Od freerollolowca do highstackowca

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
cerdo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cerdo » 13 kwie 2010, 23:00

P* - multum stawek, multum ludzi. Wiec czeka sie tylko chwile na rozpoczecie. Gry zaczynaja sie juz od... $0,01 :)

Nie wiem jak w SnG, ale na donach (nawet tych za $1) ludzie graja w miare rozsadnie.

PS.Gratuluje niebieskiego :)

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 14 kwie 2010, 12:12

Również gratuluje zmiany koloru na niebieski :mrgreen: Swoją droga nie wiem kto wymyslił róż dla pretendentów :oops:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 14 kwie 2010, 13:49

Popołudniowa sesja znów przynosi nadzieję na wyrobienie tego bonusu i powiekszęnie znacznie bankrolla. Grałem cash game , S&G za 50 centów i za dolarka. Cash na + , 50 centów przegrany na trójce króli ze straightem :mrgreen: , a ten za 1$ wygrany. :twisted:

Ustawiło mnie w nim 1 rozdanie gdzie trafiłem na całkowitego fisha + fullika. :grin:

Obrazek

A więc od początku. Tunelhog spasował, a ja zrobiłem raise do 2BB, od angel otrzymałem call. Na flopie zagrałem za 1BB puli, sprawdził mnie. Na turnie za 1/2 puli i też dostałem call. Szczerze mówiąc po turnie myślałem, że trzyma tą 8 albo 5 ale widząc 6 na riverze bez pardonu wsadziłem raise o pule i spotkałem się z odwinięciem na all ina. Prosty call. :cool: Jedyne na czym mogłem się naciąć to kareta, no ale to raczej mało prawdopodobne.

Absolute Bankroll : 35.40$
:plus: 3.06 $

Wyczytałem dziś, że aby wypłacić z tego Burro trzeba mieć minimum 50$. Jest jeszcze 1 turniej z tamtej serii tak więc może coś uklepie a potem pomnożę. Zobaczymy.

cerdo, grałem na pokerroomie o którym mówisz i jakoś mam bardzo złe wspomnienia z magic riverami. :shock: Raczej nie chciałbym tam wpłacać, a w maju planuję dołożyć coś do tych 16$ z bukmachera i wpłacić gdzieś jakiś mały depozyt aby grać w forumowych turniejach z BI. Mam nadzieję, że do tego czasu coś jeszcze dozbieram. :smile:

Aha i stwierdziłem, że chyba lepiej jest umieszczać screeny rozdań i mały opis niż te wielkie opisy z historii rozdań.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 14 kwie 2010, 21:51

JimBeam pisze:Jedyne na czym mogłem się naciąć to kareta, no ale to raczej mało prawdopodobne

No, jeszcze 8 na lapie rywala Cie bila, takze nie wiem czy taki easy call miales ;)

No ale grunt ze do przodu, powodzenia zycze.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 14 kwie 2010, 22:24

piotrek_nowy, byłem już w płatnych tak więc warto było zaryzykować a był to moment dzięki któremu potem wygrałem . :wink:

Niedawno skonczyłem na Hey Poker naszego freerollka na 22/53 . :sad:
Na Chilli poszło o wiele lepiej mimo nadziania się na pokera i AA z ręki. :mrgreen:

Obrazek

Tym rozdankiem zapewniłem sobie dojście do płatnych, a potem już własnoręcznie wyeliminowałem 11 i zacząłem grę na stoliku finałowym i kończąc na 8 miejscu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 15 kwie 2010, 20:06

Dziś w naszym turniejowym freerollu na Paradaise grałem całe 1.56 min !! :trophy:
Pierwsze rozdanie i dostaje AA podbijam 4BB a ktoś za mną wsadza ALL IN to ja - CALL.
Jaki coinflip pokazał się dalej zobaczcie sami. :mrgreen:

Obrazek

Na chilli zagrałem 2 turnieje za wczorajszą wygraną po 20 centów. Jeden wygrałem a w 2 byłem na płatnym. Mam 4.88$ tak więc na 2 BI na tą ligę CEEC. Teraz się zastanawiam czy pomnażać to dalej czy poczekać i zagrać w naszych turkach. Hmmm. Co radzicie?

