Witam,
Interesuje mnie prawdopodobieństwo dobrania do strita w pokerze Omaha w przypadku dwóch danych rąk:
4 karty po kolei (np. 6789) VS dwa connectory (np. 56TJ)
Czy zna ktoś jakieś liczby (lub link do strony, gdzie bym uzyskał odpowiedź na pytanie), które przedstawiają prawdopodobieństwo otrzymania strita w tych przypadkach?
Nieistotne jest dla mnie w tym przypadku, który układ jest silniejszy (daje szanse na uzyskanie wyższego strita) tylko sam fakt otrzymania strita w rozdaniu.
Z góry dzięki!
Omaha - strit
- encepence
- -#VIP

-
sir_spider
- -#aktywny

bedzie jednoznaczna mozna to sprawdzic w kalkulatorze ale sens sprawdzania tego typu ukladow jest na flopie; w omaha bez sensu stackowac sie z takimi rekoma pre flop w moim odczuciu;
http://www.reviewpokerrooms.com/poker-g ... lator.html
jt56 - 17,57%
6789 - 25.69%
http://www.reviewpokerrooms.com/poker-g ... lator.html
jt56 - 17,57%
6789 - 25.69%
- encepence
- -#VIP

-
sir_spider
- -#aktywny

47enioN pisze:wiec wytlumacz jak to sprawdziles nie majac zielonego pojecia co spadnie nawet na flopie?
kalkulator dziala na zasadzie prawdopodobienstwa; nie dotyczy ono flopa ale wszystkich 5 kart jak sadze; oblicza wszystkie mozliwe uklady wylozenia kart i sprawdza ile z nich da strita i robi z tego piekny ulamek ktorego efekt zamiescilem w poscie powyzej
-
Szkod_Nick
- -#pretendent

janczarek pisze:http://www.reviewpokerroo...calculator.html
jt56 - 17,57%
6789 - 25.69%
Dzięki! O coś takiego mi właśnie chodziło. Strona też super.
Wydawało mi się właśnie, że mając 4 karty z rzędu (np. 5678) to odbieramy sobie dwie karty, które pomogłby nam utworzyć strita, tymsamym zmniejszając nam trochę szanse na jego skompletowanie.
Dzięki!
- encepence
- -#VIP

to jak dziala kalkulator to ja wiem, ale powiedz mi jak wyliczyles te swoje 17% nie znajac kart ktore sie pojawia, bo wedlug mnie pradopodopienstwo to nie jest wieksze niz 15%
poza tym zobacz jak w tym kalku zmienia sie liczba procentowa jezeli tylko zmienimy kolor karty
poza tym zobacz jak w tym kalku zmienia sie liczba procentowa jezeli tylko zmienimy kolor karty
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 19:26 przez encepence, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sir_spider
- -#aktywny

jak wyliczylem? wpisalem dane do kalkulatora;
jesli uwazasz ze ta metoda nie jest dobra to przedstaw swoja wraz z obliczeniami; pomecze sie i policze te wszystkie silnie
i sprawdze
ale moim zdaniem bez sensu sie wyklocasz ze to 1,5% bez zadnych obliczen; bo przeciez nie masz zadnych, nieprawdaz?
a dlaczego masz rozne wyniki? bo wpisujesz karty tego samego koloru i odlicza Ci za pokera;
chcesz miec wynik do samego strita? wpisz inne kolory kazdej karty; wtedy poda Ci sama szanse na strita bez uwzgledniania pokera;
jesli uwazasz ze ta metoda nie jest dobra to przedstaw swoja wraz z obliczeniami; pomecze sie i policze te wszystkie silnie
ale moim zdaniem bez sensu sie wyklocasz ze to 1,5% bez zadnych obliczen; bo przeciez nie masz zadnych, nieprawdaz?
a dlaczego masz rozne wyniki? bo wpisujesz karty tego samego koloru i odlicza Ci za pokera;
chcesz miec wynik do samego strita? wpisz inne kolory kazdej karty; wtedy poda Ci sama szanse na strita bez uwzgledniania pokera;
- encepence
- -#VIP