Od pucybuta... zobaczymy;)

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Od pucybuta... zobaczymy;)

Postautor: Bartol3 » 15 wrz 2009, 01:47

Cos o sobie na poczatek:
-urodzilem sie 18 lat temu w Krakowie,w rodzinie w której zawsze było pod dostatkiem dwóch rzeczy: kapitału i literatury:) pokerowe geny? :mrgreen:

- Od najmlodszych lat u mnie w domu grano w pokera pieciokartowego dobieranego, wiec co nieco o nim wiem, ale doszedlem do wniosku ze jest nie dla mnie i podobny do pokera w kosci (nota bene-moj dziadek mial jakies osiagniecia w bridge :wink: z tego co slyszalem)

- Mam zwyczaj czytania duzo o nowym hobby a z pokerem nie bylo inaczej:)

-gram w pool bilarda nalogowo :mrgreen:
- Gra na zywo starych tuzow mnie pociagnela do tego sportu (zarowno lokalni "Miszcze" jak i negranu w tv)

- do pokera TH NL przywiazaly mnie 3 tygodnie z zycia.

- w tych 3 tygodniach przyjechal do mnie kumpel z lodzkiego z zetonami (dzieki niemu sie zafascynowalem pokerem), zaszedlem daleko w JUNO INITATIONAL wygralem pare dolców;) :trophy: :trophy: :trophy: i oczywiscie wypadek przy fortepianie (nie moglem ruszyc lewa dlonia) spowodowal, ze moglem bez bolu uzywac tylko komputera przez 2 tygodnie:)

Mialem tu napisane jak zrobilem z tych paru dolcow parenascie (glownie za pomoca wygrywajacych kart) ale mialem blad logowania i sie skasowalo :cry:

Potem takie rzeczy jak darmowe 50$ z pewnej stronki i bankroll rosnie;)
Poczytalem ostatnio o tym prowadzeniu bankrolla i polega na niczym innym jak rozsadnym inwestowaniu z amortyzacja:) - to samo co w ksiazce do WOSu

No to jak juz rozpoczalem to zobaczymy czy Polak potrafi :mrgreen: pozdrawiam wszystlich :wink:
[/center]

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 15 wrz 2009, 01:49

i do tego wszystkiego BOND uratowal swiat grając w Texas Hold'em :mrgreen:

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 17 wrz 2009, 00:02

bankroll wzrósł dzisiaj o 7 dolarów dzieki freerolowi na victor chandler:)
w jednej partii na flopie byla trójka i moje AA do kompletu, co pozwolilo mi przeczekac do stolika finalowego. Potem 6 miejsce,
Zdziwilo mnie naliczanie nagród na VC.

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 19 wrz 2009, 21:35

Bylem dzisiaj w empiku i kupilem Card Player a potem uslyszalem od znajomego ktory tam pracuje ze te gazete sie ukrywa przed klientami.
To jakby wam wmawiali ze nie ma to kitują

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 19 wrz 2009, 21:50

Bartol3 pisze:Bylem dzisiaj w empiku i kupilem Card Player a potem uslyszalem od znajomego ktory tam pracuje ze te gazete sie ukrywa przed klientami.
To jakby wam wmawiali ze nie ma to kitują
No tak to już jest, cały nakład wykupiony przez nałogaowców , tylko czytać i czytać lol, w toronto też trudno dostać

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 20 wrz 2009, 00:13

ja bylem w empiku w krakowie i babka mowi ze nie ma. Ja pytam: nie ma czy sie skonczylo?
Ta mowi ze nie ma , a na ekranie jej komputera wyraznie widac ze 3 sztuki.
I przechodzil kolo w plakietce kierownik zaopatrzenia to go zaczepilem i mi przyniosl.
Babka nie wiem po co oszukiwala :evil:

