pokerkings.pl 1 na NORDIC ACES [30.05 - 02.06 2013]
- nomad
- -#graczroku

- Soya
- LEGENDA

- lion_victor
- -#VIP

- Loncik
- -#graczroku

Jestem też za noclegiem już na Litwie. Jeziorko i inne okoliczności przyrody są kuszące, ale za wiele i tak nie skorzystamy pewnie, tym bardziej jak będzie trzeba o 6.00 już wyjeżdżać.. Ja będę w Warszawie o 14.00, więc jak z Nomadem wyjechalibyście o 10.30 to akurat będę już do zgarnięcia. Te miejsca, które wskazałem (mniej więcej środek Litwy) to powinniśmy dojechać na 21.00. Z "Kejdanów" mielibyśmy już tylko ok 7 godzin jazdy do Tallina i możemy sobie spokojnie jechać, zatrzymując się po drodze nad morzem np.
Tak w ogóle, to mało piszemy o powrocie, a trzeba pamiętać, że to taka sama droga (i pewnie na większym zmęczeniu). Nie wiem, o której planujemy wyjechać w niedzielę, ale to i tak powrót w nocy jakby nie liczyć. A ja do Wrocławia to już w ogóle mam marne szanse na powrót o normalnej godzinie. Dlatego biorę na poniedziałek wolne i jeśli wy też byście wzięli, to moglibyśmy wracając zastosować ten sam motyw, zatrzymując się w jakimś sympatycznym miejscu.
Tak w ogóle, to mało piszemy o powrocie, a trzeba pamiętać, że to taka sama droga (i pewnie na większym zmęczeniu). Nie wiem, o której planujemy wyjechać w niedzielę, ale to i tak powrót w nocy jakby nie liczyć. A ja do Wrocławia to już w ogóle mam marne szanse na powrót o normalnej godzinie. Dlatego biorę na poniedziałek wolne i jeśli wy też byście wzięli, to moglibyśmy wracając zastosować ten sam motyw, zatrzymując się w jakimś sympatycznym miejscu.
- Soya
- LEGENDA

Trzeba pamiętać o długim weekendzie, na drogach pewnie nie będzie luźno. No ale jeśli faktycznie 14-15 bylibyśmy już w komplecie, to spokojnie powinniśmy zajechać wieczorem na Litwę.
Loncik co do powrotu to pewnie sporo zależy od naszego wyniku, albo będziemy cicho przemykać gdzieś tam nocą, albo w glorii zwycięstwa dumnie jechać przez kraj
Loncik co do powrotu to pewnie sporo zależy od naszego wyniku, albo będziemy cicho przemykać gdzieś tam nocą, albo w glorii zwycięstwa dumnie jechać przez kraj

- Loncik
- -#graczroku

Hej, popisałem trochę z Fredriciem
W sumie nic konkretnego nie powiedział, bo i pytania nie były jakieś specjalne. Wygląda to tak, że w sumie zarezerwowali jakieś 2 pokoje na comeon-brak-polskiej-licencji!, ale też napisał, że jak podamy mu Imię i Nazwisko, to będziemy mieli imiennie. Doba hotelowa zaczyna się prawdopodobnie o 12.00, ale na 100% nie wie, tylko to taki standard
Pokoje będziemy mieli dwa dwuosobowe. Dla osób towarzyszących, a jednocześnie klientów kasyna obecnie trwa chyba jakaś promocja w wyniku której doba kosztuje 55E (Mara
). Późny check out, za który się raczej nie płaci, ale trzeba wspomnieć na recepcji to godzina ok 14.00, a normalny to chyba 12.00.. I tyle.
Myślę, że dobrze będzie jak podacie mi na priva swoje Imię i Nazwisko oraz telefony, bo i tak będziemy musieli się wymienić. Ja każdemu odeślę, swój i otrzymane. Rezerwuję też jakiś nocleg na Litwie (tak aby wychodziło max do 100zl na łebka). Nad jeziorkiem, to możemy się zatrzymać jak będziemy wracać
Jestem zwolennikiem, aby pierwszego dnia przy drodze tam jak i z powrotem pocisnąć ile się da i mieć spokojną głowę
Są jakieś sprzeciwy?
Nie słyszę nic
No to do dzieła..
Myślę, że dobrze będzie jak podacie mi na priva swoje Imię i Nazwisko oraz telefony, bo i tak będziemy musieli się wymienić. Ja każdemu odeślę, swój i otrzymane. Rezerwuję też jakiś nocleg na Litwie (tak aby wychodziło max do 100zl na łebka). Nad jeziorkiem, to możemy się zatrzymać jak będziemy wracać
Nie słyszę nic
- genowaty
- -#VIP

