Poker na spokojnie

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Tomi99
-#VIP
-#VIP

Poker na spokojnie

Postautor: Tomi99 » 04 gru 2010, 21:01

Ostatnio pod wpływem złych emocji moja gra w pokera była żałosna.
Zaniedbałem forum, zarówno bloga jak i ogólnie, co zaowocowało odebraniem mi 2 rang i zdegradowaniem mnie do różwych.
Z resztą jak gra jest do dupy i to nie ma się ochoty jej opisywać.
Postanowiłem, że już nigdy nie zrobię depozytu na pokera
ani nie będę obstawiał zakładów sportowych.
W związku z powyższym pozostają mi do gry freerolle i różne turnieje
promocyjne. Zaczynamy więc jakoby od zera. Pierwszego, nie udanego
blogu nie będę odświeżał tak więc jest to początek drugiego.
Na rozkładzie będę miał turnieje MTT i sitki DoN o niskim wpisowym na PS. bwin-brak-polskiej-licencji! i Scandic.
Założenia:
-tylko free i promocyjne z wygranych lub przyznanych biletów.
-dokończenie ligi na bwin-brak-polskiej-licencji! i zagranie w jej finale.
Po przegraniu prawie całego rolla na bwin-brak-polskiej-licencji! (wszak niewielkiego ale jednak w ciągu 2-3 rozdań na cash) zosatło mi wpisowe do turnieju forumowego za 3.3.
Wyrejestrowałem się i grając za wpisowe udało się wywindować do $27.
Udało się np. zając 6 miejsce w Lucky dollar za $1,1:

Obrazek

4,12,2010:

Scandic:
-kwalifikacje do omahy na niedziele 80/159 więc lipa
-kwalifikacje do holdem na niedziele 102/240 więc lipa
-$100 freeroll 7/280-$3.50
bwin-brak-polskiej-licencji!
-Aussie freeroll 361/647 więc lipa
-$500 b'inside freeroll 224/782 więc lipa

Scandic - $3.50
bwin-brak-polskiej-licencji! - $27.24
PS - $0

Więc dziś raz w kasie na 5 podejść. Grało się ogólnie dobrze w $100 free karty szły.
Raz udało się połamać AJ i Ax moimi JJ. Na floopie juz wypadl 1 z 2 asów, jednak river dal mi również 1 z 2 waletów które zostały i wyrzuciłem dwóch klientów. Odpadłem po AI z big stackiem gdy nas zosatło 7. Ja pokazałem AQs on 10J, gość bardzo czesto wchodził w wiele rozdań. Turn dał mi parę A, a river dał mu niestety strita. Ostatnie kilka dni dwa FT więc z tego jestem zadowolony oraz z braku nerwicy jeszcze bardziej.

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 05 gru 2010, 12:08

Wczoraj się skusiłem na dwa DoN-y na scandicu po $1.2 każdy oraz na coinflipa. Tylko, że pomyliłem coina BI i żaden nie był kasie. Tak więc konto na scandic stopniało do $0.05 i poczeka na kolejne free. Na bwin-brak-polskiej-licencji! również zagrałem Lucky Dollar za $1.2 o 1.00 i pod wpływem chyba zmęczenia odpadłem jakoś w połowie i zasnąłem przed 3cią w nocy. Dziś znów walczymy:
bwin-brak-polskiej-licencji!:
-$1.2 NL Holdem Turbo na 30 - 5/30 - $2.40
-$1.2 NL Holdem Turbo na 30 - 17/30 - $0
-Kwalifikacja o 14 do B'win inside $5000 o 17.30 za 150 punktów.
-6 coin flipów:
3 za $0.53 oraz 3 za $1.20 - po dwa z nich wygrane.
-Kwalifikacja za $1.20 do turnieju za $5.50 - 27/155 - zdobyty bilet
PS:
-Kwalifikacje darmowe do CEECOOP o 20.00

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 06 gru 2010, 09:13

-Kwalifikacja o 14 do B'win inside $5000 o 17.30 za 150 punktów.
-Kwalifikacja za $1.20 do turnieju za $5.50 - 27/155 - zdobyty bilet
PS:
-Kwalifikacje darmowe do CEECOOP o 20.00

Kwalifikacja na bwin-brak-polskiej-licencji! niestety bardzo nieudana, na ponad 1000 graczy odpadłem w połowie stawki. Jednym słowem a racze dwoma: TOTALNE BEZKARCIE. Fakt ze najlepszymi wczoraj kartami na bwin-brak-polskiej-licencji! (na wszytskich wczoraj granych na tym sofcie była para JJ, raz AKo i do tego połamane przez AQ i odpowiednio AQs połamane przez AJ) więc opanowało mnie na szczęście na chwile totalne wkur...nie. Niskie pray i nie trafiane sety. Niekończące się serie niskich blotek off suited. Zaowocowało to spadkiem rolla do $20.70.

