Oszuści - czarna lista cwaniaków

Wszystkie uwagi na temat forum i pracy moderatorów. Coś potrzebujesz, coś Ci nie odpowiada? To jest miejsce by przekazać swoje uwagi.
Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Oszuści - czarna lista cwaniaków

Postautor: Glory » 26 lut 2008, 16:24

To co ostatnio dzieje się na forum przechodzi wszelkie granice. Ja rozumiem, że promocje które oferujemy są fajne, ale by dla nich oszukiwać? Kłamać? Posługiwać się fałszywymi dowodami osobistymi? Ludzie, opanujcie się bo to co robicie ma poważne konsekwencje prawne!

Kilka przykładów osób które myślały że są mega cwaniakami:

bukmacherek - IP: 80.50.236.206, e-mail: skilorek@wp.pl

Skorzystał z promocji CD Poker i otrzymał darmowe pieniądze. Po czym uroczyście oznajmił że ich nie wpłaci i skupił się jedynie na pytaniach "i co mi zrobicie". Taki to wesoły człowiek.

Krakowiak56 - IP: 85.89.190.26, 212.191.172.6, e-mail: krakowiak56@o2.pl, mariodynia@gmail.com, kaczysyn@o2.pl

Najpierw wysyła kilka zgłoszeń do promocji (pod różnymi nickami i z rożnych IP) sądząc że się nie połapiemy, a w końcu w ramach weryfikacji przysyła skan dowodu osobistego jakieś kobiety. Biedak zapomniał, że w zgłoszeni pisał jako mężczyzna...

lukasz07 e-mail: lukasz_szeliga93@interia.pl

Wysyła zgłoszenie do promocji CD POker, a przy weryfikacji przesyła skan dowodu ojca. I jeszcze ma pretensje, że co z tego że jest niepełnoletni i kłamie - ma dostać bonus i już!

Dla tych trzech panów powyżej jest już za późno, jednak do kolejnych "cwaniaków" jeszcze uczciwie apeluje - zastanówcie się 3x czy warto próbować. By później nie żałować.

Przez 3 lata organizowania przeróżnych promocji nabraliśmy olbrzymiego doświadczenia w uświadamianiu iż oszustwo nie popłaca. Choć niestety zawsze to jest brutalne uświadamianie.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 17:12 przez Glory, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 26 lut 2008, 19:38

Według mnie dobrze, że taka lista powstała, ponieważ miesiąc luty jest obfity w różne przekręty i wypływ haseł do naszych freerolli. Będzie to przestrogą dla innych, a ludzie będą wiedzieli, że na tym forum panują określone zasady i porządek.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 26 lut 2008, 19:43

swietny pomysl z ta lista trzeba tempic takich cwaniaków, bo sa ludzie co myśla że wszystko im wolno, jeszcze żeby tutaj trafili zdrajcy wykradający nasze hasła i bedzie gitara, :mrgreen:

Przemas
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Przemas » 27 lut 2008, 01:28

ludzie to mają głupie pomysły, ale co zrobić i tacy sie zdarzają podczas niedzielnego turnieju na CD poker tez sie znalazł beton o nicku szopen 16 , zachowywał się wulgarnie w stosunku do innych graczy, a z jego wypowiedzi dał bym mu max z 15 lat

Marian83
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Marian83 » 27 lut 2008, 15:34

ja również popieram ten pomysł z czarną listą
nie ma litości dla oszustów!!

Renton2525
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Renton2525 » 27 lut 2008, 17:23

dla przestrogi powiem tylko że jakiś czas temu( chyba 2 lata) też wpadł mi do głowy głupi pomysł żeby wyciągnąć bonus od spam wiec sfingowałem swój dowód osobisty na inne nazwisko w Corelu i o dziwo udało sie, oczywiście kasę szybko przegrałem z racji małego doświadczenia pokerowego. wiec spróbowałem jeszcze raz, i niestety wtedy dla mnie, choć po jakimś czasie zrozumiałem że dobrze się stało dostałem maila że ludzie z spam doszli oszustwa i napisali że cała sprawę podadzą na policji bo posługiwanie się sfałszowanym lub nie swoim dowodem to poważne przestępstwo podlegające kodeksowi karnemu, grozi za to konfiskata sprzętu komputerowego natychmiastowa i poważne konsekwencji prawne, Całe szczęście że po moim mailu przepraszającym i przyznającym sie do mojej głupoty chyba sobie odpuścili cała sprawę, jednak z 3 miesiące chodziłem pod strachem i każde pukanie wieczorowa porą do drzwi przyprawiało mnie o dreszcze. Tak więc z własnego doświadczenia wiem że lepiej w takie głupoty sie nie bawić.

