Podwyżka od grudnia

Dyskusje o archiwalnych wydaniach najlepszego magazynu o pokerze - świętej pamięci Card Player Polska

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Podwyżka od grudnia

Postautor: bartekzet » 02 lis 2009, 15:09

za stroną Card Player Polska:

OD WYDAWCY
Uprzejmie informujemy, iż z uwagi na wzrost kosztów druku i cen papieru, a także trudną sytuację na rynku reklamowym, po blisko trzech latach wydawania „Card Player Polska” w niezmienionej cenie egzemplarzowej zmuszeni jesteśmy od 1 grudnia 2009 r. podnieść cenę naszego dwumiesięcznika do 14,90 zł. Prenumerata roczna będzie kosztować 80,46 zł (10% rabatu), a półroczna 44,70 zł. Wyższa cena pozwoli nam zachować jakość merytoryczną i szatę edytorską pisma oraz w dalszym ciągu je rozwijać.

jeśli chodzi o mnie to wydaje mi sie ze nawet suma niecalych 15zl ktore trzeba wydac raz na 2 miesiace nie jest az tak duza w porownaniu do tego co dostajemy :)

i ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, mianowicie podwyzka planowana jest od 1 grudnia 2009r. Nowy numer powinien wyjsc jakos teraz w listopadzie gdzy ostatni numer byl na wrzesien/pazdziernik. Czy to oznacza ze do konca roku wyjda jeszcze dwie gazetki(listopad,grudzien)?

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 02 lis 2009, 17:55

Jak dla mnie niech kosztuje i 20 - tylko niech sie go do cholery da kupić w jakims sklepie/kiosku w milionowym miescie!!!

Mamy w kij empikow, jeden wiekszy od drugiego - a nigdzie nie maja tej cholernej gazety!!!

W najwiekszym w Łodzi Empkiu w jednym z największych miast w Polsce w największym w Polsce centrum handlowym mieli 6 (słownie 6 sztuk), ktore sprzedali od ręki - i brak dostawy dodatkowej...

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 02 lis 2009, 18:19

SithJarr, zamów prenumeratę i masz po kłopocie. Ze sprzedażą CP w salonach prasowych był i jest problem podobno z powodu różnicy podatkowej na prasę w Polsce i w Wlk.Brytanii.

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 02 lis 2009, 22:02

SithJarr, w pasażu Łódzkim, tam gdzie Real, w Inmedio zawsze mieli jak przychodziłem. Ostatnio nie wiem bo jeszcze prenumeratę mam, ale zwykle mieli całkiem spory zapas. Zdecydowanie więcej niż 6(sześć) sztuk :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 03 lis 2009, 00:19

dviper - inmedio w realu nie ma od jakichs 6 miesięcy - przestali wspolpracowac - tez tam kupowalem zawsze - ale sie zesrało...
skuter - jaki problem? Przeciez to ma ISSN - wiec w Polsce jest na zerowej stawce... nawet jakby to szlo z GB - to dostaja to w Polsce na fakture wewnatrzwspolnotową (bez vatu) i sprzedaja w Polsce na polskich stawkach

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 03 lis 2009, 07:32

SithJarr pisze:Jak dla mnie niech kosztuje i 20 - tylko niech sie go do cholery da kupić w jakims sklepie/kiosku w milionowym miescie!!!

Mamy w kij empikow, jeden wiekszy od drugiego - a nigdzie nie maja tej cholernej gazety!!!

W najwiekszym w Łodzi Empkiu w jednym z największych miast w Polsce w największym w Polsce centrum handlowym mieli 6 (słownie 6 sztuk), ktore sprzedali od ręki - i brak dostawy dodatkowej...

ja sie wlasnie zdziwilem:
w gostyninie nie mozna dostac, to sie nie dziwie, w plocku kupilem 2 razy w auchaun w inmedio, raz na Galeii Wola w Wawie i raz w Wisle w plocku. A w emipkach nigdzie nie bylo, mieli wczesniej ale juz nei prowadza itp.
Az tu pojechalem do plocka do Auchaun i w empiku ok 20 pazdziernika widze CD w 2 egzemplarzach, jeden pomiętolony jakby to był używany CKM lub MAXIM a drugi świerzy
Powiedzieli mi na info ze beda sprowadzac CP, a cena - dokladnie, raz ne dwa miechy to nie robi roznicy. W barze sie wydaje wiecej na raz lub w stsie

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 03 lis 2009, 23:25

Jak ma to zwiekszyc wartosc merytoryczna to prosze bardzo lecz szczerze w to nie wierze (jaki rym) XD

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 05 lis 2009, 14:40

Niezła podwyżka, ponad 50%. Każdy egzemplarz wypchany rekalamami po brzegi ale trudna sytuacja... Raczej sprawdzają za ile jesteśmy w stanie to jeszcze kupować. I będziemy bo to nie jest jakaś zawrotna kwota ale takie praktyki mi sie nie podobaja... Niedługo książki będą tańsze...

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 05 lis 2009, 17:31

Przydałaby się jakaś konkurencja dla Cp, bo jak na razie to jedyne pismo. Polska wersja Bluff albo PokerPlayer trochę by rozbudziło rynek.

Wróć do „Card Player Polska”