PokerKings strona startowa

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

PokerKings strona startowa

Postautor: GrzesVP » 06 maja 2009, 21:49

juz od jakiegos czasu sie zbieram by to napisac. Zwykły szary "ludz" zagladajac pierwszy raz pomysli e tam znowu forum nie chce mi sie rejestrowac itp.
Mam taka propozycje, moze by zrobic taka strone startowa gdzie jest reklama jakby.
np. http://www.lechpoznan.pl/ tylko tutaj nie tak jak mysle, ale nie ma odrazu strony z wiadomosiami itp.
Strona startowa forum mogla by wygladac tak, ze na srodku jakies zachecajace "wejdz na forum" a po bokach rozne reklamy typu, "dodajemy wejsciowki na USOP" "Liga HighStakes" z pula dodana..., i tam gdzie te turnieje jakies loga forum.
Na dole cos o blogach. Moze to byc zachecajace do wejscia na strone, a mysle ze jakby jakis grafik porzadnie zaprojektowal ta pierwsza strone to mysle ze korzysci z tego by byly.
Co sadzicie? glownie tu zapytanie do Glorego, ale tez co sadza inni o tym pomysle.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Re: PokerKings strona startowa

Postautor: Sith » 06 maja 2009, 23:48

grzegorzvp pisze:Co sadzicie? glownie tu zapytanie do Glorego, ale tez co sadza inni o tym pomysle.

Raczej bez sensu - google wchodzi na forum i zamiast 304723428978 postow pokerowych widza kilka promocji i jakis banner.... murowany spadek pozycji w wyszukiwarkach

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 07 maja 2009, 13:42

tez juz kiedys gdzies pisalem - ze 'pierwsze wrazenie' jakie robi forum nie jest do konca zachecajace... wartoby zorbic cos bardzie 'powitalnego' milego dla oka itd :)

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 07 maja 2009, 14:41

SithJarr pisze:google wchodzi na forum i zamiast 304723428978 postow pokerowych widza kilka promocji i jakis banner...

Ale czy nie jest tak, że boty google wchodzą głębiej w stronę?

Aby być w całości ogarnianym przez różne wyszukiwarki wystarczy pożądny site-map, albo dwa, jeden dla ludzi, drugi ogarniany przez roboty, i jesteś kryty.

Google udostępnia instrukcje jak przygotowywać taki site-map. Myślę, że wprawnemu magikowi pozycjonowania to nie sprawi kłopotu na dłużej niż 60 sekund...

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 07 maja 2009, 14:50

Dobrze zaprojektowana pierwsza strona wpłynie korzystnie na dobiór całości i zachęci ludzi do zaglądania. Jakieś ładne logo plus właśnie banerki reklamowe oraz fajnie rozwiązany (najlepiej graficzny) skrót najciekawszych turniejów/eventów organizowanych przez forum.

Mówię głównie z własnego doświadczenia ale suche fora (bez strony na któej pre) bardzo często odpychają użytkowników którzy mają po dziurki w nosie wypowiedzi rodem z onetu a z tym niestety kojarzą się często fora internetowe.

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 07 maja 2009, 14:52

wheeny pisze:Ale czy nie jest tak, że boty google wchodzą głębiej w stronę?

dokladnie, takze o spadek wyszukan w googlach bym sie nie martwil a pomysl jak dla mnie calkiem calkiem wiec mozna sie zastanowic nad realizacja jak sie szefostwo zgodzi ;)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 17 cze 2009, 03:38

Pomyślcie logicznie - ile razy dziennie przejdziecie przez tę stronę? Bo nie wiem jak wy, ale ja wchodzę na forum wpisując adres pokerkings.pl w przegladarke....

Dla mnie pomysl zupelnie niepraktyczny, zamiast dostac sie do postow, bede ciagle klikal strone powitalna.

Ulatwienie zycia nowym - tak. Za cene komfortu statych uzytkownikow - absolutnie nie.

Moim zdaniem forum ma tak wiele do zaoferowania nowym ze jesli nie chce im sie zaglebiac w szczegoly to coz - ich strata.

luki501
-#VIP
-#VIP

Postautor: luki501 » 17 cze 2009, 07:57

glory glory man united pisze:Bo nie wiem jak wy, ale ja wchodzę na forum wpisując adres pokerkings.pl w przegladarke....

Ja mam w ulubionych. :mrgreen: i nie muszę wpisywać

Można by zrobić coś na wzór konkurencji, gdzie forum jest częścią serwisu. Moglibyśmy na stronie startowej umieścić ważne newsy, harmonogram naszych turków, linki do naszych partnerów, klasyfikacje oraz jednym kliknięciem jak teraz otworzyć posty nieprzeczytane.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 17 cze 2009, 09:15

Zawsze mozna zrobic strone startowa oparta na ciasteczkach z opcja zaznaczenia (nie pokazuj w przyszlosci), tak zeby ludzie wchodzacy pierwszy raz na strone byli zacheceni do dokladniejszego przegladania forum.

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 17 cze 2009, 09:50

Uważam że takie typu akcje nie dadzą dobrych wyników, z doświadczenia wiem że to się nie spełnia i raczej takie reklamy i wyskakujące bannery odstraszają potencjalnych nowych userów.

Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”