Od freerollolowca do highstackowca

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 30 maja 2010, 11:55

Dzisiaj przypomniało mi się o FTP :mrgreen: Odzyskałem hasło itd. bo kiedyś miałem tam jakiś no dep bonus i patrze a na koncie 37 punktów. Odpaliłem jakieś eliminacje na WSOP za pkt, ale niestety nie udało się. Wygrałem parę pkt i wyszedłem na 0. Zastanawiam się czy nie zmienić zamiarów depozytu na Chilli na Full Tilta. Bo chyba łatwiej tam zagrać turniej i krócej się czeka. A od Chilli odrzucają mnie trochę blindy 7 min zdecydowanie wole 10. Coś doradzicie?

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 30 maja 2010, 12:21

Na FTP masz w turniejach stada ludzi - zupełnie jak na starsach

jednak na chili w turniejach gra mniej osób

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dam1anov » 30 maja 2010, 12:52

Jimbeam pisze:(...)Zastanawiam się czy nie zmienić zamiarów depozytu na Chilli na Full Tilta. Bo chyba łatwiej tam zagrać turniej i krócej się czeka. A od Chilli odrzucają mnie trochę blindy 7 min zdecydowanie wole 10. Coś doradzicie?

Graj tam, gdzie Tobie wygodniej :smile: .
Ja z iPoker uciekłem jakiś czas temu, wracać nie zamierzam, ale jest wielu graczy na forum, którym roomy z tej sieci odpowiadają.
Dla mnie minusem są turnieje rebuy - jest ich o wiele więcej niż freezout'ów, a przy niskich wpisowych pierwsza godzina bywa naprawdę szalona. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie, konfrontując grę w tej samej formule choćby na Microgaming czy FTP właśnie.

tommko pisze:Na FTP masz w turniejach stada ludzi - zupełnie jak na starsach

jednak na chili w turniejach gra mniej osób

Jeśli turniej ma pulę gwarantowaną to tak, ale są też turki w których frekwencja nie idzie w tysiące.
Poza tym, to co jest w tym przypadku wadą, jest też zaletą. Chyba tylko na PS i FTP można zagrać w turnieju z pulą kilka-kilkanaście tysięcy $ gtd za wpisowe nie przekraczające 5$. Tylko trzeba mieć -naście godzin na grę, jeśli uda się dotrzeć w okolice stołu finałowego.

Zawsze możesz podzielić depozyt, i korzystać z dobrodziejstw obydwu roomów. Ja grę na Marii uzupełniam właśnie ofertą FTP :smile: . Jest jednak różnica w czasie oczekiwania na skompletowanie stołu, no i oferta gier o wiele bogatsza.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 30 maja 2010, 15:38

Tak więc może zdecyduje się grać sity na FTP, a MTT na Chilli? Zastanawiałem się jeszcze nad Red Kings ale jak już to złoże tam mały depozyt, żeby zawalczyć o naszą forumową koszulkę.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 31 maja 2010, 20:37

Skończyłem przed chwila unibet-brak-polskiej-licencji! moje AA poległo na K7o. :mrgreen:

Pora na podsumowanie drugie miesiąca prowadzenia mojego bloga, a mianowicie czerwca.
Główne założenie nie zostało osiągnięte czy przejście na high stackes ale jakieś kroki ku temu chyba poczyniłem. :cool:

Założenia na Maj :
1) - całkowite uwolnienie bonusu z AP, złączenie wszystkich moich wygranych i wpłata 100-150$ na jakiś pokerroom
2) - zrobienie 1$ na Shasta na everest-brak-polskiej-licencji! Poker (dla zaspokojenia ego i może coś z tego będzie)
3) - zaliczenie Polish Chilli Poker Cup 17 maja w Poznaniu i zdobycie jak najwyższego miejsca
4) - zdanie matury :trophy:

Zacznijmy od początku:

1) :plus: / :minus: Założenie spełnione w 50% , ponieważ bonus uwolniony a wypłaty z pokerroomów są w toku depozyt złoże prawdopodobnie do końca tego tygodnia ( zależy od szybkości wypłat) na Chili

2) :minus: Założenie nie wykonane z powodu lenistwa :cool: i chyba odpuszczę sobie je. :roll:

3) :plus: Zaliczone jak najbardziej - zająłem 6 pozycje na 56 graczy, to pierwszy turniej live

