[NL][freeroll][FR]para kroli-KK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

[NL][freeroll][FR]para kroli-KK

Postautor: zielony0528 » 14 cze 2008, 14:44

W ciagu tygodnia dostalem 4 razyna lape Kk i wszsytkie te razy przegralem.Jak je mam rozgrywac zeby cos wyciagnac walnac all-in pre-flop czy czekac na flop??
na betssonie przegralem kk vs 87 all-in pre -flop flop J109
screen 1 -all-in pre-flop
screen 2 -all-in pre-flop
screen 3 -all-in flop
Prosze o dobre rady:)Bo po takich rozdaniach sam juz nie wiem :oops:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 17:29 przez zielony0528, łącznie zmieniany 1 raz.

invidia

Postautor: invidia » 14 cze 2008, 14:51

zielony0528,

No nic nie zrobisz...miałam identycznie przegrywałam przez jakiś czas każde KK jakie dostałam , teraz już nie przegrywam z KK:) prześladuje mnie AK , więc jeżeli nie widzisz żadnych szczególnych błędów w swojej grze to po prostu bądź ostrożny.

Mi pomogło to, że nie wchodziłam all in pre flop i spokojnie pasowałam wszelkie podbicia jeżeli widziałam na flopie Asa lub jakieś kolorki i strity :)

Dodam jeszcze, że z tych screenów typowo pechowy jest ten 3, reszte bym zaliczyła do normalnych przegranych :)

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 14 cze 2008, 15:09

para kroli w tym tygodniu jest pechowa tez u mnie...

pierwszy raz odpadlem z jakiegos turka przed FT z KK.. sprawdzil mnie koles z 77 i na turnie dostal 7... zeby bylo smiesznie koles z TT spasowal a river byl T

druga sytuacja dzisiaj na heads upie na turnieju o 10 dolcow [bieda goni biede :P] heads up rzucam KK na preflopie allin, gosc A6 i oczywiscie dostal A... a na riverze 6 :|

rady nie dam bo sam sobie nie radze z KK :< ale nie warto szalec bo zawsze sa jeszcze A...

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 14 cze 2008, 16:24

W kazdym przypadku obojętnie z jakimi kartami Aa KK czy 66 granie all in pre flop jest błędem. Lepiej dać 3xBB i spokojnie rozegrać rozdanie. W pokerze internetowym przywaznie tak jest że gdy dwóch graczy daje all in pre flop wygrywa ten który ma słabszy układ.

Awatar użytkownika
RTOB
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RTOB » 14 cze 2008, 21:55

Ja też jak mam możliwość to nie gram allinów Pre-Flop. Na tym można się strasznie przejechać.
Zaś co do Twoich screenow to szczególnie boli ten schowek01...po prostu miałeś pecha...W innych wypadkach, gdy nie gra się allin pre-flop, można spasować po flopie widząc asa. A tak nie ma już wyjścia

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 cze 2008, 11:33

Markus pisze:W kazdym przypadku obojętnie z jakimi kartami Aa KK czy 66 granie all in pre flop jest błędem.

Wszystko zalezy od stacka i blindow - jak grasz koncowa faze HU, blindy masz 100-200, stack 800 - to walisz ALL-IN nawet z 22 - zawsze to jakas ręka - przed flopem nawet mocniejsza od AK.

Markus pisze:Lepiej dać 3xBB i spokojnie rozegrać rozdanie. W pokerze internetowym przywaznie tak jest że gdy dwóch graczy daje all in pre flop wygrywa ten który ma słabszy układ.

Ciekawa teoria - rozumiez ze realizujesz ją w praktyce z dużym sukcesem? Wedlug Ciebie wystarczy walić ALL-IN preflop z kartami typu 27, 37, 25 itp - i powinienes w tydzien zrobic niezla fortune :-).r

Pozdrawiam

Sith

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 15 cze 2008, 12:20

Podałeś zbyt mało informacji dotyczących rozdania żeby wyciągnąć z tego jakiekolwiek wnioski. Brakuje po prostu historii licytacji,

A jeżeli dobrze rozumiem - pan Markus mając AA w łapie pasuje widząc all-in od innego gracza, bo w końcu niewolno wchodzić all-in preflop?

