PokerKings.PL Heads Up - sezon 1

Wyniki z sezonu 0 czyli prekursora ligi Pokerkings.PL Heads Up
Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

PokerKings.PL Heads Up - sezon 1

Postautor: mazak » 06 maja 2008, 19:18

Kolejka nr 14 - 07.05.2008 (środa)

Tosiak - apolinary 1:0
deadprez - rzepa 0:1 v.
Sebola - Maximus86 1:0
skrzychuz - Komix22 1:0
Phela - zaba1_7 0:1 v.
Glory - Mr_Olimp 1:0
Mazak - GrzechuTG 0:1
riksza - widget20 1:0
radost - alves 0:1
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, 20:48 przez mazak, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 06 maja 2008, 20:02

radost - alves 0-1
i znów jestem biedniejszy o jednego $a
jak tak dalej pójdzie to natepna edycje ligi trzeba bedzie nazwac moim imieniem
JAKO GŁÓWNEGO SPONSORA :mrgreen:

COŻ jak wam wiadomo mecz ten był ustawiony
przezemnie i podemnie
juz samo hasło do gry > donieba
nie budziło watpliwosci o jaka naprawde stawke przyjdzie sie zmierzyć

a poniewaz pojedynek ten byl ustawiony z duzą przyjemnoscią ustapiłem miejsca za sterem mojej córce (8lat) mówiac klikaj byle gdzie przeciwnik i tak ci sie podłozy

a tu taka świnia (ups...)
na nastepny raz napisze instrukcje > PODKŁADANIa

a tak na powaznie (wkoncu czarny jestem) wiec troche powagi sie nalezy z moich ust
dzieki alves ze dałes mi sie wyszalec >> na stare lata
z przebiegu gry nalezało mi sie zwyciestwo
ale widac tam na górze KTOŚ stwierdził ze TOBIE przyda sie moje 1 $
tak wiec na zdrowie i
do nastepnej edycji

Awatar użytkownika
mazak
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mazak » 06 maja 2008, 21:19

Mazak - GrzechuTG 0:1

Trudno mi co kolwiek napisac o tym pojedynku pozatym ze sie odbyl - gralismy jakies 20-25 min i widzielimy napewno co najmniej z 30 rozdan i najslilnieszy uklad jaki mialem to dwie pary - o dziwo nawet wygralem to rozdanie... Po zatym plaza i plaza - na samych blefach i agresji niestety nie mozna wygrywac... dwa pierwsze rozdania w ktore przegralem majac premium hends AK vs K6 i AT vs 87 pokazaly w jakim kierunku pojedynek bedzie przebiegac... I co z tego ze nawet na reke dostalem dwa razy AA i raz KK jezeli w dowch z tych rozdan Grzechu nawet nie dorzucil do BB (byl na SB)

Passa trwa - mysle ze juz wiekszosc z was wie o moim blogu :) a dokladniej o temaci ktory stal od dzis moim blogiem :)

Relacja bez screenow bowiem nie chce zdradzac plci osoby z ktora dzis grałem ;)

Pozdrowionka i gratulacje!

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 07 maja 2008, 19:30

no muszę przyznać że pojedynek strasznie dziwny gdyż mi naprawdę karta szła miałem ciągle coś na flopie a w pierwszym rozdaniu dostałem nawet K6 wino i trzy wina od razu na flopie :) szkoda że tak wygrałem no ale czasem i takie wygrane się zdarzają. Tylko że co z tego jak walka była nie równa bo mazak nawet nie miał czym mi zagrozić :(

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 08 maja 2008, 11:31

Glory - Mr_Olimp 1:0

Pojedynek który można nazwać "3 życia pana Olimpa" :). Łobuz ciągle mi się od dna odbijał, ale w końcu dosięgła go ręka sprawiedliwości :).

Pierwsze rozdanie ustawiło grę - A6, na A5 - trochę bałem się szaleć (przeczuwałem, że Mr_Olimp ma asa), grunt, że się udało. A później to masa, masa, masa świetnych rąk - takich kart to nie miałem jeszcze nigdy. W ciągu 30 minut gry trafiłem 5 setów (!) - szkoda, że za żadne Olimp nie zapłacił :/. By jednak szczęścia nie było za dużo, to przegrałem rozdanie które powinno być decydujące - QQ vs 88 pre flop. Dobrze, że nie jestem mazak bo bym sobie pewnie bloga z tym rozdaniem zrobił :P.