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 15 kwie 2010, 20:30

JimBeam pisze:Jaki coinflip pokazał się dalej zobaczcie sami. :mrgreen:

hmm a czy ty wiesz co to coin flip ? :P a tak pozatym mega piekne rozdanie ale nie dla ciebie :P

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 16 kwie 2010, 12:38

No zawsze myślałem i wywnioskowałem z widzianych rozdań, że to jest coinflip no ale teraz przeczytałem i fakt to nie to. :oops:
To pozostaje mi to nazwać bad beat lub runner.

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 16 kwie 2010, 13:14

JimBeam pisze:To pozostaje mi to nazwać bad beat lub runner.

JimBeam zdecydowanie super bad best :D
Jedna karta w talii Cię biła i trafił, bywa.
Dobrze, że prawdopodobieństwo wskazuje,że następne takie rozdanie nie zdarzy się szybko :)

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 16 kwie 2010, 15:01

Dzisiejsza sesja - całkowita porażka. :evil:
Przegrałem 2 S&G i 40 centów na cashu. Wszystko było przeciwko mnie, przegrywałem po prostu takie rozdanka, że to szok. Ani razu chyba nie wygrałem puli powyżej 500 żetonów.

Bankroll AP : 33.20 $
:minus: 2.20 $

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 17 kwie 2010, 12:19

Po wczorajszym spadku dzisiejsza sesja na duży PLUS.
Na cashu wygrałem prawie 2$, jednego sitka przegrałem na 7 pozycji, a w drugim byłem 1 .
W heads up-ie złamałem AA :
Obrazek

W turnieju tym odkułem się od 200-300 żetonów do 1 miejsca, tak więc też jakiś sukces.

Absolute Bankroll : 37.66$
:plus: 4.46$
:grin:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 18 kwie 2010, 12:55

Popołudniowa sesja na cashu na + ale 2 sitki przegrane. W oby dwóch już miałem fazę push or fold i raz naciołem się z AK na AA a potem z AJ na AK. :mrgreen:
Ogólnie to mam już z 100 raked hands, a 500 potrzeba to wyrobienia bonusu tak więc nie jest źle chyba i 14 absolute points. :cool: Gram sobie codziennie po 2 sitki + 1 cash game. Mam nadzieje, że jakoś to wyrobię. :wink:

Bankroll : 36.76$
:minus: 0.90$

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 20 kwie 2010, 11:25

Wczoraj już nie pisałem, ponieważ dziś wcześnie rano do szkoły tak więc nie było sensu. Grałem sobie nasz forumowy freerollik na unibet-brak-polskiej-licencji! i wygrałem. :trophy:
Karetka asów na finałowym stoliku najbardziej przybliżyła mnie do tego zwycięstwa :
Obrazek

Wygrałem kwotę 34.50 Euro tak więc jakiś bankroll zaczyna się budować.

Obrazek

Obrazek

Jeśli ktoś wie czy unibet-brak-polskiej-licencji! wymaga jakiegoś obrotu dla wygranych z freerolli proszę bardzo, żeby mi napisać ile on wynosi i czy w ogóle istnieje bo chcę grać S&G i sądzę iż Chilli bardziej do tego się nadaje. Co o tym sądzicie?

Goshti
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Goshti » 20 kwie 2010, 11:37

Gratulacje, ale wczoraj szczęście Ci sprzyjało na FT, najpierw ta kareta, później zamiast wylecieć to Twoje ATo vs moje88 vs AA i łapiesz flush(łapiemy), znowu full vs trips kogoś, no i moja ostatnia ręka Ty AJ vs ja KJ oczywiście flop musiał być J high. Zaś ja to cały turniej miałem karty to jak zwykle u mnie bywa to nic cały czas kradłem i dostałem to 88 i KJ w obydwu przypadkach strasznie do tyłu, za tydzień może role się odwrócą ;p

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 20 kwie 2010, 11:40

JimBeam pisze:Jeśli ktoś wie czy unibet-brak-polskiej-licencji! wymaga jakiegoś obrotu dla wygranych z freerolli proszę bardzo, żeby mi napisać ile on wynosi i czy w ogóle istnieje bo chcę grać S&G i sądzę iż Chilli bardziej do tego się nadaje. Co o tym sądzicie?

