Witam.
Noszę się z zamiarem zakupienia wymienionej w temacie książki. Czy ktoś ją posiada, a jeśli tak to proszę o opinie czy warto wydać 30 zł. Jestem raczej początkującym graczem i szukam niedrogiej książki, która pozwoli mi podnieść swoje umiejętności.
POKER Vademecum gracza
- Gns
- -#VIP

To jest jakaś polska książka. Widziałem ją kiedyś w jakiejś księgarni i w ogóle mnie nie zainteresowała. Być może się mylę i jest to jakaś warta polecenia pozycja, ale ja bym tego nie kupował.
Wg mnie powinieneś najpierw przeczytać książki, które można ściągnąć za darmo. Linki do ściągnięcia z pewnością znajdziesz w innych tematach na tym forum.
- Lee Nelson "Zagrajmy w Pokera"
- Doyle Brunson "Supersystem"
Te tytuły są w ebookach po polsku.
Co do inwestycji w książkę to raczej każdy Ci powie że:
- Dan Harrington "Harrington on Hold'em, vol. 1
Z tym, że wg mnie jest to książka do przeczytania jak już się ogarnia pokera.
W ogóle to powinieneś bardziej nakreślić co byś chciał, żeby tak książka Ci dała. Wtedy być może jacyś użytkownicy mogliby Ci podsunąć jakieś artykuły/materiały.
Zresztą to forum i http://www.pokertexasholdem.pl/ to wielka skarbnica wiedzy.
Wg mnie powinieneś najpierw przeczytać książki, które można ściągnąć za darmo. Linki do ściągnięcia z pewnością znajdziesz w innych tematach na tym forum.
- Lee Nelson "Zagrajmy w Pokera"
- Doyle Brunson "Supersystem"
Te tytuły są w ebookach po polsku.
Co do inwestycji w książkę to raczej każdy Ci powie że:
- Dan Harrington "Harrington on Hold'em, vol. 1
Z tym, że wg mnie jest to książka do przeczytania jak już się ogarnia pokera.
W ogóle to powinieneś bardziej nakreślić co byś chciał, żeby tak książka Ci dała. Wtedy być może jacyś użytkownicy mogliby Ci podsunąć jakieś artykuły/materiały.
Zresztą to forum i http://www.pokertexasholdem.pl/ to wielka skarbnica wiedzy.
- gama
- LEGENDA

-
Coleq
- -#zwykly

Wiem, że w sieci jest sporo artykułów i ebooków, czytam je, jednak w tym wypadku chodzi mi o jakąś książkę, tak żeby móc poczytać w autobusie albo przed snem i czegoś się o pokerze dowiedzieć
Do Harringtona się przymierzam, ale tak jak piszesz trzeba najpierw ogarnąć podstawy i właśnie tego wymagam od tego Vademecum 
- Spiegol
- LEGENDA

Jeśli chcesz ogarnąć podstawy to bez wahania mogę Ci polecić 'POKER Vademecum gracza'. Sam ją posiadam i dla początkujących graczy bardzo dobra książka. Wystarczy spojrzeć na spis treści i jeśli są tam treści dla Ciebie nowe lub wiesz, że Ci pomogą to nie ma co się zastanawiać, najpierw Vademecum ogarnij, a potem dopiero Harringtona ;)
Według spisu treści (właśnie zaglądam do książki) masz tam takie zagadnienia jak:
-podstawowe zasady gry texas hold'em,
- inne odmiany pokera,
- podstawy strategii (gra na flop, turn, river itp.)
- style graczy (TAG, LAG, calling station itd.)
- elementy gry (takie jak: blef, semi-blef, slow play, check-raise, blind stealing)
- psychologia pokera (badbeats, tilt, rush, image itp.)
- rachunek prawdopodobieństwa (oddsy, outy, pot-odds, break-even-point itd.)
- wybrane sposoby gry (w Heads Up, turniejach, cash game itd.)
Także myślę, że możesz znaleźć tutaj sporo ciekawych rzeczy i polecam książkę.
Według spisu treści (właśnie zaglądam do książki) masz tam takie zagadnienia jak:
-podstawowe zasady gry texas hold'em,
- inne odmiany pokera,
- podstawy strategii (gra na flop, turn, river itp.)
- style graczy (TAG, LAG, calling station itd.)
- elementy gry (takie jak: blef, semi-blef, slow play, check-raise, blind stealing)
- psychologia pokera (badbeats, tilt, rush, image itp.)
- rachunek prawdopodobieństwa (oddsy, outy, pot-odds, break-even-point itd.)
- wybrane sposoby gry (w Heads Up, turniejach, cash game itd.)
Także myślę, że możesz znaleźć tutaj sporo ciekawych rzeczy i polecam książkę.
-
Coleq
- -#zwykly

Wróć do „Książki i programy pokerowe”