pawlak73
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pawlak73 » 01 mar 2008, 21:31

No widzisz, teraz już wiesz aby tak nie postępować. Ale jest dużo ludzi co tak kombinują. Zakładają multi kont aby tylko zyskać kasę bo tylko chyba im na tym zależy. Potem się nie ma co dziwić że jak jest jakaś fajna promocja u jakiegoś buka, pokerrooma czy kasyna to jest ona nie dostępna dla Polaków. Tacy ludzi powinni być surowo karani.

miroslawpepik11
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miroslawpepik11 » 02 mar 2008, 18:18

mój młodszy kolega kombinował podczas mistrzostw świata 2006. Na biwnie każdy nowy użytkownik dostawał 20zł, które można było wypłacić po odpowednim obrocie, lub po wytypowaniu mistrza świata. no i pozakładał sobie ponad 30kont na swoje imie i nazwiske, prawidłową nazwę ulicy, kod pocztowy, jednakże lecąć po kolei numerami domów sąsiadów . Po 2tyg wyjechał na obóz, a gdy wrócił na stole czekałą na niego sterta listów od bwin-brak-polskiej-licencji! z najnowszą promocją. okazało się że listy poprzychodziły do jego sąsiadów, a oni wśiekli zwrócili je jego rodzicom....:) a konta na biwinie oczywiscie zostały zablokowane....:]

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 04 mar 2008, 16:56

a można też tu pisać o chamach i prostakach których się czasem spotyka przy stole, czy to nieodpowiednie miejsce ??

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 04 mar 2008, 18:09

tak możesz tylko z ukaraniem takich osób jest o wiele trudniej gdyż mają inne nicki na pokerze i inne na forum... Ale pisz może akurat będzie ktoś kto ma taki sam nick.

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 04 mar 2008, 23:41

Tak z ciekawosci.... jakie konsekwencje zostana wyciagniete przez nasze forum wobec tych 3 ww. cwaniaczkow ?

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 mar 2008, 09:29

ciekawość to pierwszy stopień do piekła :D Ale na pewno nie pozostaną bez karni.

figo007
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: figo007 » 12 mar 2008, 03:04

ja gram przewaznie na paradise-brak-polskiej-licencji! poker jest tam jeden gosc ktory ma nik poker1 gosc na podpuche wyklina wszystkich i wyprowadza z rownowagi w taki sposob wygrywa jest jakas rada na tego goscia i wie jakie kto ma karty mozliwe ze ma jakies oprogramowanie chyba ze jest z paradise-brak-polskiej-licencji! poker prosze o odpowiedz co sadzicie o tym

usiu18
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: usiu18 » 12 mar 2008, 23:01

Może zrobić screeny z jego "ładny słownictwem" i przesłać do supportu??

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 12 mar 2008, 23:34

Wysłanie screnów do suportu nic nie da ewentualnie mute miesięczne na czacie ale jeśli ktoś sam sobie do głowy nie wbije trochę kultury to nic mu nie pomorze... W większości poker roomow jest możliwość zmutowania danej osoby więc wystarczy kliknąć na daną osobę i mamy ją z głowy.

