Od micro stawek do bankrolla.

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Od micro stawek do bankrolla.

Postautor: drl » 20 paź 2009, 21:54

Długo się zastanawiałem nad tym ale zdumiony challengem SithJarr'a(jesio raz GZ:) ) postanowiłem spróbować swoich sił w tej dziedzinie pokera jaka jest HU.
I tak oto dzisiaj wystartowałem. Przez ostatnie pare dni grałem HU turbo na stawkach 2$ (DUZY BŁĄD - nie wypominajcie mi go :D). Ale jak to się mówi co nas nie zabije to wzmocni, wracam do gry normalnej. Choć turbo nie mogę nic zarzucić (nawet jest + zacząłem grywać odrobinę agresywniej) oprócz wahań jakie tam występują.
Jestem milo zaskoczony bo wczorajsza sesja(jesli tak to wogole nazwać mało ostanio mam czasu na granie) zakończona na :plus: wygrane 3 z 4 i dzisiejsza 3/3 i tak oto bankroll z 48$ podskoczyl do 60$ (bez 29centow :mrgreen:).

Zastanawiam sie tylko czy na takich stawkach moge sie czegoś nauczyć bo jak widze zagrania all-in za +1450 do puli gdzie jest 40 to czasem wątpię w sens gry.
W miarę możliwości postaram sie wrzucac ciekawe rozdania z jakimś krotkim opisem.

Jedno z wczorajszych. Nie posiadam sharka zeby w kazdej chwili sprawdzac opponentow, ale gralem z nim wczoraj 2 pojedynki i lapalem go na blefach, wiec takiego podejrzanego betu nie moglem poprostu nie sprawdzic, fakt flop nie był marzenie i sporo rak mnie bilo ale z taka przewaga no nie moglem sie powstrzymac :)

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-7102616-25
played at "Table #1" for USD TC from 2009-10-19 15:29 until 2009-10-19 15:29
Poprzednia ręka Następna ręka
Gracze Seat 4: rafunxolopez (870 in chips)
Seat 9: x_d_r_l_x (2,130 in chips)
Ante/Blind x_d_r_l_x posts blind (25), rafunxolopez posts blind (50).
Pre-flop x_d_r_l_x calls 50, rafunxolopez raises to 125, x_d_r_l_x calls 125.
Flop [ AS,4S,4H ]
rafunxolopez bets 745 and is all-in, x_d_r_l_x calls 745.
Turn [ AS,4S,4H,7H ]
River [ AS,4S,4H,7H,8D ]
Showdown rafunxolopez shows [ KD,JD ]
x_d_r_l_x shows [ 8C,8S ]
x_d_r_l_x wins 1,740.
Podsumowanie Dealer: x_d_r_l_x
Pot: 1,740
rafunxolopez, loses 870
x_d_r_l_x, bets 870, collects 1,740, net 870

Podsumowanie Sesji :
gry - 3
wygrane - 3

Stan Konta : 59,71$
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 21 paź 2009, 16:26

Nie wiem czym to jest spowodowane ale popoludniowe sesje wprowadzaja mnie w zly stan emocjonalny. Nie rozumiem w co ludzie probuja grac jesli sprawdzaja za 1/2 stacka z 3-cia para na riverze gdy na stole lezy imho flush draw....bo pokerem to ja tego nazwac nie moge. Nie wiem czy to wina stawek czy co ale jesli ktos wplaca jakies drobne i chce grac a robi takie rzeczy to ja nie wiem ocb. Albo jak mozna nie bronic swojej TP jesli na stole robi sie draw tylko dalej graja calling station... No nic dosc narzekania ide sie przewietrzyc.

Podsumowanie Sesji :
gry - 3
wygrane - 1

Stan Konta : 57.11$

No nic zobaczymy wieczorkiem jak bedzie, trzeba sie odegrac.

Nizej rozdanie ktore niby wygrane ale do konca nie jestem przekonany czy jednak dobrze rozegrane. Wiem pewno uslysze monter z flopa to mozna bylo check/raise zagrac, ale na swoja obrone przytocze iz najlepsza metoda jest w tym momencie atak, za duzo juz razy widzialem jak ludzie grali slow play majac monstera i albo na tym zbierali male pule albo dawali przeciwnikowi tanio drawowac przez co przegrywali bo na riverze wyskoczyl 1 z tym 3 outow ;)

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 21 paź 2009, 21:36

Wieczorne granie zakonczone pozytywnie. Nie tylko dlatego ze sie odrobilem i wyszedlem na plus ale tez zrozumialem ze agresja jest wazna ale tez nie nalezy z nia nadmiernie przesadzac co obrazuje screen nizej :)

To bylo dopiero 3 rozdanie wiec nic o nim nie moge powiedziec, a co do samego rozdania to nie chcialem go zbytnio ploszyc bo niby jak moge przegrac rozdanie z TP + Royal draw + najwyzszy flush draw a to co sie stalo na riverze to tego nie komentuje :mrgreen: :mrgreen:

Podsumowanie Sesji :
gry - 4
wygrane - 4

Stan Konta : 64.31$

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”