Pierwszy blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
Markos4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markos4 » 23 cze 2012, 11:46

Za mną kolejne rozdania s&g i narazie do tej pory to nie za wesoło jest , przerwa tym razem mi nie posłużyła . Staram się grać tak bardzo ostrożnie jak nigdy np pasować parę JJ po folpie 8 K A ponieważ za duże ryzyko było utraty sztonów , dwa razy z rzędy taka sytuacja miała miejsce . Tym bardziej że widziałem że zawodnicy z którymi gram wcale nie blefują . Ciekawią mnie lecz myśli co by było gdyby ...
-kareta
-trójka
-strit
-...

Zobaczymy co pokażą nam kolejne rozdania ;)

Awatar użytkownika
Markos4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markos4 » 27 cze 2012, 07:49

Wczorajsze rozgrywki poszły mi tym razem na plus , myślę że pomału wracam do formy jak wcześniej . Coraz lepiej rozgrywam flopa , pod szlifować chcę jeszcze podbicia lub przebicia przed flopem z dobrą kartą lub z parą na ręce .Zastanawiam się też nad zagraniem w jakimś turku z wpisowynm np do 4 € , ponieważ jak nie spróbuję to się nie dowiem na własnej skórze jak tam jest . Czas wolny od turków "Ligastadencka" i "pokerking" jest cieżkim czasem :mrgreen: bardzo podobają mi się te turnieje , całe szczęście ten pierwszy wróci na paradisepoker tuż po wakacjach ;) . Wysoko stawiam sobei teraz poprzeczkę i pragnę awansu do top 3 w popularnym LS .
Zaglądałem też w ostatnim turnieju tego sezonu i nasza uczelnia zakończyła klasyfikację na dobrym 4 miejscu . Jeśli dobrze nasi gracze popracują nad formą to może i nawet na poduim uda się stanąć i będzie prywatny turniej tylko dla nas :mrgreen: :mrgreen: .... nie mogę się już doczekać tych turków .

Awatar użytkownika
Markos4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markos4 » 28 cze 2012, 23:16

Kurczę coś nie mogę za bardzo jeszcze się wpasować do swoich ustawień w grze szczególnie przed flopem gdy następują duże podbicia a ja mam karty typu A 8 (w kolorze) itp. Coraz więcej czasu poświęcam jak już wcześniej w innych postach wspominałem na oglądanie w tv i na YouTube filmików z wydarzeń z różnych turniejów o bardzo wysokie stawki . W dzisiejszej sesji moje czołgi czyli "10 10" , "JJ" i też "AA" a nawet "KK" zawiodły mnie ... praktycznie wszystko rozstrzygało się na riverze .
Jeszcze nie czuję się aż tak bogaty w wiedzę i doświadczenia aby wejść na wyższe stawki .
Szerze mówią to jakieś drobne freerolle bardzo dobrze mnie relaksują i rozprężają , po taki turku i awansie do top 100 (na 5000 graczy) motywuję mnie i bardziej umacnia mnie w grach s&g .To by było jeśli chodzi o poker ale też bym chciał parę słów powiedzieć o euro 2012 .

Euro 2012
Myślę że sporo niespodzianek tych dobrych i złych miały te mistrzostwa w sobie . Za bardzo to wielkiej fortuny igrać się nie udało lecz tym razem nie chodzi o pieniądze tylko o wrażenia i emocje związane z grą .Pozytywnie wyjściem z grupy zaskoczyły mnie takie drużyna jak : Grecja , Włochy i Portugalia .Przed tymi wszystkimi meczami grupowymi byłem pewny że Holandia to będzie jednym z faworytów do tytułu mistrzowskiego lecz wyszło jak wyszło . Zaglądając i oceniając mecze ćwierćfinałowe tym razem wszystko poszło po mojej myśli ;) . Szkoda że Portugalia zawiodła z Hiszpanią w półfinale bo na prawdę mieli ogromną szanse na awans . Piękną grę zaprezentowali nam Włosi i pokazali klasę i zaprzeczyli tym wszystkim pogłoską przed euro że "włochy nie wyjdą z grupy a nawet jak wyjdą to daleko nie zajdą" , było w tym trochę prawdy bo ich mecze przed euro (sparingowe i towarzyskie) nie były rewelacyjne , aczkolwiek może to było taką przykrywką . Dla mnie to jest taki czarny koń tego turnieju liczę że poradzą sobie w finale z Hiszpanami bo sobie na to w pełni zasłużyli :mrgreen:

