Od zera do 600e w jeden wieczór ;)

Tutaj możemy pochwalić sie swoimi dokonaniami pokerowymi i nie tylko - jednym słowem alejka sławy;). Widoczne po 20+ postach.
GuyFawkes
-#pretendent
-#pretendent

Od zera do 600e w jeden wieczór ;)

Postautor: GuyFawkes » 09 sty 2009, 14:03

Opowiem wam mój najbardziej pamiętny wieczór. Co prawda stało się to jakis czas temu ale chyba nigdy jego nie zapomne;)

We wtorki na poker roomie PokerGalaxy (Boss Media) odbywał się freeroll tylko dla Polaków, 100e do podziału grało ok 130 - 150 osob z reguły. Za pierwsze 30 e za drugie 19.50e, reszta jakos tam mniej.
Miałem taki smieszny nick - McDomofon ;)
Zagrałem ten freerollek i tak się stało że byłem drugi - po pechowo przegranym heads upie, który doskonale nadawałby się do działu bed beat na tym forum ;)
(W załączniku przedstawiam jego przebieg - ostatniego rozdania :) )

Trudno - drugie miejsce - nie tak zle, pozatym na koncie na którym nic nie mialem pojawilo się 19.50e. Very nice

Nie wiedziałem co zrobić więc o 23.30 zobaczyłem że jest turek, 1.5k GTD , 3 + 30e - rebuy.
Pierwsza reka QQ, all in 3 osoby call, załamało mnie jakies K10off, nieważne - rebuy, druga reka AA - all in i nagle mialem juz 6k. Po godzinie spokojnej gry, faze rebuy zamknąłem z ok 12k i bylem w pierwsze 20tce. Pula urosła do 1977e i za pierwsze miejscy bylo niecale 600e. Nastepne 2-3 godziny byly bardzo monotonne, zjadały mnie blindy dostawalem lepsza reke, podwajalem się, albo na Asach albo na królach, albo jak mi mało zostawała na jakiejs marginalnej rece. Sprawdzalem shortów, czasami blindy kradłem. Wszystko.
Najpierw cieszyłem się że doczołgałem się do płatnych. Przy takim stacku na koncie kazde pare euro wiecej i tak mnie zadowalało. ;)
Jak już został FT, gra się troche rozluźniła, pamietem ze w paru rozdaniach z 20k zrobilem prawie 100k, co mi pozwolilo wmiare spokojnie dojsc do FT. Tam byłem średnim stakiem i takim pozostawałem, miałem wystarczajaco żetonów na manewr, pozwalało mi to ukraść co jakiś czas blindy i ante. Wszysko się odwróciło gdy nas zostało siedmiu.
Dostełem 44, delikatny raise - jeden call. Pula 70k przy moim staku 100k.
Flop marzenie - A44, koleś po lewej od dealera daje All in ;), może miał jakiegoś mocnego asa, może nawet dwa - nie wiem, nie pamietam. Oczywiscie utrzymalem się, po tym rozdaniu miałem prawie 300k. Złapałem niezłego Rusha.
Turniej wygrałem zaraz po następnej przerwie. KJ na KT, utrzymałem się ;))

Od 20 do 4.30 wygrałem 603.30e. Byłem zmęczony ale do 9 rano nie mogłem zasnąć z podjarania. T był mój pierwszy wygrany większy turniej ;) (mam jeszcze jeden podobny na koncie o raz pare FT)

Pozdrawiam i początkującym życzę podobnych sukcesów ;)))
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pasiak_forever
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pasiak_forever » 09 sty 2009, 14:18

no to było pół roku temu ale i tak gratulacje :) może i ja częściej będę grał takie turki :D

kornik

Postautor: kornik » 09 sty 2009, 14:22

piękna i wzruszająca historia :) niestety np w moim przypadku (i wielu moich znajomych) opowiada się raczej historie o dojściu z 10 E do 400 E a potem standardowo do zera, gdy 1 out pozbawił nas puli 800 E :P

pasiak_forever
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: pasiak_forever » 09 sty 2009, 14:23

kornik pisze:piękna i wzruszająca historia :) niestety np w moim przypadku (i wielu moich znajomych) opowiada się raczej historie o dojściu z 10 E do 400 E a potem standardowo do zera, gdy 1 out pozbawił nas puli 800 E :P

no właśnie, ja kilka razy straciłem pule po 100, 200, 300 dolców albo euro. A potem siedzisz przez 5 min. i myślisz dlaczego tego się nie wypłaciło :D

GuyFawkes
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GuyFawkes » 09 sty 2009, 14:47

To są zalety grania bez rolka. Ten turek troche wypaczyl mi pojecie o pokerze. Na poczatku nie wplacalem sianko na poker roomy, wygrywalem cos we freerollach i szalalem za to sianko na SnG albo jakis turniejach, zamiast mozolnie odkladac i uzbierawszy ze 100 usiasc na nl 10.... Te szalenstwa zawsze sie konczyly tak samo - do zera "0" jakbym gral na automacie.

(Z tych 600e - 400e wyplacilem)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 15 sty 2009, 10:26

pasiak_forever pisze:
kornik pisze:piękna i wzruszająca historia :) niestety np w moim przypadku (i wielu moich znajomych) opowiada się raczej historie o dojściu z 10 E do 400 E a potem standardowo do zera, gdy 1 out pozbawił nas puli 800 E :P

no właśnie, ja kilka razy straciłem pule po 100, 200, 300 dolców albo euro. A potem siedzisz przez 5 min. i myślisz dlaczego tego się nie wypłaciło :D

znam to ... a czemu sie nie wyplacilo ... bo mooneybookers bylo nie aktywne w opcji wyplat ;/ :P

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 15 sty 2009, 10:40

No faktycznie ładna wygrana i genialny flop na FT. A co do tego
A potem siedzisz przez 5 min. i myślisz dlaczego tego się nie wypłaciło :D

To jest tak prawie zawsze :) Ja kilka razy wygrałem turek i np. 100$. Zamiast wypłacić choćby połowę a za drugą grać to zawsze nasuwała się myśl: "A co będę wypłacał. Pogram trochę może uda się podwoić :) " i zawsze kończyło się na 0$. Teraz mam już pewne zasady, które przestrzegam. Po każdej wygranej od razu zlecam wypłatę min. 50% bankrolla i dopiero zabieram się do dalszej gry.
A i jeszcze raz gratulacje - 600 euro to ładna sumka :)

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 15 sty 2009, 19:52

gratulacje

lord_muppet
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lord_muppet » 15 sty 2009, 22:30

Nie ma co, lepszego flopa nie mozna wymarzyc :)
gratulacje!

TheScrappy
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: TheScrappy » 19 sty 2009, 09:57

Imponujące! :D
Pozazdrościć :P

Wróć do „Hall of Fame”