Od freerollolowca do highstackowca
- JimBeam
- -#aktywny

Dzisiaj przypomniało mi się o FTP
Odzyskałem hasło itd. bo kiedyś miałem tam jakiś no dep bonus i patrze a na koncie 37 punktów. Odpaliłem jakieś eliminacje na WSOP za pkt, ale niestety nie udało się. Wygrałem parę pkt i wyszedłem na 0. Zastanawiam się czy nie zmienić zamiarów depozytu na Chilli na Full Tilta. Bo chyba łatwiej tam zagrać turniej i krócej się czeka. A od Chilli odrzucają mnie trochę blindy 7 min zdecydowanie wole 10. Coś doradzicie?
- tommko
- -#VIP

-
dam1anov
- -#aktywny

Jimbeam pisze:(...)Zastanawiam się czy nie zmienić zamiarów depozytu na Chilli na Full Tilta. Bo chyba łatwiej tam zagrać turniej i krócej się czeka. A od Chilli odrzucają mnie trochę blindy 7 min zdecydowanie wole 10. Coś doradzicie?
Graj tam, gdzie Tobie wygodniej
Ja z iPoker uciekłem jakiś czas temu, wracać nie zamierzam, ale jest wielu graczy na forum, którym roomy z tej sieci odpowiadają.
Dla mnie minusem są turnieje rebuy - jest ich o wiele więcej niż freezout'ów, a przy niskich wpisowych pierwsza godzina bywa naprawdę szalona. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie, konfrontując grę w tej samej formule choćby na Microgaming czy FTP właśnie.
tommko pisze:Na FTP masz w turniejach stada ludzi - zupełnie jak na starsach
jednak na chili w turniejach gra mniej osób
Jeśli turniej ma pulę gwarantowaną to tak, ale są też turki w których frekwencja nie idzie w tysiące.
Poza tym, to co jest w tym przypadku wadą, jest też zaletą. Chyba tylko na PS i FTP można zagrać w turnieju z pulą kilka-kilkanaście tysięcy $ gtd za wpisowe nie przekraczające 5$. Tylko trzeba mieć -naście godzin na grę, jeśli uda się dotrzeć w okolice stołu finałowego.
Zawsze możesz podzielić depozyt, i korzystać z dobrodziejstw obydwu roomów. Ja grę na Marii uzupełniam właśnie ofertą FTP
Pozdrawiam
- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

Skończyłem przed chwila unibet-brak-polskiej-licencji! moje AA poległo na K7o.
Pora na podsumowanie drugie miesiąca prowadzenia mojego bloga, a mianowicie czerwca.
Główne założenie nie zostało osiągnięte czy przejście na high stackes ale jakieś kroki ku temu chyba poczyniłem.
Założenia na Maj :
Zacznijmy od początku:
1)
/
Założenie spełnione w 50% , ponieważ bonus uwolniony a wypłaty z pokerroomów są w toku depozyt złoże prawdopodobnie do końca tego tygodnia ( zależy od szybkości wypłat) na Chili
2)
Założenie nie wykonane z powodu lenistwa
i chyba odpuszczę sobie je.
3)
Zaliczone jak najbardziej - zająłem 6 pozycje na 56 graczy, to pierwszy turniej live
4) Nie piszę nic bo nie chcę zapeszać ale chyba "pykło"
Jedyne czym mogę się pochwalić to 10/20pkt z ustnego polskiego, 14/20 z pods. angielskiego i 11/20 z rozsz. angielskiego
Dodatkowe sukcesy :
- nominacja do najlepszego blogu kwietnia
- przeczytanie 2 tomu Harringtona
- wygrana 31$ na Chilli CEEC za zajęcie 4 miejsca
- kwalifikacja do Eliminacji Mistrzostw Polski Tobet w Łodzi 19 czerwca ( mam nadzieje, że zaliczę 2 live z powodzeniem)
- większe "uspokojenie" pokerze ( nie wpadam tak łatwo w tilt) i ogólna poprawa mojej gry
Założenia Czerwiec 2010 :
- wpłata depozytu i wyjście po pierwszym miesiącu na przysłowiowy plus
- występ na Eliminacji Mistrzostw Polski Tobet w Łodzi 19 czerwca z jak najlepszym rezultatem
- dalszy rozwój i 3 tom Harringtona
- gra w naszym forumowym finale CEEC
- budowa tego jednego dolarka na Evereście
- znalezienie jakieś pracy na okres wakacji
i dostanie się na studia
No to by było chyba na tyle. Wszelkie sugestie, porady, gratulacje i obelgi chętnie przyjmę.
Pora na podsumowanie drugie miesiąca prowadzenia mojego bloga, a mianowicie czerwca.
Główne założenie nie zostało osiągnięte czy przejście na high stackes ale jakieś kroki ku temu chyba poczyniłem.
Założenia na Maj :
1) - całkowite uwolnienie bonusu z AP, złączenie wszystkich moich wygranych i wpłata 100-150$ na jakiś pokerroom
2) - zrobienie 1$ na Shasta na everest-brak-polskiej-licencji! Poker (dla zaspokojenia ego i może coś z tego będzie)
3) - zaliczenie Polish Chilli Poker Cup 17 maja w Poznaniu i zdobycie jak najwyższego miejsca
4) - zdanie matury
Zacznijmy od początku:
1)
/
Założenie spełnione w 50% , ponieważ bonus uwolniony a wypłaty z pokerroomów są w toku depozyt złoże prawdopodobnie do końca tego tygodnia ( zależy od szybkości wypłat) na Chili
2)
Założenie nie wykonane z powodu lenistwa 3)
Zaliczone jak najbardziej - zająłem 6 pozycje na 56 graczy, to pierwszy turniej live
4) Nie piszę nic bo nie chcę zapeszać ale chyba "pykło"
Dodatkowe sukcesy :
- nominacja do najlepszego blogu kwietnia
- przeczytanie 2 tomu Harringtona
- wygrana 31$ na Chilli CEEC za zajęcie 4 miejsca
- kwalifikacja do Eliminacji Mistrzostw Polski Tobet w Łodzi 19 czerwca ( mam nadzieje, że zaliczę 2 live z powodzeniem)
- większe "uspokojenie" pokerze ( nie wpadam tak łatwo w tilt) i ogólna poprawa mojej gry
Założenia Czerwiec 2010 :
- wpłata depozytu i wyjście po pierwszym miesiącu na przysłowiowy plus
- występ na Eliminacji Mistrzostw Polski Tobet w Łodzi 19 czerwca z jak najlepszym rezultatem
- dalszy rozwój i 3 tom Harringtona
- gra w naszym forumowym finale CEEC
- budowa tego jednego dolarka na Evereście
- znalezienie jakieś pracy na okres wakacji
No to by było chyba na tyle. Wszelkie sugestie, porady, gratulacje i obelgi chętnie przyjmę.
- JimBeam
- -#aktywny

