Kolejka nr 14 - 07.05.2008 (środa)
Tosiak - apolinary 1:0
deadprez - rzepa 0:1 v.
Sebola - Maximus86 1:0
skrzychuz - Komix22 1:0
Phela - zaba1_7 0:1 v.
Glory - Mr_Olimp 1:0
Mazak - GrzechuTG 0:1
riksza - widget20 1:0
radost - alves 0:1
PokerKings.PL Heads Up - sezon 1
- mazak
- -#zasłużony

PokerKings.PL Heads Up - sezon 1
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 20:48 przez mazak, łącznie zmieniany 7 razy.
- radost21
- LEGENDA

radost - alves 0-1
i znów jestem biedniejszy o jednego $a
jak tak dalej pójdzie to natepna edycje ligi trzeba bedzie nazwac moim imieniem
JAKO GŁÓWNEGO SPONSORA
COŻ jak wam wiadomo mecz ten był ustawiony
przezemnie i podemnie
juz samo hasło do gry > donieba
nie budziło watpliwosci o jaka naprawde stawke przyjdzie sie zmierzyć
a poniewaz pojedynek ten byl ustawiony z duzą przyjemnoscią ustapiłem miejsca za sterem mojej córce (8lat) mówiac klikaj byle gdzie przeciwnik i tak ci sie podłozy
a tu taka świnia (ups...)
na nastepny raz napisze instrukcje > PODKŁADANIa
a tak na powaznie (wkoncu czarny jestem) wiec troche powagi sie nalezy z moich ust
dzieki alves ze dałes mi sie wyszalec >> na stare lata
z przebiegu gry nalezało mi sie zwyciestwo
ale widac tam na górze KTOŚ stwierdził ze TOBIE przyda sie moje 1 $
tak wiec na zdrowie i
do nastepnej edycji
i znów jestem biedniejszy o jednego $a
jak tak dalej pójdzie to natepna edycje ligi trzeba bedzie nazwac moim imieniem
JAKO GŁÓWNEGO SPONSORA
COŻ jak wam wiadomo mecz ten był ustawiony
przezemnie i podemnie
juz samo hasło do gry > donieba
nie budziło watpliwosci o jaka naprawde stawke przyjdzie sie zmierzyć
a poniewaz pojedynek ten byl ustawiony z duzą przyjemnoscią ustapiłem miejsca za sterem mojej córce (8lat) mówiac klikaj byle gdzie przeciwnik i tak ci sie podłozy
a tu taka świnia (ups...)
na nastepny raz napisze instrukcje > PODKŁADANIa
a tak na powaznie (wkoncu czarny jestem) wiec troche powagi sie nalezy z moich ust
dzieki alves ze dałes mi sie wyszalec >> na stare lata
z przebiegu gry nalezało mi sie zwyciestwo
ale widac tam na górze KTOŚ stwierdził ze TOBIE przyda sie moje 1 $
tak wiec na zdrowie i
do nastepnej edycji
- mazak
- -#zasłużony

Mazak - GrzechuTG 0:1
Trudno mi co kolwiek napisac o tym pojedynku pozatym ze sie odbyl - gralismy jakies 20-25 min i widzielimy napewno co najmniej z 30 rozdan i najslilnieszy uklad jaki mialem to dwie pary - o dziwo nawet wygralem to rozdanie... Po zatym plaza i plaza - na samych blefach i agresji niestety nie mozna wygrywac... dwa pierwsze rozdania w ktore przegralem majac premium hends AK vs K6 i AT vs 87 pokazaly w jakim kierunku pojedynek bedzie przebiegac... I co z tego ze nawet na reke dostalem dwa razy AA i raz KK jezeli w dowch z tych rozdan Grzechu nawet nie dorzucil do BB (byl na SB)
Passa trwa - mysle ze juz wiekszosc z was wie o moim blogu
a dokladniej o temaci ktory stal od dzis moim blogiem
Relacja bez screenow bowiem nie chce zdradzac plci osoby z ktora dzis grałem
Pozdrowionka i gratulacje!
Trudno mi co kolwiek napisac o tym pojedynku pozatym ze sie odbyl - gralismy jakies 20-25 min i widzielimy napewno co najmniej z 30 rozdan i najslilnieszy uklad jaki mialem to dwie pary - o dziwo nawet wygralem to rozdanie... Po zatym plaza i plaza - na samych blefach i agresji niestety nie mozna wygrywac... dwa pierwsze rozdania w ktore przegralem majac premium hends AK vs K6 i AT vs 87 pokazaly w jakim kierunku pojedynek bedzie przebiegac... I co z tego ze nawet na reke dostalem dwa razy AA i raz KK jezeli w dowch z tych rozdan Grzechu nawet nie dorzucil do BB (byl na SB)
Passa trwa - mysle ze juz wiekszosc z was wie o moim blogu
Relacja bez screenow bowiem nie chce zdradzac plci osoby z ktora dzis grałem
Pozdrowionka i gratulacje!
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

