HNa CO! jak wejdę na limit 2 to będę tuptał w kierunku limitu 3, także wspinaczka po limitach trwać będzie. Tylko górki będą bardziej strome
Pokonując innych jesteś silny, pokonując siebie potężny
- Dawid84
- LEGENDA

Mam na myśli to że na CO! wskakuję na limit 2, a na ipoker gdzie gram tylko tyle co muszę (żeby wejść do lojalnościówek) będę tłukł limit 1 aż dozbieram aby i tu grać an limicie 2.
HNa CO! jak wejdę na limit 2 to będę tuptał w kierunku limitu 3, także wspinaczka po limitach trwać będzie. Tylko górki będą bardziej strome
.
- Dawid84
- LEGENDA

Pogoda jest, siły są więc się wspinam. Jeszcze kawałek, jeszcze momencik i w końcu się uda. Brakuje już naprawdę niewiele.
CO:
6-2
ipox:
5-3
Looknąłem sobie na sharku jak ja tam wyglądam i d..y nie urywa - po 500 SnG ROI na poziomie 4,5%. Ale co ważne, ba najważniejsze wykres idzie sukcesywnie w górę i to cieszy. Jak nie pojawią się durne zagrania z mojej strony to w najbliższym czasie zdobywam szczyt numero uno i wrzucę wykresa.
CO:
6-2
ipox:
5-3
Looknąłem sobie na sharku jak ja tam wyglądam i d..y nie urywa - po 500 SnG ROI na poziomie 4,5%. Ale co ważne, ba najważniejsze wykres idzie sukcesywnie w górę i to cieszy. Jak nie pojawią się durne zagrania z mojej strony to w najbliższym czasie zdobywam szczyt numero uno i wrzucę wykresa.
- Dawid84
- LEGENDA

Piątek był całkiem przyzwoity. Pod koniec dnia trafiłem na 2 mega stoliki gdy gra weszła w faze bubble i byłem najkrótszy za rywali miałem mega murków. Wiem co mówię bo ja jestem super turbo murkiem, natomiast oni byli mega. Bez problemu się odbudowałem ani razu nie musząc 3betować preflop, wystarczały miniraisy. Z każdej pozycji. Aż żal było odchodzić od stolików, ale cóż - siła wyższa i nie było wyjścia.
Co do samej wspinaczki - sprawdzięłm stan rolla i mogę powiedzieć jedno - brakuje już bardzo niewiele. Praktycznie już jestem na szczycie wyciągam flagę i ... szukam młotka w plecaku (co by tę flagę wbić). Mniej więcej tyle brakuje do wykonania misji
CO!
6-3
ipox:
1-0
Dziś pogoda wybitnie pod pokera (zimno i pada) a tu zonk, misja w terenie - w efekcie meczu Kolejorza niemal na bank nie zobaczę (
) a i z finałem Ligi Mistrzów też duży znak zapytania.
Co do samej wspinaczki - sprawdzięłm stan rolla i mogę powiedzieć jedno - brakuje już bardzo niewiele. Praktycznie już jestem na szczycie wyciągam flagę i ... szukam młotka w plecaku (co by tę flagę wbić). Mniej więcej tyle brakuje do wykonania misji
CO!
6-3
ipox:
1-0
Dziś pogoda wybitnie pod pokera (zimno i pada) a tu zonk, misja w terenie - w efekcie meczu Kolejorza niemal na bank nie zobaczę (
- jon124
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

- Dawid84
- LEGENDA

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DQhS_WHOW9A[/youtube]
Dokonało się. Wiem, że nutka oklepana jak studentka na politechnice ale nie mogłem się powstrzymać, aby nie zapodać jakiejś (uwaga trudne słowo) patetycznej nutki.
Szczyt zdobyty, flaga wbita. Ruszamy na podbój wyższego pagórka. Ataaaaakkkk!!!
Sesja sobotnia:
CO!:
5-3
Dokonało się. Wiem, że nutka oklepana jak studentka na politechnice ale nie mogłem się powstrzymać, aby nie zapodać jakiejś (uwaga trudne słowo) patetycznej nutki.
Szczyt zdobyty, flaga wbita. Ruszamy na podbój wyższego pagórka. Ataaaaakkkk!!!
Sesja sobotnia:
CO!:
5-3
- Dawid84
- LEGENDA