- nomad
- -#graczroku

- Soya
- LEGENDA

- nomad
- -#graczroku

- Loncik
- -#graczroku

Mnie akurat będzie ubezpieczała żonka, bo pracuje w Warcie i chyba mam jakieś zniżki nawet przez to.
Generalnie mówi, że EKUZ słaby jest i tu wyciąg z jej prezentacji
"Czego NIE zapewni Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego – EKUZ
- nie gwarantuje pokrycia kosztów leczenia prowadzonego w prywatnych placówkach medycznych (klient płaci sam)
- w placówkach publicznej służby zdrowia pacjent wnosi własny wkład - współuczestniczy w kosztach leczenia
- nie uwzględniają leczenia skutków wypadków związanych z uprawianiem sportów
w wielu miejscowościach wypoczynkowych lekarze przyjmują tylko prywatnie i nie honorują EKUZ
- transport chorego i przewóz zwłok do Polski nie jest objęty systemem świadczeń zdrowotnych
- ratownictwo - w tym np. zwiezienie narciarza ze stoku jest w pełni odpłatne"
Koniec cytatu
Jeśli chcecie to możecie obejrzeć na stronie i skonfigurować sobie własne ubezpieczenie.
https://wartadirect.pl/travel/showStep1
Wychodzi ok 30-40 zł na 5 dni od czwartku do poniedziałku, a jest podobno pewne. Jedynie jak coś się złego stanie trzeba szybko powiadomić infolinię, numery będą na polisie. Jak chcecie to możecie też wysłać mi dane i żona was ubezpieczy.
Żonka mówi też, aby Nomad zwrócił uwagę jaki ma assistance na samochód i co obejmuje.. np holowanie, auto zastępcze, pomoc drogową itp. Podobno można czasowo na wyjazd poszerzać zakres w swoim towarzystwie ubezpieczeniowym.
Edit: przy wypełnianiu koniecznie zaznaczcie czy nie jesteście przewlekle chorzy, bo to ważne
Edit 2: Wchodzicie w modyfikację pakietu i odznaczacie utratę bagażu podróżnego, bo jest drogo...
Generalnie mówi, że EKUZ słaby jest i tu wyciąg z jej prezentacji
"Czego NIE zapewni Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego – EKUZ
- nie gwarantuje pokrycia kosztów leczenia prowadzonego w prywatnych placówkach medycznych (klient płaci sam)
- w placówkach publicznej służby zdrowia pacjent wnosi własny wkład - współuczestniczy w kosztach leczenia
- nie uwzględniają leczenia skutków wypadków związanych z uprawianiem sportów
w wielu miejscowościach wypoczynkowych lekarze przyjmują tylko prywatnie i nie honorują EKUZ
- transport chorego i przewóz zwłok do Polski nie jest objęty systemem świadczeń zdrowotnych
- ratownictwo - w tym np. zwiezienie narciarza ze stoku jest w pełni odpłatne"
Koniec cytatu
Jeśli chcecie to możecie obejrzeć na stronie i skonfigurować sobie własne ubezpieczenie.
https://wartadirect.pl/travel/showStep1
Wychodzi ok 30-40 zł na 5 dni od czwartku do poniedziałku, a jest podobno pewne. Jedynie jak coś się złego stanie trzeba szybko powiadomić infolinię, numery będą na polisie. Jak chcecie to możecie też wysłać mi dane i żona was ubezpieczy.
Żonka mówi też, aby Nomad zwrócił uwagę jaki ma assistance na samochód i co obejmuje.. np holowanie, auto zastępcze, pomoc drogową itp. Podobno można czasowo na wyjazd poszerzać zakres w swoim towarzystwie ubezpieczeniowym.
Edit: przy wypełnianiu koniecznie zaznaczcie czy nie jesteście przewlekle chorzy, bo to ważne
Edit 2: Wchodzicie w modyfikację pakietu i odznaczacie utratę bagażu podróżnego, bo jest drogo...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 18:35 przez Loncik, łącznie zmieniany 1 raz.
- nomad
- -#graczroku