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 24 wrz 2009, 19:08

Wczoraj podczas nauki Wojen Napoleońskich postanowilem odpoczac troche psychicznie i wlaczylem pierwszego lepszego freerolla.
Na everest-brak-polskiej-licencji! sie trafil na pare tysiecy ludzi bez wygranej pienieznej (bo w koncu dla zabawy wszedlem) i skonczylo sie na 12 miejscu po paru godzinach i przepustce do freerolla na 2,500$:) niby nic bo takich turniejow wiele ale morał jest... w pokera dla zabawy grac sie nie da :mrgreen:

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 30 wrz 2009, 23:04

dzisiaj sie zastanawialem jaki poziom reprezentuja "celebrysci" w takich turniejach do jakich ostatnio byly kwalifikacje na PokerStars-nielegalny-w-PL!.
Taki kwalifikant skoro sie dostał to musi miec juz jakies umiejetnosci pokerowe, czyli jest skazany na wysokie miejsce w takim turnieju? :mrgreen:

bo zakladam ze oni sa zapraszani i nie koniecznie musza w tym pokerze byc dobrzy

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 06 paź 2009, 22:28

dzisiejszy dzien (chory, grypa, katar, jazdy L-ka rano) przysiosl 13$ zysku na SnG.
Miałem sporo farta takiego jak all in (4 sprawdza) i wchodzi mi kareta króli.
Teraz przyniosło efekt ale nie wiem czy na dłuższą mete sie opłaca wchodzenie na wpisowe ok 10% bankrolla.
Ale fajnie bylo i troche punktów jest

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 08 paź 2009, 15:03

od kolegi na gadu (....) nie zrobilbys dnia dziecka i przelal 5$ na moje konto za darmola na everescie?
wlasnie zauwazylem ze miedzy graczami mozna :wink:
sam se wywalcz:D

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 18 paź 2009, 20:46

dzisiaj sobie wlaczylem na everescie double up za 2$ plus jakas tam prowizja i ...
w 3 partii dostalem 2xA wszystko by bylo w porzadku gdzyby nie to ze na flopie przyszedl trzeci, i all in i na turnie nadzialem sie na karete;///

Musze przestac popadac w euforie po setach bo zbankrutuje

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 20 paź 2009, 18:46

Bartol3 pisze:Musze przestac popadac w euforie po setach bo zbankrutuje

No nie żartuj, nie zrzucisz seta asów przecież... Bad beat i tyle. Uszy do góry i asy zawsze rozgrywaj mocno! :-)

Screena byś wrzucił, bo to nieczęste rozdanie. Za rok jak znowu Ci się przydarzy przegrać seta asów z niską karetą - to już się uśmiechniesz tylko, z myślą, że kolejna taka wpadka za następny rok. :-)

markimark
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: markimark » 23 paź 2009, 15:52

daj boze miec seta nie zawsze sie przegrywa.pozdr..

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 25 paź 2009, 21:15

Wiesz ale o to mi chodzi ze przestaje na innych patrzec, nawet jakbym wygral to nie za dobrze o mnie swiadczy:(
Można z punktu widzenia prawnego nazwać pokera buckmaherskim zakladem wzajemnym?
Bo w debacie rano bylo

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 25 paź 2009, 21:16

Wheene:) nawet sciagnalem sobie programy do screenow ale zawsze sie okazuje ze to nie ten profil na komputerze albo zapomnialem wlaczyc;D

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 28 paź 2009, 00:55

Dzisiaj wykazałem się jak przystało na krakusa tym ze jestem dusigroszem:) wybralem kase z konta PokerStars-nielegalny-w-PL! i zostało mi na nim 20c;) i zagralem w 2 turniejach za 10c i oba wygralem:) dzisiejszy utarg wyniósł w sumie 2x8,5$ :)

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 28 paź 2009, 03:11

ha;D po północy poszedł jeszcze jeden:)

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 08 lis 2009, 21:04

Jeżeli zdelegalizuja pokera to proponuje zrobić turniej live przed gabinetem prezesa rady ministrow;D na takie jaja na pewno znaleźliby sie sponsorzy, poza tym nie sadze zeby z takiego rynku jak polska zrezygnowaly firmy typu unibet-brak-polskiej-licencji! i PokerStars-nielegalny-w-PL!:) A zwyciezca heads up z premierem o władze:)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”