pierwsza wplata
- jemjogurt
- -#pretendent

pierwsza wplata
Chcialbym sobie wplacic 100 $ i pograc w pokera. Teraz pytanie - wiele pokeromow oferuje 100% lub nawet wiecej, nie zaglebialem sie w to i dlatego pytam - ktory jest najbardziej atrakcyjnieszy pod wzgledem latwosci wyrobienia bonusu grajac na najnizszych mikro stawkach? i czy grajac maja konto u buka moze skorzystac z promocji pokerowych u niego?
- wheeny
- -#zasłużony

jemjogurt, wpłać na room, na którym jest rakeback. Bonusy są fajne, ale jeżeli nie masz masakrycznego volume, to będzie Ci trudno uwolnić cały bonus.
Teraz spójrz na FTP, drugi co do wielkości room. Rozejrzysz się chwile po necie i znajdziesz ofertę, w której na ten room masz 27% rakeback, plus jakiś uwalniany bonus od wpłaty, plus czasem jeszcze coś (np. pracujesz sobie na książkę, software, cokolwiek).
Te nagrody mogą być poza zasięgiem (nie zdążysz z punktami w 30 / 60 / 90 dni), ale RB będziesz dostawał zawsze, raz na tydzien 27% tego, co wydałeś na rake.
Bonusy są przez chwilę i się kończą, RB jest na zawsze.
Teraz spójrz na FTP, drugi co do wielkości room. Rozejrzysz się chwile po necie i znajdziesz ofertę, w której na ten room masz 27% rakeback, plus jakiś uwalniany bonus od wpłaty, plus czasem jeszcze coś (np. pracujesz sobie na książkę, software, cokolwiek).
Te nagrody mogą być poza zasięgiem (nie zdążysz z punktami w 30 / 60 / 90 dni), ale RB będziesz dostawał zawsze, raz na tydzien 27% tego, co wydałeś na rake.
Bonusy są przez chwilę i się kończą, RB jest na zawsze.
- darkog
- -#aktywny

jak do tej pory nie spotkałem się żeby nie można bylo skorzystać z obu promocji pokerowej jak i bukmacherskiej, co do bonusu pokerowego to zależy czego po nim oczekujesz bo jest kilka rodzaji np.
- bonusy instant - dostajesz kase i musisz spełnic określone warunki
- bonusy które są uwalniane np po 5$ za 50pkt i automatycznie dopisywane do konta
- bonusy które są uwalniane np po 5$ za 50pkt, ale dopisanie następuje raz w miesiącu
musisz także wziąść pod uwagę w jakiej sieci najlepiej Ci się gra i jaką odmiane pokera...
z tego co sie orientuje to ostatnimi czasy najłatwiejszy do uwolnienia bonus był na Stargames tyle że mają własne oprogramowanie i układy wygrywające u nich sa bardzo wysokie (poziom tragiczny ludzie limpują ze wszystkim niewiele pokera sam fart), najlepiej czekac na nutsy
- bonusy instant - dostajesz kase i musisz spełnic określone warunki
- bonusy które są uwalniane np po 5$ za 50pkt i automatycznie dopisywane do konta
- bonusy które są uwalniane np po 5$ za 50pkt, ale dopisanie następuje raz w miesiącu
musisz także wziąść pod uwagę w jakiej sieci najlepiej Ci się gra i jaką odmiane pokera...
z tego co sie orientuje to ostatnimi czasy najłatwiejszy do uwolnienia bonus był na Stargames tyle że mają własne oprogramowanie i układy wygrywające u nich sa bardzo wysokie (poziom tragiczny ludzie limpują ze wszystkim niewiele pokera sam fart), najlepiej czekac na nutsy
- jemjogurt
- -#pretendent

