Ongame... Cuda nie widy...

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Ongame... Cuda nie widy...

Postautor: GrzechuTG » 25 sie 2008, 13:11

Chyba stanę się autorem czarnych tematów na forum...

Ciągle powtarzam sobie nigdy więcej gry w sieci ongame... Nigdy więcej a jednak ciągle próbuje sobie udowodnić że tylko sobie w mówiłem to że ta sieć jest oszukana... Może oszukana to złe słowo bo właściciele na naszych przegranych nic nie zarabiają ale to co tutaj się dzieje to już przechodzi ludzkie pojęcie... Dzisiaj sobie postanowiłem wejść na niski stolik żeby pograć dla relaksu ale jak tu się zrelaksować jak się przegrywa takie rozdania nie chodzi o te kilka dolarów ale to co wyprawia się tutaj to tragedia...

Seat 2: 887RICO ($13.44 in chips)
Seat 3: Bananamatch ($12.94 in chips)
Seat 4: SHEIsntREAL ($16.20 in chips)
Seat 7: GrzechuTG ($20.35 in chips)
Seat 8: _Zorg_ ($25.36 in chips)
ANTES/BLINDS
Bananamatch posts blind ($0.10), SHEIsntREAL posts blind ($0.20).

PRE-FLOP
GrzechuTG bets $0.40, _Zorg_ calls $0.40, 887RICO bets $2, Bananamatch folds, SHEIsntREAL folds, GrzechuTG calls $1.60, _Zorg_ folds.

FLOP [board cards: 3D,7S,8C ]
GrzechuTG checks, 887RICO bets $5, GrzechuTG bets $10, 887RICO bets $6.44 and is all-in, GrzechuTG calls $1.44.

TURN [board cards: 3D,7S,8C,TH ]

RIVER [board cards: 3D,7S,8C,TH,QD ]

SHOWDOWN
887RICO shows [ QC,QS ]
GrzechuTG shows [ 3H,3C ]
887RICO wins $26.21.
SUMMARY
Dealer: 887RICO
Pot: $27.58, (including rake: $1.37)
887RICO, bets $13.44, collects $26.21, net $12.77
Bananamatch, loses $0.10
SHEIsntREAL, loses $0.20
GrzechuTG, loses $13.44
_Zorg_, loses $0.40

Ostatnio w turnieju strykera grałem alina przeciw apolinariemu wiem że po flopie miałem układ wygrywający ale ofc apolinary uzbierał kolor z czterech kart... W tej sieci to norma rivery są tutaj zabójcze a do tego mam wrażenie że ta sieć specjalnie wpuszcza w "maliny" ;p Nie mam już cierpliwości. Z moich dziwacznych rozdań na ongame mógłbym napisać cała książkę.

OŚWIADCZAM WSZEM I WOBEC NIGDY WIĘCEJ NIE ZAGRAM CASH TABLE W SIECI ONGAME!!!

Awatar użytkownika
pidwaes
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pidwaes » 25 sie 2008, 13:34

ja tez mam takie przygody na ongame ;]

najgorsze sa te ich procenty na wygrana. widze jak malo ktos ma szans na riverze a tu mu dochodzi ;]

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 25 sie 2008, 14:45

ja dzisiaj przegralem $43 w ongame:(. QQ na łapiem jestem na BB koles na buttonie raise. Ja tylko call. Flop Q i dwa serca. Ja check, koles raise 3xpot, ja all. Pokazuje 1010. Wydawaloby sie wygrane rozdanie a tu dochodza 2 serduszka. Pech chcial, ze ja serca nie mialem no i donk wygral majac 10 kier. Na moje zapytanie dlaczego wszedl w mojego alla, przeciez gdyby spasowal zaoszczedzilby sporo kaski, odpowiedzial, ze: agressive play dude:((

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 25 sie 2008, 14:53

od zawsze mowilem ze ta cholerna siec to najgorsza z mozliwych i ciagle slysze potwierdzenia mojej teori, nie wiem jaki oni to maja soft ze tak wyskakuja te posrane rivery

