jestem Paweł, na starsach PawelTHE1st na innych pokerroomach Cycushek.
Dziś mam 20 lat, ale poker interesował mnie od kiedy pamiętam.
Jako mały brzdąc widywałem wujków, którzy przy piwie i papierosach grali w karty. Od najmłodszych lat strasznie mnie pociągał ten klimat, przez co zaczęły też mnie pociągać karty.
Gdy miałem 15 lat w Polsce na wielu stacjach telewizyjnych zaczął się reklamować PokerStars-nielegalny-w-PL!. Wielu z Was pewnie pamięta tą reklamę :
http://www.youtube.com/watch?v=lGiWI8UrE2M
Wtedy dowiedziałem się że można grać w pokera online. Miałem 15 lat, ale mam 5 lat starszego brata więc wiedziałem że nie będzie problemu jeżeli cyknę pare fotek jego dowodu osobistego :p.
Grałem w tych freerollach, tylko z wiedzą jakie pokerowe układy są najsilniejsze. Sam zdawałem sobie sprawę z niektórych matematycznych obliczeń, że jeżeli spadają dwie karty do koloru, to lepiej podbić żeby mu się nie zgadzało itp.
Ale jak patrzę na to teraz to się śmieję, bo myślałem też "O Boże czemu Ci idioci podbijają na początku, przecież nie wiedzą co spadnie na stół" Ugrałem w tych freerollach jakieś smieszne pieniądze, które jednak mimo mojego zapału do pokera jednak się rozpływały. Może nie przez brat swojej taktyki gry, ale przez to że nie da się ugrać przy grach stołowych nic z 3 buy inami :p.
Mijały miesiące, a ja szukałem coraz więcej o pokerze..
W następne lato, moja wiedza była już wystarczająca żeby podczas wakacji przejść według moich zasad bankroll management na NL10, na którym robiłem dziennie 66,1/3 zł. Od zawsze prowadziłem dużo zapisków robię to do dziś.
Zapisuję sobie czas rozpoczęcia sesji, ilość kasy i pktów. Oraz zaznaczałem sobie ile razy poker był dla mnie łaskawy i wygrałem all-ina którego powinienem więcej razy przegrać.
Robiłem tak wszystkie lata oprócz obecnego i poprzedniego. Teraz bo miałem dużo zajęć, a ostatnie z powodów rozterek sercowych xD.
W tym blogu coś będę pisał, ale Bóg wie co