Pasuj a później płacz

Tutaj możesz zamieszać i komentować informacje dotyczące różnych wydarzeń ze świata pokera.
applee
-#aktywny
-#aktywny

Pasuj a później płacz

Postautor: applee » 17 kwie 2008, 09:14

Chyba nie było tu jeszcze podobnego tematu...

A wiec do rzeczy. Na pewno zdarzało Wam się spasować z kartą, która wydawała się nazwijmy to słaba. A gdy na stole pokazują sie kolejne karty mamy ochote cofnac czas o te kilkadziesiat sekund. Mi ostatnio zdarza sie to bardzo czesto. Ostatnio zagrałem turniej darmowy w ktorym przez pierwsze kilka gier gracze wchodzili all in, najgorsze jest to ze przez te 4 gry gdybym wchodzil zebral bym wszystkie zetony jakie przez ten czas pojawialy sie na stole. 5 gry nie odpuscilem, sprawdzilem i pozegnalem sie z turniejem....

Czy macie na koncie jakies ciekawe sytuacje, kiedy to nie wchodzac omijala Was okazja na spory zarobek? :roll:

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 17 kwie 2008, 09:48

applee, tu nie chodzi o to, żeby cofnąć czas i zastanawiać się co by było gdyby. Przede wszystkim każdy gracz powinien sobie zadać pytanie po określonym rozdaniu "Czy podjąłem dobrą decyzje". Poker polega na podejmowaniu trafnych decyzji.
Ja miałem sytuacje w grze live gdzie wyrównałem do bb na wczesnej pozycji z 25s. Musiałem spasować karty po podbiciu 5bb. Na flopie ukazały się 346s i miałbym royal flusha.
Następna identyczna sytuacja tylko, że z 36 off. Flop 366. Turn 6 i miałbym karetę. Moim zdaniem podjąłem trafną decyzję, ponieważ mógłbym więcej stracić niż zyskać gdyby nic nie doszło.
Te przykłady są po to, aby uświadomić niektórym, że nie ma sensu zastanawiać się co by było gdyby, bo nie na tym polega ta gra.

applee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: applee » 17 kwie 2008, 10:09

wiadomo czasu nie cofniemy ale to boli gdy widzi sie uklady, ktore daja nam nuts a już nie ma nas w grze :roll:

tez zdarzaly mi sie pokery w takich sytuacjach...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

applee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: applee » 17 kwie 2008, 10:10

i jeszcze taki :???:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

lukasz4891
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lukasz4891 » 17 kwie 2008, 12:56

CZasu nie cofniemy ale prawdopodobienstwo trafienia takiego ukladu jest niewielkie zwlaszcza przed flopem i nie warto sie zastanawiac co by bylo gdyby bo mozna wiecej stracic niz zyskać.

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 17 kwie 2008, 14:16

czasami dojdzie nam np jakis runner runner do koloru czy strita ale nigdy nie nalezy plakac z tego powodu poniewaz dojdzie to nam bardzo rzadko, a zebysmy sprawdzali takie zagrania zawsze to na penwo byloby nam to na minus...nalezy grac jak prawdopodobienstwo njest po naszej stronie

applee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: applee » 17 kwie 2008, 14:21

wiadomo, że nie bedziemy plakac, no moze zle to okreslilem w temacie, ale na pewno bedziemy mieli odczucie zalu zwlaszcza gdy zobaczymy ze na stole stawki poszly naprawde wysoko w gore a nas z nasz karta tam nie ma i pozostaje nam tylko patrzec :wink: pewnie czesciej mamy nuts gdy pasujemy niz gdy wchodzimy wiec trzeba przebolec i grac dalej

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 17 kwie 2008, 17:39

Poker to właśnie taka gra w której musisz nauczyć sie przegrywać i wygrywać. I musisz nauczyć się panować nad emocjami. Bo negatywne emocje takie jak złość z błędnej decyzji może tak wpłynąć Ci na beret że znika Twój rozsądek i zagrywasz jeszcze gorzej bo chcesz sie szybko odkuć. jest taka zasade że jak przegrasz np. połowe swoich żetonów w jednym rozdaniu to następne spasuj....

Wróć do „Ciekawostki pokerowe”