Pokonując innych jesteś silny, pokonując siebie potężny

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 28 sie 2013, 00:04

Za dobre słowo :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 28 sie 2013, 09:15

No to czytaj uważnie, uwaga: "dobre słowo".

Czy już klątwa jest zdjęta? Mogę już walczyć w satelitach do WSOPa?

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 28 sie 2013, 10:09

Zdejmowanie klątw trochę trwa, więc nie radze ich jeszcze grać :] Zwłaszcza że jestem dziś mocno zajęty :P

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 28 sie 2013, 23:21

Nie wiem czy udało ci się zdjąć czy nie ale efekty są. Dwa dni bez gry w DoN i głód gry zrobił swoje. Jedyna porażka to wsuwka za 3BB z BB sprawdzona przez 2 wcześniej limpujących do BB. Przy flope 4678 moje AA nie miały szans - rywal z 25s okazał się za mocny.

pacific: :plus: 5-1 :minus:

Przez 2 dni brak DoN więc i volume nieco siadło. ale zbliża się weeekend i będzie można zintensyfikować wysiłki.

Wyzwanie: 116/600

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 sie 2013, 12:03

Dawid84, jesteś dobrym, solidnym graczem (bez offensu - głównie ABC + trochę czasem się ze mną przepychasz jak Cię wkurzę w forumowym MTT, co jest zdecydowanie dobrą cechą) weź pierdol te DoN(ki) i graj normalne SnG. Tym bardziej, że jak wrzucasz wynik 5:1, to rozumiem, że nie grasz ich pod ultra-ninja volume i jakieś wyścigi/RB. Znacznie lepiej wyjdziesz na graniu standard SnG Single Table imo.

Kiedyś, sto lat temu jakoś, kiedy Spiegol był jeszcze kawalerem a ziemia dopiero ostygła z lawy, dostałem od niego taką właśnie radę. Od tamtego momentu, że tak pozwolę sobie zacytować klasyk: "moje życie zmieniło się o 360 stopni". Co bystrzejsi powiedzą ironicznie: przecież to to samo miejsce. Niby tak, ale już jestem po jednym okrążeniu!

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 29 sie 2013, 12:38

Właśnie trafiłeś drogi drynku, w sedno sprawy. To że jestem solidnym i dobrym graczem wiedziałem już wcześniej ale miło, że ktoś to docenił (nie to co Ventrillowe szkodniki :mrgreen: ).

A tłukę te DoNy głównie dlatego, że trwają krócej niż std SnG a ja akurat uwalniam 1st depo bonusy co pozwala mi smażyć 2 pieczenie na 1 ogniu.

Plan długoterminowy zakłada stopniowe wygaszanie DoNów na rzecz MTT.

e: czasu mało więc i volume niski, ale przy weekendzie depnę troszkę z tymi stolikami.
Przy okazji wczoraj nie mogłem zaprezentować pełni umiejętności bo musiałem dużo tłumaczyć moim 2 podopiecznym/adeptom - pozdr Loncik i Buba.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 29 sie 2013, 13:54

drynk pisze:Dawid84, jesteś dobrym, solidnym graczem (bez offensu - głównie ABC + trochę czasem się ze mną przepychasz jak Cię wkurzę w forumowym MTT, co jest zdecydowanie dobrą cechą) weź pierdol te DoN(ki) i graj normalne SnG. Tym bardziej, że jak wrzucasz wynik 5:1, to rozumiem, że nie grasz ich pod ultra-ninja volume i jakieś wyścigi/RB. Znacznie lepiej wyjdziesz na graniu standard SnG Single Table imo.

Kiedyś, sto lat temu jakoś, kiedy Spiegol był jeszcze kawalerem a ziemia dopiero ostygła z lawy, dostałem od niego taką właśnie radę. Od tamtego momentu, że tak pozwolę sobie zacytować klasyk: "moje życie zmieniło się o 360 stopni". Co bystrzejsi powiedzą ironicznie: przecież to to samo miejsce. Niby tak, ale już jestem po jednym okrążeniu!

Mi też byś to doradził czy jeszcze nie ten skill? ;-) Zaintrygowała mnie Twoja rada ;)

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 29 sie 2013, 16:01

Dawid, jesteś solidnie zaprawionym graczem (jak na murarza przystało). Weź pierdol te DoN(ki) i graj normalne SnG lub cokolwiek innego :mrgreen: Pograłem wczoraj chwilę z Tobą dla towarzystwa i gdyby nie owe towarzystwo, niechybnie zasnąłbym z myszką w ręce i szklanką w drugiej. Akcja żywa jak na pogrzebie, a jak człowiek się zaczyna rozkręcać, to wszyscy się rozchodzą..

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 29 sie 2013, 16:07

Loncik, Ty Dawida zostaw z tym swoim pitu pitu i bierz się do gry, bo w Statystycznych pościg trwa ;)

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 29 sie 2013, 16:14

lion_victor pisze:Loncik, Ty Dawida zostaw z tym swoim pitu pitu i bierz się do gry, bo w Statystycznych pościg trwa ;)

Ja mam jeszcze wakacje... a jak będę chciał wygrać statystycznych to sobie w grudniu na poważnie pogram.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 29 sie 2013, 16:19

Jakiś sidebet, że zarówno ja, jak i Dawid Cię dogonimy? ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 sie 2013, 16:26

lion_victor pisze:Jakiś sidebet, że zarówno ja, jak i Dawid Cię dogonimy?

