Pomoc dla początkujących.
- memfis23
- -#pretendent

-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- memfis23
- -#pretendent

-
marcinos
- -#aktywny

-
wojtek656
- -#zwykly

-
marcinos
- -#aktywny

-
tezapl
- -#aktywny

witam
mam pytanie, jajk rozgrywacie takei uklady
preflop QJ
flop 789
albo np 74
flop 85K
Uzywam Poker Indicator i tam jest ze na 100 rozdan - 50 bym wygrał
czyli szanse bardzo duze. No ale tak w rzeczywistosci to jest mniej tych procent bo to sa tylko 4 karty ktore daja strita. Jak Wy pro gracze rozgrywacie takie rzeczy ?
Najbardziej mnie interesuje gra w turniejach, czy rzucac all in na flopie? Z mojego doswiadczenia juz wiem ze nie oplaca sie.
(w tych przypadkach oczywiscie nie doszla karta do strita)
albo takei agranie
mam pytanie, jajk rozgrywacie takei uklady
preflop QJ
flop 789
albo np 74
flop 85K
Uzywam Poker Indicator i tam jest ze na 100 rozdan - 50 bym wygrał
czyli szanse bardzo duze. No ale tak w rzeczywistosci to jest mniej tych procent bo to sa tylko 4 karty ktore daja strita. Jak Wy pro gracze rozgrywacie takie rzeczy ?
Najbardziej mnie interesuje gra w turniejach, czy rzucac all in na flopie? Z mojego doswiadczenia juz wiem ze nie oplaca sie.
(w tych przypadkach oczywiscie nie doszla karta do strita)
albo takei agranie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- sextasy
- -#aktywny

@up
zależy od przeciwnika z którym daną partie rozgrywamy. Jeżeli podbije nie za wiele to przeważnie calluje. Jak da znaczny raise to przeważnie folduje. Wszystko zależy od naszego bankrollu, od pozycji, od ilości pieniędzy swojej i przeciwnika, trudno określić jednoznacznie lecz tak jak napisałem mały raise calluje, a duży raise folduje.
zależy od przeciwnika z którym daną partie rozgrywamy. Jeżeli podbije nie za wiele to przeważnie calluje. Jak da znaczny raise to przeważnie folduje. Wszystko zależy od naszego bankrollu, od pozycji, od ilości pieniędzy swojej i przeciwnika, trudno określić jednoznacznie lecz tak jak napisałem mały raise calluje, a duży raise folduje.
-
tezapl
- -#aktywny

- visnia
- -#aktywny

tezapl pisze:No ale tak w rzeczywistosci to jest mniej tych procent bo to sa tylko 4 karty ktore daja strita.
strit w tym wypadku to tak zwany "gutshot" - czyli farciarski traf
- rzepa
- -#VIP

tezapl, najpierw odniose sie do pierwszego twojego postu,
masz 16 procent ze trafisz 10, a drugim przypadku 6. i zauważ przy rece np 74 flop 85K , 6 daje strita, ale nie koniecznie najwyższego, jesli ktoś też miał draw do strita z 97 na ręcę to przegrałeś.
W paru książkach min.super system , jest napisane by NIGDY nie zbierać/wchodzić do gry z takimi rękoma.Inside-draw-steight.
Chyba,że pula jest duża 11BB, a tobie by zostać w grze trzeba dorzućić 1 czy 2 BB. To wtedy się opłaca. Ale to inna bajka. Ale nie w freerollach, przy blindach 5/10 , bo tam kazde prawie zagranie bedzie EV+ , gdy pojawią się szaleńcy.
masz 16 procent ze trafisz 10, a drugim przypadku 6. i zauważ przy rece np 74 flop 85K , 6 daje strita, ale nie koniecznie najwyższego, jesli ktoś też miał draw do strita z 97 na ręcę to przegrałeś.
W paru książkach min.super system , jest napisane by NIGDY nie zbierać/wchodzić do gry z takimi rękoma.Inside-draw-steight.
Chyba,że pula jest duża 11BB, a tobie by zostać w grze trzeba dorzućić 1 czy 2 BB. To wtedy się opłaca. Ale to inna bajka. Ale nie w freerollach, przy blindach 5/10 , bo tam kazde prawie zagranie bedzie EV+ , gdy pojawią się szaleńcy.
-
marcin88
- -#aktywny

