PK rodzina, czyli Spiegol bardziej prywatnie niż pokerowo ;)

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

PK rodzina, czyli Spiegol bardziej prywatnie niż pokerowo ;)

Postautor: Spiegol » 23 gru 2011, 19:03

Witam, witam! Czas i na mnie by pojawić się w tajnym, pełnym konspiracji i spisków dziale rozgłośni PK rodzina! :D

Na początek grubo się pochwalę co by mieć dobre wejście w te szlachetne progi:
Jakub Śpiegowski i Ilona Kniczek są zaręczeni.

Tak bynajmniej fakt ten określił facebook ;):P

Drugi blog otwieram tutaj bo raczej nie będę pisał o pokerze, tylko o innych pierdołach z mojego życia.

W pokera już praktycznie nie gram, nawet nie z braku czasu (bo ten by się znalazł), ale z braku chęci i zapału... Nie kręci mnie to w ogóle ostatnio, czasem dla relaksu odpalam sobie Sit&Go 30 osobowe za 5.5$ na heypoker-brak-polskiej-licencji!, prawie zawsze jest FT i często drobne wygrywam, ale podchodzę do tego kompletnie na luzie i bez stresu, od takie oderwanie się od rzeczywistości i powrót do hobby, które uwielbiałem i zabierało mi cały wolny czas ;)

Także pisać tutaj będę o innych sprawach raczej, mimo, że w pokera nie gram to chcę utrzymać z Wami kontakt i nie raz się jeszcze na "PKPT" spotkać, bo live chętnie coś pogram i do tego się "ululam" przy czystej i miłym towarzystwie! :D

PokerKings to dla mnie taka druga rodzinka, jak w temacie działu zresztą, więc pokerowo blado ale kontakt z rodziną utrzymywać trzeba! A ostatnio aż mi głupio, bo codziennie na forum jestem, czytam i przeglądam, a nic nie piszę...

Na koniec chciałbym wszystkim życzyć:

[center]ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT!
SUPER ZABAWY SYLWESTROWEJ!
W NOWYM ROKU:
TYSIĄCE WYGRANYCH!
ZERO BAD BEATÓW!
WYPADU NA WSOP 2012!
[/center]

Pozdro hazardziści! :D

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 23 gru 2011, 19:47

Spiegol pisze:
Jakub Śpiegowski i Ilona Kniczek są zaręczeni.

Tak bynajmniej fakt ten określił facebook ;):P

Przynajmniej.

Gratuluję zaręczyn oraz życzę wesołych świąt również :)

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 23 gru 2011, 20:50

Spiegol hehee ja tez tam grałem te turki. ft było czesto lub prawie zawsze ale w tym przypadku chodzi zeby byc numero uno. Niestety przestałem grać bo hey przestał tolerowac wpłatyt paysafecard. A ja mam zyłke hazardzisty i bardzo często zbaczam do kasyna :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 23 gru 2011, 20:56

Gratuluje :) No proszę a jednak idzie znaleźć odpowiednią kobietę :P
Mam nadzieję, że mimo wszystko spotkamy się jeszcze podczas PKPT :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 25 gru 2011, 10:23

Spiegol pisze:Jakub Śpiegowski i Ilona Kniczek są zaręczeni.

Jakby to powiedziec tak ladnie, pokerowo - Jakub - nice jam, Ilonka, good call :D

A tak na serio - tez mi rewelacja, zawsze powtarzam ze zycie rodzinne jest przereklamowane :D :D :D

alves
-#VIP
-#VIP

Postautor: alves » 29 gru 2011, 19:42

Czytajac teraz twoj blog to tak jakbym czytal wlasne slowa - u mnie zupelnie tak samo, te forum i ludzie są jak narkotyk i nie mozna tego tak latwo zostawic chocby nie wiem jak bardzo sie chcialo.

a co do spotkania to na pewno jeszcze nie jeden raz przyjdzie nam pic wodke po nocach :) i zajebiscie sie bawic np na kartingu. !!

PS. gratuluje zareczyn... wiedzialem ze z tej mąki bedzie jeszcze chleb :D

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 29 gru 2011, 19:51

Panowie - w lutym spotkanie, tez bym chetnie Wasze ryje zobaczyl !!!

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 21 sty 2012, 16:13

Co tu dużo pisać postanowiłem znowu troszkę pograć. Nie będzie to nie wiadomo co bo czasu nadal niewiele, ale chciałbym spróbować znowu swoich sił ;)

Napisałem już na shoutboxie, ale napiszę i tutaj: jeśli ktoś ma jakieś ebooki, filmiki, linki do artykułów lub cokolwiek innego, jakieś ciekawe pozycje dotyczące gry SnG fullring to chętnie przyjmę info na blogu czy PW ;)

W dodatku kto z Was gra sporo SnG lub po prostu skupia się na tej odmianie gry ręka do góry! Wymienimy się gadu czy skype, żebym mógł czasem z kimś podyskutować o grze! :)

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 21 sty 2012, 17:43

turbo czy non-turbo?