Dzisiejsza wieczorna sesja bez szału ale minimalne sukcesy były.
12/96 w eliminacjach do finału Chilli Cup po raz kolejny spierdzielilem 10 10 z ręki, ta karta mi przynosi mega pecha bez jaj
CEEC 8/48 bodajże graczy, odpadłem z K5s bo mnie blindy pożarły, ale zdobyłem trochę pkt i moje miejsce w wewnątrz forumowych finale jest co raz bliższe
12/96 w eliminacjach do finału Chilli Cup po raz kolejny spierdzielilem 10 10 z ręki, ta karta mi przynosi mega pecha bez jaj
CEEC 8/48 bodajże graczy, odpadłem z K5s bo mnie blindy pożarły, ale zdobyłem trochę pkt i moje miejsce w wewnątrz forumowych finale jest co raz bliższe
- JimBeam
- -#aktywny

Dziś odpaliłem od nowa AP, ponieważ okazało się, że nie wyrobiłem bonusu...
Jak byk było napisane, że wystarczy 500 raked hands aby uwolnić bonus. Mam 503 raked hands, dostałem od mojego dawcy no deposit bonusu maila iż umowa została wyrobiona. Zleciłem wypłatę i na drugi dzień dostałem ją z powrotem z mailem o treści :
Aby wypłacić bonus musisz ugrać 5000 raked hands.
Wchodzę na stronę skąd dostałem bonus wchodzę w moje konto i faktycznie !
Zmieniło się z 500 na 5000 mimo iż dostałem maila o tym, że wyrobiłem bonus i teraz mogę zacząć grać nim dla siebie, wypłacić itd. Napisałem do supportu tejże strony i dostałem odpowiedź, że im przykro wyszło pewne nieporozumienie i muszę albo ugrać to 5000 raked hands albo dogadać się z supportem AP...
Wydymali mnie na gładko.
Zamierzam ugrać to 5000 i pokazać im, że tak łatwo nie oddam "moich" pieniędzy. Będę tutaj umieszczał stan i jak mi idzie. Będę pisał tylko ile raked hands bo stan konta nie jest ważny mogę przecież wpłacić do minimum i wypłacić.
Na MB czeka 75$ na wpłatę które stworzyły by piękną całość z tymi z AP i 30$ na Chilli.
Chyba wrzucę je jutro albo pojutrze na Chilli tylko nie wiem jak czas mi pozwoli na wyrabianie tego wszystkiego bo na Chilli też pewnie wezmę jakiś bonusik od 1 depozytu.
Zaktualizuję jak support mi odpisze ile mam rąk z prowizją.
Jak byk było napisane, że wystarczy 500 raked hands aby uwolnić bonus. Mam 503 raked hands, dostałem od mojego dawcy no deposit bonusu maila iż umowa została wyrobiona. Zleciłem wypłatę i na drugi dzień dostałem ją z powrotem z mailem o treści :
Aby wypłacić bonus musisz ugrać 5000 raked hands.
Wchodzę na stronę skąd dostałem bonus wchodzę w moje konto i faktycznie !
Zmieniło się z 500 na 5000 mimo iż dostałem maila o tym, że wyrobiłem bonus i teraz mogę zacząć grać nim dla siebie, wypłacić itd. Napisałem do supportu tejże strony i dostałem odpowiedź, że im przykro wyszło pewne nieporozumienie i muszę albo ugrać to 5000 raked hands albo dogadać się z supportem AP...
Wydymali mnie na gładko. Zamierzam ugrać to 5000 i pokazać im, że tak łatwo nie oddam "moich" pieniędzy. Będę tutaj umieszczał stan i jak mi idzie. Będę pisał tylko ile raked hands bo stan konta nie jest ważny mogę przecież wpłacić do minimum i wypłacić.
Na MB czeka 75$ na wpłatę które stworzyły by piękną całość z tymi z AP i 30$ na Chilli.
Chyba wrzucę je jutro albo pojutrze na Chilli tylko nie wiem jak czas mi pozwoli na wyrabianie tego wszystkiego bo na Chilli też pewnie wezmę jakiś bonusik od 1 depozytu.
Zaktualizuję jak support mi odpisze ile mam rąk z prowizją.
- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