no muszę przyznać że pojedynek strasznie dziwny gdyż mi naprawdę karta szła miałem ciągle coś na flopie a w pierwszym rozdaniu dostałem nawet K6 wino i trzy wina od razu na flopie
szkoda że tak wygrałem no ale czasem i takie wygrane się zdarzają. Tylko że co z tego jak walka była nie równa bo mazak nawet nie miał czym mi zagrozić 
- Glory
- -#Site Admin

Glory - Mr_Olimp 1:0
Pojedynek który można nazwać "3 życia pana Olimpa"
. Łobuz ciągle mi się od dna odbijał, ale w końcu dosięgła go ręka sprawiedliwości
.
Pierwsze rozdanie ustawiło grę - A6, na A5 - trochę bałem się szaleć (przeczuwałem, że Mr_Olimp ma asa), grunt, że się udało. A później to masa, masa, masa świetnych rąk - takich kart to nie miałem jeszcze nigdy. W ciągu 30 minut gry trafiłem 5 setów (!) - szkoda, że za żadne Olimp nie zapłacił :/. By jednak szczęścia nie było za dużo, to przegrałem rozdanie które powinno być decydujące - QQ vs 88 pre flop. Dobrze, że nie jestem mazak bo bym sobie pewnie bloga z tym rozdaniem zrobił
.
Wszystko jednak dobre co się dobrze kończy. KK, vs A8 po flopie gdzie 8 były najsilniejszą parą. I tym raz Mr_Olimp nie miał z czego się dobudować
.
Moja passa trwa - 4 wygrane z rzędu !
Pojedynek który można nazwać "3 życia pana Olimpa"
Pierwsze rozdanie ustawiło grę - A6, na A5 - trochę bałem się szaleć (przeczuwałem, że Mr_Olimp ma asa), grunt, że się udało. A później to masa, masa, masa świetnych rąk - takich kart to nie miałem jeszcze nigdy. W ciągu 30 minut gry trafiłem 5 setów (!) - szkoda, że za żadne Olimp nie zapłacił :/. By jednak szczęścia nie było za dużo, to przegrałem rozdanie które powinno być decydujące - QQ vs 88 pre flop. Dobrze, że nie jestem mazak bo bym sobie pewnie bloga z tym rozdaniem zrobił
Wszystko jednak dobre co się dobrze kończy. KK, vs A8 po flopie gdzie 8 były najsilniejszą parą. I tym raz Mr_Olimp nie miał z czego się dobudować
Moja passa trwa - 4 wygrane z rzędu !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mr_Olimp
- -#aktywny