Awatar użytkownika
Loncik
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: Loncik » 29 cze 2012, 07:52

Markos4, cieszę się, że ktoś w końcu dostrzega ładną grę Włochów. Ich grą interesuję się od mistrzostw u nich w 1990 roku (widziałem wszystkie ważniejsze mecze i wiele mniej ważnych). W sparingach nigdy nie prezentowali się dobrze (nie przykładają się do gry o pietruszkę) i ze wszystkich tych utartych sloganów o ich grze, jeden wydaje się być trafiony. Włosi są drużyną turniejową.

Jedna rzecz mnie mocno zawsze wkurwiała. Nawet jak wygrają te Euro, to minie parę tygodni i stereotyp brzydko grających, symulujących, tylko się broniących Włochów wróci.. Będzie powtarzany przez "specjalistów" w studio TV, a za nimi zwykłych ludzi, którzy mają wyłączone własne myślenie. Chodzę czasami do piaskownicy z dzieciakiem i ile ja się tam ostatnio nasłuchałem od innych tatusiów bzdur na temat ich gry. Ale jak zapytałem dlaczego, poprosiłem o przykłady, to się okazało, że oni to się w sumie piłką za bardzo nie interesują. No ale i tak ich nikt nie lubi :mrgreen: :)

A i jeszcze jedno. Dla mnie gra Hiszpanii (Barcelony) to jest właśnie antyfutbol. Nie mogę już oglądać tego klepania i trzymania piłki po 70% czasu gry, gdy nie prowadzi to do zdobywania bramek. To taka inna forma bronienia się. Hiszpania mogłaby być mistrzem, gdyby zorganizowano turniej w "dziada". Ja chcę oglądać piłkę...

Także ciężki los kibica Włochów (jeszcze cięższy kibica Polski). Ale miejmy nadzieję, że po raz kolejny Włosi utrą nosa wszystkich "fachowcom". FORZA ITALIA

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 29 cze 2012, 08:12

Loncik pisze:Włosi są drużyną turniejową.

Chyba wtedy gdy korupcja ich rozpierdala w kraju ;)

Loncik pisze:Nawet jak wygrają te Euro, to minie parę tygodni i stereotyp brzydko grających, symulujących, tylko się broniących Włochów wróci.. Będzie powtarzany przez "specjalistów" w studio TV, a za nimi zwykłych ludzi, którzy mają wyłączone własne myślenie.

EE już co raz częściej gadają, że nie ma catenaccio.

Loncik pisze:A i jeszcze jedno. Dla mnie gra Hiszpanii (Barcelony) to jest właśnie antyfutbol. Nie mogę już oglądać tego klepania i trzymania piłki po 70% czasu gry, gdy nie prowadzi to do zdobywania bramek. To taka inna forma bronienia się.

Masz rację, na tym turnieju nie prowadzi do zdobywania bramek bo nie ma kto ich strzelać. Ale skoro pijesz do Barcelony to zobacz sobie na statystyki bramkowe i wróć do tego co napisałeś.

Awatar użytkownika
Markos4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markos4 » 29 cze 2012, 12:37

Myślę że nie chodziło tutaj o wyśmianie się z barcelony lecz o to jak oni grają i jakie taktyki mają , gdyby zdobywali tyle goli ile trzeba wygrali by ligę bez problemu . Też ich za to nie lubię bo ich mecze są dla mnie nudne i nieciekawe zdecydowanie wolę real madryt ;) Ciesze się że rozkręcił się temat piłki nożnej ;) każdy nie się wypowie w soim imieniu i użyję ciekawych i prawdziwych statystyk .

