PawelTHE1st - Od zera do.. jeszcze nie wiem czego.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

PawelTHE1st - Od zera do.. jeszcze nie wiem czego.

Postautor: PawelTHE1st » 13 sie 2013, 11:00

Cześć,
jestem Paweł, na starsach PawelTHE1st na innych pokerroomach Cycushek.

Dziś mam 20 lat, ale poker interesował mnie od kiedy pamiętam.
Jako mały brzdąc widywałem wujków, którzy przy piwie i papierosach grali w karty. Od najmłodszych lat strasznie mnie pociągał ten klimat, przez co zaczęły też mnie pociągać karty.

Gdy miałem 15 lat w Polsce na wielu stacjach telewizyjnych zaczął się reklamować PokerStars-nielegalny-w-PL!. Wielu z Was pewnie pamięta tą reklamę :
http://www.youtube.com/watch?v=lGiWI8UrE2M

Wtedy dowiedziałem się że można grać w pokera online. Miałem 15 lat, ale mam 5 lat starszego brata więc wiedziałem że nie będzie problemu jeżeli cyknę pare fotek jego dowodu osobistego :p.

Grałem w tych freerollach, tylko z wiedzą jakie pokerowe układy są najsilniejsze. Sam zdawałem sobie sprawę z niektórych matematycznych obliczeń, że jeżeli spadają dwie karty do koloru, to lepiej podbić żeby mu się nie zgadzało itp.

Ale jak patrzę na to teraz to się śmieję, bo myślałem też "O Boże czemu Ci idioci podbijają na początku, przecież nie wiedzą co spadnie na stół" Ugrałem w tych freerollach jakieś smieszne pieniądze, które jednak mimo mojego zapału do pokera jednak się rozpływały. Może nie przez brat swojej taktyki gry, ale przez to że nie da się ugrać przy grach stołowych nic z 3 buy inami :p.

Mijały miesiące, a ja szukałem coraz więcej o pokerze..

W następne lato, moja wiedza była już wystarczająca żeby podczas wakacji przejść według moich zasad bankroll management na NL10, na którym robiłem dziennie 66,1/3 zł. Od zawsze prowadziłem dużo zapisków robię to do dziś.
Zapisuję sobie czas rozpoczęcia sesji, ilość kasy i pktów. Oraz zaznaczałem sobie ile razy poker był dla mnie łaskawy i wygrałem all-ina którego powinienem więcej razy przegrać.

Robiłem tak wszystkie lata oprócz obecnego i poprzedniego. Teraz bo miałem dużo zajęć, a ostatnie z powodów rozterek sercowych xD.

W tym blogu coś będę pisał, ale Bóg wie co :D W sumie to liczę że za te wypociny z mojego pokerowego życia będę dostawał hasło do Freebuy-a, bo w niedziele grało mi się przewybornie.

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 13 sie 2013, 11:10

Zacząłem na nowo z pokerem 8 sierpnia. Wpłaciłem 16 $, ale 10$ oddałem koledze.
Więc 8 sierpnia miałem 6 $, zacząłem sobie w głowie układać, to w jaki sposób będę grał.

Założyłem że wpłacam 0.80 $, odchodzę gdy mam 1,40$ przy następnym BB. Gdy mam mniej niż 0,50 dokupuję do 0,80. Chciałem mieć po prostu jak najwięcej buy-inów bo gdybym grał za 2 $ miałbym ich 3.
Grając za 0,8$ miałem ich 7.5.
Powiedziałem sobie że skoro tyle wiem to 7,5 buy-in wystarczy żeby się rozkręcić.

Ostatnio na potrzeby konkursu wziąłem udział w ocenie ręki którą można znaleźć tutaj:
http://www.pokerkings.pl/frnl2zoom33-vt22603.htm#325630

Więc skoro tam mało wiedziałem o ZOOM, postanowiłem dziś sobie chwilę zagrać.