Pierwszy dzień gry na nowym limicie za sprawą krupiera lekko nadwyrężył mój mindset.
Porażki KK vs A3, set KK vs AJ (strit river), A7s vs QTo i kilka pomniejszych akcji wpłynęło na mizerny wynik dnia dzisiejszego. Cóż, bywa i tak.
Z racji tego, że nowy limit gra się nieco inaczej (full ring) będę posiłkował się także poprzednim limitem aby zwiększyć dynamikę (tam gra odbywała się w SH).
Dziś:
CO! L1:
5-5
CO! L2:
2-2
2013/V/Tydz. IV
CO! L1:
27-14
CO! L2:
2-2
ipox:
6-3
Szczyt do zdobycia: 60 BI
Aktualnie: 39 BI
Porażki KK vs A3, set KK vs AJ (strit river), A7s vs QTo i kilka pomniejszych akcji wpłynęło na mizerny wynik dnia dzisiejszego. Cóż, bywa i tak.
Z racji tego, że nowy limit gra się nieco inaczej (full ring) będę posiłkował się także poprzednim limitem aby zwiększyć dynamikę (tam gra odbywała się w SH).
Dziś:
CO! L1:
5-5
CO! L2:
2-2
2013/V/Tydz. IV
CO! L1:
27-14
CO! L2:
2-2
ipox:
6-3
Szczyt do zdobycia: 60 BI
Aktualnie: 39 BI
- jon124
- -#VIP

Podoba mi się Twój spokój i to, że masz założony konkretny BM. 60 BI na don to sporo, ale nie dziwie Ci się ja też wolałem grać z dużym zapasem to mi pozwalało na totalny luz i nie martwienie się po kilku słabych sesjach. Graty w przejściu tym bardziej, że wbrew pozorom nie jest to taki naturalne. Stawki niby nie powalają, ale powiedzmy sobie szczerze. Na większości for pokerowych zaledwie kilkanaście % ludzi przeszła kiedykolwiek jakikolwiek limit "uczciwie" (bez shotów itp. tylko po to by zaraz rolla stracić/wypłacić). Tak więc jeszcze raz graty i powodzenia. Keep up good work!
- Dawid84
- LEGENDA

Dzięki. 60 BI to cel, po którym przejdę wyżej mając mniej BI. Ale zagmatwałem. W każdym razie wymyśliłem sobie to tak:
40 BI następnego limitu/BI obecnego limitu = liczba BI obecnego limitu które muszę zdobyć aby wejśc wyżej. i tak w kółko, aż do hajstejksów.
W sumie to mógłbym grać wyżej bo roll mi na to pozwala, ale wolę właśnie tak jak mówisz przejść uczciwie przez te limity aby już na niższych limitach wyłapać swoje leaki.
40 BI następnego limitu/BI obecnego limitu = liczba BI obecnego limitu które muszę zdobyć aby wejśc wyżej. i tak w kółko, aż do hajstejksów.
W sumie to mógłbym grać wyżej bo roll mi na to pozwala, ale wolę właśnie tak jak mówisz przejść uczciwie przez te limity aby już na niższych limitach wyłapać swoje leaki.
- jon124
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

