na betssonie przegralem kk vs 87 all-in pre -flop flop J109
screen 1 -all-in pre-flop
screen 2 -all-in pre-flop
screen 3 -all-in flop
Prosze o dobre rady:)Bo po takich rozdaniach sam juz nie wiem

Markus pisze:W kazdym przypadku obojętnie z jakimi kartami Aa KK czy 66 granie all in pre flop jest błędem.
Markus pisze:Lepiej dać 3xBB i spokojnie rozegrać rozdanie. W pokerze internetowym przywaznie tak jest że gdy dwóch graczy daje all in pre flop wygrywa ten który ma słabszy układ.

Panterek pisze:Podałeś zbyt mało informacji dotyczących rozdania żeby wyciągnąć z tego jakiekolwiek wnioski. Brakuje po prostu historii licytacji,
A jeżeli dobrze rozumiem - pan Markus mając AA w łapie pasuje widząc all-in od innego gracza, bo w końcu niewolno wchodzić all-in preflop?

SithJarr pisze:Ciekawa teoria - rozumiez ze realizujesz ją w praktyce z dużym sukcesem? Wedlug Ciebie wystarczy walić ALL-IN preflop z kartami typu 27, 37, 25 itp - i powinienes w tydzien zrobic niezla fortune .r
Panterek pisze:A jeżeli dobrze rozumiem - pan Markus mając AA w łapie pasuje widząc all-in od innego gracza, bo w końcu niewolno wchodzić all-in preflop?

mpawlak pisze:Wydaje mi sie, ze niezbyt zrozumiales wpisy userow![]()
Zielony nie mogl napisac nic o zadnych licytacjach, bo przeciez wyraznie napisal, ze dal w dwoch pierwszych rozdaniach all in preflop, a w ostatnim all in po flopie.
A co do wchodzenia all in przez Markusa. On ma racjeObojetnie jakich bys nie mial kart to musisz sie liczyc z tym, ze wchodząc all in preflop to jest to rzut monetą. Owszem, inaczej rozchodzą sie szanse gdy zagrasz all in z KK a jakis fish sprawdzi to z 56, ale NIE MASZ pewnosci, ze na stol nie wejdzie 55, 66, albo najlepiej 566. To czysta loteria, trzeba rozgrywac rece a nie rzucac all in tak samo jak rzucac monetą. Czasem oczywiscie są sytuacje, ze juz na preflopie czlowiek tego all ina rzuca jak widzi, ze jest shortstackiem i bez sensu jest sprawdzac flopa gdy blindy zjadają, trzeba wtedy rzucic tego all ina. Ale przy normalnej fazie turka, dostajac KK czy AA nigdy nie mozemy byc pewni wygranej i wejscie za wszystko moim zdaniem naszej sytuacji za nic w swiecie nie poprawi - mamy dwa wyjscia - albo sie podwajamy (mamy szczescie) albo tracimy wszystko (majac pecha). A nie na tym polega gra w pokera.

Panterek pisze:Co do rzucania all-inami przed flopem, nie gadaj mi tu bzdur o loterii. AA i KK trzeba rozgrywać dobrze, i właśnie to oznacza że czasami jako pierwsi w rozdaniu wchodzimy all-in z tymi kartami. Proponuję wyrabiać sobie "dobre nawyki" w grze z donkami call'ującymi z 56off, na pewno "zaowocuje" to w przyszłości. Wchodząc all-in preflop z AA przeciwko jakiejkolwiek innej parze mamy jakieś 80% na wygraną. Pokaż mi inną "loterię" w której dostajesz tak duże szanse.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości