Kolejka nr 6 - 19.04.2008 (sobota)
GrzechuTG - riksza 1:0
widget20 - Sebola 1:0
Mazak - apolinary 0:1
Maximus86 - Glory 1:0
skrzychuz - deadprez 1:0
Tosiak - rzepa 0:1
zaba1_7 - radost 1:0
Komix22 - Phela 1:0
Mr_Olimp - alves 1:0
PokerKings.PL Heads UP - sezon 1
-
alves
- -#VIP

PokerKings.PL Heads UP - sezon 1
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2008, 20:48 przez alves, łącznie zmieniany 9 razy.
- Mr_Olimp
- -#aktywny

Mr_Olimp - alves : 1 : 0
To byla piekna gra, pelna wartkich akcji, szybkich rozegran, i cudownych odkuc..
Przeciwnik sam zaproponowal turbo, co naprawde mi sie podobalo!
Pierwsze rozdanie, na reke dostaje QQ, przegrywam z trOjka trOjek
Potem odkuwam sie, przyciskam, i przeciwnik spada. szybka akcja i znowu ja jestem na dole a alves ma 2.6k czipsow. i znowu odkucie.
taka akcja, ze nawet nie nie nadazylem screenow walic, bo juz bylem na dnie, a potem znowu on..
piekna zabawa :
1.5k - 1.5k
0.7k - 2.3k
1k - 2k
dalej nie pamietam, wachania nieludzkie.
To byla piekna gra, pelna wartkich akcji, szybkich rozegran, i cudownych odkuc..
Przeciwnik sam zaproponowal turbo, co naprawde mi sie podobalo!
Pierwsze rozdanie, na reke dostaje QQ, przegrywam z trOjka trOjek
Potem odkuwam sie, przyciskam, i przeciwnik spada. szybka akcja i znowu ja jestem na dole a alves ma 2.6k czipsow. i znowu odkucie.
taka akcja, ze nawet nie nie nadazylem screenow walic, bo juz bylem na dnie, a potem znowu on..
piekna zabawa :
1.5k - 1.5k
0.7k - 2.3k
1k - 2k
dalej nie pamietam, wachania nieludzkie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

GrzechuTG - riksza 1-0
A więc tak spotkanie trwało około 25min. Postanowiłem zastosować na riksze specjalnie wymyśloną taktykę na niego;p wiedziałem że jest to młody gracz i na pewno na to sie złapie
A więc na początku dałem mu pełną kontrolę i specjalnie dużo blefowałem ofc za niskie kwoty żeby nie stracić większej ilości żetonów no i riksza po chwili gry miał 2000 a ja 1000 no i wtedy czekałem na asa żeby zagrać alina no i dostałem asa a riksza sprawdził z para 4 no ale na flopie przyszedł as i po sprawie no i sytuacja się wyrównała no ale ja dalej grałem swoje i mimo przewagi żetonów dalej blefowałem dużo ale delikatnie. No i znowu spadłem a riksza zaczął coraz więcej rzucać alinów no więc czekałem na kartę dostałem KQ sprawdziłem alina riksza K9 wygrałem i znowu miałem przewagę i od tego momentu postanowiłem grać spokojnie dostałem AJ riksza alin z K8 tym razem doszło mu i się wyrównało ale w pewnym momencie riksza rzucił alin ja po chwili namysłu call z 44 i wygrałem
Riksza jest groźny gdyż rzuca dużo alinow ale raczej liczy na szczęście.
A więc tak spotkanie trwało około 25min. Postanowiłem zastosować na riksze specjalnie wymyśloną taktykę na niego;p wiedziałem że jest to młody gracz i na pewno na to sie złapie
A więc na początku dałem mu pełną kontrolę i specjalnie dużo blefowałem ofc za niskie kwoty żeby nie stracić większej ilości żetonów no i riksza po chwili gry miał 2000 a ja 1000 no i wtedy czekałem na asa żeby zagrać alina no i dostałem asa a riksza sprawdził z para 4 no ale na flopie przyszedł as i po sprawie no i sytuacja się wyrównała no ale ja dalej grałem swoje i mimo przewagi żetonów dalej blefowałem dużo ale delikatnie. No i znowu spadłem a riksza zaczął coraz więcej rzucać alinów no więc czekałem na kartę dostałem KQ sprawdziłem alina riksza K9 wygrałem i znowu miałem przewagę i od tego momentu postanowiłem grać spokojnie dostałem AJ riksza alin z K8 tym razem doszło mu i się wyrównało ale w pewnym momencie riksza rzucił alin ja po chwili namysłu call z 44 i wygrałem - riksza
- -#aktywny