Szybki raport i do wyra. Coś ostatnio krupier się na mnie uwziął, większośc coinflipów autuje mnie z gry bo akurat spadnie mu 1 z 3 czwórek będących w talii. Co jeszcze utkwiło mi w pamięci? Mój raise do 4BB z UTG sprawdzony - przez takiego middle stacka jak ja - z JTs i zakończony stritem na river grzebiąc ostatecznie moje asy.
Ale jest też hicior nad hiciory z mojej strony. Krupier już nie mógł słuchać moich "no nie wierze" i "no bez jaj" i w końcu przeprowadził konkret akcję.
Faza bubble ja na SB z dueces pushuje bo co mam robić i instant call od BB (bigstack) z AK. Moje dwójeczki jednak się nie poddały i po lopie TJQ, krupier zapodał Q i Q. Nawet nie chce mi się szukać jakie miałęm wtedy szanse% po flopie ale przypuszczam że nie wielkie.
Najważniejsze że powoli zadamawiam się na nowym limicie a roll nieuchronnie zmierza w kierunku 3-cyfrowym. Żeby jeszcze szybciej się te stoliki 10-os. zapełniły to już byłaby malina, miód.
CO! L1:
8-5
CO! L2:
3-0
Ale jest też hicior nad hiciory z mojej strony. Krupier już nie mógł słuchać moich "no nie wierze" i "no bez jaj" i w końcu przeprowadził konkret akcję.
Faza bubble ja na SB z dueces pushuje bo co mam robić i instant call od BB (bigstack) z AK. Moje dwójeczki jednak się nie poddały i po lopie TJQ, krupier zapodał Q i Q. Nawet nie chce mi się szukać jakie miałęm wtedy szanse% po flopie ale przypuszczam że nie wielkie.
Najważniejsze że powoli zadamawiam się na nowym limicie a roll nieuchronnie zmierza w kierunku 3-cyfrowym. Żeby jeszcze szybciej się te stoliki 10-os. zapełniły to już byłaby malina, miód.
CO! L1:
8-5
CO! L2:
3-0
- Dawid84
- LEGENDA

Dzisiaj sesja przerywana. Do południa szło przeciętnie, a pod wieczór z początku słabo ale im bliżej północy tym osoba krupiera wracała do moich łask. W efekcie na CO! w walce delikatny minus, jednak za sprawą forumowego bankroll mimo wszystko urósł.
CO! L1:
6-7
CO! L2:
2-2
ipoker:
10-2
edit: a jak będzieci grzeczni to na koniec maja wkleję wykres.
CO! L1:
6-7
CO! L2:
2-2
ipoker:
10-2
edit: a jak będzieci grzeczni to na koniec maja wkleję wykres.
- Dawid84
- LEGENDA

Dziś krupier uparł się żeby uwalać większość moich flipów i nieważne czy byłem po flopie z przodu, czy z tyłu, ba nawet pod spodem czy nad czy obok. Krupier jak się uprze to uwali. Ale żeby nie było tak smutno to powiem, że złośliwości krupiera udało mi się częściowo niwelować skilem. Więc wynik przeciętny ale satysfakcja całkiem całkiem.
Swoją drogą nie mogę tak klnąć przed kompem, bo jak mówi Król Julian: "Święty Mikołaj wszystko słyszy".
CO! L1:
5-5
CO! L2:
4-1
ipoker:
2-2
Kolejny plus to to, że różnica w rollu tworzy się dzieki tym grom na nowym limicie i powoli oswajam się z FR.
Swoją drogą nie mogę tak klnąć przed kompem, bo jak mówi Król Julian: "Święty Mikołaj wszystko słyszy".
CO! L1:
5-5
CO! L2:
4-1
ipoker:
2-2
Kolejny plus to to, że różnica w rollu tworzy się dzieki tym grom na nowym limicie i powoli oswajam się z FR.
- Dawid84
- LEGENDA

Weekendowo miałem dołożyć do pieca z volume, ale niestety sprawy osobiste + obowiązki + zakończenie sezonu piłkarskiego spowodowały że za wiele to nie pograłem. Co do samej gry to widziałem u siebie kilka zgrań, które zdecydowanie nie są poprawne i sam nie wiem co wtedy myślałem decydując się na nie. Wynik sesji oscyluje w granicach "0" bo zachcialo mi się wpisać do MTT i poległem tam z QQ vs AKs. Szkoda bo grało się całkiem przyjemnie. Wynik dzisiejszej zabawy na limicie2 zakłócony przez 2 przegrane flipy AQ<AJ w fazie bubble. Niestety po nich miałem już tylko drobne i elimiacja stawała się formalnością.
Wynik za V/2013
iPox:
67-36
ongame:
0-2
CO!
124-83
CO!2
11-5
mGaming L1:
5-2
mGaming L2:
7-7
party-brak-polskiej-licencji!
2-1
Takiego volume to jeszcze w swej historii nigdy nie miałem.
Dziś:
MicroG:
1-0
CO! L1:
3-2
CO! L2:
6-4
Wynik 2013\VI\Tydz.1
MicroG:
1-0
CO! L1:
8-7
CO! L2:
10-5
ipox:
2-2
Szczyt do zdobytcia: 60 BI
Obecnie: 44 BI
To by było na tyle.
Wynik za V/2013
iPox:
67-36
ongame:
0-2
CO!
124-83
CO!2
11-5
mGaming L1:
5-2
mGaming L2:
7-7
party-brak-polskiej-licencji!
2-1
Takiego volume to jeszcze w swej historii nigdy nie miałem.
Dziś:
MicroG:
1-0
CO! L1:
3-2
CO! L2:
6-4
Wynik 2013\VI\Tydz.1
MicroG:
1-0
CO! L1:
8-7
CO! L2:
10-5
ipox:
2-2
Szczyt do zdobytcia: 60 BI
Obecnie: 44 BI
To by było na tyle.
- Dawid84
- LEGENDA