Wszystko jednak dobre co się dobrze kończy. KK, vs A8 po flopie gdzie 8 były najsilniejszą parą. I tym raz Mr_Olimp nie miał z czego się dobudować :).

Moja passa trwa - 4 wygrane z rzędu !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mr_Olimp
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mr_Olimp » 08 maja 2008, 12:20

hehe, noo glory, tak jak powiedziales i to w 99% sie zgadzam., takiej bryndzy to juz dawno nie dostawalem. z tego co pamietam to byly 3 rozdania AK, KJ, 55 i jeszcze pewnie kilka innych, gdzie pasowalem, bo nawet nic nie dochodzilo :lol: .

chcialem poprawic tylko ten 1% , cudownych odkuc bylo : 2 a nie 3 :lol: .

wisz, w ogole to chcialem na te A5 dac all ina preflop :mrgreen: .

a jesli chodzi o QQ vs 88 pre flop, to doszlo mi do stricika :lol: .
i te kroliki na koniec to az bylo czuc po mojej stronie ;P

dobra gra i licze na rew w modelu turbo, czyli pewnie gdzies w pazdzierniku :cool: .

edit :

on - ja :

1,5k - 1,5k
2,1k - 900 --> 1 rozdanie
2,6k - 400 --> chyba 7 rozdanie
2750 - 250 --> jakies 13
2,5k - 0,5k
2,3k - 0,7k
1,4k - 1,6k
1,5k - 1,5k

dalej juz tylko w dol :lol:

Awatar użytkownika
Sebola
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sebola » 08 maja 2008, 20:17

Sebola - Maximus 1-0

Bardzo wyrównany pojedynek - ale w końcu Maximus chyba stracił cierpliwość i wszedł z 10K w kierze all in pre flop na moje AK. Jednak niewiele brakowało a zebrałby flusha (screen poniżej)
Walka obfitowała w przeróżne zagrania (przykłady 2 wklejam też poniżej - raz Maximus odważnie wszedł z 88 gdy As był na stole i nadział się na mnie - na drugim screenie to maximus mnie złapał na blefie)
Po pojedynku dowiedziałem się że trzy razy ominąłem AA na ręku Maximusa - ufff udało się :twisted: . W ogóle coś podejrzanie Maximus miał dużo pocket pairs :mrgreen: - co najmniej 2x22, 3xAA, 1x88 (o reszcie nie wiem) - Ja z kolei miałem tylko raz 77 i tyle.

Poniżej wzorem MrOlimpa - rozkład stacków w poszczególnych etapach gry (dobrze to obrazuje pojedynek):

Maximus - Sebola
1,5 - 1,5
1,3 - 1,7
1,2 - 1,8
1,3 - 1,7
1,5 -1,5 (bardzo dłuuuugo)
1,7 - 1,3
1,5 - 1,5
1,6 - 1,4
1,5 - 1,5
1,3 - 1,7
GAME OVER

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 08 maja 2008, 20:35

zgadzam sie z opisem Seboli miły i wyrównany pojedynek, niestety nie wytrzymałem już presji :D i wszedlem all ina licząc na kolor no i prawie był :D gratulacje Sebola ;)

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 09 maja 2008, 20:47

skrzychuz - Komix22 1:0
Pojedynek dość krótki, gra dość dziwna, w zasadzie gra jak gra przez pierwsze 10 min, kilka wysokich podobić ze strony KOmixa no i kilka foldów z mojej strony aż tu nagle przychodzi flop, Komix AllIn ja z AK w ręku i z A na flopie sprawdzam i po meczu :-)

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 14 maja 2008, 08:41

Tosiak - apolinary 1:0

Pojedynek bez historii w jednym z pierwszych rozdan nadzialem sie fullem na karete i po zabawie. To byl moj pechowy dzien przegralem 3 pojedynki i HU na tonym.

Awatar użytkownika
riksza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: riksza » 21 maja 2008, 19:16

riksza-widget20
Pojedynek zakonczony w pierwszym rozdaniu, oboje zaryzykowalismy i soft tym razem wylosowal mnie....:)) pozdrawiam mojego przeciwnika i zycze sukcesów....

Awatar użytkownika
riksza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: riksza » 21 maja 2008, 19:17

a to jeszcze screen z pojedynku.

Wróć do „Sezon 0 Pokerkings.PL Heads Up”