Turnieje kolejne wczorajsze to:

-$5.50 DoN - 6/10 - $0.
-Bilet wygrany do $5.50 wykorzystany do 4000 NL Turbo. Tu również praktycznie zero możliwie grywalnych rąk.

Z kolei na PS zagrałem kwalifikację do CEECOOP. Zwycięzca turnieju otrzymuje wejście warte ok $200 pewnie na główny turniej. weszło 114 graczy. Ja zaczołem grać po 15 minutach i piersza ręka to AA po podbiciach prefloop po floopie z niskimi knektorami typu 347 doszło do AI. Moje AA utrzymałe się przeciwko K6. Podwojenie więc. Wiele grywalnych rąk, wiele udanych blefów. Przeciwieństwo gry na bwin-brak-polskiej-licencji!. Kolrory po floopie, strity, wiele niskich setów. Np. call na standardowego dla przeciwnika raisa i moje 33 po floopie 3xx wyrzuca po AI zupełnie nie trafione AK. Przez dłuższy czas w top 5, chwilami lider. Jednak po przegranych AQ vs AJ coś się zaczęło psuć i odpadam po stopniowym topnienu stacka jako 27, jednak był to początkowo udany turniej, biorąc pod uwagę tylko 1 miejsce płatne to nie mogę narzekać. Następna taka satelita jest we wtorek (2 miejsca płatne) i w czwartek (4 wejściówki). Wejściówki oczywiście o mniejszej wartości. Liczę na lepsze wyniki.

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 07 gru 2010, 00:23

Dziś zagrałem tylko w turnieju forumowym na bwin-brak-polskiej-licencji!. Ja wszedłem na stół po 45 minutach, ze stackiem ok 650. Dostałem 44, dwóch limpów więc ja AI. Potrojenie. Nie wiem czy dwie ręce dalej dostaję AA i chyba podwojenie. Potem jakieś bet przy wyższych blindach i po jakimś czasie jestem liderem z prawie 10k. Po pierwszej przerwie lider i biorę addona. Kilka rąk lepszych ale gra siadła.
Jedno rozdanie mnie uszczupliło boleśnie. Ja z ok 18k i kolega artur() ok 11k. Ja odkrywam AQ więc przy 300/600 biję do 1.8k. Kolega AI ja call. Pokazuje A 9d.
Floop dwa kara, turn karo i river karo. Zostaje ok 5k-6k. I tak do nastęnej przerwy gdy schodzę z ok 4K na FT przy wysokich ciemnych (chyba 400/800). Pierwsza ręka po drugiej przerwie i KK. Więc udało mi się potroić kosztem big stacków, i wracam do gry. Jednak ledwo uniknąłem odpadki na bubblu jednak szczęśliwie przeciwnicy się wykruszali przede mną. Jedno rozdanie miło było wygrać. Gdy z kolegą arturem, który mnie zszorcił wcześniej starlismy się w AI: Mój słabszy As pokonał jego mocniejszego chyba 8 na Q. :) Przy grze w 3 zaczynałem z duża startą do drugiego miejsca. Między 1 i 2 bylo ok 15k. Jednak agresja i niezłe karty, częste figury, pozwoliły mi wskoczyc na 2nd miejsce. Wywaliłem trzecie i HU. Duża strata: ja ok 20 kilku K przeciwnik ponad 120k. Kilka rozdań i kończę drugi.

Pamięć mi pada więc niektóre przytoczone rozdania mogą się trochę różnić, jednak ogólny ich przekaz jest zachowany. Szkoda ze na bwin-brak-polskiej-licencji! nie ma możliwości historii rozdan wrzucic.

Obrazek

Tak więc po wczorajszym bezkarciu na Bwinie i miarowej grze na PS, dziś bwin-brak-polskiej-licencji! mi oddał z nawiązką i znacznie porawił humor.

Teraz mam zagwozdkę, w co grywać?