hehe, noo glory, tak jak powiedziales i to w 99% sie zgadzam., takiej bryndzy to juz dawno nie dostawalem. z tego co pamietam to byly 3 rozdania AK, KJ, 55 i jeszcze pewnie kilka innych, gdzie pasowalem, bo nawet nic nie dochodzilo
.
chcialem poprawic tylko ten 1% , cudownych odkuc bylo : 2 a nie 3
.
wisz, w ogole to chcialem na te A5 dac all ina preflop
.
a jesli chodzi o QQ vs 88 pre flop, to doszlo mi do stricika
.
i te kroliki na koniec to az bylo czuc po mojej stronie ;P
dobra gra i licze na rew w modelu turbo, czyli pewnie gdzies w pazdzierniku
.
edit :
on - ja :
1,5k - 1,5k
2,1k - 900 --> 1 rozdanie
2,6k - 400 --> chyba 7 rozdanie
2750 - 250 --> jakies 13
2,5k - 0,5k
2,3k - 0,7k
1,4k - 1,6k
1,5k - 1,5k
dalej juz tylko w dol
chcialem poprawic tylko ten 1% , cudownych odkuc bylo : 2 a nie 3
wisz, w ogole to chcialem na te A5 dac all ina preflop
a jesli chodzi o QQ vs 88 pre flop, to doszlo mi do stricika
i te kroliki na koniec to az bylo czuc po mojej stronie ;P
dobra gra i licze na rew w modelu turbo, czyli pewnie gdzies w pazdzierniku
edit :
on - ja :
1,5k - 1,5k
2,1k - 900 --> 1 rozdanie
2,6k - 400 --> chyba 7 rozdanie
2750 - 250 --> jakies 13
2,5k - 0,5k
2,3k - 0,7k
1,4k - 1,6k
1,5k - 1,5k
dalej juz tylko w dol
- Sebola
- -#VIP

Sebola - Maximus 1-0
Bardzo wyrównany pojedynek - ale w końcu Maximus chyba stracił cierpliwość i wszedł z 10K w kierze all in pre flop na moje AK. Jednak niewiele brakowało a zebrałby flusha (screen poniżej)
Walka obfitowała w przeróżne zagrania (przykłady 2 wklejam też poniżej - raz Maximus odważnie wszedł z 88 gdy As był na stole i nadział się na mnie - na drugim screenie to maximus mnie złapał na blefie)
Po pojedynku dowiedziałem się że trzy razy ominąłem AA na ręku Maximusa - ufff udało się
. W ogóle coś podejrzanie Maximus miał dużo pocket pairs
- co najmniej 2x22, 3xAA, 1x88 (o reszcie nie wiem) - Ja z kolei miałem tylko raz 77 i tyle.
Poniżej wzorem MrOlimpa - rozkład stacków w poszczególnych etapach gry (dobrze to obrazuje pojedynek):
Maximus - Sebola
1,5 - 1,5
1,3 - 1,7
1,2 - 1,8
1,3 - 1,7
1,5 -1,5 (bardzo dłuuuugo)
1,7 - 1,3
1,5 - 1,5
1,6 - 1,4
1,5 - 1,5
1,3 - 1,7
GAME OVER
Bardzo wyrównany pojedynek - ale w końcu Maximus chyba stracił cierpliwość i wszedł z 10K w kierze all in pre flop na moje AK. Jednak niewiele brakowało a zebrałby flusha (screen poniżej)
Walka obfitowała w przeróżne zagrania (przykłady 2 wklejam też poniżej - raz Maximus odważnie wszedł z 88 gdy As był na stole i nadział się na mnie - na drugim screenie to maximus mnie złapał na blefie)
Po pojedynku dowiedziałem się że trzy razy ominąłem AA na ręku Maximusa - ufff udało się
Poniżej wzorem MrOlimpa - rozkład stacków w poszczególnych etapach gry (dobrze to obrazuje pojedynek):
Maximus - Sebola
1,5 - 1,5
1,3 - 1,7
1,2 - 1,8
1,3 - 1,7
1,5 -1,5 (bardzo dłuuuugo)
1,7 - 1,3
1,5 - 1,5
1,6 - 1,4
1,5 - 1,5
1,3 - 1,7
GAME OVER
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- maximus86
- -#VIP

-
skrzychuz
- -#VIP

- apolinary83
- -#VIP

- riksza
- -#aktywny

- riksza
- -#aktywny

Wróć do „Sezon 0 Pokerkings.PL Heads Up”