Riksza jest grozny:)) milo slyszec takie slowa z ust duzo bardziej doswiadczonego gracza jakim jest Grzechu TG, juz tlumacze te moje all in poprostu kiedy mam miejsze stack nawet nieznacznie miejszy to nie moge oprzec sie zagraniu all in tak to jest u fishow przynajmniej w moim przepadku. Gra bardzo przyjemna wynik mniej........ Mimo wszytsko dziekuje mojemu przeciwnikowi i zycze powodzenia.
- radost21
- LEGENDA

zaba -radost 1-0
czyli jak to sie robi szybko >> gdy chce sie isc spać
doprowadziłem do konfrontacji >> i trafiłem na spiocha po flopie
cóż trzeba było sie obudzić >> ale nic to na peweno nie bolało
w koncu ostro sie dzisiaj znieczuliłem :yes:
a zaba miał K10
czyli jak to sie robi szybko >> gdy chce sie isc spać
doprowadziłem do konfrontacji >> i trafiłem na spiocha po flopie
cóż trzeba było sie obudzić >> ale nic to na peweno nie bolało
w koncu ostro sie dzisiaj znieczuliłem :yes:
a zaba miał K10
- zaba1_7
- -#VIP

zaba1_7 - radost 1-0
Następna szybka gra.
Czas gry 1m 34s
rund:5
Wygranych przeze mnie:4
Przegranych: 1
Pamiętam jedno dobre zagranie na którym rados stracił dużą ilość chipsów
A w ostatnim rozdaniu
ja miałem AK (radosa nie pamiętam) Na flopie mi doszedł K i na river A
Byłem pewny że przegram z radosem a tu bonus.
Mozę to przez to że rados pił wcześniej
Dzieki temu jest to moja 5 wygrana
Następna szybka gra.
Czas gry 1m 34s
rund:5
Wygranych przeze mnie:4
Przegranych: 1
Pamiętam jedno dobre zagranie na którym rados stracił dużą ilość chipsów
A w ostatnim rozdaniu
ja miałem AK (radosa nie pamiętam) Na flopie mi doszedł K i na river A
Byłem pewny że przegram z radosem a tu bonus.
Mozę to przez to że rados pił wcześniej
Dzieki temu jest to moja 5 wygrana

-
skrzychuz
- -#VIP

skrzychuz - deadprez 1:0
Pojedynek, dość ciekawy i dość wyrównany (z mojego punktu widzenia) chipsy się bujały tam i z powrotem.... Kilka allinów, kilka podziałów puli, troche szczęścia i wygrałem, Przyznam że gdy już miałem mało żetonów to kilka razy myślałem że juz po mnie ale jednak udało się, jednym słowem GG
Pojedynek, dość ciekawy i dość wyrównany (z mojego punktu widzenia) chipsy się bujały tam i z powrotem.... Kilka allinów, kilka podziałów puli, troche szczęścia i wygrałem, Przyznam że gdy już miałem mało żetonów to kilka razy myślałem że juz po mnie ale jednak udało się, jednym słowem GG
- mazak
- -#zasłużony

Mazak - apolinary 0:1
Bez komentarza - nie chce mi sie pisac na temat mojej postawy - drugi rozegrany dzis pojedynek i drugi raz wtopa ale innych wynikow nie moze byc kiedy nic na stole sie nie uklada - najslilnieszy uklad w grze jaki mialem to para i to jeszcze dwa razy przegrałem takie rozdania - raz z J8 przecw 87 - co sztuka jest przegrac i raz A2 na A7 kier flop z A i dwoma kierami - bet apolinarego moj rise on stawia jego rerise moj call allinowy - no i oczywiscie na turna od razu kier i po sprawie... heh.. Gratulacje...
A dla mnie to straszna niedziela była... Co gorsza - nie tylko w pojedynkach ligowych...
Bez komentarza - nie chce mi sie pisac na temat mojej postawy - drugi rozegrany dzis pojedynek i drugi raz wtopa ale innych wynikow nie moze byc kiedy nic na stole sie nie uklada - najslilnieszy uklad w grze jaki mialem to para i to jeszcze dwa razy przegrałem takie rozdania - raz z J8 przecw 87 - co sztuka jest przegrac i raz A2 na A7 kier flop z A i dwoma kierami - bet apolinarego moj rise on stawia jego rerise moj call allinowy - no i oczywiscie na turna od razu kier i po sprawie... heh.. Gratulacje...
A dla mnie to straszna niedziela była... Co gorsza - nie tylko w pojedynkach ligowych...
- rzepa
- -#VIP