Lubię DoNy, ale tych za $1+$0.20 sięchyba nie opłaca walić. Mądrzejsze by były za $3+0.30$. MTT też lubię ale nie wyżej niż $5+$0.50. Cashu nie dotknę choćbym miał $2k. Niech ręka boska strzeże, co mi proponujecie?

Scandic - $0.05
bwin-brak-polskiej-licencji! - $84.16
PS - $0

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 25 sty 2011, 22:13

Miało być na spokojnie, miało być regularnie a wyszło jak zawsze. Nerwy, bolące kości i spękana dusza. Co było poleciało. Jedynym plusem jest awans (a w zasadzie wytrwanie) do turnieju finałowego o 2002$ na bwin-brak-polskiej-licencji!. Tam zaszła jakaś pomyłka, mysląc, że zacznie się o 21 wszedłem na 5 minut przed początkiem a tu na 16 graczy zostało 11 a ja short. Na szczęście udało się skończyć na 6-tym miejscu i wygrać:
$10+1 ticket 3/24/2011 9:47 PM
$50+4 ticket 3/24/2011 9:47 PM
$20+2 ticket 3/24/2011 9:47 PM
W międzyczasie wpadło 2-die miejsce na party-brak-polskiej-licencji! poker w naszym turku:

Obrazek

A potem udało się to przegrać... :twisted:

Pierwszy bilet $10+1 ticket wykorzystałem do turnieju w PL Omaha 1000 Turbo SH.
Zagrało w nim 100 graczy i odniosłem mój życiowy na razie sukces (który wobec wyników wielu zacnych Pokerkingów jest mizerny) ale ten jest mój i będę dążył, dopóki mi bilety pozwolą na ich powiększanie:

Obrazek

Zostały cztery bilety. Napewno chcę je wykorzystać do chociażby dwóch turniejów GSOP o dużej puli. Mam na myśli np GSOP mini 15 $100.000 NL. Nie wiem czy dam radę wytrzymać do tego czasu, ale co najmniej 2 chcę GSOPy zagrać.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 26 sty 2011, 00:32

no i bardzo ładnie wykorzystany pierwszy ticket :) Mi troche gorzej poszlo :)

Powodzenia w miażdżeniu przeciwników :)

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 13 mar 2011, 18:56

Zakurzony i odnaleziony.
Plany były takie: gra w 7 Gsopach mini wykorzystując wygrane bilety i gotówkę. reszta pieniędzy została wypłacona. Więc z bankrolu niecałych $300 wyplacilem na MB ok $150 a resztę przeznaczylem na Gsopki mini, od razu się do nich wkupując. Spacjalnie od razu, żeby nie korciła gra. Doszły jeszcze problemy innego rodzaju i przyrzekłem że nigdy nie wpalce na pokera i zero bukmacherki. Moze juz pisalem o tym. Jednak sprawa taka (zero $$$ na koncie i będąc zapisym na turnieje) na dwa dni przed pierwszym turniejem wchodze na konto bwina a tam ponad 100 dolców??? Wchodze do cashiera a tam zero rejestracji i jeden bilet niewykorzystany. Pisze do supportu o co kaman, oni mi odpowiadaja:

"Uprzejmie informujemy, że po skonsultowaniu się z odpowiednim Działem bwin-brak-polskiej-licencji! możemy potwierdzić, iż turnieje z serii GSOP Mini Events o numerach: O-21797-1/O-21792-1/O-21791-1/O-21790-1/O-21788-1 musiały zostać niestety anulowane, ze względu na niepoprawną informację, jaka wyświetlała się w opisie turnieju."
i dziękuję, więc plan zburzony. Więc w sumie wyszlo tak, że zagrałem w któryś 2 pierwszych Gsopach mini i zaraz poleciałem. Tilt chciał, że reszta kasa poleciała w ciągu 2 dni.... :twisted: :twisted: Dodatkowo kilka złotych które zostały postawiłęm oczywiście ja jakieś je...ne mecze i wtopiłem czyli jedno przyrzeczenie pękło.

Kilka dni przerwy...
Załamka, kilka ćwiarteczek itp...
po przemyśleniu postanowiłem jednak złamać drugie przyrzeczenie i jednak przelałem kasę z MB na bwina z planami gry w Gsopach mini i pokładanymi sporymi nadziejami.

Moje wyniki sprzed rejestracji do turków i tym samym miesięcznej przerwy nie powalają:
$4 000NL - 39z756 - $17,91
$10 000NL - 61z850 - $30,40
$15 000NL - 22z1310 - $91,22

Tak więc 11 marca wpalcilem 300PLN-ów i gramy:

Zarejestrowałem się od razu do Gsopa mini #15 $100 000GTD.

