Początki

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Początki

Postautor: szczasiek » 18 sty 2008, 15:20

Cześć. Zaczełem grać na PokerStars-nielegalny-w-PL! jakiś tydzień temu na wirtualne pieniądze. Już wcześniej troche grałem ale było to raczej spontaniczne. Jak narazie nie idzie mi źle, staram się stosować różne strategie np. "slow play" oraz starać się rozpoznawać typy przeciwników. Jak narazie z 1k zrobiełm 30k wiem, że nie należy zbytnio wierzyć w umiejętności bo na to zakrótko. Jeśli chciałbym zacząc grać na prawdziwe pienieądze jaki serwer gier mi polecicie na początek ? PokerStars-nielegalny-w-PL!, pokerparty ... inne. Dzieks za odpowiedź

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Re: Początki

Postautor: nowy233 » 18 sty 2008, 15:23

szczasiek pisze:Cześć. Zaczełem grać na PokerStars-nielegalny-w-PL! jakiś tydzień temu na wirtualne pieniądze. Już wcześniej troche grałem ale było to raczej spontaniczne. Jak narazie nie idzie mi źle, staram się stosować różne strategie np. "slow play" oraz starać się rozpoznawać typy przeciwników. Jak narazie z 1k zrobiełm 30k wiem, że nie należy zbytnio wierzyć w umiejętności bo na to zakrótko. Jeśli chciałbym zacząc grać na prawdziwe pienieądze jaki serwer gier mi polecicie na początek ? PokerStars-nielegalny-w-PL!, pokerparty ... inne. Dzieks za odpowiedź

Ja bym przy nich został czkolwiek nie wiem jak juest u nich z bonusami.
Ale jeśli chodzi o soft jest to sam czub listy.

Jeśli zależy ci bardziej na bonusie przy depozycie to możesz wybierać wśród innych bo jest bardzo ciekawych bonusów.

Rozglądnij się po forum :wink:

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 18 sty 2008, 15:30

na forum masz kika pokerroomow gdzie daja fajne bonusy + dodatkowo mozliwosc gry w forumowych freerollach
jedyne co to musisz zarejestrowac sie z banerow na frum i uzyc odpowidniego kodu
wszystko masz opisane w odpowiednim dziale: nasze freerolle i konkursy

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 18 sty 2008, 15:33

pytanko co to jest soft ? <gra na małe stawki>?? i dalej jak wpłacam np. 5$ a bonus jest 50 $ to musze zrobić ileś tam jakiś puntków które zależą od wygranych, żeby wypłacić ? czy dlugo schodzi to robienie tych punktów?

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 18 sty 2008, 15:37

w wiekszosci ja wplacasz 5$ to premia 50$ jest uwalniana stopniowo i oczywiscie zalezna od punktow pokerowych (przykldowo za kazdy punkt np dostajesz 0.5$). a czy dlugo? zalezy na jakich stawkach oczywiscie im wieksze tym szybciej

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 18 sty 2008, 16:14

szczasiek, z twoich wypowiedzi wynika, że jesteś początkującym pokerzystą z niewielkim doświadczeniem. Pierwsze kroki są trudne zważywszy na to, że bez podstaw, które są konieczne można więcej stracić niż zyskać. Jeśli chcesz, żeby ta gra nie zniechęciła Cię od razu to poczytaj sobie porady pokerzystów na tym forum w takich tematach jak "Artykuły o pokerze" oraz "Strategie Pokerowe" przyda Ci się to w dalszej grze.

Awatar użytkownika
FCSEBA
-#VIP
-#VIP

Postautor: FCSEBA » 18 sty 2008, 18:16

Ja tylko chciałem dodać iż gra na wirtualne pieniądze,a prawdziwe to całkiem inna bajka i nie ma co wnioskować po tym jaki stack sie zrobiło wirtualnie..:) Polecałbym także podpatrywanie tzn jest jakiś turniej wchodzisz na stół i obserwujesz grę .Pozdrawiam.

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 18 sty 2008, 19:44

wszedłem na spam i tamtejsze artykuły sobie przejrzałęm o shortstacku tutaj też sobie poogladam i postaram sie zastosowac strategie na play money.

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 sty 2008, 19:50

moja rada zagraj kilka darmowych turniejów (freeroll) - nie wiem jak czesto takie mozna zagrac w PokerStars-nielegalny-w-PL! bo nie odpaliłem tego pokoju. i4poker -jest doskonały na poczatek -darmowe turnieje co 2h.
no i spokojnie mozesz wypróbowac swoje slow playing, to moze byc recepta na czeste all in we freerolach (zreszta im dłuzej sie utrzymasz w grze-tym wiecej zobaczysz i posmakujesz) :mrgreen:

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 18 sty 2008, 20:00

Natomiast jeśli chodzi o wybór pokerroomu to polecam everest-brak-polskiej-licencji! Poker. Według mnie bardzo dobra platforma dla początkujących gracz. Poczytaj więcej o nim na http://www.everestpoker.com/pl/ lub w dziale everest-brak-polskiej-licencji! Poker na tym forum. Naprawdę polecam!