O 10:45/10,36$/9,11FPP usiadłem do 4 stołów ZOOM
O 11:13/12,60$/12,10 FPP zszedłem bo uznałem że to nie dla mnie(BRAK INFO O RYWALACH MNIE WYKAŃCZA)

O 11:20 zasiadłem znów do "swojej" gry 6 stołów NL2 buy-in 0,80
zakończyłem ją z wynikiem 14,30$ 13.37FPP

Spisuję sobie ile FPP robię ponieważ chcę wiedzieć czy uda mi się wyrobić 750 FPP żeby uzyskać 10 $ nagrody na koniec roku ^^

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 13 sie 2013, 11:30

Powodzenia i wytrwałości życzę.

A takie info jak ilośc wyrobionych FPP czy innych tam punktów zawsze znajdziesz w oprogramowaniu pokera.

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 13 sie 2013, 11:40

Dawid84 pisze:A takie info jak ilośc wyrobionych FPP czy innych tam punktów zawsze znajdziesz w oprogramowaniu pokera.

Chodzi mi o to ze spisuję FPP, żeby wiedział ile robię średnio na godzinę, żebym wiedział ile godzin/dni będę potrzebował do kolejnej nagrody.
Narazie policzyłem że 6 FPP dziennie starczy żeby wyrobić :)

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 13 sie 2013, 11:54

Polecam Ci poczytać o strategii mss. BI wynosi na NL2 0,8$ a schodzisz ze stołu jak masz powyżej dolca, rebuy jak spadniesz poniżej 0,6$. Masz już prawie 20 BI więc przy solidnej grze nie ma bata byś to stracił. Zoom dobry na punkty fpp ale chyba mniej dochodowy bo tam nawet największe fisze grają w miarę tight. Uwierz, że lepiej zbierać kasę niż punkty więc na nie nie patrz póki co.

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 13 sie 2013, 12:23

Pokeregi pisze: Zoom dobry na punkty fpp ale chyba mniej dochodowy bo tam nawet największe fisze grają w miarę tight. Uwierz, że lepiej zbierać kasę niż punkty więc na nie nie patrz póki co.

Przez te 20 min które grałem stwierdziłem to samo. Chociaż ilość rąk którą zagrałem na tych 4 stołąch w krótkim czasie była dla mnie imponująca. Ale masz rację, nie widziałem żadnej ręki oprócz AA-22 AK AQ AJs u przeciwników. Nie licząc tego gdy ktoś bronił blinda, ale wtedy póle raczej są małe.

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 13 sie 2013, 13:59

Jako że mój bankroll jest malutki gram w dniu 2 freerolle za wpłatę
100K$ Privilege freeroll

Nie szkoda mi czasu, zwłaszcza że łatwo na nich wygrywać po 0,5$ bez żadnego potu na czole, a nie wymagają one ode mnie nic. Grając w nich zajmuję się wszystkim dookoła. A nóż widelec uda się zajść wyżej :p

Gram też jakieś VIP VLUB MONTH -trivia satelite
Wystarczy z nich być 1000 z 15000 i dostaje się ticket na losowanie od 1 $ do 100 000$ więc co mi szkodzi, zwłaszcza że nie przykładam się także do nich, a bycie 1000 to w 99 % fold i w 1 % all in z premium hand :p

A jak trafię do VIP 1M$ giveaway to będę się modlił o fart :p

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 sie 2013, 14:06

PawelTHE1st pisze:A jak trafię do VIP 1M$ giveaway to będę się modlił o fart :p

Z racji, że mam Silverstara już tam jestem, ale to jak szukanie igły w stogu siana :mrgreen:

Powodzenia w grze i wytrwałości w prowadzeniu bloga.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 13 sie 2013, 14:39

PawelTHE1st pisze:Gram też jakieś VIP VLUB MONTH -trivia satelite
Wystarczy z nich być 1000 z 15000 i dostaje się ticket na losowanie od 1 $ do 100 000$ więc co mi szkodzi, zwłaszcza że nie przykładam się także do nich, a bycie 1000 to w 99 % fold i w 1 % all in z premium hand :p

Gdzie to mozna znalezc?:)

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 13 sie 2013, 14:47

bizzarre pisze:Gdzie to mozna znalezc?:)

Turnieje VIP

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 13 sie 2013, 14:53

http://s468.photobucket.com/user/969267 ... 6.jpg.html

tutaj masz ID do kolejnych turniejów, godzinę przed turniejem rejestracja.

