnie raise 3xBB odpada ze względu na to, że znajdujemy się na UTG +1, nie trafiamy flopa to check, w momencie kiedy rywal zagra trzeba zrzucić. Jeżeli walczymy o zwycięstwo to all-in. W przypadku chęci scashowania imo fold.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 01 cze 2009, 11:18

Dzieki wszystkim za pomoc :)

Mysle ze to nadaje sie na podsumowanie:

szandek pisze:jeśli masz wizerunek przy stole tight grasz allina i niech sie dzieje co chce, prawdopodobnie zbierasz blindy.. chyba ze ktoś ma mocna pare na reku lub ak..

ricardo_zz pisze:Mimo wszystko według mnie raise 3xBB odpada ze względu na to, że znajdujemy się na UTG +1, nie trafiamy flopa to check, w momencie kiedy rywal zagra trzeba zrzucić. Jeżeli walczymy o zwycięstwo to all-in. W przypadku chęci scashowania imo fold.

Pamietajcie ze Mlody zawsze gra o zwyciestwo :mrgreen: W tym konkretnym przypadku zagralem all ina i dostalem call od bb z AK.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 01 cze 2009, 11:35

Mlody pisze:nie trafiamy flopa to check, w momencie kiedy rywal zagra trzeba zrzucić

nie zgodze sie ... jesli da call mozemy go obstawic na pewien zakres rak ... z niczym nie bedzie callowal prawda jeszcze na tight stole ... a wiec po strukturze flopa mozemy sprobowac readnac czy cos ma i gramy a jesli nie to zawsze zostaje opcja ze trafimy prawda ... ale push tez nie jest zlym rozwiazaniem tylko ze call oznacza albo coina albo zdominowana reke

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”