Matthew
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Matthew » 17 mar 2008, 11:41

Zgadzam sie z pierwszym postem! Takich ludzi powinno sie trzymac w klatkach! Nie dosc ze aministratorzy forum z własnej woli poswięcają swoj czas na obdarowywanie nas promocjiami (za co bardzo dziękujemy :D) to jeszcze znajdą sie tacy którzy jak dostaną palec to chcą "całą ręke" - SZOK!
Oby wszyscy zostali szybko przyłapami i oby do takich przypadków nie dochodziło!

kubusdagus
-#VIP
-#VIP

Postautor: kubusdagus » 17 mar 2008, 22:17

Ja tej! Ale kasta z manu;) Nio strach się bać;) ale faktycznie debile. Nie dość, że ktoś coś robi w kierunku naszego pokerowego rozwoju, to zawsze taki dupek się znajdzie, by wszystko zagarnąć za darmo...Ale aż jestem w szoku, że tak ładnie to wszystko pilnowane;)

Awatar użytkownika
Stryyke Polska
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Stryyke Polska » 25 mar 2008, 15:14

Ja też miałbym wiele do powiedzenia w tym temacie. Dobrze, że temat powstał. Być może jeden z drugim pomyśli, że nie jest aż tak anonimowy jak mu się wydaje. Dodam tylko, że kroki poker roomów wykluczające np. Polaków z danej akcji bonusowej nie wzięły się z kosmosu.

adramalech
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: adramalech » 20 kwie 2008, 21:40

A nie lepszym rozwiązaniem jest wpłata depozytu na CD bezpośredni od Was? Takie rozwiązanie daje o wiele mniej możliwości przekrętów niż wpłata na MB.

SZYCHA_PL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SZYCHA_PL » 20 kwie 2008, 22:38

a ja wiem, jaki jest najlepszy sposób na coś takiego...

wypłacać kasę dopiero, jeśli ktoś prześle zrzut , że wpłacił np 10$

chociaż zrzut też można sfałszować...

może coś takiego:
zainteresowana osoba wpłaca 10$ na jakiegoś pokerrooma
określonego dnia w tygodniu prosi się te osoby, żeby weszły na jakiś tam stolik z maksymalną kwotą, jaką wpłacili
sprawdzamy, czy rzeczywiście ta osoba ma tyle, ile wpłaciła
zwracamy jej tę kwotę na MB

co wy na to?

oczywiście najlepszym sposobem byłoby przesłanie kasy z pokerroomu na pokerroom
coś takiego istnieje w formie kuponów u bukmacherów

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 21 kwie 2008, 08:17

Panowie ale to jest nie potrzebne bo każda osoba która będzie chciała nas oszukać poniesie surowe konsekwencje prawne. To już nie są te czasy w których było można czuć się bezkarnym w sieci.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 21 kwie 2008, 17:26

Panowie, żadne dyskusja tu nie ma sensu. Cwaniacy zawsze się znajdą, bez względu na to jak doskonałą metodę wypracujemy. My wolimy działać w obecny sposób i nie utrudniać, życia osobom uczciwym którzy z takich promocji się wywiązują. A oszustów będziemy piętnować wszelkimi dostępnymi metodami, a tych repertuar mamy spory :).

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 13 cze 2008, 16:06

Przypominam o jednym - na forum panuje ABSOLUTNY ZAKAZ pytań o pożyczki !!!!

Co więcej - taki zakaz dotyczy też innych środków komunikacji (e-mail, gg) jeśli ktoś powołuje się na forum.

W przyszłości było zbyt wiele wyłudzeń by znowu ryzykować. Nigdy nie wiadomo kim jest osoba po drugiej stronie - zawsze ktoś może się pod danego usera podszywać.

Bardzo proszę zgłaszać tu wszelkie tego typu przypadki.

Lukas1000
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Lukas1000 » 13 cze 2008, 17:56

Nie żebym chciał donośić na kogoś czy coś, ale poprostu nie wierze w uczciwość takich osób. Otrzymałem to dziś jako wiadomość prywatną:

Skrzynka :: Wiadomość
Od: PokerPlayer
Do: Lukas1000
Wysłany: Dzisiaj 15:16
Temat: mb
Cześć, miałbyś pożyczyć do niedzieli 10zł na money? W niedziele z rana będe mógł oddać na money lub na konto 15zł.

Awatar użytkownika
rzepa
-#VIP
-#VIP

Postautor: rzepa » 13 cze 2008, 18:07

tez cos takiego dostalem , lol,

Wróć do „Książka życzeń i zażaleń”