[CASH] [FR] [NL 50$] odwieczny dylemat

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
bedebogaty777
-#pretendent
-#pretendent

[CASH] [FR] [NL 50$] odwieczny dylemat

Postautor: bedebogaty777 » 13 cze 2009, 18:49

widze że dobre miejsce aby móc zaprezentować rozdanie które dręczy mnie do teraz, bo nie wiem czy ryzyko było warte... tym bardziej że wszystko co miałem na stoliku było efektem mojej tygodniowej meczarni przy stolikach 0,10$ po mojej pierwszej wpłacie na pokera, była to też moja pierwsza gra w moim życiu na takich stawkach. screena niestety nie mam więc opisze dość po amatorsku bo nie znam za bardzo pojęć. wyglądało to mniej więcej tak:

nickname ............. Blind ............................... Flop .................................. turn
x1...................... 0,50$ fold
x2 ........................ 1$ fold
x3
x4 (125$).............. riese 10$ ........................ rise 20$ ........................ all-in 95$
x5
x6...................... call 10$ ............................ fold
x7
x8
x9
JA: (105$) JJ.........call 10$ ......................... call 20$ ........................... ???????

rozdane: ....................................................... JD8 ...................................... 10

w tym momencie zdrętwiałem, nic nie zrobiłem... czas mi uciekł i chyba do teraz by leciał bo kompletnie nie wiedziałem co robić, teraz zapewne miałbym więcej odwagi aby zagrać, ale wtedy miałem panike że cały tydzień efektywnej gry poszedł by na marne... wiem, nie powinienem wchodzić na takie stoliki, ale czy powinienem dać call? miałem w głowie obraz jego kart 99, AK a nawet DD, pula pokaźna, ale myślałem czy odważył by sie z czymś marnym tak zagrac? przecież wysoko podbił na początku, ma tuza. może mój błąd, bo byłem spanikowany i chciałem aby wymiękł i dlatego na blindzie i flopie niemal momentalnie scallowałem, może myślał że czegoś wyczekuje, a może sam wyczekał... jak sądzicie ? dodam tylko że długo sie nie zastanawiał nad all inem, zagrał to tak szybko jak by sie ścigał... w sekunde
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 12:12 przez bedebogaty777, łącznie zmieniany 3 razy.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 13 cze 2009, 18:57

Skoro te stawki Cie przerastaja to naprawde lepiej odpuscic gre na takich stolikach.

I skoro grasz praktycznie o caly bankroll, to fold, ale nie na turnie. Fold na preflopie. Nie wiem jaki stolik, ale podbicie 10BB jednoznacznie wskazuje na cos w stylu wysoki pocket, ew. AK, do tego call od drugiego gracza.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 cze 2009, 19:02

Flop call ?? Raisujesz do 55$ i decyzja do niego zagrales jak calling station to nie dziwne ze masz dylemat zreszta ... raisowal 10BB pre flop ot tak ?? a Ty flat call z JJ ?? Jezeli zagral jako pierwszy bet 10$ to z JJ grasz tylko na seta ... lapiesz seta i bijesz ile sie da ... jezeli ma AA to powinien imo zrzucic na flopie bo ma overpair a Twoj call pre + raise flop oznacza seta ... jezeli ma AK dajesz mu free karte , a jezeli ma QQ to jestes w dupie ... Seta sie pasuje jesli wiesz ze on ma wyzszego lub wiesz ze ma strita ... seta sie nie pasuje chyba ze masz 4 karty w jednym kolorze i nie masz readow.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 cze 2009, 19:05

bedebogaty777, easy call na turnie to po 1 po drugie super normalnie nie znasz nawet pojec wbijasz sie na takie stawki gdzie trzeba miec bankroll okolo 3-5k $ :) Po drugie na flopie robisz raise ! tak do 65$

bedebogaty777
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bedebogaty777 » 13 cze 2009, 19:13

tak maxlambert to były moje początki, sądziłem że jak podbije, zwłaszcza aż tak to sie przestraszy, sądziłem że znowu zagra nie aż tak grubo, ale all in to chyba jedyne co mogło mnie zaskoczyć, sądze że jak by na turn zagrał ze 20$ lub czekał wtedy to ja bym podbił ale po takim zagraniu sie bałem :D

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 13 cze 2009, 19:19

Ja nie uwazam, ze taki easy call na turnie. Callem na flopie popsules sobie bedebogaty777 to rozdanie, choc mogles i tak byc w plecy. AK i QQ spokojnie w zasiegu, w przypadku AK to to, ze przegrales to tylko i wylacznie twoj blad, QQ to kwestia zrzucenia seta w obawie przed wyzszym setem, duzy pech i fold prawie ze niemozliwy :)
Po prostu zly call na flopie...
Oskar - bankroll management ? SERIO ?! :mrgreen:

Jesli juz chcesz sobie pogamblowac na wyzszych stawkach bez BM to nie rob tego z calą dostepną kasą ;) ja raz na jakis czas tez sobie robie takiego shota :mrgreen: ale robie to bardziej asekurancyjnie z min bi lub troszeczke powyzej min bi :D
...a co ! raz na jakis czas fajnie tak wejsc :D
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 19:22 przez martini, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 cze 2009, 19:20

martini, to ze ja nie gram tak to wiesz ;p ja mowie jak on powinien grac :D
Prawda ze na flopie zepsute rozdanie ale ja to easy calluje na turnie jesli juz taki blad popelnilem