Określ dokładnie co masz na myśli dogonimy?

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 29 sie 2013, 16:27

W Statystycznych na koniec roku? ;)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 sie 2013, 16:31

lion_victor pisze:W Statystycznych na koniec roku?

Tak? Przecież umiem czytać :oops:

lion_victor ale kurwa tyle samo punktów na koniec, czy jakaś różnica punktowa wchodzi w grę? ;) Określ dokładnie jaką sytuację na koniec będziesz uważał, że dogoniliście :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 29 sie 2013, 23:16

Aż mi się nie chce pisać :( Kolejny dzień jestem blisko osiągnięcia celu i kolejny dzień czegoś brakuje. Aczkolwiek już był postęp bo nie kończę forumowych na bubblu (jak już 2x w tym tyg.) ale na betngo-brak-polskiej-licencji! wreszcie cashuję, tyle że wypadam na 4 miejscu bo rywalowi spada 7 i jego K7>A3. Trudno, bywa i tak.

Na plus można zaliczyć pierwszy na FTP stół finałowy. No i jeszcze w międzyczasie między kolejnymi zwiechami jakie łapie komp udało mi się rozegrać 1 stolik na pacificu - wynik mógł być tylko jeden.

pacific: :plus: 1-0 :minus:

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 30 sie 2013, 10:01

mara100, więcej niż Loncik :)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 30 sie 2013, 12:30

lion_victor pisze:mara100, więcej niż Loncik :)

Twierdzisz, że Ty i Dawid będziecie w klasyfikacji końcowej w Statystycznie Najlepszych wyżej od Loncika gromadząc więcej punktów ( ranking efektywności )? Jeżeli dobrze rozumiem Twoją wypowiedź stawiam $50, że tak nie będzie!

Proszę o potwierdzenie, czy wszystko dobrze zrozumiałem i czy akceptujesz zakład. Wypłata kasy nastąpi po rozegraniu ostatniego turnieju forumowego, który będzie liczony do rankingu roku.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 30 sie 2013, 13:18

Ja + Dawid :D Nie stawiałbym się w pojedynkę na tego agrodonka :D

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 30 sie 2013, 14:09

Ha ha. Dorzuć jeszcze Wahiego i Nikoziego..to wtedy macie szanse ;)

Na marginesie..Twoja wcześniejsza wypowiedź: ZARÓWNO ja jak i Dawid nie oznacza ja+Dawid. Ale rozumiem, że faja Ci zmiękła jak Mara zaproponował zakład i zrozumiałeś, że porywasz się z motyką na słońce :)

Dawid, sorry za OT.

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 30 sie 2013, 14:24

Przenieśmy się do mnie :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 30 sie 2013, 14:59

lion_victor pisze:
drynk pisze:Dawid84, jesteś dobrym, solidnym graczem (bez offensu - głównie ABC + trochę czasem się ze mną przepychasz jak Cię wkurzę w forumowym MTT, co jest zdecydowanie dobrą cechą) weź pierdol te DoN(ki) i graj normalne SnG. Tym bardziej, że jak wrzucasz wynik 5:1, to rozumiem, że nie grasz ich pod ultra-ninja volume i jakieś wyścigi/RB. Znacznie lepiej wyjdziesz na graniu standard SnG Single Table imo.

Mi też byś to doradził czy jeszcze nie ten skill? ;-) Zaintrygowała mnie Twoja rada ;)

Ale przecież Ty grasz HU z tego co kojarzę :)?

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Postautor: lion_victor » 30 sie 2013, 15:14

SNG 1-table traktuję jako odskocznię, ale gram wtedy właśnie DONy, na których raczej sobie radzę niż nie radzę, ale bez mega profitu. Chodzi o samo przełożenie DON/zwykła formuła.

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 30 sie 2013, 16:11

Luzik chłopaki piszcie sobie :) Od tego jest forum, od tego ono jest, od tego jest ono.

Tak patrzę, że ten zakład to nie byłby żaden zakład tylko surebet. Bo jak widziałem w tabelkach naszego forumowego nabijacza postów to ja+Lion już mamy porównywalnie tyle pkt co Loncik. Więc wyścig sam w sobie byłby easy bo Loncik miałby powiedzmy 40 turniejów na zbieranie pkt a my 2x40. Więc to żadne wyzwanie a surebet.

Aczkolwiek fakt, że zostałem wciągnięty w sidła ów zakładu (mimo iż nawet nie wspominałem że chcę być w nim stroną) pozwoliłoby mi mega EV+. Bo gdyby, tak sobie hipotetyzuję, Loncik chciał np. przesłać mi dowód wdzięczności za słaby wynik w najbliższym turnieju to nie wiem czy byłbym w stanie się oprzeć. Z kolei gdyby wynik był na styku to lion_victor pewnie też chciałby za wszelką cenę sprostać wyzwaniu które sam rzucił ;).

Ot tak, taka luźna dywagacja :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 30 sie 2013, 17:08

żeby być na :plus: z donów to chyba trzeba być GrzesiemVP :D

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 31 sie 2013, 09:35