- wheeny
- -#zasłużony

jemjogurt, nie schodź poniżej ipokera jeżeli chodzi o sieci, bo będzie mało graczy. Szukanie dobrej gry dłużej niż sama gra to straszna kara.
Moja rada, zależnie od tego co chcesz grać ("holdem" to mało - chodzi Ci o NL cash, turnieje, HU?), wpisz w google "rakeback" i znajdź jakiś room, który należy do jakiejś dużej sieci i oferuje spory RB oraz ma duży ruch w tej odmianie, którą wybrałeś.
Niestety obecnie ipoker nie oferuje oficjalnego RB, zostaje Ci party-brak-polskiej-licencji! Gaming, Ongame, Entraction, Bossmedia i Cereus. Cake nie polecam, za mało ludzi. Pewnie zapomniałem o jakichś... Google it.
Ważne jest, żeby w grze, która Cię interesuje był mały rake. Przykład: na ipoker najtańsze HUSNG ma 5% rake. A na Ongame najtańsze mają 20% rake, a droższe 10%. Wtedy RB 30% nic Ci nie daje, bo i tak sumarycznie płacisz większy rake niż na ipoker bez żadnego RB.
Musisz to sam policzyć, gotowej recepty nikt nie poda.
Moja rada, zależnie od tego co chcesz grać ("holdem" to mało - chodzi Ci o NL cash, turnieje, HU?), wpisz w google "rakeback" i znajdź jakiś room, który należy do jakiejś dużej sieci i oferuje spory RB oraz ma duży ruch w tej odmianie, którą wybrałeś.
Niestety obecnie ipoker nie oferuje oficjalnego RB, zostaje Ci party-brak-polskiej-licencji! Gaming, Ongame, Entraction, Bossmedia i Cereus. Cake nie polecam, za mało ludzi. Pewnie zapomniałem o jakichś... Google it.
Ważne jest, żeby w grze, która Cię interesuje był mały rake. Przykład: na ipoker najtańsze HUSNG ma 5% rake. A na Ongame najtańsze mają 20% rake, a droższe 10%. Wtedy RB 30% nic Ci nie daje, bo i tak sumarycznie płacisz większy rake niż na ipoker bez żadnego RB.
Musisz to sam policzyć, gotowej recepty nikt nie poda.
- wheeny
- -#zasłużony

jemjogurt, moim skromnym zdaniem nie dasz rady wyrobić bonusu $100 na mikrostawkach. Policz to na spokojnie - tam prawie nie ma rake.
Serio musiałbyś chyba osiągnąć cap otwartych stolików na raz, żeby w ogóle nabijać jakieś sensowne punkty.
Podam Ci mój śmieszny przykład. Akurat zacząłem się uczyć HUSNG, których przynajmniej na początku nie da się sensownie multitablować. Koszt to $1 + 5 centów rake. 5 centów rake turniejowego na iPoker w roomie, który gram, to 0.85 punkta pokerowego. Bonus uwalnia się w tempie $5 za każde 600 punktów pokerowych. Czyli trzeba zagrać 705 turniejów na każde $5 bonusu. Czyli wpłata $30 przy bonusie 100% wymaga zagrania 4235 turniejów, by uwolnić cały bonus. A na uwolnienie bonusa na ogół jest między 1 a 3 miesiące, co daje między 141 a 48 turków dziennie. Realnie mogę zagrać do 20.
(Oczywiście w wyliczeniu pominąłem fakt, że zagranie 4235 $1.05 HUSNG z roi nawet tylko 5% da mi profit $220 i będę już grał inne stawki, a bonus $30 będzie dla mnie mało / średnio istotny.)
Za cash rake leci wolniej niż turnieje praktycznie na każdym roomie. Zrób takie dokładne wyliczenie dla siebie. I jeśli nie grasz dziesiątek tysięcy rąk tygodniowo to w ogóle o tym nie myśl.
A jeżeli grasz, to skorzystaj z naszej szkoły grinderów na chilli poker.
Serio musiałbyś chyba osiągnąć cap otwartych stolików na raz, żeby w ogóle nabijać jakieś sensowne punkty.
Podam Ci mój śmieszny przykład. Akurat zacząłem się uczyć HUSNG, których przynajmniej na początku nie da się sensownie multitablować. Koszt to $1 + 5 centów rake. 5 centów rake turniejowego na iPoker w roomie, który gram, to 0.85 punkta pokerowego. Bonus uwalnia się w tempie $5 za każde 600 punktów pokerowych. Czyli trzeba zagrać 705 turniejów na każde $5 bonusu. Czyli wpłata $30 przy bonusie 100% wymaga zagrania 4235 turniejów, by uwolnić cały bonus. A na uwolnienie bonusa na ogół jest między 1 a 3 miesiące, co daje między 141 a 48 turków dziennie. Realnie mogę zagrać do 20.
(Oczywiście w wyliczeniu pominąłem fakt, że zagranie 4235 $1.05 HUSNG z roi nawet tylko 5% da mi profit $220 i będę już grał inne stawki, a bonus $30 będzie dla mnie mało / średnio istotny.)
Za cash rake leci wolniej niż turnieje praktycznie na każdym roomie. Zrób takie dokładne wyliczenie dla siebie. I jeśli nie grasz dziesiątek tysięcy rąk tygodniowo to w ogóle o tym nie myśl.
A jeżeli grasz, to skorzystaj z naszej szkoły grinderów na chilli poker.
- jemjogurt
- -#pretendent