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 13 cze 2009, 19:23

Oskarek pisze:Prawda ze na flopie zepsute rozdanie ale ja to easy calluje na turnie jesli juz taki blad popelnilem

Tylko niestety przez ten blad mozemy slono zaplacic, to rozdanie juz moglo byc przegrane, nad callem trzeba sie porzadnie zastanowic, bo spadla naprawde ZŁA dla nas karta.

jak to mowia : niewykorzystane sytuacje lubią sie mscic ;)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 cze 2009, 19:26

Tak naprawde na NL100 to nie jest jeszcze taki wysoki poziom :P Rownie dobrze mogl trzymac AQ , AA , KK... AK i AQ wykluczam bo to raczej nie jest karta na bet 10BB pre flop z UTG+1 ;) 99 tez watpliwe a tym all inem bronil raczej uklady niz ulozyl strita ;) wiec jedyne co Cie bilo to QQ w moim mniemaniu pwenie mial cos w stylu AA , KK :P
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 19:43 przez mx, łącznie zmieniany 1 raz.

unlucky13
-#pretendent
-#pretendent

Re: odwieczny dylemat

Postautor: unlucky13 » 13 cze 2009, 19:34

Witam,

Prosiłbym Cię, żebyś postarał się precyzyjniej opisać sytuację zaczynając od tego jak akcja przebiegała na poszczególnych rundach. Co prawda coś w teń deseń naskrobałeś ale ja się nie mogę połapać ni w ząb o co tu chodzi i jak to dokładnie sie odbywało. Napisz też jeśli to możliwe jakie kolory miałe dane karty. Następnie napisz coś więcej o swoim przeciwniku i o tym jak sam grasz lub jak sądzisz, że jesteś postrzegany przez innych graczy.

Wstępnie, bez szczegołowych informacji dotyczących przeciwnika ja bym to spasował w tym miejscu. Zastanawiający jest ten niestandardowy olbrzymi 10BB raise na preflopie. Sądzę, że takie zagranie mogło świadczyć o jakiejś parze, aczkolwiek niektórzy przeciwnicy mogą spokojnie grać też AKs np. Ten all in wygląda na pierwszy rzut oka dość rozpaczliwie, ale mam przeczucie, że tak właśnie miało być. Ogólnie moim zdaniem dość pasywnie to rozegrałeś i kompletnie nie masz informacji na temat siły ręki przeciwnika. Na takim flopie, nawet rainbow ja bym się raczej slowplayować nie odważył masz made hand Twoj przeciwnik gra cbet za pół pota nie ma sensu dłużej zwlekać.

Swoją drogą jesli grasz na stawkach 0,5 / 1$ powinieneś mieć według standardowych zasad Bankroll Mangament'u 25x BI czyli 2500 $ na swoim koncie pokerowym, mniejszy bankroll jest niezalecany i ryzykowny.

// EDIT
30 minut składałem tego posta, ale widze, że tu to zdecydowanie za długo i dyskusja posuneła się dużo dalej...

--
Pozdrawiam,
U.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 19:41 przez unlucky13, łącznie zmieniany 2 razy.

bedebogaty777
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: bedebogaty777 » 13 cze 2009, 19:35

hehe też tak myśle maxlambert, bardzo prawdopodobne KK lub AA dlatego skoro już miałem tyle szczęścia że doszedł J, myśle że jednak powinienem zagrać, ale nie wiadomo, męczy mnie jednak troche te AK hehe ale myśle że nie zagrał by tak szybko wtedy tego all ina :D
unlucky13 kolorów nie pamiętam ale na pewno nie stanowiły zagrożenia.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 cze 2009, 19:44

bedebogaty777, nie zagralby z AK 10xbb preflop w ogole co to za zagranie 10bb xD

hzl-
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: hzl- » 15 cze 2009, 02:09

Oskarek pisze:bedebogaty777, nie zagralby z AK 10xbb preflop w ogole co to za zagranie 10bb xD

Smierdzi jakims stealem imo ;>.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 15 cze 2009, 08:03

Albo chce zeby smierdzialo stealem :-)

Jak dla mnie jezeli grasz za cala kase (czego nie polecam) to

1. Na flopie all-in albo duzy raise (tylko z QQ bys polegl - z kazda inna reka jestes do przodu)
2. Na turnie w tej sytuacji izi fold.

Awatar użytkownika
decksik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: decksik » 15 cze 2009, 17:00

mysle, ze na turnie typ po prostu bronil reki i chcial juz Cie wyrzucic z rozdania, w tym momencie dla mnie istnieja dwie mozliwe rece jakie mogl miec AA i KK, i bal sie, ze to Ty dobierasz do strita, na flopie powinien byc mocny reraise, a moze nawet i push allin..

jesli mial ktoras z tych dwoch over par to bys troche zarobil na tym rozdaniu, a jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby typ raisowal preflop 10bb z czyms mniej niz KK..

Wróć do „Cash full ring”