Dziś rozegrałem 4 sitki i 1 MTT za dolarka. Niestety tylko w 1 s&g dotarłem do 3 miejsca a w MTT odpadłem 177/546 graczy. Trochę zrażają mnie blindy na tych sitach, ich czas
(7 min) i też struktura czyli 10/20 20/40 30/60 50/100 ... Wolę tą od MTT czyli 10/20 15/30 ... Może to kwestia przyzwyczajenia ale zastanawiam się czy nie przepłacić połówki bankrolla na jakiś inny room gdzie te struktury są takie jakie bardziej lubię. Strasznie szybko mnie wyblindowywuje i potem musze pushować. Może to też kwestia nie podchodzenia karty ostatnimi czasy ale zobaczę. Jutro robię przerwę aż do środy do CEEC i potem będę grał. Ktoś doradzi jakiś room? Nie chcę FTP oraz Poker Starsów.
Bankroll : 91.98$
(7 min) i też struktura czyli 10/20 20/40 30/60 50/100 ... Wolę tą od MTT czyli 10/20 15/30 ... Może to kwestia przyzwyczajenia ale zastanawiam się czy nie przepłacić połówki bankrolla na jakiś inny room gdzie te struktury są takie jakie bardziej lubię. Strasznie szybko mnie wyblindowywuje i potem musze pushować. Może to też kwestia nie podchodzenia karty ostatnimi czasy ale zobaczę. Jutro robię przerwę aż do środy do CEEC i potem będę grał. Ktoś doradzi jakiś room? Nie chcę FTP oraz Poker Starsów.
Bankroll : 91.98$
- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

Tak jak mówiłem wpłaciłem 25E na paradise-brak-polskiej-licencji! i 35$ na Bwina. Odpaliłem na Bwinie sitka 30 osobowego za 1$ i wygrałem.
Już raz byłem bliski odpadnięciu na 9 lokacie ale zaliczyłem double upa z Q10s - trafiłem kolor. Potem gambling z 99 i wyszedłem na chipleadera.
W HU straight Q high pokonałem przeciwnika który pokazał 2 pary. Bardzo podnosi na duchu taka wygrana po lekkim impasie. Wieczorkiem powalczymy na Chilli. Zdam relację. Co raz bardziej skupiam się ku MTT i takim większym sitkom niż tylko tym które grałem dotychczas czyli 9-10 osobowe.
bwin-brak-polskiej-licencji! : 45,05$
10,05$
Chilli : 30,00$
Paradaise : 25.98 E
Już raz byłem bliski odpadnięciu na 9 lokacie ale zaliczyłem double upa z Q10s - trafiłem kolor. Potem gambling z 99 i wyszedłem na chipleadera.
bwin-brak-polskiej-licencji! : 45,05$
10,05$
Chilli : 30,00$
Paradaise : 25.98 E
- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

Przed chwilą próbowałem grać na Paradaise, odpaliłem Coolera gdzie zmieściłem się w kasie i sitka za 1E gdzie odpadłem 4.
Dziś mam zamiar zagrać ten bonuty dla Polaków na bwin-brak-polskiej-licencji!, zobaczymy jak pójdzie.
bwin-brak-polskiej-licencji! : 45.05$
Chilli : 27.60$
Paradaise : 25.75 E
0.20 E
Dziś mam zamiar zagrać ten bonuty dla Polaków na bwin-brak-polskiej-licencji!, zobaczymy jak pójdzie.
bwin-brak-polskiej-licencji! : 45.05$
Paradaise : 25.75 E
0.20 E- JimBeam
- -#aktywny

