[SnG][10$] Overpara TT na river

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

[SnG][10$] Overpara TT na river

Postautor: Sith » 12 mar 2010, 01:23

Przeciwnik nieznany - rozegralismy wczesniej 3-4 ręce - ale bez ogladania flopa nawet, ROI w okolicach zera.

Ongame, $10/20 Hold'em Cash Games, 2 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
SithJarr1 (Button): $1,470
kTaLaN (BB): $1,530

Dealt to SithJarr1 T:spade: T:club:

Pre-flop:
SithJarr1 raises to $40, kTaLaN calls $20

Flop: ($90) 5:heart: 8:diamond: 2:diamond: (2 Players)
kTaLaN checks, SithJarr1 bets $80, kTaLaN calls $80

Turn: ($250) 6:heart: (2 Players)
kTaLaN checks, SithJarr1 bets $120, kTaLaN calls $120

River: ($490) 4:spade: (2 Players)
kTaLaN bets $360

I co teraz? Ja dałem fold - ale zastanawiam sie czy to poprawna decyzja?

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 12 mar 2010, 10:07

Chyba nie ma na to pytanie jednoznaczniej odpowiedzi. Dla mnie to on równie dobrze może:

Mieć dwie pary z flopa, i grać to wolno by wyciągnąć i nie ryzykować stackowania się z drawem do koloru

Mieć 8A i grać small ball.

Mieć 67 i skompletować strita na river.

Nie trafić draw do koloru i blefować

Nie mieć zupełnie nic i blefować od samego początku licząc, że to Ty masz draw lub 2 overkarty

Ergo - jak się nie wie co zrobić - lepiej spasować. Zainwestowałeś tylko 250, wiec nie ma wielkiego bólu by to zrzucić.

Ps. A jak dalej potoczyła się gra? Bo na podstawie jego kolejnych zagrań chyba możesz założyć jaki był to gracz i co mógł wtedy mieć ?

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 12 mar 2010, 11:02

Też mi sie wydaję,że fold jest w porządku.
Bez żadnych readów to tylko zgadywanie, a przegrana takiej puli przy tych stakach stawia cię w niewygodnej sytuacji.

Za to bardzo mi się nie podoba flop.
Otwierasz pre flop w mały betem, który jak rozumiem w celu nie budowania dużej puli.Czyli coś w stylu small ball.
A na flopie walisz bet pot i zaczynasz budować sobie całkiem niezłą pulkę.
Wiem,że tt na tym flopie wygląda fajnie, ale sam sobie wbijasz nóż w plecy(jeśli to techniczmnie możliwe :mrgreen: )
Albo cały czas grasz małe pule, albo grasz standardowo.Bo małym betem wpuszczasz bardzo szeroki zakres rąk do gry, który na tym stole spokojnie może cię pokonac.
Jeśli miałeś zamiar grać bet pot flop trzeba było otworzyć 4bb-5bb.

BTW. pula na flopie to chyba 80$

Halo admin teraz ci się podoba analiza?
------edit martini----
Tak trzymać :tak: :)
Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 12:57 przez masaker, łącznie zmieniany 3 razy.

kalet

Postautor: kalet » 30 mar 2010, 00:58

Dla mnie easy call - overpara to monsterhand imho, i bet na river mógł być spowodowany Twoim check behind. Dla mnie to call.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 11 kwie 2010, 06:42

sith przy niskim boardzie mając over parę, ale nie za wysoką na turn grałbym ponownie bet przynajmniej 3/4 puli, a nawet za pulę. Pozwala to często wyrzucić wszelkiego rodzaju drawy. Fold na river ciężki do zrzucenia, ale zakres rąk jakie Cię tu biją jest szeroki, także moim zdaniem dobry ruch - zaznaczając, że także dlatego, że pula i blindy były niskie.

większy bet na turn i gdy daje mi call to na riverze check/call lub check/fold

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 16 kwie 2010, 15:27

dla mnie poweinieneś sprawdzić wydaje mi sie ze blefował i chciał cie wystraszyc

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 20 maja 2010, 17:36

dla mnie slabo preflop, ja bym postawil tutaj przeciwnika na middle pare/flush draw na flopie, a river to check/call.

garvVver
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: garvVver » 24 cze 2010, 17:53

Może gdybyś to co zainwestowałeś na betowanie na flopie i turnie od razu tymi 200$ (albo i więcej) podbił po zobaczeniu flopa to jak koleś by sprawdził to znaczy że ma coś np dwie pary albo dobiera tego strita lub kolor miałbyś jasną sytuację co zrobić czyli czekać na turnie ewentualnie sfoldować po jego ewentualnym becie. Ja bym pewnie tak zrobił od razu po flopie odstraszał go przed dobieraniem. Ale trzeba przyznać że bardzo problematyczna akcja.

Wróć do „Heads up”