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 15 cze 2008, 14:27

Panterek pisze:Podałeś zbyt mało informacji dotyczących rozdania żeby wyciągnąć z tego jakiekolwiek wnioski. Brakuje po prostu historii licytacji,

A jeżeli dobrze rozumiem - pan Markus mając AA w łapie pasuje widząc all-in od innego gracza, bo w końcu niewolno wchodzić all-in preflop?

Wydaje mi sie, ze niezbyt zrozumiales wpisy userow :wink:
Zielony nie mogl napisac nic o zadnych licytacjach, bo przeciez wyraznie napisal, ze dal w dwoch pierwszych rozdaniach all in preflop, a w ostatnim all in po flopie.

A co do wchodzenia all in przez Markusa. On ma racje :roll: Obojetnie jakich bys nie mial kart to musisz sie liczyc z tym, ze wchodząc all in preflop to jest to rzut monetą. Owszem, inaczej rozchodzą sie szanse gdy zagrasz all in z KK a jakis fish sprawdzi to z 56, ale NIE MASZ pewnosci, ze na stol nie wejdzie 55, 66, albo najlepiej 566. To czysta loteria, trzeba rozgrywac rece a nie rzucac all in tak samo jak rzucac monetą. Czasem oczywiscie są sytuacje, ze juz na preflopie czlowiek tego all ina rzuca jak widzi, ze jest shortstackiem i bez sensu jest sprawdzac flopa gdy blindy zjadają, trzeba wtedy rzucic tego all ina. Ale przy normalnej fazie turka, dostajac KK czy AA nigdy nie mozemy byc pewni wygranej i wejscie za wszystko moim zdaniem naszej sytuacji za nic w swiecie nie poprawi - mamy dwa wyjscia - albo sie podwajamy (mamy szczescie) albo tracimy wszystko (majac pecha). A nie na tym polega gra w pokera.

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 15 cze 2008, 18:02

SithJarr pisze:Ciekawa teoria - rozumiez ze realizujesz ją w praktyce z dużym sukcesem? Wedlug Ciebie wystarczy walić ALL-IN preflop z kartami typu 27, 37, 25 itp - i powinienes w tydzien zrobic niezla fortune .r

nie nie - nigdzie nie napisałem że nalezy wchodizć tymi kartami all in. Zle mnie zrozumieliście, chodziło mi o to że wsporej liczbie rpzypadkow lepsze karty przegrywają.
Panterek pisze:A jeżeli dobrze rozumiem - pan Markus mając AA w łapie pasuje widząc all-in od innego gracza, bo w końcu niewolno wchodzić all-in preflop?

O pasowaniu nic nie pisałem. I nic też nie pisałem że nie wolno wchodzić all in pre flop bo to jest błąd. Chodzi mi o to że gdy my zaczynamy licytację nigdy nie powinnismy od razu wchodzić all in.
A i jeszcze jedna sprawa na forum wszyscy jestesmy równi więc nie musisz do mnie mówic na per pan.
Pozdrawiam :)

BTW. Ja oglądając EPT live przez ładnych pare godzin non stop widizałem moze z 3 alliny pre flop to chyba o czymś świadczy ???

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 15 cze 2008, 19:08

no blac co za jasna cholera znowu dostalem Kk i znowu przegralem :(:( omg!!!!!!!!!!!!! A10 i oczywisice flop Ai river A to wola o pomste do nieba !!!!!!!czemu zawsze im dochodzi ten glupi as?to jest chore Dostalem wlasnie QQ na reke raise 4BB koles jdeden call flop J56 on daje bet ja daje all-in on call pokazuje 53 turn 7 river 4 zalamac sie mozna i bankrut:):):)kocham paradise-brak-polskiej-licencji!:D na nic te wasze rady jak nad kims jest jakies fatum to nic tego nie zmieni

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 15 cze 2008, 23:37

bardzo zle to wyglada no :P to jest po prostu pech juz mozna przegrac raz , dwa ale tyle razy pod rzad to bardzo niedobrze...dobrze grales all in wyciagales zawsze jak mailes wieksze szanse i w dosyc wczesnej fazie rozdania, czyli wszystko gra..no niestety na kazdego przyjdzie pora ze przegra wszystko po kolei pare razy ze swietna karta :) oby przeszlo szybko!