Najpierw GSOPmini za $22 1R1A. Zrobiłem addona o ile pamiętam.
Obrazek

Następnie zagrałem w satce last chance do Gsopa #14 $100 000 turbo z $5.50 UR
Graczy niecałe 600. Pierwsza ręka AA i wszyscy zrzucają...
Zrobiłem jednego rebuya a potem addona, co ważne udało się wygrać ticket i awansować:

Obrazek

Więc gramy o część puli $116K. Początek turnieju spokojny udaję się z początkowych 2500 wskoczyc na ok 2900. Kilka widzianych floopów, wogóle nietrafionych. Przychodzi AQo. Robię raise dostaję 2 calle. Floop A108 tęcza. Robię beta za ok pół puli, jeden spada jeden wchodzi. Turn Q, wrzucam 200, dostaję calla. Spada 2. Check, przeciwnik betuje za 960. Ja call i On pokazuję 82... spadam tak do ok 1300. Potem tracę kilka razy blindy i spadam do 700. Na 80/160 przychodzi KJ i podwajam się kosztem K4. 40 rozdań suszy później dostaję na poźniej pozycji AJ (100/200). Robię check do 200. Floop, na turn J i wkładam AI sotaję calla od J8. Podwojenie, mam ponad 2k. Potem znów podwojenie ale nie mogę znalesc rozdania. Kluczowym i ważnym rozdaniem było:

Obrazek

Ciekawe rozdanie, zaraz za Blindami odkrywam JKo, blindy 150/300 ante 30. Zaraz za mną big stack stołu, często podbija 2-3BB z wysokimi figurami ale też z niskimi parami. Wchodził też do coinflipow z shortami. Ogólnie agresywny wg mnie. Dobry fold wg mnie, niestety wygrałbym:

Obrazek

Tutaj mnie przeczucie nie myliło na szczęśie:

Obrazek

Wyrzucenie i podwojenie z AA, pierwsze AA po 1.48h gry…:

Obrazek

Nie wiem czy to właściwe decyzje jeśli chodzi o zrzucanie takich kart jak: AJ, AQ, JJ, 1010, KQ przy 2-3 graczach w puli, mając M<10. Zrzuciłem nawet QQ!!!:

Obrazek

Dobra decyzja czy nie?

Jakoś udało się dotrwać do płatnych miejsc bublle trawl z dobre 30 minut…
Odpadłem przy pięknym rozdaniu mając KK. Rywale pokazali AA i QQ… Wpada trzecia Q i kończę jak na razie największy turniej w życiu w ten sposób:

Obrazek

Dla mnie maksymalna wygrana.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 13 mar 2011, 19:25

witam i gratuluje wyniku!
Jednak powiedziałbym patrząc po tym wpisie, że strasznie dużo nerwówki i połamanych przyrzeczeń. Na pewno nie nazwałbym tego 'pokerem na spokojnie' :lol:
Tak czy siak jeszcze raz gratuluje i powodzenia na przyszłość!

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 17 mar 2011, 20:34

I biorę przykład z Kolegi Wicia i pewnie jak długo starczy mi nerwów będę próbował sił w satelitkach do $54. Zamierzam się nimi wkupywać do turniejów gdzie będzie grało do 100 i w miarę normalne blindy. Początek wczoraj, satelitka za $8 nieudane podejście, jednak bez rebuya i addona i miejsce 9 na ok 30 (kurcze nei pamietam ilu bylo). Strategia murowania nie dała biletu. Na FT w rzadko mialem > niż na 3-4 blindy. W między czasie wejście to satki do $10, tez nieudane.

Dziś drugie podejście, ten sam turniej, ta sama godzina. 33 graczy, 6 biletów + $26. Gdzieś po 10 rozdaniach mialem 3.5 stacka początkowego. Udało się potroić QQvs44vsKK. Floop dał mi seta. Następna akcja to kolejne podwojenie dzięki KK vs 1010. Dealer dawał mi wiele par, z dwa razy KK(raz set), z cztery razy QQ (dwa razy sety) i AA. Również 33 pozwoliły mi wygrać rozdanie setem z floopa. Pod względem ilości wysokich par i setów trafianych to bardzo udany turniej. Dla porównania we wczorajszej satelicie nie miałem ani razu QQ, KK czy AA!

