Pokerowy blog Gutierreza

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 06 sty 2009, 19:37

GrzechuTG pisze:Myślę że jedyne złe rozegranie jest przy drugim rozdaniu rozegraniu gdzie na turnie miałeś najwyższy możliwy układ.

...tylko pomyślałem tak...jeśli raisne na turnie,to od razu dam do zrozumienia,że mam tego Asa i na riverze już by nikt nie dołożył...a tak dołożył te $3 na riverze :grin:
...board był całkowicie bezpieczny dla mnie
Grzesiu dzięki za luknięcie na te moje wypociny :grin:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 06 sty 2009, 20:03

tzn nie do końca tak on na Twój rais pewnie by zareagował re-raisem aby się upewnić czy na pewno masz tego asa i wtedy mógłbyś go przebić do 4$ a jeśli na riverze dałby tylko cal to za 1$ a tak zobacz turn zyskałeś 1$ river 2$ czyli razem 3 :) A tak byś miał 5 chociaż ofc nie musiałby zrobić tak jak mówię ale z moich obserwacji to gracze z reguły właśnie tak reagują aby dać Tobie do zrozumienia że jednak to oni mają tego asa :) No ale widzę że sobie świetnie radzisz na Limicie oby tak dalej :)

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 06 sty 2009, 23:53

Wieczorna sesja w pokerka też udana...40 min gry na 2 stołach Holdem Limit na :plus:
...i dodatkowo wygrany pierwszy w tym roku turniej na i4Poker o prenumeratę czasopisma CardPlayer...sam Final Table był emocjonujący a zwłaszcza jego końcówka...dzięki wszystkim za grę. :trophy:

...dobrze zaczyna się ten rok :razz:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 09 sty 2009, 22:09

Dzisiaj trafiły mi się takie rozdania z jednym graczem na Holdem Limit w którym najpierw ja złamałem jego Asy...a za chwilę on złamał moje...tyle że ja z puli więcej wyciągnąłem :grin: .
Mój KQs po raisach preflop...board wyglądał zachęcająco(czułem,że ma wysoką parę lub AK,AQ)...turn dał dodatkowe outsy,więc obejrzałem river i bingo!!!!
W drugim jego 55 dobrało do strita...tu chyba źle zagrałem,bo jakbym zastosował check-raise może by odpuścił...ale mój raise preflop zasygnalizował mu,że coś mam... i tak chyba tylko by sprawdzał...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 16 sty 2009, 00:18

Ostatnio trafia mi się taka dziwna przypadłość tzn.miejsce na" the bubble" w moim przypadku 2x4 lokata przy 3 płatnych i "the bubble FT" 11 miejsce,mam nadzieję ,że to na chwilę do mnie przymarzło ...pewnie przez tą zimę :wink:
4 miejsce na TonymG-świetna końcówka w wykonaniu kilku graczy...
4 miejsce w Lidze unibet-brak-polskiej-licencji! w ubiegłym tygodniu
...i wczoraj równocześnie rozgrywałem turniej na Interwetten Poker na który dostałem ticket(ale sobie przypomnieli z 1,5 roku tam nie grałem) pot $2500...650 graczy,więc warto było się przyłożyć,no i tam oczywiście 11 miejsce co prawda w kasie ale moje QQ nie dały rady AT, moje mocne podbicie preflop...flop bezpieczny no to ja all-in i na river musiał spaść As...ehh a mogło być tak pięknie...ale wróciły się inwestycje poniesione w turku na TonymG na re-buye i add-ona,więc nieznaczny plus :wink:
...a w tym Interwetten to jeszcze wszyscy gracze biorą udział w losowaniu jakiś gadżetów...może się coś fartnie :grin:
...na dzisiejszym Polskim na Unibecie...8 miejsce,ale cały turniej z mojej strony bez historii.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 21 sty 2009, 23:18