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 13 sie 2013, 15:01

Dostep od silver star sie zaczyna?

EDit:

Juz mam. Dzieki:)
Za cienki w uszach jeszcze jestemXD

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 13 sie 2013, 15:07

Ja osobiście jestem Btonze star + wpłata

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 13 sie 2013, 15:42

To nie wiem o co loto ale moze sie uda zarejestrowac. Robilem wplate w sierpniu i mam chrome

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 14 sie 2013, 09:00

No to zaczynamy $100K Privilege Freeroll oraz VIP Club Month - Trivia Satellite.

Po tych dwóch perełkach zasiadam do 6 stołów NL2, jeżeli pogram tak pewien czas, i będzie mi dobrze szło, to spróbuję otworzyć 7, a potem 8 stołów. Jedyny problem to mój monitor który jest mniejszy niż zawsze miałem. miałem kiedyś 21,5 cala, obecnie mam 17 :C.

Postaram się dodać jakieś fajne zagrania z BOOM! :)

Edit:

Odpadłem JJ vs A6, a w drugim po złapaniu turnie koloru, na riverze sparował się stół :p

Zasiadam do NL2 14,5$, nie mam calu. Skończe grać gdy zacznę odczuwać zmęczenie i brak koncentracji.

Edit2:
Na ten moment kończe 13 $ na koncie złamane damy. Muszę też pomyśleć jak grać na tych ludzi którzy siedzą przy 15-20 stołach na raz, bo każda moja konfrontacja z Nimi kończy się +/- O, a dziś nie było normalnych(-takich jak ja) graczy :D

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 14 sie 2013, 10:56

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 14 sie 2013, 12:58

Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, 14:03 przez PawelTHE1st, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mara
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: mara » 14 sie 2013, 13:20

PawelTHE1st pisze:ABSOLUTNA PEREŁKA na którą miałem statystyki i reada :p

:mrgreen: :tak:

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 14 sie 2013, 17:45

A tutaj co się dzieje :p 500$ turbo 10 FPP dostałem AA i jak pięknie wykorzystane.
Aż dziwne że na poker* takie ręce się utrzymują
http://www.boomplayer.com/en/poker-hand ... CAA4787722

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 sie 2013, 17:59

Niestety co do "fajnych rozdań" to mam pewne obiekcje:

Rozdanie z 73c - dramat moim zdaniem. Angażujesz się w pulę z bigstackiem, niepotrzebnie się lvlujesz oop. W ogóle nie ma najmniejszego sensu tam otwierać praktycznie żadnej ręki oprócz premium moim zdaniem. Jesteś mocno nabudowany, nie szukasz akcji w tym momencie. To jest czas na wywalanie shortów, kiedy dostaniesz premium hands, a nie na sexy-bluffy UTG z absolutnie marginalnymi rękoma. Będziesz tak tracił masę żetonów i niepotrzebnie będziesz spadał do shortstacka. Szanuj żetony, które zdobyłeś, korzystaj z nich (w tej sytuacji korzystasz z tego, że nie masz noża na gardle co rozdanie, więc możesz cierpliwie poczekać na dobre ręce).

Rozdanie z 55 - limp jest tutaj bardzo marginalny i moim zdaniem błędny. Generalnie nie masz implied-odds na granie low pocketów, kiedy efektywny stack to około 15bb. Każdy raise za Tobą = musisz zrzucić, albo inwestujesz w rozdanie zbyt dużo i jesteś blisko bycia pot-commited. Właściwie każdy board bez piątki = auto fold. To że udało Ci się w multipocie po limpie obejrzeć flop i złapać seta to czysty przypadek i sporo szczęścia, a także niski poziom przeciwników, którzy nie izolowali preflop. Staraj się unikać takich spotów. Dla mnie standardowo to jest fold, ewentualnie jeśli chcę się w to rozdanie bawić to izoluję limpera i wrzucam all-in'a.

Kolejny błąd imo 99 utg limp. Za dużo limpujesz, to oznaka słabości. W nietypowych przypadkach limp ma rację bytu, natomiast Ty zdajesz się grać na zasadzie: o, mam parę, sprawdzę, może wpadnie set, to się z kimś przelecę. W long runie będziesz na tym tracił. Masz 30bb, dla mnie to jest ręka na bet 2,5/3bb. Co zagrasz jak którykolwiek z przeciwników za Tobą zabetuje za 4bb? Limp/call? Władujesz 15% stacka i grasz middle pocket bez pozycji, znów tak naprawdę modląc się o seta, w przeciwnym razie musisz odpuścić.