Obrazek

PS.
Jak wrzucać zdjęcia, żeby były sporo większi czytelniejsze?
PS. 2
Po jakim kursie przeliczają kasę przy przelewie na MB?

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 17 mar 2011, 21:44

Tomi99, to chyba strasznie coś dałeś się wyblindować albo jakiegoś badbeata złapałeś. Bo tam stack to powinieneś mieć gruby skoro tyle opłaconych setów miałeś? Ten bilet luźno mogłeś złapać. Czy się mylę?

Co do zdjęć to jak wrzucasz na imageshack to tam masz opcje do wyboru czy zmniejszać zdjęcie. Standardowo ustawione jest chyba 800x800 także trzeba wybrąć żeby nie zmieniał rozmiaru.

Obrazek

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 18 mar 2011, 07:30

GNSPL pisze:to chyba strasznie coś dałeś się wyblindować albo jakiegoś badbeata złapałeś. Bo tam stack to powinieneś mieć gruby skoro tyle opłaconych setów miałeś? Ten bilet luźno mogłeś złapać. Czy się mylę?

Sory może źle lub nie po kolei napisałem ale w tym co było totalne bez karcie to odpadłem 9ty i nie zdobyłem biletu. Natomiast wczoraj miałem tyle setów i w zasadzie prowadziłem cały czas do momentu długo po wejściu na FT. Jak były już bilety to kilku gości automatyczne all iny dawali więc 3ci skończyłem.

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 20 mar 2011, 15:24

W ciągu dwóch dni trochę gry, żadnych płatnych trochę szans ale nic wielkiego. Wszedłem na satelitke wczoraj do 50+4 ale się jorgłem i to była turbo więc wtopa. Doszedłem wprawdzie do FT ale 9te miejsce nie wystarczyło. Zagrałem natomiast w jakiejś Wsopowej kwalifikacji, tak dla samej gry za $1:

Obrazek

Dziś znów spróbowałem satelitki za $8 do $54. Weszło 19 graczy. Po R/A wyszły 4 bilety i $8 za 5te miejsce. Oczywiście zająłem 5te miejsce czy zero. Najbardziej zabolało moje KKvs dwie pary na floopie JJ88. Ostatnie rozdanie (chociaż jak było na 5ciu to gra trwała ponad 30 minut) to mój AI po floopie 789 (dającego mi drawa to mocnego koloru) z KQs. Jednak przeciwnik dostałstrita juz na floopie, żadne czerwo nie spadło i odzyskałem wpisowe. Źle rozegrana końcówka turnieju, szkoda.

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 20 mar 2011, 18:33

A więc gramy. Wygranym biletem $54 wkupiłem się do Russian daily $5000. Trwa przerwa, na początku sprawa nerwówka i z początkowych 2500 spadłem do niecałych 1800, jednak wygrany QQ vs JJ (QJx x x) daje mi ponad 4K. Następnie JJ dają mi ponad 5K kompletując kolor z A high. Nerwy opanowane więc zobaczymy.

K...a maććc.
Odpadam. 54/140.
QQ raise x3BB do 600, dwa calle od big stacka (12k) i mniejszego (8k).
Floop 10xx, puszczam AI.
Big stack zrzuca, ten mniejszy wchodzi z Q10...
Turn oczywiście 10. Kurwa maćććć.
Biletów brak, chęcie brak, ręce opadły.
Zostaje $55 w kliencie.

Faking shit.
WRRRRRRRRRRRRRRR

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 21 mar 2011, 13:30

Zostaje $0.
To czego sobie obiecałem nie robić, robię jak głupi.
Wchodzę do 30 000 $5.5 R/A oraz do 35 000 $11 R/A.
W pierwszym dwa rebuye i add on($20,5) oraz w drugim rebuy i add on (31) powodują,
że zostają trochę ponad $2...
Nie muszę dodawać, że w obu turniejach odpadłem przed drugą przerwą.
Zero kart, zniecierpliwienie powodują że gra nie była przyjemnością ale traktowana bardziej jako przymus i przykry obowiązek.
Tak więc pozostałe kilka złotych przejdą na jakieś zakłady sportowe.
Jeśli chodzi o pokera to jest ponad 5K punktów i je przeznaczę na jakieś satki.

Na szczęście przelałem znaczną część na MB więc tutaj widzę plus. Jednak ok 1/3 tej sumy przeleję na ladbrookes na ligę drużyn od czwartku. Może lepiej się skoncentruję na te turnieje, tym bardziej jeśli postanowię, że tylko te będę grał.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”