Pojawiło się ostatnio podsumowanie roku 2008 w Pucharze CD i wypadałoby na swoim blogu zamieścić kilka zadań odnośnie tego wydarzenia.
Zająłem w tej klasyfikacji 3 miejsce...miejsce bardzo dobre,ale z punktu widzenia całego roku...to dałem ciała krótko mówiąc :oops: ,bo prowadząc przez większą część sezonu i to z wyraźną przewagą poległem na finiszu...a wystarczyło z 2x trafić na FT i pierwsze miejsce pewnie bym utrzymał.Pierwsze półrocze bardzo dobre(1 w czerwcu) a drugie w moim wykonaniu fatalne,były inne priorytety,inne ważniejsze wydarzenia i brakło skupienia się na CD w końcówce sezonu...ale też czasami atmosfera przy stolikach skutecznie zniechęcała do gry...bo jak tu grać jak ludzie wokoło się wyzywają...niesmak pozostaje.
Powtórzyłem wynik z ubiegłego roku gdzie również zająłem 3 miejsce i z tego jestem bardzo zadowolony...kilka razy byłem na pudle w tych turniejach,aczkolwiek nigdy nie udało mi się go wygrać...never,never :sad:
Pomału odpuszczam te turki,może sporadycznie w nich zagram w każdym bądź razie na klasyfikacje za rok 2009 się nie nastawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 28 sty 2009, 00:33

I kolejny turniej wygrany,znowu na i4Poker o CardPlayera,ciężko dzisiaj się grało bo i na FT dostało się kilku graczy którzy jeszcze liczyli się w klasyfikacji,więc i taktyka odgrywała tutaj ważną rolę...starałem się nie przegrać szansy w ostatnim turnieju...a krupier też mnie nie rozpieszczał,dostałem się na FT z najmniejszym stackiem ...dlatego też cenię sobie to zwycięstwo,bo nie przyszło ono łatwo,co prawda kilka szczęśliwych rozdań było ale będąc shortem musiałem tak zagrać bo blindy mnie zżerały...mój K9s poradził sobie AKo na flop spadła 9 i później jak miałem już żetony sprawdziłem all-ina moja QTs na A6o na turn spadła T.
Ostatnim zagraniem w HU było sprawdzenie all-ina przeciwnika jego 66 nie dało rady moim QQ (chociaż raz pojawiły się w odpowiednim momencie gry :razz: ) :trophy:

...z oficjalnych źródeł...zwycięstwo w klasyfikacji w styczniu i wygrana prenumeratka.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 29 sty 2009, 19:47

Kolejny dzionek z pokerkiem minął lajtowo,wczoraj na TonymG w naszym turku 3 miejsce :razz: ,dzisiaj do południa cash games Holdem limit,S&G i turniej na chlipoker-brak-polskiej-licencji!,żeby przetestować stoły,pierwsze co mi się rzuciło w oczy to żarówiaste kolory i po 3 godz. gry już nie mogłem patrzeć na stoły,trzeba króciutkie sesje sobie zapodawać a od czasu do czasu wizyta u okulisty :shock:
W turnieju trafiło mi się takie rozdanie :razz:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 30 sty 2009, 20:29

Podsumowując ten tydzień startów w naszych freeollach można powiedzieć,że jestem bardzo zadowolony
1 m. na i4Poker
3 m. na TonyG
5.m na paradise-brak-polskiej-licencji!
ale...wszystkie te miejsca zamieniłbym z chęcią na dobrą grę jutro w Krakowie...będzie bardzo ciężko no cóż będę walczył :razz:

Do zobaczenia w Krakowie!!!!!!!

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 02 lut 2009, 11:33

Siły po części zregenerowane,odespałem nieprzespane godzinki...wczoraj jeszcze pospacerowaliśmy po Krakowie...niedziela,wstęp wolny na Wawel :grin:...obiad i popołudniu droga powrotna do domu...pogoda ładna...autostrada sucha... 3,5 godz. i byłem na miejscu.