4) Nie piszę nic bo nie chcę zapeszać ale chyba "pykło" :wink: Jedyne czym mogę się pochwalić to 10/20pkt z ustnego polskiego, 14/20 z pods. angielskiego i 11/20 z rozsz. angielskiego

Dodatkowe sukcesy :
- nominacja do najlepszego blogu kwietnia
- przeczytanie 2 tomu Harringtona
- wygrana 31$ na Chilli CEEC za zajęcie 4 miejsca
- kwalifikacja do Eliminacji Mistrzostw Polski Tobet w Łodzi 19 czerwca ( mam nadzieje, że zaliczę 2 live z powodzeniem)
- większe "uspokojenie" pokerze ( nie wpadam tak łatwo w tilt) i ogólna poprawa mojej gry

Założenia Czerwiec 2010 :
- wpłata depozytu i wyjście po pierwszym miesiącu na przysłowiowy plus
- występ na Eliminacji Mistrzostw Polski Tobet w Łodzi 19 czerwca z jak najlepszym rezultatem
- dalszy rozwój i 3 tom Harringtona
- gra w naszym forumowym finale CEEC
- budowa tego jednego dolarka na Evereście :mrgreen:
- znalezienie jakieś pracy na okres wakacji :cool: i dostanie się na studia

No to by było chyba na tyle. Wszelkie sugestie, porady, gratulacje i obelgi chętnie przyjmę. :wink:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 02 cze 2010, 21:47

Dzisiejsza wieczorna sesja bez szału ale minimalne sukcesy były.
12/96 w eliminacjach do finału Chilli Cup po raz kolejny spierdzielilem 10 10 z ręki, ta karta mi przynosi mega pecha bez jaj :mrgreen:
CEEC 8/48 bodajże graczy, odpadłem z K5s bo mnie blindy pożarły, ale zdobyłem trochę pkt i moje miejsce w wewnątrz forumowych finale jest co raz bliższe :twisted:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 03 cze 2010, 11:33

Dziś odpaliłem od nowa AP, ponieważ okazało się, że nie wyrobiłem bonusu... :???:
Jak byk było napisane, że wystarczy 500 raked hands aby uwolnić bonus. Mam 503 raked hands, dostałem od mojego dawcy no deposit bonusu maila iż umowa została wyrobiona. Zleciłem wypłatę i na drugi dzień dostałem ją z powrotem z mailem o treści :
Aby wypłacić bonus musisz ugrać 5000 raked hands. :shock:
Wchodzę na stronę skąd dostałem bonus wchodzę w moje konto i faktycznie !
Zmieniło się z 500 na 5000 mimo iż dostałem maila o tym, że wyrobiłem bonus i teraz mogę zacząć grać nim dla siebie, wypłacić itd. Napisałem do supportu tejże strony i dostałem odpowiedź, że im przykro wyszło pewne nieporozumienie i muszę albo ugrać to 5000 raked hands albo dogadać się z supportem AP... :nie: :nie: Wydymali mnie na gładko. :roll:

Zamierzam ugrać to 5000 i pokazać im, że tak łatwo nie oddam "moich" pieniędzy. Będę tutaj umieszczał stan i jak mi idzie. Będę pisał tylko ile raked hands bo stan konta nie jest ważny mogę przecież wpłacić do minimum i wypłacić.

Na MB czeka 75$ na wpłatę które stworzyły by piękną całość z tymi z AP i 30$ na Chilli.
Chyba wrzucę je jutro albo pojutrze na Chilli tylko nie wiem jak czas mi pozwoli na wyrabianie tego wszystkiego bo na Chilli też pewnie wezmę jakiś bonusik od 1 depozytu.

Zaktualizuję jak support mi odpisze ile mam rąk z prowizją.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 05 cze 2010, 11:40

Dziś rano pomyślałem sobie : " Koniec tego gadania trzeba wpłacić! " :twisted: i wpłaciłem na Chilli 65$ co z 30 które tam leżały stworzyło dość fajny bankroll. Zagrałem 2 S&G za 2$ i w oby dwóch zająłem 3 lokatę wygrywając 2X 4$. Zamierzam grać S&G za 2$ i MTT freezout za 1$.