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 29 cze 2012, 12:43

Włochy nigdy nie grały catenaccio bo to wynalazek Herrery w Interze który dał Interowi puchar europy :P No ale Włosi zawsze słynęli z dobrego zorganizowania w obronie stad rygiel został przypisany do kadry co jest oczywistą bzdurą.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 29 cze 2012, 13:20

Ciężko naprawdę słucha i czyta się te brednie. Wiadomo, że dla przeciętnego kibica liczy się w meczu grad goli, bo nie ma pojęcia co to jest taktyka.
Twierdzenie, że Hiszpanie grają antyfutbol jest zbrodnią! Jedna jedyna Portugalia zagrała odważnie i Chorwaci w końcowym fragmencie meczu, ale gdy tylko wyszli zza podwójnej gardy dostali sztukę. Cały świat gra przeciw Barcelonie i reprezentacji Hiszpanii zza podwójnej gardy, a otwarta gra kończy się cztery w plecy. W życiu nikogo nie będę przekonywał do tego, aby kibicował Barcelonie, Realowi, czy reprezentacji Hiszpanii ;) Wiem natomiast jedno, a mianowicie co to znaczy dla piłkarza, jeżeli w meczu drużyna przeciwna posiada piłkę 75%
Nie zrozumie ten kto nie przeżył, bo on chce mieć 10 goli w meczu.
Właśnie taktyka drużyn, które stają przeciw Hiszpanii sprawia, że strzelanie goli jest 3x trudniejsze. Mam nadzieję, że Włosi pokażą to co z Niemcami w starciu z Hiszpanią i będzie piękny finał, czego Wam wszystkim życzę.

Markos przepraszam, że na Twoim blogu urządziłem sobie pogawędkę.

Awatar użytkownika
Markos4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markos4 » 30 cze 2012, 13:35

No i dobra passa nie potrwała zbyt długo ... znowu mocne karty ulegały taki gównom jak 66 44 Q2 żenujące sytuacje ! KK nawet zostało przygniecione prze 10 4 .
Z moim szczęściem to powinienem grać na stołach ubezpieczonych z jackpotem :mrgreen: przynajmniej jak przegram z karetą to mi coś tam skapnie z nagrody gwarantowanej . Czas chyba zrobić sobie kolejną przerwę , dodatkowo te upały wykańczają mnie ..... może trzeba wybrać się nad jeziorko , grilla oczyścić głowę od pokera i po powrocie wrócić na stoły ;)

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 02 lip 2012, 09:44

kolejny blog i podobne opisy jak u mary
lipa panowie albo jednak prawdziwa kasa idzie kiedy stawki są prawdziwe a ni mikro
nadal podtrzymuje swoją opinię że to brak poszanowania dla kasy
przecież łątwo jest sprawdzić 4 BB jeśli jest to tylko dolar a trudniej już przebić 4BB kiedy jest to już powiedzmy 4 dolary.
Dla zagraniczniaków te centy to shit który można poświęcić i stąd te dziwne sprawdzenia

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 03 lip 2012, 18:50

buba78 pisze:kolejny blog i podobne opisy jak u mary
lipa panowie albo jednak prawdziwa kasa idzie kiedy stawki są prawdziwe a ni mikro
nadal podtrzymuje swoją opinię że to brak poszanowania dla kasy
przecież łątwo jest sprawdzić 4 BB jeśli jest to tylko dolar a trudniej już przebić 4BB kiedy jest to już powiedzmy 4 dolary.
Dla zagraniczniaków te centy to shit który można poświęcić i stąd te dziwne sprawdzenia

dlatego są gracze przygrywający i wygrywający ;)
Na wyższych stawkach są lepsi gracze i jeszcze bardziej obiliby Ci dupsko mimo, że może Ci bardziej respektowali by Twoje bety :P

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”