- Soya
- LEGENDA

- Loncik
- -#graczroku

Mówili dzisiaj w telewizji, żeby na długi weekend nie wyjeżdżać w dalekie podróże, a najlepiej nie opuszczać domu. Podawali też trasę na której trzeba szczególnie uważać
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... 0cb4e4b88a
Trasą tą będą podobno poruszać się prawdziwi wariaci. Zamierzają też zatrzymać się w następującym miejscu, aby uzupełnić siły i złamać kilka niewieścich serc, przy głównym deptaku w Kownie.
http://www.booking.com/hotel/lt/kaunas- ... _confemail
Nie wiem jak wy, ale ja bym był ostrożny.. W telewizji nie kłamią.
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&m ... 0cb4e4b88a
Trasą tą będą podobno poruszać się prawdziwi wariaci. Zamierzają też zatrzymać się w następującym miejscu, aby uzupełnić siły i złamać kilka niewieścich serc, przy głównym deptaku w Kownie.
http://www.booking.com/hotel/lt/kaunas- ... _confemail
Nie wiem jak wy, ale ja bym był ostrożny.. W telewizji nie kłamią.
- Soya
- LEGENDA

- genowaty
- -#VIP

- Szfiecu
- LEGENDA

- nomad
- -#graczroku

Chłopaki zaraz ruszamy. Jedziemy tak:
Kraków - Kielce (115km 1:50h) - Warszawa (178 km - 2:28h) - Kowno (394 km - 5:30h) - Tallin (573 km - 7h)
Jeśli chcielibyśmy być w Kownie ok. 20 to, zakładając 2 godziny na zbieranie drużyny i postoje, z Krakowa powinienem ruszyć ok 8:00.
W Kielcach byłbym przed 10:00 - Genowaty powiedz gdzie Cię zebrać
W W-wie przed 13 - trasa wiedzie przez Centrum (koło dworca) a potem wedle potrzeby więc Loncik, Soyas wymyślcie gdzie się spotkamy.
Jeśli jechać się będzie szybciej/wolniej będę dzwonił.
I nie zapomnijcie paszportów
Kraków - Kielce (115km 1:50h) - Warszawa (178 km - 2:28h) - Kowno (394 km - 5:30h) - Tallin (573 km - 7h)
Jeśli chcielibyśmy być w Kownie ok. 20 to, zakładając 2 godziny na zbieranie drużyny i postoje, z Krakowa powinienem ruszyć ok 8:00.
W Kielcach byłbym przed 10:00 - Genowaty powiedz gdzie Cię zebrać
W W-wie przed 13 - trasa wiedzie przez Centrum (koło dworca) a potem wedle potrzeby więc Loncik, Soyas wymyślcie gdzie się spotkamy.
Jeśli jechać się będzie szybciej/wolniej będę dzwonił.
I nie zapomnijcie paszportów
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 09:23 przez nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
- genowaty
- -#VIP

- nomad
- -#graczroku

-
gajor
- -#graczroku

- Loncik
- -#graczroku