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 21 sty 2012, 19:27

Spiegol, a w sumie jak za bardzo czasu nie masz to dlaczego grasz FR a nie SH. Po sobie widze z to bardzo korzystne :mrgreen:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 21 sty 2012, 20:00

@Majkel
Wolę zdecydowanie normal, co prawda muszę się zastanowić nad turbo z racji małej ilości czasu, ale na początek z non-turbo jakbyś miał by był git ;)

@yerzy
Nie wiem, nigdy nie grałem SH, zawsze to trzeba troszkę luźniej grać, no i nie znam się tam kompletnie, ale fakt, faktem - mało czasu, więc może to dobry pomysł.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 22 sty 2012, 08:55

Spiegol pisze: jeśli ktoś ma jakieś ebooki, filmiki, linki do artykułów lub cokolwiek innego, jakieś ciekawe pozycje dotyczące gry SnG fullring to chętnie przyjmę info na blogu czy PW ;)

W dodatku kto z Was gra sporo SnG lub po prostu skupia się na tej odmianie gry ręka do góry! Wymienimy się gadu czy skype, żebym mógł czasem z kimś podyskutować o grze! :)

Spiegol, jeśli dobrze pamiętam kiedyś grałeś całkiem sporo sitów i temat ogarniałeś dobrze, co do materiałów typu arty, ebooki i filmy to poza anglojęzycznymi nie ma dużo dobrych materiałów do STT po polsku. Stylu tight agressive chyba nie zapomniałeś :wink: , więcej Ci wiedzieć nie potrzeba na początek :mrgreen:

Kiedyś polecałem ci pewien rodzaj sitów, które zacząłeś z powodzeniem grać ;)
Ja grinduję je ponad 1,5 roku tylko, że teraz w wersji Turbo, z przyzwoitym ROI, także jak coś wal na gg :tak:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 22 sty 2012, 10:51

No właśnie zastanawiam się na jaki room uderzyć, potrzebuje ruchu po prostu bo jak siadam to nie mam dużo czasu, a na heypoker-brak-polskiej-licencji! wieczorem po pracy siadam i czekam kilka-klikanaście minut na sitka 3.3$ !! A niestety nie stać mnie po powrocie na więcej niż 2-3$ BI :PxD przy mojej ilości czasu na jakiś grind i dobrą ofertę rakeback też nie ma co liczyć, więc nie wiem czy P* i mniejszy rake nie będzie dobrą opcją dla mnie.

tommko, ale może być po angielsku, nie robi mi to dużej różnicy ;)

Awatar użytkownika
dviper
-#VIP
-#VIP

Postautor: dviper » 22 sty 2012, 10:59

Spiegol, nie chce tu robić jakiejś reklamy czy coś :) Ale jeśli chodzi o ofertę sng to jednak P* nie ma sobie równych. O każdej porze dnia i nowy jest z kim zagrać. Swego czasu więcej grałem rano, godzina 9-11, nie miałem problemu żeby w kilka minut otworzyć 8 stołów. A mają też ten program vip stellar, więc jakieś dodatkowe dolarki zawsze wpadną co jakiś czas.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 22 sty 2012, 11:14

Hmmm, wydawało mi się, że na P* rake w STT to mniej niż 10%, a przed chwilą sprawdzam: sng 1,5$ = 1,29+0,21 ! To samo z 3,50$ = 3,11+0,39 ! Byłem przekonany też, że oferta dotycząca BI też jest bogatsza, sitki są za 1,5$ 3,5$ 7$ 15$, zawsze tak było?! A gdzie jakieś za 2$, standardowe 5$ czy 10-11$??

Knockouty wyglądają trochę lepiej bo 1,08+0,27+0,15 (więc 0,15 rake przy 1,5 BI = 10%).

Jakieś to wszystko dziwne tam :P to jest cała oferta z niskim BI STT czy coś przegapiłem, filtrami zamazałem?!

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 22 sty 2012, 11:17

Spiegol pisze:tommko, ale może być po angielsku, nie robi mi to dużej różnicy ;)

sitandgoplanet, i to co napisał Colin Moshmann - typowe matematyczne podejście do ICM.

tylko zastanawiam się po co Ci to potrzebne ?

zacznij po prostu na razie grać, przecież nie bedziesz teraz siadał i analizował poprawność fazy push/fold gdy masz na BU 7-9BB a blindy są loose :lol:

Graj, graj poczuj przyjemność wygrywania a dopiero potem możesz zacząć szukać materiałów.

Co do softu dla sng, to ruch i to dobry jest tylko na P*.
Zawsze i o każdej porze znajdziesz szybko stoliki do gier. Nie ważne ilu osobowe od 9os-180os, na niskich stawkach moment się zawsze ładują.

EDIt:

co do stawek to w zeszłym roku P* zmieniło wpisowe do Sng, częśc wycofało, część zmieniło, rake trochę podnieśli.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”