Awatar użytkownika
pidwaes
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pidwaes » 25 sie 2008, 15:06

a, i jeszcze tak od siebie dodam ze baaaaardzo czesto jesli na lapie mamy KK to ktos ma AA. gralem pare turkow w weekend na tym sofcie i pare razy to widzialem. normalnie masakra.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 sie 2008, 15:09

To że układają się tam strity i kolory z jednej karty to normalka... Dziwi mnie to że tyle ludzi tam gra ta sieć jest w 80% przypadkowa i może ktoś mi mówić że tak mówię bo dużo przegrałem ale to nie prawda widzę nawet obserwując grę ile tam jest przypadku tutaj to nie poker to rosyjska ruletka. Dlatego nie będę tutaj więcej grał.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 25 sie 2008, 15:26

Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze jak zaczynalem moja przygode z siecia ongame to byla to moja ulubiona siec. Jak dostawalem pewne karty na ręke to bylem niemalze pewny wygranej. Z takim 22 to moglem grac all w ciemno. NO ale teraz cosik sie odwrocilo :( :P

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 25 sie 2008, 19:16

dziwie się Grzechu że tak narzekasz na sieć ongame, moim zdaniem nie ma znaczenia jaka sieć a wszystko zależy od tego jak komputer nas lubi w danym miesiącu, bo poker bądź co bądź jest grą losową jak każda inna GRA tak więc zawsze jest potrzebne szczęście a widocznie teraz Ty go nie masz, w sumie w sierpniu ja też nie mam i mało gram teraz bo zawsze co usiąde to przegrywam... ja równie dobrze mógłbym takie przypadki przytoczyć w sieci ipoker ostatnio gdzie mnie cuda takie same spotykały i utopiłem 200$ na cash tables...

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 25 sie 2008, 19:45

to nie wina softu, na kazdym zdazaja sie cuda. Dzisiaj z nudow gralem freerola na Celeb. Ledwo sie zaczelo juz leca all-in no to i ja , a na reku 22, oczywiscie wygrana. Nastepne rozdanie jakies badziewie na reku i znowu wygrana, i tak 10 min. gry. Ludziska wyzywaja mnie od idotow :alien: . Dochodze do 2miejsca ok.8000, zjazd do 5000, niesdamowite blefy, bardziej lub mniej udane. Stolik glupieje kompletnie, koles QQ all-in ja 89 wchodze przegrywam sromotnie, nastepne AK ja 23 i co?? wygrywam dochodzi 23, i tak jeszcze chwila, az mi sie znudzilo i wchodze all-in z badziewiem kontra 10J i co oczywiscie przegrywam. Wina softu??? Poprostu niektorzy czasem graja w turkach tak dla relaksu, zeby zobaczyc co to bedzie jak bede gral na maxa agresive. Na dluzsza mete jednak konczy sie tak jak w moim przypadku. Zwyczajnie rachunek prawdopodobienstwa. Jezeli wygrywam 5 rozdan z rzedu zniczym albo blefem, to normalne ze nastepnym razem polegne z AA(chociaz bardzo tego nie lubie).
Pozdrowienia i radze poprobowac takiej gry jak ja, zobaczycie jakie cuda, ale gwarantuje, ze max pol godzinie i bez zmiany strategi wtopa.

Tadzik1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Tadzik1 » 25 sie 2008, 19:50

Przecież to nie wina softu. Nie masz szczęścia i tyle... Weź sobie zrób przerwę na tydzień albo co... Musisz być cierpliwy twoje zajebiste dni jeszcze przyjdą, musisz po prostu przeczekać złe chwile ;) Tak jak Maximus powiedział to gra losowa... Jeszcze będziesz na szczycie :mrgreen:

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 sie 2008, 19:53

tomziolo ale Ty wogóle teraz mówisz nie na temat przecież ja nie mówię o turniejach tylko o grze cash table to jest duża różnica...

maximus mnie ten komputer nie lubiał chyba nigdy bo ja takie coś mam od roku więc inaczej nie mogę myśleć i mi tutaj raczej nie chodzi o to że on kogoś lubi czy nie tylko o to że układanie tutaj kolorów albo stritów z jednej kart to normalka a dochodzenie na riverze kart pogrążających 85% szanse po flopie to normalka...