Nie podlegają, można od razu wypłacić.
Gratuluje wygranej

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 20 kwie 2010, 11:57

Goshti, na FB szczęscię mi trochę sprzyjało to muszę przyznać. :twisted:
Teraz się zastanawiam gdzie to wpłacić to mam łącznie 50 Euro bankrolla.
Gdzieś gdzie jest dużo Sitków chcę wpłacić.\

Edit :
Popołudniowa sesyjka na AP na -. Grałem 2 S&G i robiłem 1 rebuya do cacha za 40 centów.
Pierwszy turniej przegrałem w 2 zająłem 2 miejsce.

Saldo : 35.51 $
:minus: 1.25$

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 20 kwie 2010, 19:51

Właśnie skończyłem naszą ligę na ladbrokes-brak-polskiej-licencji! po desperackim ALL INie z K10 naciąłem się na AA które się utrzymało. 17/69 . Gram jeszcze freerolla z innego forum bukmacherskiego i Hubble na PS. :mrgreen: Grałem tez na Burro i zaliczyłem niesamowitego bad beata!
W życiu się czegoś takiego nie spodziewałem, już prędzej tez 2 niż tego. :shock:

Obrazek

Może ktoś pokusi się o jakaś mała analizę?

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 21 kwie 2010, 13:40

Popołudniowa sesyjka na Absolute wypadła dobrze i na cashu i na S&G. :wink:
Wygrałem około 1.5 $ w cash game i 2.90 za 2 miejsce w S&G. Zauważyłem iż odnoszę lepszy wyniki grając taki właśnie zestaw - 1 S&G + 1 cash game, nie wiem czym to jest spowodowane może większym skupieniem? Gdy odpalam 2 turnieje i 1 cash game przeważnie przegrywam trochę kaski bądź na turnieju, bądź na stoliku pieniężnym.

Podbudowałem swoją wygrana z Burro na 5.60 $ tak więc mam BI na jakiś turniej za 5.50 dolara. Pewnie spytacie się dlaczego gram tak wysokie BI w porównaniu do bankrolla, ponieważ minimum do wypłaty to 50$, co średnio widzi mi się zbierać a jak zaryzykuję i wygram w turnieju 1000$ GTD te 10-20 to już będzie z czego zacząć. Z obserwacji obstawiam na około 100 graczy tak więc chyba nie będzie źle to jest freezout. Mógłbym spróbować na cashu coś podwoić bo zaplecze S&G jest tam znikome. :???:

Co radzicie?

Dalej proszę o podpowiedź doświadczonych graczy czy lepiej pykać turki na unibet-brak-polskiej-licencji! czy Chilli, a może coś zupełnie innego?

Bankroll Absolute : 38.71$
:plus: 3.46$

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 21 kwie 2010, 21:17

Wieczór średnio udany, na Chilli odpadłem po około 30 min gry z QQ. Zagrałem ALL IN pre flop i trafiłem na AK + As na flopie i Król na turnie. :mrgreen: Ahh to moje szczęście. Był to mój pierwszy turniej forumowy z BI i mimo przegranej mam same przyjemne uczucia, przynajmniej nie było pushowania od 1 min. Na Hey Poker odpadłem w pojedynku AKs vs AKs. Przeciwnikowi wpadł kolor. :mrgreen: Na Absolute w cashu trochę na minus, sitek skończony na 2 miejscu.

Bankroll AP : 39.72 $
:plus: 1.01 $

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 22 kwie 2010, 20:49

Dzisiaj wszystko było przeciwko mnie. :???: Najpierw odpaliłem Heads Upa za 5$ na Burro bo cashout wynosi 50$ to z 10 bym mógł coś uklepać z 5 raczej ciężko. Dostałem KK, wsadziłem ALL IN call z A10 trefl. Na riverze - As. :mad: Mówię sobie trudno bad beaty się zdarzają. Odpalam Absolute sitka za 1$ + cash game. W turnieju na 3-4 ręce dostaję JJ podbijam 4 BB, 1 gracz mnie sprawdza. Flop J 10 2 . On zagrywa za 1/3 jego stacja mówię sobie - cudnie wsadzam ALL IN który zostaje sprawdzony z JQ. Turn K , River As. Załamałem się ... Na cashu także wtopa. Dzień ewidentnie nie mój.