Teraz kilka słów odnośnie turnieju i mojego występu.Muszę powiedzieć,że to był mój pierwszy turniej z tak dużą ilością graczy i byłem mile zaskoczony perfekcją organizacji i chwała za to Seboli i osobom mu pomagającym...dotrwałem jakimś cudem do FT z tego też powodu nie mogłem poznać wszystkich uczestników grających...bo jak...poznałem tylko tych z którymi grałem przy stoliku... więcej czasu z nimi spędziłem.Na początku wszyscy spięci ,bo nikt nie chciał pierwszy odpaść,więc bardziej doświadczeni gracze w turniejach live,wykorzystywali okazje do blefów,agresywnej gry i tudzież kradzieży blindów :cool:
Po losowaniu trafiłem do stolika przy którym prym wiódł GrzechuTG i maczek68,który tłumaczył jak obstawiać...jak kłaść żetony...żeby nie narazić się na niepotrzebne straty, gdyby zagrało się w jakimś pro turku live,chwała mu za to a,że graliśmy we własnym gronie pewne grzechy zostały odpuszczone :tak: ...ponadto przy stoliku znaleźli się jeszcze Alves,FanatykPL,Malv20,KoJack,Asterix i uSkuter(dwóch ostatnich nicków nie pamiętam dobrze,więc sory).
Przystępując do gry w Krakowie obrałem sobie pewną strategię i twardo się jej trzymałem,choć w trakcie gry trzeba było pewne punkty zweryfikować.Po pierwsze z dobrymi graczami,których znałem starałem się rozgrywać dobre ręce obstawiałem swoje karty,unikałem bezsensownych podbić i nie potrzebnych blefów, co robiłem w grach 1 na 1 wykorzystując pozycję(ale znowu nie aż tak często :grin: )lub broniąc swoich układów.W rozdania z kilkoma graczami nie trafiając flopów nie angażowałem się po prostu zrzucałem karty, a przeciwko agresywnym graczom takim jak mxlambertt grałem dobre ręce(których miałem jak na lekarstwo) albo to ja byłem agresorem i blindy zabierałem,ale większości to były zagrania wymuszone przez mój topniejący stack.

Kilka wybranych zagrań.Pierwszy wygrany all-in z maczkiem68,będąc na SB raise,on pewnie myśląc,że kradnę zagrał w ciemno re-raise i już nie pamiętam all-in preflop czy po ale moje KK utrzymało się przy jego 98o...i podwojenie...później łatwiej było sprawdzić all-ina pf Malv20 jego 44 nie dało rady mojemu AJ na flop trafił J i river też J :razz:
...po małej reorganizacji trafiłem na stół gdzie grał Glory i mxlambertt "terrorysta",który zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie,bardzo trudny stolik do gry,oglądalność flopa bardzo mała a showdown to może z 5x widziałem,wszystko kończyło się na pf lub na flopie.Karty na tym stoliku mnie nie rozpieszczały i z jednym z najmniejszych stacków trafiłem na FT.
Tam to już łatwa gra...bo z takim stackiem to czekanie na w miarę dobrą kartę i all-in...najpierw K8s wygrany chyba z Sebolą a później odebrał sobie żetony, mój AQs nie dała rady jego A9o do tego rozdania wszedł jeszcze jeden short,na flopie 9 i na river spadła druga 9 i obaj odpadliśmy ...miałem więcej żetonów i w ten sposób zakończyłem turniej na 7 miejscu :mrgreen:
W sumie pojechałem tam po naukę a że dotarłem do Fnal Table to uważam to za ogromny sukces.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 03 lut 2009, 01:43

Gratuluje dobrego występu i skutecznej gry. Ja osobiście straciłem na Tobie sporo żetonów i do dziś nie bardzo rozumiem dlaczego :). A było to tak:

Mam stack 80k, 2-3x większy niż każdy przy stoliku. Blindy już wysokie (1-2k) więc założenie proste - grać agresywnie wszystkie grywalne ręce, choćby nawet bez pozycji bo dominacja stackiem wyrówna tą stratę.

Karty mnie rozpieszczały - Ax, rzędu 5-J, KQ, QJs - właściwie cały czas dawały mi okazję do agresywnej gry. I co chwila pojawiała się u mnie złość, bo ktoś stawiał opór, wymuszając na mnie jakąś reakcję.

Ze wszystkich graczy przy stole najbardziej obawiałem się przebić Mundi_Gutierreza - wiadomo przecież, iż jest to gracz solidny, grający agresywnie mocne układy. Gdy pierwszy raz zostałem przebity - łatwo odpuściłem. Gdy drugi raz - zacząłem mieć poważne wątpliwości. Jednak gdy po raz trzeci w ciągu 10 rozdań Mundi mnie przebił - nie wiedziałem już zupełnie nic i zacząłem szukać teorii spiskowej :)