- wheeny
- -#zasłużony

jemjogurt, "grind" to generalnie mielenie / ścieranie. Ale chodzi tu o wkładanie masy czasu i wykręcanie ogromnego wolumenu rozegranych gier / rąk. Typowy warsztat grindera to wiele sesji dziennie i wiele otwartych stołów na raz.
Ale użyłem tego tylko w sensie nazwy, zajrzyj na nasze forum jest sekcja "szkoła grinderów chillipoker" - może Glory Cię jeszcze przyjmie. Nie wiem czy jeszcze jest ta promocja, doczytaj.
Ale użyłem tego tylko w sensie nazwy, zajrzyj na nasze forum jest sekcja "szkoła grinderów chillipoker" - może Glory Cię jeszcze przyjmie. Nie wiem czy jeszcze jest ta promocja, doczytaj.
- darkog
- -#aktywny

- jemjogurt
- -#pretendent

-
Bobo
- -#pretendent

wheeny pisze:
Za cash rake leci wolniej niż turnieje praktycznie na każdym roomie.
Przecież grając SSS (pomijając to że prawdziwego SSS da się teraz grać tylko na paradise-brak-polskiej-licencji! i PS)
Rake leci błyskawicznie. Ja na micro wyrobiłem 200 $ na ftp. W 2 tygodnie. Z samej gry byłem na minus
- FarseerPL
- -#aktywny

No wlasnie ja mam pytanie na jakiej dokladnie zasadzie dziala rejk na full tilcie tzw ile % i czy rejk obowiazuje wszytkich graczy
a teraz ma mam 2 bardzo istotne dla mnie pytanie : mialem na fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker kiedys 50$ z spam jednak zgralem je do 0 bylo to okolo 6 miesiecy temu,
teraz chcialbym wpalacic na fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker okolo 60$ i tu pojawia sie moje pytanie czy bedzie mnie obowiazywal bonus 100$ od pierwszej wplaty i czy bede mial rejk back ? z góry dziekuje za odpowiedz
poza wplata z poker startegy nigdy oczywiscie nie mialem tam robionych wplat.
a teraz ma mam 2 bardzo istotne dla mnie pytanie : mialem na fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker kiedys 50$ z spam jednak zgralem je do 0 bylo to okolo 6 miesiecy temu,
teraz chcialbym wpalacic na fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker okolo 60$ i tu pojawia sie moje pytanie czy bedzie mnie obowiazywal bonus 100$ od pierwszej wplaty i czy bede mial rejk back ? z góry dziekuje za odpowiedz
- wheeny
- -#zasłużony

-
j.lupino
- -#aktywny

FarseerPL pisze:No wlasnie ja mam pytanie na jakiej dokladnie zasadzie dziala rejk na full tilcie tzw ile % i czy rejk obowiazuje wszytkich graczy
teraz chcialbym wpalacic na fulltilt-brak-polskiej-licencji! poker okolo 60$ i tu pojawia sie moje pytanie czy bedzie mnie obowiazywal bonus 100$ od pierwszej wplaty i czy bede mial rejk back ? z góry dziekuje za odpowiedzpoza wplata z poker startegy nigdy oczywiscie nie mialem tam robionych wplat.
jak założyłeś konto przez spam ,będziesz miał 27% rakeback wypłacany co tydzień .
- FarseerPL
- -#aktywny

- RandomOne
- -#aktywny

FarseerPL pisze:jestes tego pewien bo jak mialem to 50$ od spam to nei maialem zadnego rake backu chyba ze teraz jak wplace jakies $ to sie uaktywni ?
Musisz mieć rake back bez pierwszej wpłaty jeśli otwierałeś konto przez serwis PS.
Ja pół roku temu założyłem konto przez w/w stronę, otrzymałem 50$ nie robiąc jeszcze żadnej wpłaty i otrzymuję cotygodniowo zwrot rake.