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 16 cze 2008, 12:15

Pechowe rozdanka z KK, jak rozgrywac? ciezko to sfoldowac, ale jak widzisz asa na flopie, a podbijales pre flop, to raczej to spasowac. Oczywiscie jesli peirwszy podejmujesz decyzje to cont. bet.

Ja pokaze bardzo dziwny przypadek, az mi sie w to wierzyc nie chce.
King of kings, tak to nazwalem.

Zaznaczam i przyrzekam, ze to sie dzialo na jednym stole i pod rzad te 3x, a potem za 4 rozdania kolejny raz. I jak tu nie sadzic, ze softy oszukuja? (Nie gralem ponad tydzien an full tilcie (downswing), ale oczywiscie na malych stawkach teraz...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

invidia

Postautor: invidia » 16 cze 2008, 12:27

Tosiak,

Na Full Tilicie to normalne jest :) Grałam tam, bo miałam jakiś kapitał startowy i to był największy błąd, że wybrałam ten soft. Gdzieś wrzucałam screena z cechą charakterystyczną moich rozgrywek. Chodziło to, że miałam te same karty co przeciwnik, ten sam przeciwnik:)

No ale twoich KingKongów to nic nie przebije chyba :)

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 18 cze 2008, 10:09

jak dla mnie >> w kazdym przypadku przegrałes pechowo
jednak te rozdania mają jedna ceche wspólną
jest za mało na stole >> co to za all in którego kazdy moze sprawdzic
>> tutaj jest twój problem
jak chcesz grac all in z KK to musisz sie przesiasc pietro wyzej
inaczej jestes zmusziny do rozgrywania slow playa

Triglycenide
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Triglycenide » 18 cze 2008, 14:26

mpawlak:"Obojetnie jakich bys nie mial kart to musisz sie liczyc z tym, ze wchodząc all in preflop to jest to rzut monetą. Owszem, inaczej rozchodzą sie szanse gdy zagrasz all in z KK a jakis fish sprawdzi to z 56, ale NIE MASZ pewnosci, ze na stol nie wejdzie 55, 66, albo najlepiej 566. To czysta loteria, trzeba rozgrywac rece a nie rzucac all in tak samo jak rzucac monetą"-wybacz ale kompletna bzdura...wchodzac allin z AA i KK nigdy nie jest to rzut moneta(z AA masz przewage zawsze,z KK tez nie jest mozliwa sytuacja 50 na 50 albo masz przewage minimum75-25(przeciwko AK)albo jestes w plecy z AA(rzadka sytuacja)z AA jesli to tylko mozliwe MUSISZ dazyc do sytuacji allin preflop.

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 23 cze 2008, 08:36

mpawlak pisze:Wydaje mi sie, ze niezbyt zrozumiales wpisy userow :wink:
Zielony nie mogl napisac nic o zadnych licytacjach, bo przeciez wyraznie napisal, ze dal w dwoch pierwszych rozdaniach all in preflop, a w ostatnim all in po flopie.

A co do wchodzenia all in przez Markusa. On ma racje :roll: Obojetnie jakich bys nie mial kart to musisz sie liczyc z tym, ze wchodząc all in preflop to jest to rzut monetą. Owszem, inaczej rozchodzą sie szanse gdy zagrasz all in z KK a jakis fish sprawdzi to z 56, ale NIE MASZ pewnosci, ze na stol nie wejdzie 55, 66, albo najlepiej 566. To czysta loteria, trzeba rozgrywac rece a nie rzucac all in tak samo jak rzucac monetą. Czasem oczywiscie są sytuacje, ze juz na preflopie czlowiek tego all ina rzuca jak widzi, ze jest shortstackiem i bez sensu jest sprawdzac flopa gdy blindy zjadają, trzeba wtedy rzucic tego all ina. Ale przy normalnej fazie turka, dostajac KK czy AA nigdy nie mozemy byc pewni wygranej i wejscie za wszystko moim zdaniem naszej sytuacji za nic w swiecie nie poprawi - mamy dwa wyjscia - albo sie podwajamy (mamy szczescie) albo tracimy wszystko (majac pecha). A nie na tym polega gra w pokera.

Ło matko... powtarzam uparcie - nie ma historii rozdania, w rozumieniu tym, że nie jest powiedziane jak doszło do tych all-in'ów.