Ostatni raz pokazałeś JJ więc ok, ale czy wcześniej też miałeś coś silnego? Bo obserwując sytuację przy stolę widziałem, że rozmawiasz przez telefon - w pewnym momencie więc założyłem, iż może śpieszysz się do hotelu więc to stąd te agresywne przebicia i być może moje A8 czy A7 jest wystarczająco dobre choćby na coinflip.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 03 lut 2009, 09:12

Dzięki za słowa uznania,w tym turnieju karty mnie nie rozpieszczały,raz ale dosłownie raz miałem premium cards w postaci KK.
Co do tych sytuacji,to już dobrze nie pamiętam,raz miałem chyba 88 i AJs,ale ciężko grało się na waszym stole na agresywną grę mxlamberta i twoją...trzeba było zagrać agresją nawet bez kart...muszę powiedzieć,że miałem dobre ready ;)
...na siłę nie broniłem swoich blind ale starałem się odzyskać je w innych sytuacjach,musiałem kilka razy blefnąć, zagrać agresywniej inaczej nie utrzymałbym się w grze.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 03 lut 2009, 17:01

Kilka fotek z Krakowa.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 03 lut 2009, 17:05

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 03 lut 2009, 17:10

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia jak widać,pochodzą w większości ze stolika przy którym grałem i pierwszej fazy turnieju...później mój fotograf gdzieś się ulotnił...

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 13 lut 2009, 23:39

czytam i czytam i oderwać się nie można.
Najpierw blog Glorego, potem Seboli i teraz Twój.
Po wizycie w Krakowie pozostał mi nieskromnie powiem niedosyt i złość na samego siebie ( AQo nienawidzę tej karty) odpadam gdy mxlambert sprawdza z Q6, ale teraz po uważnym śledzeniu forum, Waszych blogów, wpisów, opinii i dyskusji to czapki z głów Panowie. Dużo wody w Wiśle i w Warcie (u źródeł mieszkam) upłynie nim dorównam Waszym osiągnięciom.
Gratuluje ciekawego blogu(a) i wyniku w Krakowie.
Ciesze się, że mogłem dołączyć do Pokerkingów w Krakowie, teraz pozostaje mi tylko uczyć się od takich graczy jak Ty.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 lut 2009, 23:45

tskuter bylem na BB chyba wtedy wiec dolozyc do takiej puli musialem :P na flopie myslelem ze przegralem ale znowu nie wejsc to tez bylaby glupota ... sry za tego bad beata ale wiesz jako big stack moglem sobie na to pozwolic a pula byla tak kuszaca ... bardziej liczylem na kolor zreszta myslalem ze odbieracie sobie outy asami wiec szansa byla coraz wieksza ... :) mam nadzieje ze nastepnym razem to nie bedzie tylko luck :P btw zgadzam sie osiagniecia tych panow sa naprawde imponujace :P ja przy nich to fish jestem xD

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 14 lut 2009, 01:54

ja za Twój call pretensji absolutnie nie mam, wręcz przeciwnie będąc na Twoim miejscu pewnie zagrałbym podobnie. Jako lider musiałeś wywierać presje i wywierałeś nader skutecznie. Gratulacje jeszcze raz wyniku, zapraszam do analizy rozdań mych i do zobaczenia.

ps. jak Ty nazywasz się rybką to podpowiedz mi jak ja mam się nazywać :mrgreen:

ps2. Mundi nie gniewaj się za polemikę na Twoim blogu

Awatar użytkownika
maczek68
-#VIP
-#VIP

Postautor: maczek68 » 14 lut 2009, 04:32

mundi dzięki za zdjęcia,
moja małżonka "powiedziała " to jemu oddałeś swój stack? po odpowiedzi - TAK,
usłyszałem --- przynajmniej dobrze bawiłeś się ---ale jesteś cienias
-- no coments

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 14 lut 2009, 11:44

maczek68 pisze:mundi dzięki za zdjęcia,
moja małżonka "powiedziała " to jemu oddałeś swój stack? po odpowiedzi - TAK,
usłyszałem --- przynajmniej dobrze bawiłeś się ---ale jesteś cienias
-- no coments

hehehe cienias :D Było trzeba powiedzieć że przyjąłeś strategie cashową i kosiłeś ma cash table :)

