Organizacja turnieju

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
Tadzik1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Tadzik1 » 01 wrz 2008, 15:04

A czego ty się spodziewałeś po zestawie za 55zł ?? Jak byś kupił za ponad stówę, to tak.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 01 wrz 2008, 15:08

Tadzik1 pisze:A czego ty się spodziewałeś po zestawie za 55zł ?? Jak byś kupił za ponad stówę, to tak.

Juz nie przesadzaj, wystarczy zerknac na inne aukcje w tym samym przedziale cenowym i juz sie znajdzie cos znacznie lepszego.
http://www.allegro.pl/item422757754_zet ... ra_fv.html
Nie wiem czy cos takiego nie byloby juz lepsze, widze, ze walizka ma te wzmocnienia zabobiegające "rozwarstwianiu" sie jej, karty powlekane plastikiem, wystarczy poszukac i popatrzec na te walizki. Ale czlowiek dowiaduje sie o tym wszystkim dopiero po fakcie. Za 55 zł spodziewalem sie normalnej walizki z zetonami i taką dostaniesz na allegro, walizek Gerbala za to powtarzam NIE POLECAM.

A za nieco ponad stowe to ty juz kupisz firmową walizke z 500 szt. zetonow w sklepie Monaco http://www.monaco.net.pl/sklep/product_ ... cts_id=785 . Tak dla scislosci.

Tadzik1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Tadzik1 » 01 wrz 2008, 15:33

Mam ten zestaw i... walizka wcale nie jest mocna jak Ci się wydaje. Karty w porównaniu z tymi od PokerStars-nielegalny-w-PL! to shit jakich dużo, pewnie tej samej jakości co te w tym poprzednim zestawie.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 01 wrz 2008, 15:42

Tadzik1 pisze:Mam ten zestaw i... walizka wcale nie jest mocna jak Ci się wydaje. Karty w porównaniu z tymi od PokerStars-nielegalny-w-PL! to shit jakich dużo, pewnie tej samej jakości co te w tym poprzednim zestawie.

Wlasnie mylisz sie, bo sam posiadam i jedną, i drugą talie.
A co do zestawu to nie wiem, tak strzelilem przykladowo bo juz z fotek widac, ze a) karty powlekane identyczne jak te z paradise-brak-polskiej-licencji!, ponadto one są z tej samej serii co te od forum - złe są ? Przyzwoite, lepsze niz papierowe szmaciaki
b) walizka posiada (nie zwracasz na to uwagi, bo nie masz porownania, ale ja na to patrze) takie metalowe "złączki", co zapobiega rozwalaniu sie walizki, tamtym Gerbala tego brakuje i gdy niose walizke w reku to ona mi sie rozwarstwia i zaraz zamiast walizki bede niosl cos przypominajace "worek" z zetonami, uwierz mi
c) nie wiem co z zetonami, ale to akurat sam powiedz, czy jest on ładnie wykonczony, czy te naklejki wystają po bokach ze mozna by to nozyczkami/nozykiem poobcinac

A btw. porownujemy zestaw A do zestawu B, wyrazilem swoją opinie na temat A, a ty mi zaczynasz z jakimis kartami od PokerStars-nielegalny-w-PL!. :shock: bez jaj :wink:

Tadzik1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Tadzik1 » 01 wrz 2008, 16:07

Karty są lepsze od tych "papierowych szmat" ale bez szału. W 'porównaniu' od tych PS, są to średniej jakości... ;)

b) I co z tego że posiada "złączki", jak w innych miejscach się rozwarstwia ? I nie jest jakoś super wykonana ? Troszkę dupne są te zapinki. No i w środku nie ma rewelacji.

c) Niektóre żetony są w niektórych miejscach innego odcineniu, tak jakby były poplamione... A naklejki są spoko. Ale te żetony jakieś grube mi się wydają :P

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 01 wrz 2008, 16:50

Tadzik1 pisze:Karty są lepsze od tych "papierowych szmat" ale bez szału. W 'porównaniu' od tych PS, są to średniej jakości... ;)

Tak jak PS są sredniej jakosci w porownaniu do chociazby takich kart http://www.monaco.net.pl/sklep/product_ ... cts_id=766 ale to tak IMO, w zasadzie jesli chodzi o karty to nie jestem przekonany do tego, zeby byl na nich jakis napis widoczny tylko z jednej strony, chodzi mi o to (jakies takie nastawienie mam), ze wole jak tył kart jest taki, ze nie ma znaczenia czy karta jest przodem, czy odwrotnie, w tym przypadku napis PokerStars-nielegalny-w-PL! w tych kartach jest widoczny tylko z jednej strony, mam wrazenie ze w ten sposob mozna jakos ustawic karte, no bo co ? Nie jest to znaczone ? Jest na dobrą sprawe :shock: Wszystkie karty ktos ulozy normalnie, a jedynie asy bedą mialy napis "do gory nogami" i rozda bez zadnej rotacji suwajac po stoliku. Widac kto ma tego asa ? Widac :shock:
b) I co z tego że posiada "złączki", jak w innych miejscach się rozwarstwia ?