Tadzik1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Tadzik1 » 25 sie 2008, 19:56

Skoro jak twierdzisz to wina sieci to go przenieś się na inną...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 sie 2008, 20:02

Tadzik1 pisze:Przecież to nie wina softu. Nie masz szczęścia i tyle... Weź sobie zrób przerwę na tydzień albo co... Musisz być cierpliwy twoje zajebiste dni jeszcze przyjdą, musisz po prostu przeczekać złe chwile ;) Tak jak Maximus powiedział to gra losowa... Jeszcze będziesz na szczycie :mrgreen:

Jak rozegrasz chociaż połowę moich rozdań z ongame to porozmawiamy wtedy bo widzę że mało jeszcze wiesz na temat tej sieci dużo gier tam rozegrałeś?

Tadzik1
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Tadzik1 » 25 sie 2008, 20:14

Niestety nie, ale mam zamiar.
I weź się wyluzuj...

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 sie 2008, 20:31

Oj tadzik powiedz mi to po co sie wypowiadasz na tematy o których nie masz pojęcia nie wiesz co się tam dzieje. Nie grałeś tam więc nie wiesz jakie tam się rzeczy dzieją więc proszę Cię nie zabieraj głos w dyskusjach na tematy o których nie możesz nic powiedzieć. A wyluzowany to ja jestem bardzo :) Akurat do ongame jestem przyzwyczajony więc się nie przejmuje takimi rzeczami a Ty tutaj wróć jak trochę tam pograsz.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2008, 20:45 przez GrzechuTG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 25 sie 2008, 20:38

a ja mam teorie rodem z archiwum x :
jak zaczynasz gre wygrywasz duzo ukladow z dobrymi jak i (przede wszystkim) slabymi kartami- poker room wciaga cie w siec wygrywania chcac aby spodobal ci sie ten pokoj myslac ze tu sie latwo wygrywa i z byle czym;
po pewnym czasie juz tak latwo nie wchodza uklady ale nie na tyle rzadko aby zawodnik sie zniechecil do gry;
kolejny etap gdy juz dluzej grasz stajesz sie ofiara nowych graczy- bo one musza wygrywac aby im sie spodobalo - tu powstaje bledne kolo;

jest to pewnie fantazja czysto kosmiczna i pewnie nie realna bo po co mieli by tak robic skoro gracze bardziej doswiadczeni graja na wyzszych stawkach, co wiaze sie z wieksza prowizja dla danego pokoju

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 25 sie 2008, 20:57

Może kosmiczna ale bardzo fajnie wymyślona ;) Teraz tak to będę sobie to tłumaczył ;p

Awatar użytkownika
pidwaes
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pidwaes » 25 sie 2008, 21:23

mihi pisze:a ja mam teorie rodem z archiwum x :
jak zaczynasz gre wygrywasz duzo ukladow z dobrymi jak i (przede wszystkim) slabymi kartami- poker room wciaga cie w siec wygrywania chcac aby spodobal ci sie ten pokoj myslac ze tu sie latwo wygrywa i z byle czym;
po pewnym czasie juz tak latwo nie wchodza uklady ale nie na tyle rzadko aby zawodnik sie zniechecil do gry;
kolejny etap gdy juz dluzej grasz stajesz sie ofiara nowych graczy- bo one musza wygrywac aby im sie spodobalo - tu powstaje bledne kolo;

jest to pewnie fantazja czysto kosmiczna i pewnie nie realna bo po co mieli by tak robic skoro gracze bardziej doswiadczeni graja na wyzszych stawkach, co wiaze sie z wieksza prowizja dla danego pokoju

takie bledne kolo prowadzi wiec do stanu na 0 wiec nie ma co sie denerwowac ;]