Bankroll AP : 37.72 $
:minus: 2$

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 24 kwie 2010, 12:41

Na +. 2 miejsce w turnieju S&G za dolarka i + 30 centów na cashu. Napisałem do supportu i rozegrałem już 200 raked hands. Tak więc do wyrobienia bonusu zostało mi jeszcze 300. Chyba dam rade. :razz: W Heads Upie turniejowym dostałem pięknego Bad Beata od Absolute. :???:

Obrazek

Mam teraz zamiar odpalić na Evereście ile wlezie turniejów Shasta i spróbować nabudować bankrolla z 1-2 $.

AP : 40.19
:plus: 2.47

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 24 kwie 2010, 14:40

Włączyłem 4 Shasta bo na więcej mi monitor nie pozwalał. :mrgreen: W 2 byłem na płatnych tak więc łącznie mam 0.10$ na koncie. Ustalam sobie cel boczny : Zbudować z 1-2$ na tych właśnie turniejach i potem grać Fuji za 0.05$. Fuji to normalne turnieje S&G 10 graczy.

Awatar użytkownika
cerdo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cerdo » 24 kwie 2010, 19:56

Hej Jim. Sledze twojego bloga od poczatku, bo chyba jestesmy na podobnym etapie gry i podpatruje twoj progres :) Rowniez jestem poczatkujacym graczem.

Jesli chodzi o shasta to wez sobie okna uloz kaskadowo to bedziesz mogl nawet 50 na raz sobie wlaczyc :) gorzej z ich ogarnieciem pozniej :mrgreen: ja gralem tak okolo 10

Ps. Powiedz mi jak jest na AP z tymi raked hands, dowiedziales sie cos w temacie czy SnG licza sie jakos do raked? I rozumiem, ze jesli garsz cash to NL2. Jesli chodzi o zakwalifikowanie reki jako raked to co trzeba zrobic? Zobaczyc flopa, miec rozdane karty, czy musi byc odpowiednia wielkosc puli? Pzdr

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 24 kwie 2010, 21:50

Grałem kolejny freeroll z innego forum bukmacherskiego i chyba był to mój ostatni grany z nimi. :???: Nie urażając nikogo - Tamten turniej to większa loteria niż gra. Często zdarzały się ALL IN z K2s czy A3o. W końcu przyszło co do czego dostałem KK z ręki. Mówię sobie jest !
Wreszcie się podwoje. Wpycham ALL IN bo wiedziałem iż 1 calla dostane na 80%. No i dostałem z J10s. Myślę - Łatwa wygrana. Na flopiku Król więc łapię seta spadła też damka, turn nic nie wnosi a river co? As !
Nie wiem dlaczego ale tylko grając w turniejach pod patronatem tamtego forum mi się to zdarza. :shock:
cerdo, a jak ułożyć te okna kaskadowo na EP? Bo klikałem coś na kształt kaskadowego i coś się nie układały. Jeśli chodzi o cash to gram blindy 0.01/0.02 $. Nie wiem jakie to NLx bo graczem cash nie jestem. :mrgreen: S&G nie liczą się raked hands to raked hands każda ręka od której zapłaciłeś prowizję. Nigdy się nie zagłębiałem co to dokładnie jest raked hands, ale wydaje mi się, iż wystarczy zapłacić blinda aby zaliczyli. Jak pisałem wcześniej gram to tylko dla bonusu, bo nic więcej mi to nie potrzebne choć jakoś milej patrzy mi się na żetony z nominałami dolarowymi niż na te 10/20/100/1000 w turniejach nie wiem może to kwestia jakiś przyzwyczajeń. :mrgreen:

Awatar użytkownika
cerdo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cerdo » 25 kwie 2010, 00:28

Niestety sam sobie musisz poukladac okienka w schodki :P Na Everescie niestety nie ma takiej opcji.

NLx gdzie x oznacza wartosc BB. Czyli NL2 to BB wynosi 2 centy. Przewaznie liczba ta pomnozona x100 daje nam pelny buy-in z jakim mozemy usiasc przy stole.

A ja mam wlasnie odwrotnie, jakos bezpieczniej sie czuje przy nominalach turniejowych. Chyba jak widze nominaly pieniezne to mnie jakos paralizuje :P Cash dopiero bede sie uczyl grac tak jak ty, takze jedziemy na tym samym wozku znow :) Jak dostane bonusa, to czasem cos skrobne do ciebie jak mi idzie na PW.

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”