Wiesz, mam i walizke bez złaczek, i walizke ze zlaczkami, nie wiem jak ty ale ja roznice widze, ze zlaczkami jest znacznie stabilniejsza, to jest to czego brakuje gerbalowej walizce, gdyby byly zlaczki to nie rozwalalaby sie, sam kombinuje co by tu przyczepic zeby to zachowywalo swoj ksztalt, ale nie wiem czy da cokolwiek rade. Kropelka chyba bedzie konieczna, mam nadzieje, ze utrzyma.

samadi
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: samadi » 01 wrz 2008, 17:49

No szkoda że wcześniej nie powiedziałeś :wink: ale moze trafiłeś na jakąś fenerną sztuke ;) Jeżeli te okażą się takie jak mówiłeś pogramy trochę i może kupie coś lepszego ! A skąd miałeś te żetony z Paradais ?

nikita
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: nikita » 01 wrz 2008, 18:26

Weilki dzieki mpawlak za te wpisy, wlasnie szykuje sie do kupna zestawu i na szczescie przeczytalem ten temat. Jestes w stanie konkretnie cos polecic? Myslalem, ze te walizki to wszystkie takie same, wynika z opisow Twoich to bardzo sie mylilem a nie chce trafic na byle co.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 01 wrz 2008, 22:42

samadi pisze:A skąd miałeś te żetony z Paradais ?

Skad, skad... :wink: paradise-brak-polskiej-licencji! Poker 100 euro bonus + żetony

Jestes w stanie konkretnie cos polecic?

W tej chwili to jakos konkretnie nie moge nic od siebie Ci dac, z walizki od paradise-brak-polskiej-licencji! jestem zadowolony, natomiast jesli chodzi o porownanie walizek z allegro - 300 szt. zetonow to ciekawsze aukcje ktore znalalem to :
a) http://www.allegro.pl/item426698214_pok ... aniej.html 74 zł z przesylką, walizka widze dosyc ciekawa, bo ona jest bodajze jedyna z tych na allegro, gdzie na zetonikach nie są wybite oczka kosci, a po prostu figury z kart, piki, kiery, trefle, fajnie to wyglada, az dziwie sie, ze aukcja taka niezbyt popularna, bo ma dwie talie kart identycznych jak te od naszego forum (powlekane plastikiem), walizka ma te wzmocnienia o ktorych mowilem, w sumie naprawde ciekawe, ale sam nie sprawdzalem oczywiscie
b) http://www.allegro.pl/item424313629_pok ... inaly.html o tych zetonach juz pisalem z Tadzikiem, nie wiem co moze tam nie pasowac, bo mi to wyglada na naprawde fajną aukcje, porownuje te wszystkie walizki do tej mojej Gerbala i te są zdecydowanie na plus, karty dobre, walizka wzmocniona, zetony z nominalami - to zalezy jakie bys wolał. 84 zł z przesyłką
c) http://www.allegro.pl/item427364525_pok ... aniej.html 80,86 zł z przesylką UPS, dobre karty, zetony standardowe, czyli wybite oczka kosci, bez nominałow, karty takie jak od nas z forum (powlekane plastikiem), dodam, ze walizka z tej aukcji jest zupelnie inaczej zbudowana niz te z Gerbala + te z innych aukcji dodając jeszcze złączki, tutaj jest inna konstrukcja, nie moge sie wypowiadac, moze byc tak ze bedzie ona znacznie masywniejsza od tamtych, wiec wybor moze byc generalnie niezly, ale glowy uciac nie dam
d) http://www.allegro.pl/item422537996_pro ... j_hit.html 68 zł z przesylką, rozwalająca sie walizka bez wzmocnien, karty - zwykle szmaciaki z papieru (do tego mniejszy rozmiar od tamtych pozostalych), brzydko wykonczone zetony - Gerbal

To tyle, jesli chodzi o moje porownanie.

No i co jeszcze moglbym dodac ? Jesli stac cie, by troche dopłacić to TA WALIZKA to juz po prostu piekna sprawa, fakt, ze troche drozej bo z przesylką przynajmniej 120 zł (chyba, ze kurierem UPS - wtedy jeszcze dopłata) ale w tej cenie jest naprawde swietna walizka z 500 szt. zetonow, co tu duzo gadac - firmówka. Ale dodam - to są wciaz zetony 11.5g, to jeszcze nie jest połka cenowa z przynajmniej 200 zł za zestaw zetonow, bo na dobrą sprawe to jest to firmowka, jednak najtansza ze sklepu Monaco.
Co do wyboru firmówka czy allegro to ja niestety postawilem na cene i wybralem cos tanszego, ale kolega pozwolil sobie na wiekszy wydatek i naprawde moze byc z zestawu zadowolony. Ciesze sie, jesli w jakikolwiek sposob moglem pomoc :wink:

nikita
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: nikita » 02 wrz 2008, 21:33

Wielkie dzieki mpawlak za poswiecenie czasu i uwagi, mam nadzieje ze nie tylko mnie sie przyda, dzieki serdeczne.

samadi
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: samadi » 03 wrz 2008, 08:06

Mi dziś przyszła walizka ;)
Nie jest taka straszna jak mówiłeś, co prawda żetony nie są takie jak mają być ale ja chyba z promocji paradaise na forum może się załapie ;)

Na razie na parę miesięcy wystarczy :grin:

Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam!

Wróć do „Podstawy pokera”