Bankroll : 98.36$

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 07 cze 2010, 19:34

Dziś rozegrałem 4 sitki i 1 MTT za dolarka. Niestety tylko w 1 s&g dotarłem do 3 miejsca a w MTT odpadłem 177/546 graczy. Trochę zrażają mnie blindy na tych sitach, ich czas
(7 min) i też struktura czyli 10/20 20/40 30/60 50/100 ... Wolę tą od MTT czyli 10/20 15/30 ... Może to kwestia przyzwyczajenia ale zastanawiam się czy nie przepłacić połówki bankrolla na jakiś inny room gdzie te struktury są takie jakie bardziej lubię. Strasznie szybko mnie wyblindowywuje i potem musze pushować. Może to też kwestia nie podchodzenia karty ostatnimi czasy ale zobaczę. Jutro robię przerwę aż do środy do CEEC i potem będę grał. Ktoś doradzi jakiś room? Nie chcę FTP oraz Poker Starsów.

Bankroll : 91.98$

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 08 cze 2010, 10:59

Dziś doszedłem do wniosku iż z 90$ na Chilli zostawię sobię 30, 30 wpłącę na Bwina lub heypoker-brak-polskiej-licencji! i 30 na Paradaise Poker. :mrgreen: Spróbuję pograć w każdej z sieci i zobaczę w której gra mi się najlepiej.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 09 cze 2010, 11:25

Tak jak mówiłem wpłaciłem 25E na paradise-brak-polskiej-licencji! i 35$ na Bwina. Odpaliłem na Bwinie sitka 30 osobowego za 1$ i wygrałem. :trophy: Już raz byłem bliski odpadnięciu na 9 lokacie ale zaliczyłem double upa z Q10s - trafiłem kolor. Potem gambling z 99 i wyszedłem na chipleadera. :twisted: W HU straight Q high pokonałem przeciwnika który pokazał 2 pary. Bardzo podnosi na duchu taka wygrana po lekkim impasie. Wieczorkiem powalczymy na Chilli. Zdam relację. Co raz bardziej skupiam się ku MTT i takim większym sitkom niż tylko tym które grałem dotychczas czyli 9-10 osobowe.

Obrazek

bwin-brak-polskiej-licencji! : 45,05$ :plus: 10,05$
Chilli : 30,00$
Paradaise : 25.98 E

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 09 cze 2010, 20:13

No i niestety z Chilli odpadłem z 66 z ręki na 24 pozycji. Byłem zmuszony wsunąć za wszystko ze względu na blindy ale i tak chyba załapie się do pierwszej 10 z naszego forum tak więc może się uda zagrać w finale. :mrgreen:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 10 cze 2010, 13:30

Przed chwilą próbowałem grać na Paradaise, odpaliłem Coolera gdzie zmieściłem się w kasie i sitka za 1E gdzie odpadłem 4. :cry:
Dziś mam zamiar zagrać ten bonuty dla Polaków na bwin-brak-polskiej-licencji!, zobaczymy jak pójdzie.

bwin-brak-polskiej-licencji! : 45.05$
Chilli : 27.60$
Paradaise : 25.75 E :minus: 0.20 E

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 10 cze 2010, 20:51

Gówno, gówno i jeszcze raz gówno. Takiego ścierwa jak na tym dzisiejszym Bwinie dla Polaków nigdy nie dostawałem. Zrobiłem 1 Rebuya i łącznie przez cały turniej wygrałem 1 rozdanie !! Cały czas karta pokroju 72, K3 ... 26/30 ... Żal dupę sciska !

bwin-brak-polskiej-licencji! : 40.85$ :minus: 4,20 $
Chilli : 27.60$
Paradaise : 25.75 E :

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 13 cze 2010, 11:58

Ostatnio mniej gram w pokera jakoś na razie mi się aż tak nie chce. Może to przez te upały, a zresztą jak gram to i tak przegrywam więc... :mrgreen:

bwin-brak-polskiej-licencji! : 38,45$ :minus: 2,20 $
Chilli : 27.40$
Paradaise : 25.75 E :

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 14 cze 2010, 10:55

Właśnie grałem na Paradaise i jak zwykle przegrałem 1 outem. :mrgreen: No coś jest nie tak ostatnimi czasy... Chyba znów muszę zarządzić jakąś przerwę bo wszystko jest przeciwko mnie...

bwin-brak-polskiej-licencji! : 38,45$
Chilli : 27.40$
Paradaise : 23.58 E :minus: 2.17E

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 15 cze 2010, 12:18

Zarządzam przerwę z turniejami do soboty. :mrgreen: Nie idzie mi kompletnie będę grał tylko cash na Absolucie może uda mi się wyrobić ten bonus no i Chilli jutro o 21.