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 16 lut 2009, 00:30

Dzięki,że odwiedziliście mój blog bo trochę się zakurzył...nie gniewam się za polemiki w tym miejscu, po to jest ten blog...nie było mnie tutaj 2 dni a tu taki ruch,jestem bardzo zadowolony :mrgreen:
Ostatnio praktycznie w turniejach w ogóle nie gram(brak czasu) a stoliki to tą godzinkę dziennie staram się grać,ale tu żadnych rewelacji nie ma,choć wiele zagrań do analizy pewnie by się nadawało :razz:
Jak będę miał coś ciekawego to na pewno napiszę,za bardzo nie forsuję gry,wszystko musi być w odpowiednich dawkach...a tym bardziej,że luty nie jest dobrym miesiącem dla mnie do gry...to wiem ze swoich statystyk :razz:
Mam nadzieję,że do Poznania dam radę przyjechać i jak zawsze będzie fajnie i miło.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 17 lut 2009, 21:02

Dzisiaj pograłem trochę stolików i s&g , duble up (nie będzie mnie 3 dni tzn. na forum pewnie zaglądnę ale o grze nie ma co marzyć)...teraz gram tylko chlipoker-brak-polskiej-licencji! i bwin-brak-polskiej-licencji!.
W HU jednego z s&g trafiłem karetę Asów,która dała mi wyraźną przewagę w chipsach,choć jak rozpoczynaliśmy to jego przewaga była 12,5k do 2,5k
Obrazek
po tym rozdaniu zaczął bombardować mnie all-inami,wyczekałem na dobry moment i pokonałem jego.Zadowolony jestem z tego,że mimo wszystko miał imponujący stack w stosunku do mojego,to się nie poddałem...a do nie dawna różnie z tym bywało :oops:
no i kareta Asów to też rarytas...jak dla mnie :razz:

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 18 lut 2009, 00:23

Jestem ciekaw jak tu szła licytacja i jak długo muckowałeś tego asa na takim flopie. River wymarzony, nikt by tu nie uwierzył, że przeciwnik akurat czwartego asa ma :).

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 22 lut 2009, 10:46

glory glory man united pisze:Jestem ciekaw jak tu szła licytacja i jak długo muckowałeś tego asa na takim flopie. River wymarzony, nikt by tu nie uwierzył, że przeciwnik akurat czwartego asa ma :).

...będąc na SB mały raise on call...flop piękny ja check,on bet ja po dłuższym zastanowieniu :razz: call,na turnie po moim checku dał all-ina ja call...przed tym rozdaniem stack był w stosunku ok. 9k:6k dla niego...to rozdanie mogło się różnie zakończyć bo na turnie i na riverze mogła spaść 6 zamiast Asa i byłoby pozamiatane.

Dzisiaj mam dzień wolny, po 4-dniowej abstynencji pokerowej...brak czasu na grę... malutką chwilkę znalazłem na nasz turek na Chili i równocześnie rozgrywany Deposit Now,w naszym odpadłem po all-in pf mój AK,mazaka QQ i coolena JJ ... i coolen wywiózł nas karetą swoich waletów :razz:
...w Deposit Now bez historii najpierw umoczyłem i zostało mi 240 chipsów,później się odrodziłem nawet do 3k :razz: ale skończyłem w ok.20 miejsca.
...tak więc dzisiaj gram w karty cały dzień...jestem wygłodniały i mam nadzieję,że żaden tilt mnie nie dopadnie...no i oczywiście kibicuję naszym kolegom na USOP Poznań.

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 26 lut 2009, 20:35

Całe szczęście,że już ten luty się kończy...bo jakoś ta gra mi nie wychodzi,gram jakoś tak bez przekonania,bez wiary w sukces,beznamiętnie...pykam bo pykam...nie czuję gry ,każda porażka mnie deprymuje zamiast mobilizować...co prawda ograniczyłem grę do niezbędnego minimum aby ograniczyć straty,ale to jeszcze nie jest to.
Dzisiaj zagrałem klika s&g i duble up i nareszcie krupierzy zaczęli mnie lubić a jak trafiało się flopy to i moich blefów nikt nie sprawdzał :razz:
Dzisiaj :plus: ale luty jeszcze na :minus: i na siłę nie będę tego odrabiał jutro jakaś mała sesja na cash table na podbudowanie psychiki :razz:
Kilka rozdań z dzisiejszej gry.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dobra idę kibicować Lechowi!!!!!!

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”