- rzepa
- -#VIP

-
marcin88
- -#aktywny

- radost21
- LEGENDA

w turnieju - cóz najlepiej bedzie jesli sie uda za darmo dobrac do strita na turn
jesli trzeba duzo dołozyc lub idzie wysokie podbicie to robie pass i nawet nie smuci mnie gdy karta dojdzie a ja juz jestem poza grą w tym rozdaniu
to jest poker i dopuki mam za co grać w turnieju
to znaczy ze wciąz licze się w grze
oczywiscie kontynuacja gry zalezy w duzej mierze od miejsca ktore sie zajmuje (ranking turniejowy) i aktualnych poziomów blind
jesli trzeba duzo dołozyc lub idzie wysokie podbicie to robie pass i nawet nie smuci mnie gdy karta dojdzie a ja juz jestem poza grą w tym rozdaniu
to jest poker i dopuki mam za co grać w turnieju
to znaczy ze wciąz licze się w grze
oczywiscie kontynuacja gry zalezy w duzej mierze od miejsca ktore sie zajmuje (ranking turniejowy) i aktualnych poziomów blind
-
marcin88
- -#aktywny

- rzepa
- -#VIP

tak
"All new players start at the Prodigy Club. As players start to earn CDPoints at ring games and tournaments, they can qualify to be upgraded to a higher VIP Level"
z http://www.cdpoker.com/front/100b500p20/?lang=da
w zaleznosci od wpisowego i od twojego poziomu vip , dostajesz x cdpoints
i ja mam pytanie bo nie moge znaleść , jak to jest gdy robi się drugi depozyt i kolejne na cdpoker , dostaje się jakis kolejny bonus do wyrobienia czy exstra dodatkowa kase , jakis procent od depozytu .
"All new players start at the Prodigy Club. As players start to earn CDPoints at ring games and tournaments, they can qualify to be upgraded to a higher VIP Level"
z http://www.cdpoker.com/front/100b500p20/?lang=da
w zaleznosci od wpisowego i od twojego poziomu vip , dostajesz x cdpoints
i ja mam pytanie bo nie moge znaleść , jak to jest gdy robi się drugi depozyt i kolejne na cdpoker , dostaje się jakis kolejny bonus do wyrobienia czy exstra dodatkowa kase , jakis procent od depozytu .
-
marcin88
- -#aktywny

- Spiegol
- LEGENDA

@up
Wydaje mi się, że mówisz o przypadku kiedy ten kto daje all-in ma mniej żetonów od tgo drugiego co go reraise'uje... Sprawa jest prosta, nie ma żadnego przelicznika po prostu gracz który zagrał za wszystko może tylko się podwoić (jeśli tylko 2 graczy gra), a mianowicie może zagarnąć od przeciwników tyle żetonów ile sam miał, a nadwyżka wraca do właścicieli ;)
Wydaje mi się, że mówisz o przypadku kiedy ten kto daje all-in ma mniej żetonów od tgo drugiego co go reraise'uje... Sprawa jest prosta, nie ma żadnego przelicznika po prostu gracz który zagrał za wszystko może tylko się podwoić (jeśli tylko 2 graczy gra), a mianowicie może zagarnąć od przeciwników tyle żetonów ile sam miał, a nadwyżka wraca do właścicieli ;)
-
skrzychuz
- -#VIP

ostatnio zauważyłem ogladając jakieś mistrzostwa 1v1, że gdy jeden gracz zagra ALL-IN i drugi myśli czy wejść pokazuje temu pierwszemu co ma w ręku i z czym się zastanawia. Przy WSOP i HSP tego nie zauwazyłem. Stąd moje pytanie czy można tak robić w każdej sytuacji gdy zostaje dwóch graczy(niezależnie od rodzaju gry) czy nie. Przeczucie mówi mi że można bo czemuż by nie a na dodatek jest do ciekawe.
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- asape
- -#VIP

- nowy233
- -#aktywny

asape pisze:Prawdziwy pokerzysta nigdy nie powinien pokazywac swoich kart, gdy sytuacja tego nie wymaga.. Wytrawny przeciwnik moze w ten sposob rozpoznac Twoja taktyke itp..
Niekoniecznie masz racje.
Już nie raz łapałem tak graczy - pokazywałem im parę blefów z rzędu i później jak łapałem nutts tracili cały swój stack.
Ale ogólnie owszem zgadzam się, że raczej nie powinno się pokazywać kart jeśli nie potrafi się odpowiednio mieszać swojej gry.