[SnG NL][10$] Potężny układ - czy zmuszać rywala do allina?

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

[SnG NL][10$] Potężny układ - czy zmuszać rywala do allina?

Postautor: Sith » 11 gru 2009, 01:48

Rozdanie jak poniżej - wszystko bardzo ladnie się uklada - nie da sie nie wygrać... natomiast czy da się wygrać więcej?

Gracz regulars, po 3000 SnG oscyluje koło zera.

Ongame, $10/20 Hold'em HU SnG Game, 2 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
hammer861 (Button): $1,510
SithJarr1 (BB): $1,490

Dealt to SithJarr1 J:diamond: K:diamond:

Pre-flop:
hammer861 calls $10, SithJarr1 checks

Flop: ($40) T:heart: 9:diamond: Q:club: (2 Players)
SithJarr1 bets $40, hammer861 calls $40

Turn: ($120) A:spade: (2 Players)
SithJarr1 bets $90, hammer861 calls $90

River: ($300) 8:diamond: (2 Players)
SithJarr1 bets $230, hammer861 raises to $460, SithJarr1 raises to $1,070, hammer861 calls $610

Results:
SithJarr1 Showed J:diamond: K:diamond:
SithJarr1 wins $2,440

I teraz pytanie - czy wywalacie allina na river, czy raczej robicie valuebet, zostawiajac rywalowi 300-500 zetonów? Mialem juz kilka takich sytuacji, kilka razy przeciwnik mi sie z tych 300 odbudowal (w sumie dwa alliny wygrane i ma 1200), udawalo mi sie wiec przegrywac takie HU

Z tym gosciem tez sie meczylem potem dosc dlugo - doszlismy do blindow 50/100 chyba, az polegl AJ na KQ...

Czy majac dwie pary (AQ) przeciwnik sprawdzi allka na takim stole? Czy majac niskiego strita (bez Waleta). Czy majac Waleta sprawdzi allina? Czy bedzie sam sie z waletem stackowal?

Doszedlem do wniosku, że jezeli ma waleta - to i tak sie odwinie allicja, a wszystko inne bedzie wolal zrobic call... i nie wiem czy jest sens go zniechęcac allinem... z drugiej strony - czy jest sens robic call za 650 - zostawiajac sobie 300 zetonow...

Jak byscie to rozgrywali na river?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 11 gru 2009, 06:26

Dla mnie jednak all-in. Odwróćmy sytuacje i zadajmy pytanie - jaki rerise łatwiej sprawdzę mając dwie top pary ?

Kolejne przebicie śmierdzi na kilometr waletem. Włącza alarm i mówi FOLD. Zagranie all-in mówi coś przeciwnego - "słaby jest, chce mnie wystraszyć" i przekonuje, że dwie pary jednak dobre.

Wynik - jeśli mam sprawdzić za kolejne 600 to i za kolejne 900 też sprawdzę.

Ps. Jeszcze jedna rzecz tu jest znacząca - jego rerise. Albo jest to totalny blef i wtedy i tak 600 więcej nie da, albo czuje się po prostu od Ciebie lepszy i sprawdzi wszystko.

Wróć do „Heads up”