Tak jak Wam obiecałem, pokerowe ludziki. Skończyło się shipowanie na Starsach w forumowych turkach. Od dziś rekwiruję prawa do shipów na tym sofcie.
Pierwsze wrażenie co do Starsów? Ale kicha - w MTT totalny bajzel, nie wiadomo który MTT za ile jest dopiero jak się kliknie na register to się pojawia wpisowe. Także z lekka mnie zawiodło to oprogramowanie. Druga sprawa to moja specjalność w ostatnim czasie czyli DoN (tutaj zwane Fifty50) mają dupawą strukturę wypłaty.
Co fajne? Poziom tych leszczy z którymi siadam do stolików - jest suited to szarpią do rivera. Dziś im kilka razy spadło, ale w long runie to będzie moja żyłka złota. Jeszcze fajne jest że przy rejestracji mam bonus +20$ który bez większego wysiłku uwolnię. Tylko ta struktura wypłat irytująca, ale co tam. Uwolnię bonus i wracał tam nie będę, chyba że coś mi się odmieni albo zmienię rodzaj gry.
A po za tym to dzisiaj było fajnie a później zrobiło się dupawo. Było fajnie ale 6 porażek z rzędu + rozłączający się net + rivery z kosmosu i odechciało mi się gry. W efekcie dziś zostało pograne:
MicroG:
4-5
Stars:
3-3
iPox:
4-1 
Pierwsze wrażenie co do Starsów? Ale kicha - w MTT totalny bajzel, nie wiadomo który MTT za ile jest dopiero jak się kliknie na register to się pojawia wpisowe. Także z lekka mnie zawiodło to oprogramowanie. Druga sprawa to moja specjalność w ostatnim czasie czyli DoN (tutaj zwane Fifty50) mają dupawą strukturę wypłaty.
Co fajne? Poziom tych leszczy z którymi siadam do stolików - jest suited to szarpią do rivera. Dziś im kilka razy spadło, ale w long runie to będzie moja żyłka złota. Jeszcze fajne jest że przy rejestracji mam bonus +20$ który bez większego wysiłku uwolnię. Tylko ta struktura wypłat irytująca, ale co tam. Uwolnię bonus i wracał tam nie będę, chyba że coś mi się odmieni albo zmienię rodzaj gry.
A po za tym to dzisiaj było fajnie a później zrobiło się dupawo. Było fajnie ale 6 porażek z rzędu + rozłączający się net + rivery z kosmosu i odechciało mi się gry. W efekcie dziś zostało pograne:
MicroG:
4-5
Stars:
3-3
iPox:
4-1 
-
gajor
- -#graczroku

- Dawid84
- LEGENDA

- jon124
- -#VIP

- Dawid84
- LEGENDA

Dzięki, dla mnie jeszcze pół roku temu, no może 8 mies. temu też taki volume wydawał się nieosiągalny. Ba, wtedy nie grałem nic po za freerollami (wiem, możecie się śmiać). Później wystarczyło sobotnie popołudnie+wieczór i szok nagle zrobiło się sporo rozegranych DoNów. Ich specyfika pozwala na szybkie uwalnianie bonusów/wyrabianie raku/wspinanie się w programach lojalnościowych roomu.
Nie ma celów nieosiągalnych. No może kupno ukraińskiej żony, ale to też jest do zrobienia. Wszystko jest wypadkową determinacji, mindsetu i bankrolla
.
Nie ma celów nieosiągalnych. No może kupno ukraińskiej żony, ale to też jest do zrobienia. Wszystko jest wypadkową determinacji, mindsetu i bankrolla
.- Dawid84
- LEGENDA

