Poker room'y na Mac

Gra w pokera - strategie i taktyki stosowane w grze w sieci pozwalające maksymalizować wygrane podczas gra w pokera.
Mr RtheB
-#zwykly
-#zwykly

Poker room'y na Mac

Postautor: Mr RtheB » 12 gru 2009, 17:24

Cześć, to mój pierwszy post ;)

Nie jestem do końca przekonany czy to odpowiedni dział na tego typu pytanie ale sensowniejszego wyboru nie było.

Zaczynam grać w pokera i myślę o tym żeby powoli budować sobie bankroll'a. Wyczytałem, że najlepiej grać w turniejach freeroll i ciułać grosik do grosika. Piszecie również, że jest możliwość dostania na dzień dobry funduszu na grę bez wpłacania swoich środków. Wszystko fajnie tylko, że mam mac'a i większość poker room'ów nie dostarcza softu dla systemu os x. To komplikuje życie bo mam w tym momencie wybór ograniczony do minimum. Pic polega na tym żeby znaleźć stronę która oferuje soft ktorego będe mógł używać i symboliczną kasę na grę bez początkowego wkładu własnego.
Co możecie polecić w takiej sytuacji ?

Znalazłem coś takiego http://www.pokerlistings.com/mac-poker-rooms ale mam wątpliwości co do aktualności tego zestawienia.

Otworzyłem już wcześniej konto na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! więc niestety odpada (czy może jednak nie ?!) :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 12 gru 2009, 22:52

Mr RtheB. Soft dla Maca jest na pewno dla

1. PS
2. FTP
3. Od niedawana gówniany (ale zawsze) soft dla Maca ma ongame

Soft Ongame niestety srednio sie nadaje do gry - nie ma bowiem mozliwosci skalowania stolow, chyba ze grasz na jednym stole na raz

Natpmiast najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie będzie Paralels Desktop - i tam wirtualny Windows XP - wtedy wszelkie problemy masz rozwiazane.

Aha - i nie jest najlepiej zaczynac o freerolli - tak naprawde to bez sensu jest grac 5h zeby zarobic 4 euro :-). Juz lepiej wplacic jakis minimalny depozyt (nawet 20-40 USD) i bawić się na jakichs microstakes (SnG za 1$ np). A jak juz freerolle - to tylko te forumowe - gdzie jest malo ludzi na pule.

Mr RtheB
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Mr RtheB » 13 gru 2009, 15:17

Zainstalowanie Parallels na razie nie wchodzi w grę.
Czytałem, że fulltilt-brak-polskiej-licencji! jest dla doświadczonych graczy, prawda to ?

Próbowałem zagrać turniej freeroll na PS ale bez biletu nie mogłem się nawet zarejestrować. Jak go zdobyć ? Bo nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.
Zrobię chyba tak jak radzisz, wpłace 10$ na PS i będę zaczynał od malutkich stawek.

Swoją drogą co to za "wieś" , że nie ma dostępnego softu na os x....

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 13 gru 2009, 15:46

Mr RtheB pisze: Czytałem, że fulltilt-brak-polskiej-licencji! jest dla doświadczonych graczy, prawda to ?

A czy doswiadczeni gracze grają na niskich stawkach? mit obalony :grin: pokeroom jak kazdy inny, prosy, fishe donki itp itd :wink:

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 gru 2009, 21:27

Mr RtheB pisze:Zainstalowanie Parallels na razie nie wchodzi w grę.

Softu na Os X nie ma bo dopiero od niedawna Mac ma jako taką popularność - zobacz ze nowe soft (n Nowy Ongame) oraz roomy tworzące czołówkę światową (party-brak-polskiej-licencji!, PS oraz FTP) - maja juz ten soft. Problemem jest tak naprawdę tylko ipoker - ale pewnie jak beda pisali jakis duzy nowy projekt - to pewnie dodadza OSX.

Jezeli nie moesz Parallels Desktop - zawsze mozesz sobie winde jako alternatywny system zastosować

Awatar użytkownika
adamek1303
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: adamek1303 » 06 sty 2010, 14:32

GrzesVP pisze:
Mr RtheB pisze: Czytałem, że fulltilt-brak-polskiej-licencji! jest dla doświadczonych graczy, prawda to ?

A czy doswiadczeni gracze grają na niskich stawkach? mit obalony :grin: pokeroom jak kazdy inny, prosy, fishe donki itp itd :wink:

zgadzam się z kolegą bardzo dużo fish'ow zresztą to bardzo popularny i profesjonalnie prowadzony pokerroom

Wróć do „Strategia i taktyka w grach stolikowych”