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 18 sty 2008, 20:10

teraz gram na play money i szukam jakich loosow i zaczynam z takimi slow play, jak zobacze ze koles jest ostrozny to nawet nie zaczynam sie w to bawic.
na Poker Stars-nielegalny-w-PL-! freeroli jest mnostwo tylko nie wszystkie dla polakow

fancik
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: fancik » 19 sty 2008, 14:11

granie na playmoney imo nie mozna nazwac grą w pokera

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 19 sty 2008, 14:34

to grą na freerolach też nie można nazwać grą w pokera w takim razie. Tutaj zupełnie cię nie rozumiem. Na cash gra tak samo dużo loosow, tightpow itp jak na play money. Jeśli strategia sprawdzi się na play money to czemu miała by się nie sprawdzić na cash? Chodzi mi o play money. Każda gra na play money to gra w pokera i zdobywanie doświadczenia uczenie się tellsów, okazja do zrozumienia znaczenia pozycji na stole, odczytania intencji przeciwnika. To, że się różnią sposobem podejmowania decyzji jest oczywiste, ale nie można powiedzieć, że play money to nie jest gra w pokera.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 19 sty 2008, 16:00

gra na play money , niczemu nie sluzy, moze tylko by przywoic zasady pokera.

Wyobraź sobie ze masz AA z reki , trzech przeciwnikow ,a na flopie draw do strita i koloru.
w play money wyglada to tak , a co mi tam 5k nic nie znaczy wejde i zobaczymy.

A na Cash table , hmmm, mocna karta , ale czy najlepsza , moze jescze teraz tak , ale turn i river wszystko moze zmienic , moga pojsc all-iny , i pytanie czy mam tak mocna karte ze jestem w stanie wejsc za 50 euro.

Tam zabawa , a tu kasa.

Nauczyć się można tylko złych nawyków, a co do tellsów , to one na cash table nic ci nie powiedzą. inaczej gra sie na NL1 , a NL10, czy NL50.

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 19 sty 2008, 16:36

rzepa pisze:gra na play money , niczemu nie sluzy, moze tylko by przywoic zasady pokera.

moze ?? to co poczatkujacy maja isc sobie odrazu na kase isc jak nawet nie wiedza jak sie gra? Czy poznanie zasad, sposobu gry i opracowanie swojej malej strategi nie jest potrzebne dla poczatkujacego gracza jakim i ja jestem? To co odrazu mam leciec na kase ? Najpierw zagralem sobie na play money, fajnie wciagneło mnie to teraz staram sie edukowac to przyszlej gry na kase? Powiedz, ze ty nie zaczynales od play money tylko leciales od razu na freerola lub na kase.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 19 sty 2008, 16:50

zasady pokera są bardzo proste, dwie takie same karty to para , pare jest gorsza od dwóch par itd

szczasiek pisze:Powiedz, ze ty nie zaczynales od play money tylko leciales od razu na freerola lub na kase.

Od razy na freerole. :D

Przepis na sukces dla ciebie. play money nie ma wartości edukacyjnych. grasz w freerolach
, by dotrzeć do płatnych miejsc. Wygrywasz minimum np 1 euro , i wchodzisz na NL 1, badz NL2. tzn stoły gdzie minimalnym i maksymalnym buy-in-em jest 1 lub 2 euro. I tu się uczysz naprawdę grać. Na cd pokerze są stoliki z malymi blindami 0.01/0.02.

W tym topicu i na stronce ludzie radzą i pomagają sobie , ale niczego nie nakazują. Twoja
wola czy skorzystasz.

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 19 sty 2008, 17:08

raczej napewno skorzystam, bo ludzie tutaj znają się na rzeczy i trochę rozdań mają za sobą, mimo to nie zgadzam się do końca z twoim osądem, ale każdy ma swoje odmienne zdanie. Obecnie mam 51$ z bonusu na party-brak-polskiej-licencji! poker i bede staral sie cos dzialac na mikro stawkach . Pozdro i samych Royal Flushów :d

fancik
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: fancik » 19 sty 2008, 17:33

chodzi o to ze jak bys gral na pieniądze to bys nie sprawdzal wciemno kazdy all in itp..

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 19 sty 2008, 17:49

i tak nie sprawdzam w ciemno kazdego all ina bo szanuje swoje play money bo poswiecilem czas zeby je zdobyc

fancik
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: fancik » 19 sty 2008, 18:17

i bardzo dobrze mam nadzieje ze tak samo bedziesz gral na reall money gl :)

szczasiek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szczasiek » 19 sty 2008, 18:37

wielkie dzieks, również gl

Wróć do „Podstawy pokera”