Dziś kolejny dzień irytacji. Starsy są chyba naprawdę rigged. Byłby piękny wynik to niestety w kluczowych momentach krupier wysadza mnie z gry. Bo nie wiem co można więcej powiedzieć nt tych akcji preflop:
AJ<A2 - xx2xx
KK<QQ - xQxxx
KQ<A7 - KQ7x7
i akcja na flopie
AK<33 - K3xxx - tutaj typek dał call preflop za 1/3 stacka. Najgorsze jest to, że przez większość gry radzę sobie i moje pushe nie są sprawdzane, aż w końcu dostaję calle od ludzi którzy są pod ścianą i efekt jest taki jak powyżej.
Kolejna część bonusa zamiast się uwalniać abym mógł w przyszłości ją wypłacić, ląduje u rywali. Jutro gram tylko 2 Fifty50. Jak obu nie wygram to pozostałą częśćbonusa zużyję na strzały w MTT. Bo DoNy mogę grać na innych softach i z większym profitem (CO!, ipox).
Do tego nie potrfię skonfigurować tego PokerTrackera4. Miałem pograć nim przez miesiąc i wybrać PT4 czy HM2. Ale pierwsze wrażenie PT4 odpycha. Nic to.
Stars:
6-6
MicroG:
0-2
AJ<A2 - xx2xx
KK<QQ - xQxxx
KQ<A7 - KQ7x7
i akcja na flopie
AK<33 - K3xxx - tutaj typek dał call preflop za 1/3 stacka. Najgorsze jest to, że przez większość gry radzę sobie i moje pushe nie są sprawdzane, aż w końcu dostaję calle od ludzi którzy są pod ścianą i efekt jest taki jak powyżej.
Kolejna część bonusa zamiast się uwalniać abym mógł w przyszłości ją wypłacić, ląduje u rywali. Jutro gram tylko 2 Fifty50. Jak obu nie wygram to pozostałą częśćbonusa zużyję na strzały w MTT. Bo DoNy mogę grać na innych softach i z większym profitem (CO!, ipox).
Do tego nie potrfię skonfigurować tego PokerTrackera4. Miałem pograć nim przez miesiąc i wybrać PT4 czy HM2. Ale pierwsze wrażenie PT4 odpycha. Nic to.
Stars:
6-6
MicroG:
0-2
- Dawid84
- LEGENDA

Ipoker sobie ze mnie drwi.
Turniej lojalnościowy - 1 ręka wesoły push z SB mojego AK(piki) sprawdzony przez AK (kiery) - na board 4 kiery. Rebuy.
NA łapce American Airlines, push preflop i call od QQ na river Q. Rebuy.
AJ karo na river dostaję karo do flusha push, rywal KT od flopa miał już fula. Rebuy.
Dostaję AA, push preflop sprawdzony przez AJ. J na turn i nic więcej. Uff podwojony.
Po przerwie 3bet z AQs, przebity przez gracza po mnie. Flop Q9x jego bet, mój push i pokazuje 10 10. Spadają J i 8. Nie mam na rebuy i po 35 minutach konczę grę. No kur2 ile można.
Ze starsami się przeprosiłem i Fifty50 zaczynają jakoś wyglądać. Ale poniosła mnie fantazja w jakimś donkamencie roztrwoniłem dzisiejszy zysk z Fifty. Zaraz ruszam do odrabiania.
Turniej lojalnościowy - 1 ręka wesoły push z SB mojego AK(piki) sprawdzony przez AK (kiery) - na board 4 kiery. Rebuy.
NA łapce American Airlines, push preflop i call od QQ na river Q. Rebuy.
AJ karo na river dostaję karo do flusha push, rywal KT od flopa miał już fula. Rebuy.
Dostaję AA, push preflop sprawdzony przez AJ. J na turn i nic więcej. Uff podwojony.
Po przerwie 3bet z AQs, przebity przez gracza po mnie. Flop Q9x jego bet, mój push i pokazuje 10 10. Spadają J i 8. Nie mam na rebuy i po 35 minutach konczę grę. No kur2 ile można.
Ze starsami się przeprosiłem i Fifty50 zaczynają jakoś wyglądać. Ale poniosła mnie fantazja w jakimś donkamencie roztrwoniłem dzisiejszy zysk z Fifty. Zaraz ruszam do odrabiania.
-
luki1118
- -#VIP