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 14 sie 2013, 18:13

drynk pisze:Rozdanie z 73c - dramat moim zdaniem. Angażujesz się w pulę z bigstackiem, niepotrzebnie się lvlujesz oop. W ogóle nie ma najmniejszego sensu tam otwierać praktycznie żadnej ręki oprócz premium moim zdaniem. Jesteś mocno nabudowany, nie szukasz akcji w tym momencie. To jest czas na wywalanie shortów, kiedy dostaniesz premium hands, a nie na sexy-bluffy UTG z absolutnie marginalnymi rękoma. Będziesz tak tracił masę żetonów i niepotrzebnie będziesz spadał do shortstacka. Szanuj żetony, które zdobyłeś, korzystaj z nich (w tej sytuacji korzystasz z tego, że nie masz noża na gardle co rozdanie, więc możesz cierpliwie poczekać na dobre ręce).

+1, do tego ten sizing, który komletnie nic nie daje.. ani nie ciągniesz value, ani nie wywalisz nikogo z rozdania, bez sensu

z 99 też, tak jak drynk pisze, limp jest słaby, w ogóle przy bb50 nie powinieneś openlimpować..

No i te walety, preflop standard, ale dalsze rozegranie mi się już nie podoba. Linia niespójna mi się wydaje. I sizing na river.. trochę mało tam ;)

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 14 sie 2013, 18:42

drynk pisze:
Rozdanie z 73c - dramat moim zdaniem. Angażujesz się w pulę z bigstackiem, niepotrzebnie się lvlujesz oop. W ogóle nie ma najmniejszego sensu tam otwierać praktycznie żadnej ręki oprócz premium moim zdaniem. Jesteś mocno nabudowany, nie szukasz akcji w tym momencie. To jest czas na wywalanie shortów, kiedy dostaniesz premium hands, a nie na sexy-bluffy UTG z absolutnie marginalnymi rękoma. Będziesz tak tracił masę żetonów i niepotrzebnie będziesz spadał do shortstacka. Szanuj żetony, które zdobyłeś, korzystaj z nich (w tej sytuacji korzystasz z tego, że nie masz noża na gardle co rozdanie, więc możesz cierpliwie poczekać na dobre ręce).

Niestety z racji na to jaki to był gracz nie mogę się z Tobą zgodzić bo ten człowiek miał wszystkie staty na zielono, nigdy nie pokazał żadnego dobrego zagrania, i grał zawsze fit or fold. Na dodatek nigdy nie podbijał z wartościową ręką, a uważał się za cwaniaka gdy tylko limpuje z premium hand. Z gościa czytało się jak z otwartej księgi. Inaczej niegrałbym 73

Co do reszty rąk
Czasem daje łajzom poczuć że mają mnie w szachu, że gram tak jak Oni. Potem oddają bo w naturze nic nie ginie :)

PROSZE WSZYSTKICH O WKLEJANIE LINKU Z RĘKĄ KTÓRĄ KOMENTUJECIE :)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 sie 2013, 19:01

PawelTHE1st pisze:PROSZE WSZYSTKICH O WKLEJANIE LINKU Z RĘKĄ KTÓRĄ KOMENTUJECIE :)

Hm... Tylko czy to aby na pewno dobra droga, że my mamy odwalać robotę za Ciebie :>? Mógłbyś numerować ręce, jak wklejasz, i wtedy pisałbym "ręka nr 1" itd.

PawelTHE1st
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: PawelTHE1st » 14 sie 2013, 19:15

No to można napisać "ręka z linku drugiego od góry" ;) :p

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 14 sie 2013, 19:28

Ja nie patrze na linki, tylko otwieram wszystkie, a potem przeglądam i jak coś mam do powiedzenia o ktorejś, to zostawiam w zakładce.. I po chwili o niej piszę. Najlepsza forma byłaby np.:

1. link KK
2. link ATs

;)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”