bwin-brak-polskiej-licencji! : 38,45$
Chilli : 26.20$ :minus: 1.20$
Paradaise : 23.58 E

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 20 cze 2010, 15:26

Wróciłem właśnie z Eliminacji do Pucharu Polski Tobet w Łodzi, byłem 15/57 graczy, odpadłem bo nie miałem karty, a blindy mnie pięknie wciągnęły. Jedyne zagranie którego żałuję to zbyt duży raise z AA pre-flop. Od jutra mam zamiar zacząć znów grać w pokerka online, tym razem wieczorami bo zaczynam pracę na Shellu i nie wiem jak będę stał z czasem. :twisted:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 22 cze 2010, 19:22

Sory za brak aktywności na forum, ale w tyg. pracuję od 11-19 i nie mam czasu. W weekend coś pogram to zdam relację.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 24 cze 2010, 17:47

Dziś zagrałem 2 sitki w oby dwóch na płatnych, jeden na Bwinie - 3 miejsce, drugi na Paradaise - 2 miejsce. Powoli zaczynam znów pogrywać. :twisted:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 25 cze 2010, 17:40

Dziś dwa przegrane sitki na Paradaise na 2 fishach. Jeden umoczyłem 99 z ręki na K2s ... , a drugi JJ na KQo :evil: :evil: :evil:
No masakra, ludzie uratujcie mnie od nich, te micro stawki są straszne. :cry:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 26 cze 2010, 10:48

Kolejna przegrana sitka za dolara tym razem na Bwinie, wczoraj w mistrzostwach freerolli 688/3600 . Nie wiem czy coś się zmieniło we mnie czy w grze innych ale za przeproszeniem żal dupę ściska jak widzę grę niektórych graczy... Calle z Q9 bez żadnych drawów na flopie 2 3 7 , turn i river Q i koleś łapie tripsy i moje JJ przegrywa. No ludzie ... :cry: Jak tak dalej będzie szło to przepuszczę cały bankroll na takich zagraniach... Zastanawiam się nad dłuższą przerwą lub wpłatą jakiś pieniędzy i przejściem na wyższe stawki, może tam nie ma takich graczy. :???:

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 26 cze 2010, 10:59

gra cash albo sng na microstawkach jest straszna, jest tylko jedna metoda aby te stawki złamać, grać pokerowe abc, fish jak ma sprawdzić albo się zestackować to i tak to zrobi. jak złapie na flopie choćby bottom pair to i tak sprawdzi allina, więc generalnie jak mi kiedyś pewien polski pro na chacie napisał, na niskich stawkach nie warto grać jakiegoś skomplikowanego pokera. nie warto kraść allinem z byle czym. dla fisha np. KJ albo JQ to jest monster nie do zrzucenia i zawsze sprawdzi allina. kiedyś we freerollu dostałem AA, zabetowałem, fish zreisował, dałem allin a on sprawdził pokazał 53 (mieliśmy spore stacki, mój trochę większy), na flopie 55x, piszę mu że jest stuped donky a on odpowiada, że to tylko freeroll. niestety taki urok tych stawek, dlatego ja freerolli już nie gram, chyba że chcę pogamblować (np polski freeroll na party-brak-polskiej-licencji!), albo duża pula (np. freeroll dla vipów na ipoker z pulą 10k).

ps. może niech Oskarek odszuka screena jak kiedyś w forumowym mtt zestackował się preflop z KK a fish go sprawdził z 23o i złapał tripsa na flopie haha :lol:

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 26 cze 2010, 11:03

sh4, co masz na myśli pisząc pokerowe ABC, czy c-bet się do tego zalicza i liczenie pot odds i outs? Czy tylko mam - gram , nie mam - nie gram ?

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 26 cze 2010, 11:16

pokerowe abc, tzn. czekasz na dobrą kartę. jeśli zrobisz steala z byle czym a flop wysoki to nie idziesz w zaparte i nie betujesz aż do river jeśli inny gracz sprawdza. c-bety oczywiście muszą być, ale generalnie nie bawisz się w 3- albo 4bety.

poza tym ja mówię o cash, sng za 1-2$ też grałem, po prostu trzeba grać solidnie, czekać na dobrą kartę, czasem ukraść blindy, czasem z jakimś pocketem typu TT, na czyjść bet odwinąć się allinem. kwestia BM. no i warto obserwować grę, ja potrafię, patrząc na stacki ludzi i biorąc pod uwagę ich grę, odpalić allina z byle czym przez cały stół :mrgreen:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”