Co do rzucania all-inami przed flopem, nie gadaj mi tu bzdur o loterii. AA i KK trzeba rozgrywać dobrze, i właśnie to oznacza że czasami jako pierwsi w rozdaniu wchodzimy all-in z tymi kartami. Proponuję wyrabiać sobie "dobre nawyki" w grze z donkami call'ującymi z 56off, na pewno "zaowocuje" to w przyszłości. Wchodząc all-in preflop z AA przeciwko jakiejkolwiek innej parze mamy jakieś 80% na wygraną. Pokaż mi inną "loterię" w której dostajesz tak duże szanse.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 23 cze 2008, 09:22

Panterek pisze:Co do rzucania all-inami przed flopem, nie gadaj mi tu bzdur o loterii. AA i KK trzeba rozgrywać dobrze, i właśnie to oznacza że czasami jako pierwsi w rozdaniu wchodzimy all-in z tymi kartami. Proponuję wyrabiać sobie "dobre nawyki" w grze z donkami call'ującymi z 56off, na pewno "zaowocuje" to w przyszłości. Wchodząc all-in preflop z AA przeciwko jakiejkolwiek innej parze mamy jakieś 80% na wygraną. Pokaż mi inną "loterię" w której dostajesz tak duże szanse.

Spusc troche z tonu, NAJPRAWDOPODOBNIEJ jestem w bledzie, ale ja nigdy nie staram sie na sile wchodzic all in z AA, KK, bo dla mnie to jest po prostu niedorzeczne - tyle razy juz wtopilem takie coin flipy majac AA z np. QT, ze ja juz dziekuje bardzo za taką akcje. Dobre nawyki z 56off i zaowocowanie w przyszlosci. Nie przesadzasz ? Uwazasz, ze kazdą AA i KK limpuje, a potem sie wsciekam jak przegrywam z 56off ? Jesli tak to faktycznie w ogole nic mi do tego tematu. Wg Ciebie mamy dwa wyjscia - limpowac albo all in ?
80%, ok, dobrze gadasz, przesadzilem z tą loterią.
//Tak btw., jest pewna roznica pomiedzy cash games gdzie gram, a turniejami, ktore rozgrywam rzadziej, w tym wypadku ja mowie tylko o grze cash//
Dlatego ja trzymam sie swojego - nazywaj mnie fishem, ale ja nigdy nie daze sam do wejscia all-in, jesli juz mam wejsc all in to ma to byc reakcja na zagrania przeciwnika.
A z Markusem tez sie zgadzam, ze softy są w stanie stworzyc czasem niesamowite rozdania, a wtedy te 80% szans na wygraną odchodzi w zapomnienie.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 23 cze 2008, 15:30

Jak rozegrać parę KK?
Dobre pytanie :twisted: To wszystko zależy od sytuacji na stole, pozycji i rozmiaru stacku.
All-in z KK nigdy nie gram chyba że jestem shortstackiem :)
Podbijam tak żeby przeciwnik mógł mnie minimalnie przebić, bo gdy mocno podbije to zmuszę do spasowania przeciwników bądź do rozpaczliwego zagrania czyli all-in (akysz asie ze stołu :) ).Jeśli we flopie pojawia się As czasami robię continuation bet, a jeśli widzę że jest opór, to z ciężkim bólem zrzucam karty :(

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 23 cze 2008, 19:04

invidia pisze:Chodziło to, że miałam te same karty co przeciwnik, ten sam przeciwnik:)

He, he ;) też to zauważyłem na full tilcie. Co jeszcze ciekawe na tym robie strasznie często dają sety i tripsy. Aż krew mnie zalewa, jak mam wtedy np. AK ;)

szu
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: szu » 13 lip 2008, 14:04

Para kroli to moja znienawidzona karta, w 4 przypadkach na 5 przegrywam tracac spora kase, gdy wejde all-in to sprawdza mnie ktos z A, ktory oczywiscie dochodzi.

Dzisiaj np. podbilem z para kroli i ktos wszedl za wszystko majac lekko wiecej zetonow niz ja. Oczywiscie sprawdzilem, koles mial 49 :o. Na flopie 4, river 4 i poplynalem!! :evil:

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”