Tosiak - rzepa 0 - 1
Bardzo przyjemny pojedynek , co nie oznacza że łatwy , a kulisy dogadania się na cdpokerze były genialne. Tosiak z malym stackiem walnał all-ina z 44 i ktos go sprawdzil z AA , wiec mielismy juz okazję by zagrać razem , jako ze Tosiak dziś 3 razy wpadał na AA , to haslo nie mogło być inne.
Co do samego przebiegu gry. podobno gdy foldowałem na preflopie sh , to Tosiak miał bardzo dobre ręce , ale nie martw się , nie zaczelismy gry gdy ja miałem 3 x qq.
Udało mi się narzucić swój styl gry , chodz gdy w stakach zaczełem mieć lekką przewagę , inicjatywę przejął Tosiak , dwa jego kolory sprawdzone i wszystko mogło się zdarzyć.
I najważniejsza gra , gdy ja miałem kolor , którego tak na prawde nie było. , nie zrobiłem screena ale miałem 22 z reki , na stole było 3s 5s 7, 8s ,cos nie w kolorze. gdybyś chwile wczesniej nie napisał ze mam kolor , to bym nie uwieżył ze go mam , ale skoro ty uwierzyłeś to i ja postanowiłem uwierzyć w niego , a szczególnie ze wtedy nasze stacki to jakieś 1,8 -1,2 , gdybyś sprawdził z najniższą parą na stole sytuacja by się zmieniła. no ale stało się jak się stało.
Paręnaście rund pożniej skończyło się all-inem Tosiaka z tak jak było na cdpokerze z 44 , sprawdziałem z 88 . pomoc nie doszła i zwycięstwo.
Bardzo przyjemny pojedynek , co nie oznacza że łatwy , a kulisy dogadania się na cdpokerze były genialne. Tosiak z malym stackiem walnał all-ina z 44 i ktos go sprawdzil z AA , wiec mielismy juz okazję by zagrać razem , jako ze Tosiak dziś 3 razy wpadał na AA , to haslo nie mogło być inne.
Co do samego przebiegu gry. podobno gdy foldowałem na preflopie sh , to Tosiak miał bardzo dobre ręce , ale nie martw się , nie zaczelismy gry gdy ja miałem 3 x qq.
Udało mi się narzucić swój styl gry , chodz gdy w stakach zaczełem mieć lekką przewagę , inicjatywę przejął Tosiak , dwa jego kolory sprawdzone i wszystko mogło się zdarzyć.
I najważniejsza gra , gdy ja miałem kolor , którego tak na prawde nie było. , nie zrobiłem screena ale miałem 22 z reki , na stole było 3s 5s 7, 8s ,cos nie w kolorze. gdybyś chwile wczesniej nie napisał ze mam kolor , to bym nie uwieżył ze go mam , ale skoro ty uwierzyłeś to i ja postanowiłem uwierzyć w niego , a szczególnie ze wtedy nasze stacki to jakieś 1,8 -1,2 , gdybyś sprawdził z najniższą parą na stole sytuacja by się zmieniła. no ale stało się jak się stało.
Paręnaście rund pożniej skończyło się all-inem Tosiaka z tak jak było na cdpokerze z 44 , sprawdziałem z 88 . pomoc nie doszła i zwycięstwo.
- maximus86
- -#VIP

Maximus86 - Glory 1:0
pojedynek bardzo wyrównany, na początku nieznacznie objąłem przewage później jednak glory wyrownał myslalem ze blefuje jednak nie... jednak pozniej znow się uśmiechnęła karta i znów objąłem prowadzenie którego już nie oddałem...
pojedynek bardzo wyrównany, na początku nieznacznie objąłem przewage później jednak glory wyrownał myslalem ze blefuje jednak nie... jednak pozniej znow się uśmiechnęła karta i znów objąłem prowadzenie którego już nie oddałem...
- widget20
- -#aktywny

- komix22
- -#aktywny

[/b]komix22 vs Phela 1:0
Walka trwała ponad 30 minut bardzo fajnie się grało . Gra mimo że w przyjaznej atmosferze była niezwylkle zacięta. Kilka zary zdobywałem prowadzenie ale Phela skutecznie odbierał mi żetony.
Poniżej kilka screenów które zdążyłem zrobic.
Phela miał jeszcze Ladnego fula ale nie zdążyłem złapac screena.
Aha jeszcze jedno zagrałem na koncie Żabola bo ja nic na CD nie mam.
Walka trwała ponad 30 minut bardzo fajnie się grało . Gra mimo że w przyjaznej atmosferze była niezwylkle zacięta. Kilka zary zdobywałem prowadzenie ale Phela skutecznie odbierał mi żetony.
Poniżej kilka screenów które zdążyłem zrobic.
Phela miał jeszcze Ladnego fula ale nie zdążyłem złapac screena.
Aha jeszcze jedno zagrałem na koncie Żabola bo ja nic na CD nie mam.
Wróć do „Sezon 0 Pokerkings.PL Heads Up”