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 25 sie 2008, 23:56

odszczekuje wszystkie wczesniejsze bluzgi na ongame. Wygralem tam dzisiaj $200:D na cash tables, a wiec oddali mi z nawiazka moje poranne starty. W sumie smieszne rozdanie mialem. Ja na lapie 44, tam jakies raisy poszly preflop 4xBB, a ze bylem na BB to sobie callnalem. Flop cud miod, bo trzecia czworeczka doszla. W rozdaniu byly 4 az osoby. Pierwszy raise pot, drugi fold, trzeci reraise 2xpot, ja all in. Pokazuja KK i AA na lapie. Turn K i tu rozlegaja sie ...., ..., ....., itp :P. Sasiadka z gory puka mi w sufit, bo wytrzymiec nie moze. Riverl 4 i ponownie rozlegaja sie ......, ......., itp. Tym razem bedace wyrazem mojego zadowolenie :) No i $200 wpadlo. Wiedzialem, ze te niskie parki rzadza na ongame. Kiedys z 22 moglem allinowac w ciemno a teraz bedzie to chyba 44. Moze pozniej 88? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 sie 2008, 15:48 przez arek_FJ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
quo87
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: quo87 » 26 sie 2008, 07:33

no i to nie sa lekkie przesady ? przegrywac z AA na rece czy setem K i ty z dwiema 44 wchodzisz i dostajesz karete, nie zaluje ci tych pieniedzy, ciesze sie ze wygrales ale ogolnie tak nie powinno byc bo poker to nie jest tylko gra losowa, duzo zalezy tez od umiejetnosci a na ongame chyba jakies 95% to jednak losowosc

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 26 sie 2008, 10:01

quo87 pisze:ale ogolnie tak nie powinno byc bo poker to nie jest tylko gra losowa, duzo zalezy tez od umiejetnosci a na ongame chyba jakies 95% to jednak losowosc

ja gram już dość długo w pokera na różne stawki i różne odmiany i trochę już wygrałem ale nadal uważam żę poker to tylko GRA losowa a w grze przede wszystkim potrzebne jest szczęście, jak pograsz dłużej na kasę to zauważysz to co teraz napisałem i uznasz to za oczywistość ;) w odpowiednim momencie tylko trzeba umieć wykorzystać to szczęście żeby maksymalizować zyski a minimalizować straty...

a co do tej teorii nowych graczy zgadzam się z nią i na pewno coś w niej jest ;)

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 26 sie 2008, 10:53

Ta teoria nowych graczy tez jakos na mnie dziala :) Przyznaje racje Grzechowi co do sieci ongame Trzeba tam grac wszystkie conectory- najlepiej s . Na stolikach juz tam nie walcze i chyba nigdy juz nie zaczne. A co do losowosci to napisze,ze na 30k rozdan na ipoker AA 95% wygranych KK 89% a w ongame AA ledwo 70% na mniejsza probke 15k.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 26 sie 2008, 14:35

co do mojego rozdania to troche nie rozumiem oburzenia. Wszedlem do rozdania z 44 po dolożeniu $1,5. Po flopie trafilem seta. A tamci mieli tylko overpair. All inny poszly przed turnem kiedy to ja mialem wygrane rozdanie. Na turnie przywedrowal K i to ja w takim wypadku moglbym czuc sie pokrzywdzony. River tylko oddal mi to co wczesniej zabral :P

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 26 sie 2008, 15:47

anula ale następnym razem jak będziesz opisywał swoje wygrane rozdania to używaj cenzuralnych słów bo takie bluzgi to nie u nas na forum.

To nie oburzenie bo przegrać z parą asów albo setem króli z karetą 4 to przesada sam napisałeś że już kląłeś itd i co Cię uratowało? River który był bolesny dla kolesia który miał trzy króle. Ja już nie zmienię swojego zdania co do ongame. Chyba że oni coś zmienią bo jak nie to niedługo ludzie będą stamtąd wiać gdzie pieprz rośnie.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 27 sie 2008, 03:10

tak tylko jak napisalem alliny poszly dopiero po flopie, gdzie w tym momencie to ja prowadzilem w rozdaniu. Krol pojawil sie na turnie, wiec ta 4 na riverze byla tylka gwola sprawiedliwosci. ot co.

Wróć do „Bad beats”