[NL][freeroll][FR]od prawie zera do...

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

[NL][freeroll][FR]od prawie zera do...

Postautor: peliniusz » 31 maja 2008, 11:27

we wczorajszy freerollu na expekt-brak-polskiej-licencji!.com byłem świadkiem niesamowitego, zdumiewającego, zaskakującego show mojego przeciwnika !! :P To co zrobił napawa mnie optymizmem że jednak soft jest czasami przyjazny dla shoooort stacków :D a więc zaczęło sie od przegrania flusha z flushem z najwyższą kartą 10 przeciwko Asowi. Psyko0606 był w tragicznej sytuacji bo zostało mu tylko 20 żetonów z 1500 jakie na początku miał...
i przypominam sobie że go wyśmiałem gdy w następnym rozdaniu spasował na preflopie,
pomyślałem sobie:" heh na co on jeszcze liczy?"
kolejne rozdanie też spasował i w trzecim zrobił all-ina i wygrał tą stówe - kolejny all-in i już 300, kolejny i już 720, i następnie 1400 i wszyscy przy stole zaczęli mu gratulować :)
po 36minutach znowu podwojenie i wtedy już byłem naprawde w szoku i myślałem że ten koleś wygra turniej ale zaczął grać lekkomyślnie, kiepsko blefować i ten jego stack mu nieźle skakał co chwila wygrywał 2000 by potem przegrać 3000... zaraz po przerwie czyli gdzieś po 70minutach odpadł na dobre....
Zmierzam do tego że 99% ludzi mając tylko 20 żetonów- by w następnym rozdaniu zagrała all-ina i zajęła sie czymś innym a on walczył i wywalczył swoje..... na chwile :)

Jego przykład pokazuje że warto walczyć do końca nawet jeśli jest cień szansy....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 22:10 przez peliniusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 31 maja 2008, 14:26

hehe no nieźle. W pierwszym rozdaniu jak miał 20 to jedynie tylko fart.
Też zawsze gram do końca, głupio tak wyjść nawet jak zostało te klika żetonów. Lepiej odpaść po grze.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 01 cze 2008, 10:51

Swieta prawda - nie wolno sie poddawac.
Wczoraj gosc na HU przegral ze mna all ina , po czym zostalo mu 300 zetonow i dal sitouta. A wlasnie czesto tacy sie odbudowuja i wygrywaja, czego najlepszym przykladem sa te screeny (no on moze nie wygral turnieju, ale tak czy siak odbudowal sie).

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: peliniusz » 01 cze 2008, 11:25

wypróbowałem ten "sposób" wczoraj na paradise-brak-polskiej-licencji!!!!! mając zaledwie 10 żetonów :) 2 kolejne rozdania spasowałem potem all-in i tak piąłem sie do góry i już miałem 1140 czyli było już nienajgorzej ale zbytnio przecholowałem bo znowu dałem all-ina i moje A2 przegrało z 5d,6d przeciwnika na preflopie :/
ale jestem w szoku że takie odbudowanie miało miejsce na paradise-brak-polskiej-licencji!!! :) gdzie właśnie soft eliminuje shortstacki....
zazwyczaj miałem to gdzieś i jak mi zostawało pare groszy to zawsze all-ina z byle jaką kartą i zajęcie sie czym innym a teraz będe walczył do końca:)

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 01 cze 2008, 19:25

Gosc wygral ostatnio turniej PPT majac zetonow tylko na ante!!!! wygral 15 all inow pod rzad a pozniej caly turniej.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”