Pomoce turniejowe

Gra w pokera w turniejach. Informacje na temat turniejów pokerowych - strategia i taktyka gdy się gra w pokera.

Awatar użytkownika
MenFromPoland
-#aktywny
-#aktywny

Pomoce turniejowe

Postautor: MenFromPoland » 30 paź 2008, 23:58

Cześć Wszystkim
Mam do Was następujące pytanie:
- czy podczas gry w turniejach korzystacie z jakiś pomocy - mam na myśli wykresy, prawdopodobieństwo, jakieś programy liczące "siłę Waszej ręki", itp....

W turniejach nie gram ciągle określoną strategią (jak ma to miejsce na stolikach) i stąd moje pytanie. Gram coraz wyżej i czasami czuję niedobór pewnych informacji (wiem, trzeba się dokształcać) dlatego szukam jakiś konkretnych informacji, które mogą pomoc w konkretnym momencie turnieju gdy mamy mało czasu na decyzję.

Kiedyś słyszałem o programie, który na bieżąco oblicza Naszą % szansę na wygraną konkretnej ręki, ale nie mam pojęcia jak się nazywa.

Z góry dzięki za wszystkie info.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 31 paź 2008, 00:02

TEXAS CALCULATEM v8 PRO -(ORiON)-

:D z tego ostatnio korzystalem i powiem Ci tak przez pierwsze 40-50 minut dzieki temu programowi ciagle jestem strasznie wysoko w turniejach ale potem juz ten program mi nie pasuje przy duzych blindach jakos nie czuje gry z tym programem ;p potem zdaje sie na wlasny instynkt i odpadam :D Ale ogolnie program spoko sciagnij ;p

Awatar użytkownika
MenFromPoland
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: MenFromPoland » 31 paź 2008, 02:02

OK, dzięki - już go szukam :)

merszel

Postautor: merszel » 31 paź 2008, 10:20

Niektóre poker roomy oferują dodatkowe oprogramowanie do robienia statystyk, podawania siły ręki itp. Wiem, że taki bajer jest na m.in. PaddyPowerPoker.

sQrzateQ
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: sQrzateQ » 31 paź 2008, 10:53

Oskarek_89 pisze:TEXAS CALCULATEM v8 PRO -(ORiON)-

Fajny ten programik :mrgreen: tylko trochę stary ('03/04) oraz czasem sypie się pod Win (Runtime Error) :D
swoja droga, ze czasem głupoty pokazuje, serio :twisted: :twisted: wiec radze nie opierać w 100% się na tym co program powie :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Siwy-JazZ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Siwy-JazZ » 03 lis 2008, 17:58

Szukałem też podobnego programu jak ty i znalazłem Holdem Indicator myślę że jest na bardzo przyzwoitym poziomie, oraz prosty w obsłudze aczkolwiek niestety nie współpracuje z niektórymi platformami pokerowymi ale cóż nikt nie jest doskonały :wink: .

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 03 lis 2008, 19:14

Ja mam pytanie czy warto korzystac wogle z takich programów? Według mnie jak juz ktos gra sporo czasu w pokera to sam juz ma okreslone nawyki - jego mózg działa jak program pokerowy :twisted: i wie co w danym czasie zagrac, co moze miec rywal itp. Dla mnie owe programy sa zbędne :wink:

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 04 lis 2008, 23:48

Osobiście uważam, że większość radość sprawia wygrany turniej, gdy nie korzysta się z żądnych programów. Jest wtedy ten nie do kńca określony smak zwycięstwa. :wink:

Awatar użytkownika
MenFromPoland
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: MenFromPoland » 05 lis 2008, 17:34

szkielo pisze:Osobiście uważam, że większość radość sprawia wygrany turniej, gdy nie korzysta się z żądnych programów. Jest wtedy ten nie do kńca określony smak zwycięstwa. :wink:

Mi nie zależy, aby się cieszyć z jednego zwycięstwa na miesiąc, tylko aby wygrywać jak najczęściej.
Podsumowując - marudzisz :roll:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 11 lis 2008, 14:33

A czy, którykolwiek z tych programów działa "pod" paradise-brak-polskiej-licencji! Poker. Jakoś to świństwo wszystkiemu się opiera jak do tej pory:)

szkielo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: szkielo » 12 lis 2008, 00:50

Czy ktoś z graczy mógłby sporządzić spis programów z krótką charakterystyką i przy okazji zamieścić go tutaj? Przy okazji opisując fakt, jak może on wpłynąć neg lub poz na naukę gry przez nowych adeptów.

peteer23
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: peteer23 » 15 lis 2008, 16:05

moglbys zapodac go na jakis serwer i zapodac linkiem bo znalesc nie umiem :( z gory dzieki

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 lis 2008, 16:47

masz na PW

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 15 lis 2008, 18:14

:D z tego ostatnio korzystalem i powiem Ci tak przez pierwsze 40-50 minut dzieki temu programowi ciagle jestem strasznie wysoko w turniejach ale potem juz ten program mi nie pasuje przy duzych blindach jakos nie czuje gry z tym programem ;p potem zdaje sie na wlasny instynkt i odpadam :D Ale ogolnie program spoko sciagnij ;p

przyznam że spróbowałem na nim grać i wydaje mi się że jest bardzo pożyteczny .... :) ostatnio dwa turnieje rozegrałem z tym programem od początku do końca i raz byłem drugi a raz czwarty :D i zawsze coś wpadło do "portfela" ...

Awatar użytkownika
MenFromPoland
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: MenFromPoland » 15 lis 2008, 22:58

Holdem Indicator jest moim zdaniem nieco lepszy od TEXAS CALCULATEM - sam "ściąga" karty ze stołu i podaje analizę. Jedyny minus to fakt, że jest płaty.

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 16 lis 2008, 00:54

Tylko Holdem Indicator, trial jest bezplatny na 30 dni, niektore funckje zablokowane niestety.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 16 lis 2008, 06:40

Kod: Zaznacz cały

AutoRead Mode

If you play Texas Holdem at party-brak-polskiej-licencji! Poker, paradise-brak-polskiej-licencji! Poker, Empire Poker, PokerStars-nielegalny-w-PL!, or Pacific Poker, Texas Calculatem will automatically detect when you open up a table. When it does, it will ask you where you're seated. The rest is automatic:

1. Make sure the Poker table and players are in full view on the screen

2. Launch Texas Calculatem (if it is not already running). It will ask you where you're sitting.

3. As long as the table remains visible, TC will remain in AutoRead mode. If you minimize it, or anything blocks view of the table, it will switch to Manual. Once the table is in view again, AutoRead will again enable.

4. Play! Texas Calculatem will handle the rest.

To change your seat, right click the icon of the place you're sitting and click "me", or click the "setup" button

tylko na tych pokerroomach mozesz miec autoread

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 16 lis 2008, 15:48

ja z czystej ciekawosci, chcialem sprawdzic to na PP, ale tez nic mi nie czyta, a wklepywanie reczte to raczej mija sie z celem, bo zabardzo odciaga od tego co sie dzieje na stole.

Wróć do „Strategia w turniejach pokerowych”