Podziwiam Twoją wytrwałość do gry DoNów, Fifty50. W poprzednim roku grałem głównie Fifty50. Zagrałem ich ok. 5-6k z BI 1,5-7$ po czym całkowicie przestałem je grać. Na limicie 1,5$ można wyciągnąć ok. 10% ROI na 3,5$ 5% ROI (najlepsi 10%) za to 7$ i 15$ są strasznie zaregowane więc myśle że ROI na poziomie 2-4% byłoby bardzo dobrym wynikiem. Osobiście odradzałbym Ci grę tej odmiany ze względu na dużo mniejsze value niż w chociaż zwykłych STT 6max lub 9max jednak jeśli w niej się dobrze czujesz to może zajdziesz tam swoje miejsce czego Ci życzę.
- jon124
- -#VIP

Moim zdaniem dony to dobra opcja na początek. Sam tak zaczynałem (w sumie nie wiele zagrałem bo koło 1k) na różnych stawkach i miałem ROI rzędu 10% własnie. Uczą cierpliwości bardzo i generalnie skupiają się na fazie push/fold. Później łatwiej się przesiąść na normale. Co do późniejszych stawek to rzeczywiście dalej mocno zaregowane, ale przez swoją prostotę można je grać pod RB bardzo skutecznie 

- Dawid84
- LEGENDA

Plan mam taki, żeby na DoNach zrobić taki roll, który pozwoli mi grać wyżej i wyżej. Z czasem plan jest taki, aby przesiadać się na MTT a na DoNach robić bonusy, rake, VIP statusy. Założyłem to konto na Starsach i wziąłem ten bonus ale męczy mnie ta platforma niemiłosiernie. Najbardziej irutyje sposób rozliczania DoNów. Wykończę ten bonus, sądzę że 2-3 dni max (obecnie 50% planu wykonane) i wracam na CO! bo tam jest większa dynamika na 6os. i na 10os. lepiej mi szło (ze względu na strukturę wypłat).
Ponadto wyhaczyłęm jeszcze 1 ciekawą opcję w ipokerze, więc będzie co robić. A tymczasem, umęczę Starsy i będę używał rolla tylko do forumowych i shotów.
Stars:
7-3
ipox:
5-5
Dzięki za słowa wsparcia. Sam sobie się dziwię że tak w miarę regularnie rozgrywam te DoNy. Ale jak to mówią: kropla drąży skałę - nie siłą lecz ciągłym padaniem".
Ponadto wyhaczyłęm jeszcze 1 ciekawą opcję w ipokerze, więc będzie co robić. A tymczasem, umęczę Starsy i będę używał rolla tylko do forumowych i shotów.
Stars:
7-3
ipox:
5-5
Dzięki za słowa wsparcia. Sam sobie się dziwię że tak w miarę regularnie rozgrywam te DoNy. Ale jak to mówią: kropla drąży skałę - nie siłą lecz ciągłym padaniem".
- Dawid84
- LEGENDA

Trochę gry dziś było, ale w większości jakieś lojalki albo free. Cały dzień spiął się klamrą bo w pierwszym turku mój push AA uległ callowi K9 przy runner-runner K9, natomiast w forumowym straciłęm szanse na grę po pushu z AKs pokonanym przez call 9To.
Na szczęście między tymi 2 turkami było nieco więcej szczęścia i gdzieś tam jakeiś wejściówki powpadały. Ponadto kilka SnG udało się pograć. Skromnie, bo skromnie ale systematycznie.
ipox:
4-1
Na dziś już starczy, nie ma chęci.
Na szczęście między tymi 2 turkami było nieco więcej szczęścia i gdzieś tam jakeiś wejściówki powpadały. Ponadto kilka SnG udało się pograć. Skromnie, bo skromnie ale systematycznie.
ipox:
4-1
Na dziś już starczy, nie ma chęci.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”