Gówno, gówno i jeszcze raz gówno. Takiego ścierwa jak na tym dzisiejszym Bwinie dla Polaków nigdy nie dostawałem. Zrobiłem 1 Rebuya i łącznie przez cały turniej wygrałem 1 rozdanie !! Cały czas karta pokroju 72, K3 ... 26/30 ... Żal dupę sciska !
bwin-brak-polskiej-licencji! : 40.85$
4,20 $
Paradaise : 25.75 E :
bwin-brak-polskiej-licencji! : 40.85$
4,20 $
Paradaise : 25.75 E :
- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

Wróciłem właśnie z Eliminacji do Pucharu Polski Tobet w Łodzi, byłem 15/57 graczy, odpadłem bo nie miałem karty, a blindy mnie pięknie wciągnęły. Jedyne zagranie którego żałuję to zbyt duży raise z AA pre-flop. Od jutra mam zamiar zacząć znów grać w pokerka online, tym razem wieczorami bo zaczynam pracę na Shellu i nie wiem jak będę stał z czasem. 
- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

- JimBeam
- -#aktywny

Kolejna przegrana sitka za dolara tym razem na Bwinie, wczoraj w mistrzostwach freerolli 688/3600 . Nie wiem czy coś się zmieniło we mnie czy w grze innych ale za przeproszeniem żal dupę ściska jak widzę grę niektórych graczy... Calle z Q9 bez żadnych drawów na flopie 2 3 7 , turn i river Q i koleś łapie tripsy i moje JJ przegrywa. No ludzie ...
Jak tak dalej będzie szło to przepuszczę cały bankroll na takich zagraniach... Zastanawiam się nad dłuższą przerwą lub wpłatą jakiś pieniędzy i przejściem na wyższe stawki, może tam nie ma takich graczy. 
- sh4
- -#aktywny

gra cash albo sng na microstawkach jest straszna, jest tylko jedna metoda aby te stawki złamać, grać pokerowe abc, fish jak ma sprawdzić albo się zestackować to i tak to zrobi. jak złapie na flopie choćby bottom pair to i tak sprawdzi allina, więc generalnie jak mi kiedyś pewien polski pro na chacie napisał, na niskich stawkach nie warto grać jakiegoś skomplikowanego pokera. nie warto kraść allinem z byle czym. dla fisha np. KJ albo JQ to jest monster nie do zrzucenia i zawsze sprawdzi allina. kiedyś we freerollu dostałem AA, zabetowałem, fish zreisował, dałem allin a on sprawdził pokazał 53 (mieliśmy spore stacki, mój trochę większy), na flopie 55x, piszę mu że jest stuped donky a on odpowiada, że to tylko freeroll. niestety taki urok tych stawek, dlatego ja freerolli już nie gram, chyba że chcę pogamblować (np polski freeroll na party-brak-polskiej-licencji!), albo duża pula (np. freeroll dla vipów na ipoker z pulą 10k).
ps. może niech Oskarek odszuka screena jak kiedyś w forumowym mtt zestackował się preflop z KK a fish go sprawdził z 23o i złapał tripsa na flopie haha
ps. może niech Oskarek odszuka screena jak kiedyś w forumowym mtt zestackował się preflop z KK a fish go sprawdził z 23o i złapał tripsa na flopie haha
- JimBeam
- -#aktywny

- sh4
- -#aktywny

pokerowe abc, tzn. czekasz na dobrą kartę. jeśli zrobisz steala z byle czym a flop wysoki to nie idziesz w zaparte i nie betujesz aż do river jeśli inny gracz sprawdza. c-bety oczywiście muszą być, ale generalnie nie bawisz się w 3- albo 4bety.
poza tym ja mówię o cash, sng za 1-2$ też grałem, po prostu trzeba grać solidnie, czekać na dobrą kartę, czasem ukraść blindy, czasem z jakimś pocketem typu TT, na czyjść bet odwinąć się allinem. kwestia BM. no i warto obserwować grę, ja potrafię, patrząc na stacki ludzi i biorąc pod uwagę ich grę, odpalić allina z byle czym przez cały stół
poza tym ja mówię o cash, sng za 1-2$ też grałem, po prostu trzeba grać solidnie, czekać na dobrą kartę, czasem ukraść blindy, czasem z jakimś pocketem typu TT, na czyjść bet odwinąć się allinem. kwestia BM. no i warto obserwować grę, ja potrafię, patrząc na stacki ludzi i biorąc pod uwagę ich grę, odpalić allina z byle czym przez cały stół
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”